Εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισήλθαν πριν από λίγο στην πλατεία Ταξίμ, θέατρο των επεισοδίων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο Ρόιτερς.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ετοιμάζονταν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα, τα οποία είχαν στήσει οι διαδηλωτές στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ.
Η αστυνομία αφαίρεσε τα πανώ που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές στην πρόσοψη κτιρίου το οποίο βλέπει στην πλατεία, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει πρόθεση να διαλύσει την διαδήλωση στο γειτονικό πάρκο Γκεζί.
«Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τα σύμβολα και τις φωτογραφίες πάνω από το άγαλμα του Ατατούρκ και πάνω στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Δεν έχουμε άλλο στόχο», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού και πρόσθεσε: «Δεν θα αγγίξουμε το Πάρκο Γκεζί και το Ταξίμ».
Εκατοντάδες διαδηλωτές με αντιασφυξιογόνες μάσκες και πλαστικά κράνη συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά που οδηγούν από την πλατεία στο πάρκο, ενώ η αστυνομία έχει παρατάξει τα οχήματα με τις αντλίες νερού γύρω από την πλατεία.
Πηγή: ΑΜΠΕ, left.gr