«Με πυξίδα το φως» | Κατσίβελος Πάρις | Εκδόσεις Λιβάνη

 Me Pyxida to Fos

Όλα τα θαυμαστά και υψηλά μάς προσφέρονται γενναιόδωρα, πρέπει όμως να απλώσουμε τα πνευματικά μας χέρια να τα αγγίξουμε και να εργαστούμε για να εκδηλωθούν στην εδώ διάσταση και στην τώρα κατανόησή μας.

Δράκοι και Άγιοι, δυνάμεις του σκότους και δυνάμεις του Φωτός, υπερκόσμια στοιχειά και πνευματικοί οδηγοί, σκιές της νύχτας και φωταψίες καλοκαιρινής αυγής, βρυχηθμοί θηρίων και ωσαννά, δύσβατα μονοπάτια και κάμποι Φωτός, αγκάθια και αγκαλιές, αδελφοί µας στο ρόλο του διώκτη ή του δυνάστη και αδελφοί µας στο ρόλο του προστάτη ή του υπερασπιστή, θλίψη και χαρά, δάκρυα και γέλια, αδιέξοδα και ελπίδες, σκοτάδι και Φως.


Και σ’ όλα αυτά εμείς έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής. Εμείς έχουμε το τιμόνι και το χειριστήριο της κάθε έκφανσης µέσω της σκέψης, του λόγου, του συναισθήματος και της όποιας τελούμενης πράξης.

Εμείς και μόνον εμείς οδηγούμε τη ζωή µας.

Ευχαριστώ το Μεγαλείο Του που µας εμπιστεύεται και µας αγαπά τόσο. Τώρα ξέρω ότι οι ποιότητες που επιλέχθηκαν και καλλιεργήθηκαν σε περασμένες βιώσεις είναι αποσκευές της ψυχής και αιώνια παρακαταθήκη. Υπάρχουν εκεί πάντα, αρκεί να εργαστώ για να τις περάσω στην εδώ συνείδησή μου, αρκεί να προσπαθήσω για να αντλήσω Φως απ’ τον Ανώτερο Εαυτό μου.

Τώρα προσπαθώ να μην ασεβώ έστω και με αθώα αγανάκτηση. Τώρα ξέρω ότι εκτελώ το πρόγραμμά μου, το πρόγραμμα που Εγώ επέλεξα γι’ αυτή τη βίωση πριν περάσω στην ύλη κι αυτή τη φορά. Τώρα ξέρω ότι ο Νόμος για μένα «Εγώ ειμί». Τώρα αντιλαμβάνομαι και αναγνωρίζω το Νόμο της Ανταπόδοσης σαν Νόμο Εναρμόνισης και όχι σαν τιμωρία. Τώρα ευχαριστώ για τις ευκαιρίες και τα μαθήματα που μου προσφέρθηκαν, όσο κι αν επαναστατούσα τις ώρες των μαχών. 

ISBN: 978-960-14-2306-7

Αρ. σελίδων: 429

Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο:

ΤΑ ΔΩΡΑ (<<Με πυξίδα το ΦΩΣ>>- Πάρις Κατσίβελος)

………………..Με τα χρόνια και με τις εκ-παιδεύσεις της καθημερινότητας, σε περιόδους μεστές ζυμώσεων και δυσκολιών, που στην αναμέτρηση μαζί τους μου φαινόντουσαν αβάσταχτες και αξεπέραστες, έμαθα να αρκούμαι στα υποτυπώδη, να χαίρομαι με τα ελάχιστα, να αναγνωρίζω και να απολαμβάνω όσα κάποτε θεωρούσα δεδομένα, βασικά ή ασήμαντα. Τελικά οι πέριξ και εντός μου συνθήκες έκαναν θαυμάσια τη δουλειά τους…………….. Δέχομαι ευχαρίστως όσα δώρα επιτρέπει το καρμικό μου πρόγραμμα να μου προσφερθούν εκ των άνω ή και όσα η ελαχιστότητά μου κερδίζει. Ευχαριστώ βαθύτατα γι’ αυτά. Τα λαμβάνω, τα αναγνωρίζω, τα δηλώνω και ευγνωμονώ………….

πατήστε το λινκ και ξεφυλλίστε το βιβλίο

http://www.livanis.gr/FlipBook/978-960-14-2306-7/flipbook.swf

ΤΑ ΔΙΑΜΕΣΑ

……..Ηταν μέντιουμ και μάλιστα τόσο δυνατό και γνωστό για την αποτελεσματικότητά του που ερχόντουσαν από μακριά για να τη δουν. Πολλοί Καβαλιώτες θα έχουν ακούσει από τους δικούς τους για την πασίγνωστη τότε Μηλιά. Φτάσαμε και εμείς στην Καβάλα……. …Δεν πήγα ποτέ να τη βρω ούτε όταν τέλειωσα το εξατάξιο τότε γυμνάσιο, παρ΄ όλο που το έπαθλο ήταν τεράστιο για το δικό μας οικονομικό μέγεθος, ούτε όταν αντιμετώπισα δυσκολίες, δεν ξέρω γιατί. Την ευχαριστώ τώρα και στέλνω τις ευχές μου και φως αγάπης στην ψυχή της.
…….Στο Λονδίνο πήγαινα τακτικά, με τους φίλους μου Πάνο και Γιώτα, κυρίως για να δούμε παραστάσεις και μουσεία…..
……Πήγα στη φίλη μου Ελένη στο Ρίτσμοντ και από εκεί κατευθείαν στη Mrs Joan Dewey, που οι φίλοι την φωνάζανε Jourin, σε μια συναίρεση των δύο ονομάτων της σε περιοχή του Hampton Hill που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Midlessex………
Την υπηρεσία αυτή προς τους συνανθρώπους της την προσέφερε και σε κάποια εκκλησία που λειτουργούσε ως (γυναίκα) ιερέας, αλλά εμάς λόγω της γνωριμίας της με τη φίλη μου μας δέχτηκε ιδιαιτέρως……….
Στο τέλος της επικοινωνίας και αφού μας προσέφερε πάλι ζεστό τσάι, μου έφερε ένα μικρό πανεράκι και με παρακάλεσε να ρίξω μέσα λίγα sents, γιατί όταν παίρνεις πρέπει πάντα και να δίνεις κάτι. Απ΄ αυτό το πανεράκι που υπήρχε και στην εκκλησία της, μάζευε κάποιες λίρες και αγόραζε δωράκια για παιδιά σε φτωχοσυνοικίες του Λονδίνου.
Σε άλλο μου ταξίδι στο Λονδίνο, συνάντησα στην περιοχή Southsea του Hants τη Mrs Hilda Hollyman που και αυτή παρείχε κάποιο ανάλογο είδος εξυπηρέτησης- service…………
…….Συμφωνήσαμε με τη Mrs Hilda να προσπαθήσει να μου κάνει τη δική μου επικοινωνία γραπτά δι΄ αλληλογραφίας, ώστε να έχω κάτι στα χέρια μου να μπορώ να το μεταφράσω………
……Στην Ελλάδα γνώρισα πολλά διάμεσα και με αρκετά απ΄ αυτά είχα αναπτύξει και φιλικές σχέσεις. Κρατάω μια επιφύλαξη για όσα έβλεπα και άκουγα και μιλάω στον αόριστο γιατί σήμερα υπάρχουν αξιόλογα άτομα που ασχολούνται σοβαρά με τον εσωτερισμό…….
……Τότε δεν μπορούσα ακόμη να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να ψυχομετρά με τόσες λεπτομέρειες, μέσα από ένα προσωπικό αντικείμενο και να αποκαλύπτει ή να προβλέπει γεγονότα. Είχα απέναντί μου μια υπέροχη γυναίκα, με καρδιά μικρού παιδιού, που μπορούσε να καταλάβει μονάχα την καλοσύνη και μονάχα μέσα από την καλοσύνη. Το καρμικό της πρόγραμμα της είχε στερήσει τη φυσική όραση αλλά το σύμπαν της χάρισε την όραση της ψυχής και έτσι μπορούσε να «βλέπει» σε πολλά επίπεδα, σε πολλές διαστάσεις……..
……Δηλαδή ότι «…γυμνάζομαι στην απεριόριστη υπομονή και την αγάπη άνευ όρων για όλα τα όντα…» ή ότι «…βρίσκομαι σε πρόγραμμα πολύ εντατικής εκγύμνασης για την απεριόριστη υπομονή και την άνευ όρων αποδοχή και αγάπη μου, για όλα τα όντα, όποια και όπως είναι και ότι και αν μου έχουν κάνει. Αυτό με άλλα πολλά και δύσκολα είναι ένα από τα γυμνάσματα που επέλεξα πριν περάσω στην ύλη, προγραμματισμένο από περασμένη μου βίωση…»
Στο εδώ μου κομμάτι, οι πληροφορίες αυτές, δεν άρεσαν καθόλου, θεωρητικά μπορούσα να τις δεχτώ, αλλά όταν βίωνα γεγονότα επαναστατούσα, ένοιωθα αδικημένος ή και εξοργισμένος με τον πρόγονο εαυτό και όλα αυτά τα γυμνάσματα που επέλεξε, να μου φορτώσει στις λεπτεπίλεπτες ενεργειακά πλάτες μου…….
Η κυρία Χ είχε και ένα άλλο χάρισμα, μπορούσε να βλέπει την αλήθεια των ανθρώπων και να ακούει τις σκέψεις τους……..
…….Την άκουγα σχεδόν μαγεμένος, αλλά δεν ξέχασα και τον σκοπό της ιδιοτελούς επίσκεψής μου.
Θεωρώ ένα ιδιαίτερο είδος διαμεσότητας αυτό που προσφέρθηκε στην άγια αυτή γυναίκα, γι αυτό το καταθέτω………..

paris katsivelos

Κατσίβελος, Πάρις

Ο Πάρις (Παρασκευάς) Κατσίβελος είναι ηθοποιός και καθηγητής Δραματικής Τέχνης. Κατάγεται από τη Θάσο. Σπούδασε Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία, Μονωδία – Μελοδραματική, Κινησιολογία – Χορογραφία, Σκηνική Αγωγή και Αγωγή του Λόγου. Συμμετείχε, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε σεμινάρια, εργαστήρια, συμπόσια και συνέδρια σχολών, συστημάτων, ρευμάτων και τεχνοτροπιών της θεατρικής τέχνης, αλλά και ψυχολογίας, φιλοσοφίας και παραψυχολογίας.
Έπαιξε στο παρελθόν σε είκοσι δύο θεατρικές και σαράντα τρεις τηλεοπτικές παραγωγές. Συμμετείχε σε τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες και σε αρκετές ραδιοφωνικές εκπομπές συνεχείας και αυτοτελείς. Υπήρξε μόνιμος εκφωνητής και επιμελητής των ραδιοφωνικών εκπομπών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για είκοσι οκτώ χρόνια.
Διδάσκει Υποκριτική, Αγωγή του Λόγου και Εξειδικευμένα Εργαστήρια Δραματικής Τέχνης σε Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης, Θεατρικά Εργαστήρια και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Ερευνά και κινείται σε χώρους εσωτερικής γνώσης από την εφηβεία του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.