Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (2013) του Νταν Σκάνλον | από 20.6.2013

Monsters' University gr

Μπαμπούλες Πανεπιστημίου
Monsters’ University
του Νταν Σκάνλον
με τις φωνές των Στιβ Μπουσέμπι, Κεν Ζεόνγκ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Ρατζενμπέργκερ, Τζόελ Μάρεϊ, Μπίλι Κρίσταλ, Ντέιβ Φόλεϊ, Τζούλια Σουίνι, Πίτερ Σον

Υπόθεση:
Την τελευταία φορά που είδαμε τους Μάικ Βασόβσκι και Τζέιμς Σάλιβαν ήταν αχώριστοι και πραγματικά αγαπημένοι. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Από την πρώτη στιγμή που αυτά τα δύο αταίριαστα τέρατα συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο δεν άντεχαν το ένα το άλλο. Με τελείως διαφορετικές μεθόδους, απόψεις και ικανότητες το μοναδικό κοινό στοιχείο τους ήταν το όνειρο για τον τίτλο του Καλύτερου Φοβιστή. Όμως, ο υπερβολικός ανταγωνισμός μεταξύ τους θα γίνει η αιτία να τους διώξουν από το Πρόγραμμα Εκφοβισμού. Το “Μπαμπούλες Πανεπιστημίου” μας αποκαλύπτει πώς ο Μάικ και ο Σάλι τα θαλάσσωσαν, αλλά τελικά έμαθαν να συνεργάζονται, να αλληλοσυμπληρώνονται και κάπως έτσι να βάλουν τα θεμέλια για μια υπέροχη φιλία.

Γνωρίστε τη νέα τάξη μπαμπούλων
Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη, αξέχαστη γνωριμία μας με τον μονόφθαλμο Μάικ και τον τριχωτό Σάλι, θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για μια εκπαιδευτική εκδρομή στη φοιτητική ζωή των δύο φίλων που υπήρξαν άσπονδοι, καθώς το μόνο που μοιράζονταν κάποτε ήταν η αντιπάθεια που έτρεφε ο ένας για τον άλλον.
Ο σκηνοθέτης του “Cars”, Dan Scanlon, αναλαμβάνει το prequel της μεγάλης εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας Μπαμπούλες Α.Ε και καταφέρνει να στήσει μια ιδιαίτερα απολαυστική ταινία που με το χιούμορ και την ευαισθησία της απευθύνεται με την ίδια άνεση, τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.
Με φόντο το πανεπιστήμιο, η ταινία είναι γεμάτη έξυπνες και διασκεδαστικές αναφορές στις κόντρες, τις παρέες, τα πάρτι και τις φάρσες της εφηβικής ηλικίας, καθώς και λεπτομέρειες που σίγουρα δεν εξαντλούνται με την πρώτη φορά.
Το περιβάλλον της ταινίας, η τεχνική αρτιότητα, το υποδειγματικό σενάριο με παλιούς και νέους συναρπαστικούς χαρακτήρες είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Pixar δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει, αλλά και να ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό.
Έτσι, ενώ πριν από δέκα χρόνια το καταπληκτικό τρίχωμα του Σάλι ήταν μια επανάσταση στον χώρο της προσομοίωσης, οι Μπαμπούλες Πανεπιστημίου επιδεικνύουν όχι μόνο ακόμα περισσότερα εντυπωσιακά τριχωτά πλάσματα, αλλά και άρτιο φωτισμό χάρη στη νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η Pixar ειδικά για αυτήν την ταινία.
Σεναριακά, η ιστορία δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον ρόλο του Μάικ, ο οποίος με τη σειρά του καθορίζεται από την ανταγωνιστική σχέση του με τον Σάλι. Οι δυο τους είναι ένα αστείο αλλά και συγκινητικό δίδυμο, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους που όμως αλληλοσυμπληρώνονται και μεταδίδουν ένα πάντα επίκαιρο μήνυμα για τη διαφορετικότητα.

Ένα ταξίδι στον χρόνο
«Θέλαμε οι Μπαμπούλες Πανεπιστήμιου να είναι η ιστορία του Μάικ, τα κίνητρα του, η ειλικρίνεια του, η προσωπική του αναζήτηση», εξηγεί ο σκηνοθέτης Dan Scanlon. Από την αρχή ο σκηνοθέτης ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα της αυτογνωσίας. «Η ταινία είναι τοποθετημένη σε μια περίοδο που ο Μάικ επιχειρεί να βγει στον κόσμο μόνος του και μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε το ταξίδι αυτογνωσίας του, να διασκεδάσουμε μαζί του, να περάσουμε μαζί τις καλές και κακές του στιγμές, τις φιλίες και τις αποκαλύψεις που προκύπτουν όταν μεγαλώνεις. Είναι η περίοδος που όλοι ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Και δεν είναι απαραίτητο ότι είμαστε αυτό που νομίζουμε», συνεχίζει ο σκηνοθέτης.
Όταν μια πόρτα κλείνει, ανοίγει μια άλλη.
Οι πόρτες ήταν βασικό στοιχείο της πρώτης ταινίας και έτσι πολύ νωρίς προέκυψε η ιδέα ότι όταν μια πόρτα κλείνει, τότε μια άλλη ανοίγει. Το μήνυμα είναι ότι όταν σου συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, αν παλέψεις τότε θα έρθει μια άλλη ευκαιρία. «Το κολλέγιο είναι η περίοδος που είμαστε όλοι πιο αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Τίποτα δε μας σταματά. Κάποια στιγμή προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα και αρχίζουμε να πέφτουμε σε κλειστές πόρτες. Αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή που πέφτεις στην κλειστή πόρτα, αυτό είναι που καθορίζει τον χαρακτήρα σου», σχολιάζει ο executive producer John Lasseter.
Αυτές λοιπόν είναι οι συνθήκες που θα φέρουν κοντά δυο άσπονδους εχθρούς, τον Μάικ με τον Σάλι. Ο τελευταίος δεν έχει καμία σχέση με τον τύπο που γνωρίσαμε στην προηγούμενη ταινία. Στο κολλέγιο, ο Μάικ είναι φασαριόζος και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει καλά. Χάρη στα καλά του γονίδια, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει για να γίνει Φοβιστής. Τα δύο τέρατα θα αναπτύξουν έντονο ανταγωνισμό. Από τη μια, είναι ο επιμελής, αλλά μικρόσωμος Μάικ και από την άλλη ο τεμπέλης αλλά τεράστιος Σάλι. Η κόντρα μεταξύ τους θα καταλήξει στην αποβολή τους από το πρόγραμμα και στην αρχή μιας υπέροχης φιλίας.
Τέρατα Μορφώσεως:
Μάικ Βαζόφσκι
Το όνειρο ζωής του Μάικ Βαζόφσκι είναι να γίνει Φοβιστής στην Μπαμπούλας ΑΕ – και είναι σίγουρος ότι ξέρει πώς να το κάνει. Από τότε που ήταν μικρός μπαμπούλας, ο Μάικ είχε βάλει στο μάτι το Πανεπιστήμιο Τεράτων, την έδρα του Παγκόσμιου Προγράμματος Εκφοβισμού. Τώρα, ως πρωτοετής και υποψήφιος Τρομο-φοιτητής, έχει εμβαθύνει στην πλούσια ιστορία, θεωρία και τεχνική που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου του, και το μικρό, μονόφθαλμο, πράσινο τερατάκι έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα από όλους τους συμφοιτητές του. Κάποια ξαφνικά εμπόδια όμως εκτροχιάζουν τα σχέδια του Μάικ, ο οποίος αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με μία ομάδα παρείσακτων τεράτων και έναν απίθανο σύμμαχο προκειμένου να κάνει τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του Πανεπιστημίου.

Τζέιμς Σάλιβαν /Σάλι
Όταν μιλάμε για Εκφοβισμό, ο Σάλι κρατάει τα σκήπτρα! Το πληθωρικό του σώμα, ο άγριος βρυχηθμός τους και οι κορυφαίοι Φοβιστές-πρόγονοί του, τον καθιστούν φαβορί για το Πρόγραμμα Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Όμως, από τη στιγμή που αυτό, το τόσο σίγουρο για τον εαυτό του, τέρας πατάει το μεγάλο του τριχωτό πόδι στο πανεπιστήμιο βλέπει ότι του είναι πιο εύκολο να σπάει πλάκα παρά ρεκόρ — και μαθαίνει, με τον δύσκολο τρόπο, ότι το ταλέντο και η κληρονομιά του δεν αρκούν για να πάει μπροστά. Έχοντας πληγωμένο εγωισμό και ένα μέλλον αμφίβολο, ο πεισματάρης Σάλι καλείται να βάλει στην άκρη την περηφάνια του, να συνεργαστεί με μία ομάδα παρείσακτων τεράτων και να κοπιάσει κανονικά αν θέλει να ανταπεξέλθει στην πραγματική, τρομακτική του αξία.

Ράντι Σαύρας
Ο πρωτοετής Ράντι Σαύρας έχει μεγάλες βλέψεις για την πανεπιστημιακή ζωή. Το παράξενο, ερπετοειδές τέρας με τα ψιλόλιγνα χέρια και πόδια σκοπεύει να ειδικευτεί στον Εκφοβισμό και να αποκτήσει μια ενεργή κοινωνική ζωή γεμάτη διασκέδαση, φίλους και πάρτι. Αν κατάφερνε να ελέγξει και το ταπεινωτικό αυτό συνήθειο της εξαφάνισης, δε θα τον έπιανε τίποτα, γιατί πώς θα γίνει τρανός Φοβιστής αν δεν τον βλέπει κανείς;
Κλερ Γουίλερ, Πρόεδρος Αδελφότητας
Η Κλερ Γουίλερ είναι η Πρόεδρος της Αδελφότητας στο Πανεπιστήμιο Τεράτων, και φέτος είναι μία από τους επικεφαλής των ετήσιων Τρομακτικών Αγώνων του σχολείου. Μη σας ξεγελάει το σκεπτικό ύφος και η μονότονη φωνή της, κατά βάθος υποστηρίζει το σχολικό πνεύμα όσο κανένας άλλος και προειδοποιεί τους συμμετέχοντες στον Αγώνα για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν.

Μπροκ Πίρσον, Αντιπρόεδρος Αδελφότητας

Αυτός ο φαινομενικά συντηρητικός μπαμπούλας βοηθάει την πρόεδρο της Αδελφότητας να διοργανώσει τους ετήσιους Τρομακτικούς Αγώνες. Όντας σκληρός τύπος, ο Μπροκ είναι γεμάτος ενέργεια και απολαμβάνει τους κινδύνους που κρύβουν οι δοκιμασίες των αγώνων.
Ντον Κάρλτον
Όντας αντιμέτωπος με οικονομικές δυσκολίες, ο Μπαμπούλας-έμπορος Ντον Κάρλτον γυρίζει πίσω στα θρανία για να μάθει νέες τεχνικές και να κυνηγήσει μια καριέρα στον Εκφοβισμό. Ως ένας από τους «ώριμους» φοιτητές του Πανεπιστημίου και ιδρυτικό μέλος της αδελφότητας Όρμα Κάππα, ο Ντον στηρίζει με το εργατικό του πνεύμα τις προσπάθειές των συμφοιτητών του και προσπαθεί να τους κρατάει συγκεντρωμένους στον στόχο τους.

Σκοτ Ρούλης Τρέμης
Ένας δευτεροετής του οποίου το όνειρο να γίνει Φοβιστής κατακρημνίστηκε στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου, ο Ρούλης είναι ένας περιπλανώμενος, μικρόσωμος, γλυκός, αφελής και ήσυχος – ο οποίος, όπως φανταζόμαστε, ζει με τη μητέρα του. Με τη βοήθεια όμως της αδελφότητας Όρμα Κάππα, ο Ρούλης αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ένα απλό, ντροπαλό τερατάκι.

Φάτσας
Το απόλυτο ελεύθερο πνεύμα, ο Φάτσας, είναι ένα μυστηριώδες τέρας με αμφίβολο υπόβαθρο. Είναι μακράν το πιο περίεργο μέλος της Όρμα Κάππα. Ο Φάτσας καταπλήσσει τα πλήθη – κάποιες φορές κυριολεκτικά – με τη μοναδική του επιδεξιότητα και τέχνη. Τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από το απρόβλεπτο, ιδίως όταν πρόκειται γι’ αυτό τον δύστροπο, χνουδωτό μπαμπούλα.

Τέρι & Τέρη
Όταν μιλάμε για τους Τέρι & Τέρη δεν είναι δύσκολο να αναρωτηθούμε, “Δύο κεφάλια καλύτερα ή ένα;» Αυτά τα φασαριόζικα αδέρφια έχουν λίγα κοινά μεταξύ τους: Ο Τέρι με «ι» είναι πραγματικά ρομαντικός και παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πάντα, ενώ ο Τέρη με «η» κρατάει μια πιο κυνική στάση απέναντι στη ζωή. Αν σταματήσουν να μαλώνουν για λίγο και καταφέρουν να συνεργαστούν με τους Όρμα Κάππα – μπορεί να ενώσουν τα μυαλά τους – κυριολεκτικά – και να βρουν μια θέση στο Πανεπιστήμιο Τεράτων.

Ντιν Καρασκιάχτρα
Για την Ντιν Καρασκιάχτρα υπάρχουν οι τρομακτικοί μπαμπούλες και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν είναι περίεργο που νιώθει έτσι – μιας και είναι κορυφαία Φοβίστρια και κοσμήτορας της Σχολής Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να καταφέρουν να την εντυπωσιάσουν, παρ’ όλο που η ίδια είναι πεπεισμένη ότι η δοκιμασία της για το ποιος είναι τρομακτικός και ποιος όχι δε βγαίνει λάθος ποτέ.

Καθηγητής Νάιτ
Ο καθηγητής Νάιτ διδάσκει Τρομολογία 101, το εισαγωγικό μάθημα του Εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Έχοντας εκατοντάδες νέους φοιτητές κάθε χρόνο, ο καθηγητής Νάιτ πρέπει να ξεχωρίσει τους αδύναμους από τους ταλαντούχους και να εντοπίσει ποιος έχει τα περισσότερα προσόντα για να γίνει πραγματικός Φοβιστής. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν τα προσόντα για να περάσουν τις εξετάσεις και να προχωρήσουν στο Πρόγραμμα Εκφοβισμού.
Κυρία Τρέμη
Μεγαλώνει μόνοι της το γιο της Σκοτ. Είναι μια τρυφερή μητέρα που ενθαρρύνει και ταχταρίζει το σπλάχνο της παρόλο που έχει φτάσει τα 19 και μένει ακόμα μαζί της. Είναι η πιο στοργική φιγούρα της ιστορίας, η οποία αναλαμβάνει τη φροντίδα και των φίλων του μοναχογιού της. Επίσης, έχει αναπάντεχα μουσικά γούστα.

Αδελφότητα Όρμα Κάπα (ΟΚ)
Τα αξιαγάπητα μέλη της Όρμα Κάππα (ΟΚ) είναι μια ομάδα καλοπροαίρετων παρείσακτων τεράτων που δέθηκαν λόγω της ανικανότητάς τους να τα βγάλουμε πέρα με το Πρόγραμμα Εκφοβισμού. Με μόνο τέσσερα άτομα στο σπίτι, δεν έχουν καν αρκετά μέλη για να διαγωνιστούν στους Αγώνες. Ό,τι τους λείπει σε Εκφοβισμό και αυτοπεποίθηση το καλύπτουν με την καλή τους την καρδιά.

Αδελφότητα Ρόγχος Ωμέγα (ΡΩΡ)
Η αδελφότητα Ρόγχος Ωμέγα Ρόγχος (ΡΩΡ) έχει τα καλύτερα μέλη. Είναι οι εξυπνότεροι και ικανότεροι μπαμπούλες του πανεπιστημίου και κάποιοι κατάγονται από οικογένειες με μακρά ιστορία στον Εκφοβισμό. Μπορεί η εμφάνισή τους να είναι συντηρητική, αλλά οι ίδιοι είναι αδίστακτοι και θρασείς, όπου χρειάζεται. Έχοντας αυτοανακηρυχθεί ως η ελίτ αδελφότητα του πανεπιστημίου, οι ΡΩΡ έχουν αρχηγό των Τζόνι Φόβητρον ο οποίος λειτουργεί μέσα στην εστία σα μονάρχης. Θέλοντας να συνεχίσουν τις νίκες τους στους Τρομακτικούς Αγώνες, οι ΡΩΡ θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην κορυφή.

Αδελφότητα Πύθων Νι Κάπα (ΠΝΚ)
Ντυμένες στα ροζ, οι κοπέλες της ΠΝΚ είναι γεννημένες για να τις υποτιμούν. Έχοντας για αρχηγό τη θαρραλέα Κάρι, αυτές οι κυρίες είναι έξυπνες, ψυχρές και αδίστακτες. Φορώντας ροζ από την κορυφή ως τα νύχια, η γλυκιά εμφάνιση των ΠΝΚ γίνεται γρήγορα τρομακτική με το ξεκίνημα των Αγώνων.

Αδελφότητα Τζίφος Θήτα Χι (ΤΘΧ)
Μπορεί το μυαλό τους να μην είναι τόσο δυνατό όσο το σώμα τους, αλλά τα μέλη της ΑΤΘΙ σπάνια κυκλοφορούν χωρίς τα φαντασμαγορικά σακάκια τους. Οι ΑΤΘΙ είναι σκληροί αντίπαλοι που δε διστάζουν ποτέ να κάνουν τα πάντα για να νικήσουν τον αντίπαλό τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να παραβούν τους κανόνες. Αν και ζουν ουσιαστικά στο γυμναστήριο ή στο στάδιο, αυτά τα αθλητικά τέρατα αποδεικνύουν συχνά ότι το μέγεθος δεν κερδίζει πάντα όσον αφορά τον Εκφοβισμό.

Αδελφότητα Σφήνα Σφήνα Κάπα (ΣΣΚ)
Τα αθλητικά μέλη της ΣΣΚ περνούν τις περισσότερες μέρες τους κάνοντας γυμναστική και προπόνηση για να βελτιωθούν στον εκφοβισμό. Έχουν ξεκινήσει από το τρίαθλο και προπονούνται μαζί όλη μέρα, τόσο που οι δεσμοί τους έχουν δυναμώσει αρκετά και αυτά τα γεμάτα αυτοπεποίθηση κορίτσια είναι έτοιμα να ξεπεράσουν όποιο τέρας βρεθεί στον δρόμο τους.

Αδελφότητα Ήτα Σφύριγμα Σφύριγμα (ΗΣΣ)
Η αδελφότητα ΗΣΣ υπάρχει από το ξεκίνημα του πανεπιστημίου και τα μέλη της είναι τόσο μυστηριώδη όσο και τρομακτικά. Τα κορίτσια της ΗΣΣ μπορεί να είναι χλωμά, μυστηριώδη και αγέλαστα, αλλά αυτά τα επιβλητικά Γκοθ κορίτσια είναι ισχυροί αντίπαλοι και σκληρά καρύδια. Το πιο διακεκριμένο μέλος τους είναι το πιο ισχυρό και τρομακτικό τέρας στο πανεπιστήμιο που κάθε νέος φοιτητής προσπαθεί να εντυπωσιάσει – η Ντιν Καρασκιάχτρα.
Fun/Trivia Facts:
• Για να είναι πετυχημένη, αλλά και συνεπής, η νεανική εμφάνιση των πρωταγωνιστών που έχουμε ήδη γνωρίσει στην πρώτη ταινία σε μεγαλύτερη ηλικία, το καλλιτεχνικό τμήμα της παραγωγής μελέτησε μερικούς πρωτοκλασάτους αστέρες του κινηματογράφου με πολυετή καριέρα και διαθέσιμες πολλές φωτογραφίες από διάφορες δεκαετίες. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποιους ακριβώς…
• Για τον Μάικ, το καλλιτεχνικό τμήμα μελέτησε τη διαδικασία γήρανσης των βατράχων κι έτσι πήρε ιδέες για την νεαρή ενσάρκωση του μονόφθαλμου τέρατος.
• Η ταινία χρειάστηκε 500 χαρακτήρες, κατά μέσο όρο 25 ανά πλάνο, δύο φορές περισσότερους δηλαδή από κάθε προηγούμενη ταινία της Pixar. Οι ώρες που δούλεψαν οι επεξεργαστές υπολογίζονται γύρω στις 100 εκατομμύρια. Με άλλα λόγια, αν η Pixar είχε μόνο έναν υπολογιστή η ταινία θα ολοκληρωνόταν σε 10,000 χρόνια.
• Τεχνικά, το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της νέας ταινίας με τους αξιαγάπητους Μπαμπούλες είναι το πόσο ρεαλιστικός είναι ο φωτισμός χάρη σε μια νέα τεχνολογία, μια επαναστατική προσέγγιση στον συγκεκριμένο τομέα από την Pixar που ονομάζεται global illumination (GI) και προσφέρει ένα αναπάντεχα αληθοφανές αποτέλεσμα.
• Ο χαρακτήρας της Ντιν Καρασκιάχτρας προέκυψε από ένα είδος σαρανταποδαρούσας με την ονομασία Scolopendra Gigantea, γνωστή και ως τεράστια σαρανταποδαρούσα του Αμαζονίου, ενώ για τον σχεδιασμό της εργάστηκαν 12 άτομα.
• Πηγή έμπνευσης για τον χαρακτήρα της μασκότ Archie the Scare Pig είναι το σκυλάκι ράτσας ιαπωνικού τσιν του σκηνοθέτη της ταινίας Dan Scanlon.
• Οι Μπαμπούλες Πανεπιστημίου χρειάστηκαν 100,856 storyboards, ξεπερνώντας όλες τις ταινίες της Pixar μέχρι σήμερα.
• Η βιβλιοθήκη του μπαμπουλοπανεπιστημίου έχει πάρει το όνομα της από το όνομα του υπαλλήλου της Pixar που τη σχεδίασε.
• Το Πανεπιστήμιο για Μπαμπούλες ιδρύθηκε το 1313. Πηγή έμπνευσης ήταν το Harvard και το MIT.
• Η διεύθυνση της Αδελφότητας Όρμα Κάππα είναι η ίδια με τη διεύθυνση του πατρικού του σκηνοθέτη της ταινίας Dan Scanlon.

Που παίζεται:

Άγ. Στέφανος – Δροσιά
Αλίκη (θερινό)
Πλατεία Δροσιάς, 210 6229645, 210 2281563.
Γενική Είσοδος: € 8,00 / Παιδ.-Φοιτ.: € 6,00.

Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
Αμπελόκηποι – Νεάπολη
Αθήναιον 3D Digital
Β. Σοφίας 124 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι) 2107782122.
Γενική Είσοδος: Δευτ.-Τρ. & Πέμ. € 7,00, Παρ.- Κυρ. € 7,50, Τετ. € 4,50 (3D: € 8,50). Καθημ. έως 18:30 € 6,50. Προβολές 3D: € 10,50. Για άτομα άνω των 60 & παιδιά κάτω των 12 & φοιτ. € 6,50.
Προπώληση εισιτηρίων στο http://www.athinaioncinemas.com και στο 2108108220.

Ώρες Προβολών: Αίθουσα 2: 20:10 (μεταγλ.)
Αθήναιον 3D Digital
Β. Σοφίας 124 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι) 2107782122.
Γενική Είσοδος: Δευτ.-Τρ. & Πέμ. € 7,00, Παρ.- Κυρ. € 7,50, Τετ. € 4,50 (3D: € 8,50). Καθημ. έως 18:30 € 6,50. Προβολές 3D: € 10,50. Για άτομα άνω των 60 & παιδιά κάτω των 12 & φοιτ. € 6,50.
Προπώληση εισιτηρίων στο http://www.athinaioncinemas.com και στο 2108108220.

Ώρες Προβολών: Αίθουσα 1: 18:00 (3D – μεταγλ.)
Βύρωνας – Ζωγράφου – Υμηττός
Αρκαδια (θερινό)
Καραολή και Δημητρίου 36, Πάρκο Βυρωνα, 210 7661166, 210 7661226.
Γενική Είσοδος: € 7,50 / Φοιτ.- Παιδ.: € 6,50.

Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
Γέρακας – Παλλήνη – Γλυκά Νερά
Σινέ Παλλήνη (θερινό)
Ελ. Βενιζέλου 3 και Λεωφ. Μαραθώνος, Παλλήνη, 2106666815-284.
Γενική Είσοδος: € 7,50 / Φοιτ.-Παιδ.: € 6,00.

Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Βάρκιζα – Σαρωνίδα
Αίγλη (θερινό)
Λεωφόρος Σαρωνίδας 28-30, Σαρωνίδα, 22910 54941.
Γενική Είσοδος: € 8,00 / Παιδ.-Φοιτ.-65+: € 7,00.

Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
Βάρκιζα
Θάσου 22, Βάρκιζα 2108973926.
Γενική Είσοδος: € 8,00. Προβολές 3D: € 10,00.

Ώρες Προβολών: Αίθουσα 1: 18:00 (3D – μεταγλ.) / Αίθουσα 2: 18:50 (3D – μεταγλ.)
Ηράκλειο – Ν. Ιωνία – Ν. Φιλαδέλφεια
Τρία Αστέρια 3D Digital
Λ. Ηρακλείου 386, Ν. Ηράκλειο 2102826873, 2102825607.
Γενική Είσοδος: € 7,00, Φοιτ. € 6,00. Προβολές 3D: € 10,50 (Φοιτ.-Παιδ.: € 8,50). Προπώληση εισιτηρίων.

Ώρες Προβολών: Αίθουσα 1: 18:15 (3D – μεταγλ.)
Κέντρο – Κολωνάκι – Εξάρχεια
Αθηναία (θερινό)
Χάριτος 50, Κολωνάκι, 210 7215717
Γενική Είσοδος: € 8,00, Φοιτ.-Παιδ.-65+ & κάθε Πέμ. € 6,00.

Ώρες Προβολών: 20:45 (μεταγλ.)
Λαύριο – Σπάτα – Κερατέα
Τα Χρόνια της Αθωότητας (θερινό)
(Δημοτικός Κινηματογράφος) Λεωφ. Σουνίου 1, Λαύριο, 22920 27911.

Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
Περιστέρι – Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγ. Βαρβάρα
Ανοιξη 2+1
(Δημοτικός Κιν/φος) Αγωνιστών Στρατοπέδου 49, Χαϊδάρι 2105813470, 2105813450.
Γενική Είσοδος: € 7,00, Δευτ.-Τετ.: € 5,00, Φοιτ.: € 5,00

Ώρες Προβολών: Αίθουσα 1: 18:30, 20:30 (μεταγλ.)
Φοίβος
Εθν. Αντιστάσεως 1, Περιστέρι, 210-5711105.
Γενική Είσοδος: € 8,00, φοιτ. & Α΄προβολή € 6,00. Προπώληση εισιτηρίων.

Ώρες Προβολών: 17:45, 19:45 (μεταγλ.)
Πόρτο Ράφτη
Αλεξ (θερινό)
Λεωφ. Πόρτο Ράφτη 235, Π. Ράφτη, 22990 76034
Γενική Είσοδος: € 7,00

Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
Χαλάνδρι – Χολαργός – Αγ.Παρασκευή – Παπάγου
Αίγλη 3D Digital
Λ. Πεντέλης 98, Χαλάνδρι 2106841010.
Γενική Είσοδος: € 8,50 / Δευτ.-Πεμ. & Φοιτ.-Παιδ.-65+: € 7,00 / 3D ταινίες: € 11,00 (παιδ.: € 10,00).

Ώρες Προβολών: Αίθουσα 1: 18:30 (3D – μεταγλ.)
Αλεξάνδρα (θερινό)
Ηρώων Πολυτεχνίου 27, Χαλάνδρι, 210 6777708-9.
Γενική Είσοδος: € 7,00 / Δευτ.-Τετ.: € 5,00.

Ώρες Προβολών: 20:45 (μεταγλ.)
Αμαρυλλίς Suzuki (θερινό)
Αγ. Ιωάννου 2, Αγ. Παρασκευή, 210 6010561-497.
Γενική Είσοδος: € 7,50 / Δευτ.-Τετ.: € 6,00.

Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
Ψυχικό – Γαλάτσι – Φιλοθέη
Σινέ Γαλάτσι (θερινό)
Άλσος Βεΐκου, 210 2138119.
Γενική Είσοδος: € 7,50 / Φοιτ.-Παιδ.-65+: € 6,00.

Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
MULTIPLEX
Αγ.Ανάργυροι – Ίλιον – Πετρούπολη
Ster Ίλιον
(Escape Center) Λεωφ.Δημοκρατίας 67Α, Ίλιον.
Γενική Είσοδος: € 6,50. 3D Προβολές: € 10,00. Προπώληση εισιτηρίων στα 2108092690, 8018017837.
Αίθουσα 2
Ώρες Προβολών: 19:20 / Σάβ.-Δευτ. + 17:10 (μεταγλ.)
Αίθουσα 3
Ώρες Προβολών: 18:10 / Σάβ.-Δευτ. + 16:00 (μεταγλ.)
Αίθουσα 5
Ώρες Προβολών: 18:00 (3D – μεταγλ.)
Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Βάρκιζα – Σαρωνίδα
Αθήναιον Cinepolis 3D Digital
Ζησιμοπούλου 7 & Ιωάννου Μεταξά, Γλυφάδα 2108108230.
Γενική Είσοδος: Δευτ.-Τρ. & Πέμ. € 7,00, Παρ.- Κυρ. € 7,50, Τετ. € 4,50 (3D: € 8,50). Καθημ. έως 18:30 € 6,50. Προβολές 3D: € 10,50. Για άτομα άνω των 60 & παιδιά κάτω των 12 & φοιτ. € 6,50. Προπώληση εισιτηρίων στο http://www.athinaioncinemas.com και στο 210-8108230.
Αίθουσα 1
Ώρες Προβολών: 18:00 (3D – μεταγλ.)
Αίθουσα 2
Ώρες Προβολών: Πέμ.-Τρ. 18:20, 20:40 (μεταγλ.)
Δάφνη – Ηλιούπολη – Αργυρούπολη
Νανά Cinemax
Λ.Βουλιαγμένης 179 (ΜΕΤΡΟ Αγ.Ιωάννης) 2109703158, 2109706865.
Γενική Είσοδος: € 7,00, 3D προβολές: € 10,50 (Φοιτ.-Παιδ. € 9,00). Κάθε Τετ. & Πέμ. 2 άτομα = 1 εισιτήριο (εκτός προβολών 3D). Προπώληση εισιτηρίων στο 80111300400 και στο http://www.cinemax.gr.
Αίθουσα 1
Ώρες Προβολών: 18:15, 20:30 (μεταγλ.)
Αίθουσα 4
Ώρες Προβολών: Πέμ. & Τετ. 19:15 (2D – μεταγλ.) / Παρ.-Τρ. 19:15 (3D – μεταγλ.)
Village @ Athens Metro Mall
Λ.Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος.
Γενική Είσοδος: € 7,00 – Φοιτητικό (Δευτ. & Τρ.): € 5,00. 3D προβολές: € 12,00 (μειωμένο: € 11,00). Προπώληση εισιτηρίων στο 1 48 48 και στο villagecinemas.gr
Αίθουσα 3
Ώρες Προβολών: 18:40 / Σάβ. + 16:10 (μεταγλ.)
Αίθουσα 5
Ώρες Προβολών: 17:50 / Σάβ. + 15:20 (μεταγλ.)
Καλλιθέα – Π. Φάληρο – Μοσχάτο – Ταύρος
Village Φάληρο
Παλαιά Λεωφ.Ποσειδώνος 1 & Μωραϊτίνη 3, Δέλτα Π.Φαλήρου 210 9485200.
Γενική Είσοδος: € 7,00 – Φοιτητικό (Δευτ. & Τρ.): € 5,00. 3D προβολές: € 12,00 (μειωμένο: € 11,00). Προπώληση εισιτηρίων στο 1 48 48 και στο villagecinemas.gr
Αίθουσα 1
Ώρες Προβολών: 19:00 / Σάβ.-Κυρ. + 16:40 (3D – μεταγλ.)
Αίθουσα 3
Ώρες Προβολών: 18:20 / Σάβ.-Κυρ. + 16:00 (μεταγλ.)
Λεωφ. Πατησίων – Άγ. Ελευθέριος
Αελλώ Cinemax 5+1
Πατησίων 140 2108259975, 2108215327.
Γενική Είσοδος: € 7,00, 3D προβολές: € 10,50 (Φοιτ.-Παιδ. € 9,00). Κάθε Τετ. & Πέμ. 2 άτομα = 1 εισιτήριο (εκτός προβολών 3D). Προπώληση εισιτηρίων στο 80111300400 και στο http://www.cinemax.gr.
Αίθουσα 1
Ώρες Προβολών: Πέμ. & Τετ. 18:15 (2D – μεταγλ.) / Παρ.-Τρ. 18:15 (3D – μεταγλ.)
Αίθουσα 2
Ώρες Προβολών: 19:00 (μεταγλ.)
Αίθουσα 6 (θερινό)
Ώρες Προβολών: 20:50 (μεταγλ.)
Μαρούσι – Μελίσσια – Κηφισιά
Odeon Kosmopolis
Λεωφ.Κηφισίας 73, Αγ.Θωμάς, Μαρούσι (Κόμβος Αττικής Οδού)
Γενική Είσοδος: € 7,50, Club Cineφίλοι, Φοιτητικό, Παιδικό: € 6,50. 3D προβολές: € 10,00 (μειωμένο: € 9,00). Προπώληση εισιτηρίων στα 8011160000 (σταθ.), 2106786000 (κιν.) και στο http://www.odeon.gr
Αίθουσα 1
Ώρες Προβολών: 18:30 (μεταγλ.)
Αίθουσα 2
Ώρες Προβολών: 20:10 / Πέμ.-Κυρ. + 17:40 (υποτιτλ.)
Αίθουσα 5
Ώρες Προβολών: 18:50 / Σάβ.-Κυρ. + 16:20 (3D – μεταγλ.)
Village @ The Mall
Aνδρ. Παπανδρέου (Αττική Οδός), ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα, Μαρούσι 210 6104100.
Γενική Είσοδος: € 7,00 – Φοιτητικό (Δευτ. & Τρ.): € 5,00. 3D προβολές: € 12,00 (μειωμένο: € 11,00). Προπώληση εισιτηρίων στο 1 48 48 και στο villagecinemas.gr
Αίθουσα 2
Ώρες Προβολών: Πέμ. 17:00 (3D – μεταγλ.)
Αίθουσα 4
Ώρες Προβολών: 17:00, 19:30 (μεταγλ.)
Αίθουσα 8
Ώρες Προβολών: Παρ.-Τετ. 17:50 / Σάβ. + 15:20 (3D – μεταγλ.)
Αίθουσα 9
Ώρες Προβολών: 18:30 / Πέμ. + 16:10 / Σάβ. + 16:00 (μεταγλ.)
Νέος Κόσμος
Odeon Starcity
Λεωφ. Συγγρού 111 & Λεοντίου, Ν. Κόσμος
Γενική Είσοδος: € 7,50, Club Cineφίλοι, Φοιτητικό, Παιδικό: € 6,50. 3D προβολές: € 10,00 (μειωμένο: € 9,00). Προπώληση εισιτηρίων στα 8011160000 (σταθ.), 2106786000 (κιν.) και στο http://www.odeon.gr
Αίθουσα 1
Ώρες Προβολών: 18:30 (3D – μεταγλ.)
Αίθουσα 4
Ώρες Προβολών: 19:20 / Σάβ.-Κυρ. + 16:50 (μεταγλ.)
Παγκράτι
Village Παγκράτι
(Athens Millenium) Υμηττού 110 & Χρεμωνίδου, Παγκράτι 210 7566240.
Γενική Είσοδος: € 7,00 – Φοιτητικό (Δευτ. & Τρ.): € 5,00. 3D προβολές: € 12,00 (μειωμένο: € 11,00). Προπώληση εισιτηρίων στο 1 48 48 και στο villagecinemas.gr
Αίθουσα 1
Ώρες Προβολών: Πέμ.-Παρ. & Κυρ.-Τετ. 18:00 (μεταγλ.)
Αίθουσα 2
Ώρες Προβολών: Σάβ. 17:00, 19:20 (μεταγλ.)
Αίθουσα 4
Ώρες Προβολών: 18:15 (3D – μεταγλ.)
Ρέντη
Village SHOPPING AND MORE
Πέτρου Ράλλη & Θηβών, ‘Αγιος Ιωάννης Ρέντη 210 4215100.
Γενική Είσοδος: € 7,00 – Φοιτητικό (Δευτ. & Τρ.): € 5,00. 3D προβολές: € 12,00 (μειωμένο: € 11,00). Προπώληση εισιτηρίων στο 1 48 48 και στο villagecinemas.gr
Αίθουσα 3
Ώρες Προβολών: 19:30 (μεταγλ.)
Αίθουσα 8
Ώρες Προβολών: 18:45 (3D – μεταγλ.)
Αίθουσα 12
Ώρες Προβολών: 18:00 (μεταγλ.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.