Το Cirque du Soleil επιστρέφει στην Αθήνα με το Dralion | Από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2013

DRAILION 1

To Cirque du Soleil, το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου, μετά τον περσινό του θρίαμβο με την παράσταση Alegría, επιστρέφει στην Ελλάδα με μία μεγαλύτερη και νεότερη υπερπαραγωγή, το θρυλικό «Dralion».

Μετά την αλησμόνητη Alegría, μία νέα εκθαμβωτική υπερπαραγωγή του ενός και μοναδικού «Τσίρκου του Ήλιου», το περίφημο Dralion. Μία μεγαλειώδης παράσταση που αψηφά προκλητικά όλους τους φυσικούς νόμους και υπόσχεται μία ακόμη συναρπαστική σκηνική εμπειρία που θα κλέψει για άλλη μια φορά τις καρδιές των Ελλήνων θεατών, κάθε ηλικίας.

DRAILION 3

ΤΟ CIRQUE DU SOLEIL ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μία πολυσχιδής, ιδιαίτερη, μοναδική στα διεθνή χρονικά φυσιογνωμία που ενσαρκώνει το αυτονόητο της αληθινής τέχνης, την αρμονική συνύπαρξη της υψηλής αισθητικής και της αδιαμφισβήτητης ποιότητας με την υπερβατική απόλαυση και τη μαζική διασκέδαση, μία ταυτότητα με αξεπέραστους αριθμούς-ρεκόρ που περιγράφει τον πλέον γιγάντιο καλλιτεχνικό οργανισμό του πλανήτη Γη: 5.000 εργαζόμενοι από 50 χώρες και με 25 γλώσσες σε 100 διαφορετικά επαγγελματικά αντικείμενα, 1.300 καλλιτέχνες υψηλότατου επιπέδου, δεκάδες σχολές και εργαστήρια, τεράστια υλικοτεχνική υποδομή, στόλος εκατοντάδων μηχανοκίνητων μέσων (φορτηγών και μηχανημάτων). 12 μόνιμες έδρες-χώροι παρουσίασης, 27 διαφορετικές παραστάσεις σε παγκόσμιες περιοδείες (σε ιδιόκτητες τέντες ή σε στάδια) δεκάδες κορυφαίες διακρίσεις και βραβεία (Emmy, Drama Desk, Felix, Ace, Bambi, Gemeaux κτλ), ξεχωριστές εμφανίσεις στους σημαντικότερους θεσμούς όπως τα βραβεία Όσκαρ , το Φεστιβάλ των Καννών, η Eurovision, το Super Bowl. Ακατάρριπτα ρεκόρ σε πωλήσεις άλμπουμ με τα σάουντρακ των παραστάσεων, σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο και συνεχής ενεργή συμμετοχή και οικονομική στήριξη για την προστασία του περιβάλλοντος, 15 εκατομμύρια θεατές ετησίως, συνολικά 120.000.000 θεατές σε 300 πόλεις 40 χωρών σε όλες τις ηπείρους!

Οι 120.000 Έλληνες θεατές που πέρυσι προστέθηκαν στη μεγάλη οικογένεια του Cirque du Soleil, γνωρίζοντας επιτέλους για πρώτη φορά από κοντά τον «μαγικό κόσμο» του, τώρα ξέρουν!

Ξέρουν πως εδώ η φήμη συνάδει απόλυτα με την αλήθεια, ξέρουν πως η πραγματικότητα καμιά φορά, όντως σπανίως, μπορεί να ξεπερνά το ίδιο το όνειρο. Ξέρουν πως ακόμη γίνονται θαύματα, τουλάχιστον σκηνικά!

Η τεράστια και πρωτόγνωρη – για τα ελληνικά δεδομένα – επιτυχία της θρυλικής παράστασης Alegria, στην παρθενική εμφάνιση του Cirque du Soleil στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Ο.Α.Κ.Α, απέδειξε περίτρανα γιατί δικαίως αποκαλούν το Τσίρκο του Ήλιου «Το Μεγαλύτερο Θέαμα του Κόσμου». Μια επιτυχία που δεν εξαντλήθηκε μόνο στην πρωτοφανή προσέλευση θεατών, αλλά συνοδεύτηκε από τις διθυραμβικές κριτικές του τύπου και τον καθολικό ενθουσιασμό του κοινού.

Ο απίστευτος υπερθετικός απόηχος, πυροδότησε ένα δεύτερο-αυθόρμητο αυτή τη φορά-παλιρροιακό, επικοινωνιακό κύμα, που στο πέρασμά του σάρωσε τα πάντα.

Η Alegria, μην αφήνοντας την παραμικρή έστω υπόνοια αμφισβήτησης ή συμψηφισμού, ξαναέγραψε απ’ την αρχή την ιστορία των «εν Ελλάδι» θεαμάτων, τοποθετώντας τον πήχη στα σύννεφα, σχεδιάζοντας έναν νέο κώδικα για την ψυχική αγαλλίαση και απόλαυση.

Ερμηνεύτηκε ή παραφράστηκε σαν πολιτικός σχολιασμός, «δανείστηκε» σε τηλεοπτικές εκπομπές, έγινε επιφώνημα οπαδών ή διαδηλωτών, έγινε ακόμη και γελοιογραφία. Αναδείχθηκε σε φράση «κλειδί», προσφώνηση, χαιρετισμό, σλόγκαν και νεολογισμό, από τα χείλη χιλιάδων ανθρώπων, ακόμη και απ’ αυτούς που δεν την είδαν.

DRAILION 2

DRALION

Το μυστικό του Cirque du Soleil όμως, είναι ακριβώς ότι μπορεί κάθε φορά να ξεπερνά τον εαυτό του.

Με στόχο του «να κινητοποιήσει τη φαντασία, να διεγείρει τις αισθήσεις και ν’ αφυπνίσει τα συναισθήματα των ανθρώπων» με ανυπέρβλητα θεάματα που «πλέκουν το εγκώμιο της ανθρωπότητας και των επιτευγμάτων της», δομεί συνεχώς προσεκτικά σχεδιασμένες παραστάσεις – εμπειρίες υψηλής αξίας, αληθινές γιορτές των αισθήσεων. Εκπληκτικά θεάματα απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης που διαμορφώνουν αισθητικές αντιλήψεις, κατακτώντας την καρδιά και το μυαλό, το θυμικό αλλά και τη λογική των ανθρώπων.

Έτσι έχτισε τον διαχρονικό, τον αέναο μύθο του. Με πανίσχυρα θεμέλια τη «στενή επαφή» με το παγκόσμιο κοινό του, τη δυνατή συναισθηματική σύνδεση μαζί του, την ταύτισή του με το μοναδικό εγχείρημά «κάνω εφικτό το ιδεατό» της σημερινής παγκόσμιας κουλτούρας. Με όραμα, με συνέπεια και συνέχεια. Το Cirque du Soleil επιστρέφει λοιπόν φέτος στη χώρα μας, επιδιώκοντας τη «στενή επαφή» που πέτυχε πέρυσι με το ελληνικό κοινό, να την εξελίξει σε σταθερό και ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μαζί του. Επιστρέφει στις 29 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ με μία από τις μεγαλύτερες και πλέον διάσημες υπερπαραγωγές του, το φημισμένο Dralion. Μία θρυλική παράσταση που μέσα της ζει, αναπνέει και κινείται, ατόφια και αυθεντικά ο «μαγικός κόσμος του Cirque du Soleil».

Ένα ακόμη σταυροδρόμι όλων των σκηνικών τεχνών! Ένα ονειρικό συναπάντημα της μαγείας του τσίρκου, της ποίησης, του θεάτρου, της μεγαλοπρέπειας της όπερας, της γοητείας της μιμικής, της τέχνης των κλόουν, του χορού, της μελωδίας της μουσικής, σε μία αρμονική συνεργασία με τον αθλητισμό και τα ακροβατικά.

Ένα εκθαμβωτικό σόου «νεότερης γενιάς» που εκτός από το ότι παρουσιάζει και μία άλλη πλευρά το Cirque du Soleil, φιλοδοξεί – γιατί όχι – στο άμεσο μέλλον να σπάσει και όλα τα ρεκόρ της Alegría!!!

Τα στοιχεία και οι αριθμοί του Dralion καθιστούν εφικτή και βάσιμη τη φιλοδοξία του!

74 νταλίκες μεταφέρουν το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής της παράστασης. Σκηνικά βάρους 136 τόνων, μεταξύ των οποίων οι 3 τεράστιοι, αιωρούμενοι ατσάλινοι δακτύλιοι και η γιγαντιαία μεταλλική πλάτη ύψους 26 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων, που απλώνεται σ’ όλη την έκταση της σκηνής, συνολικής επιφάνειας 3 στρεμμάτων.

300 ζευγάρια παπούτσια που καθαρίζονται και βάφονται στο χέρι κάθε μέρα, 1500 χειροποίητα κουστούμια, καπέλα και αξεσουάρ που για την κατασκευή τους χρειάσθηκαν 5000 μέτρα υφασμάτων από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία, την Γαλλία, την Αγγλία, αλλά και άκρως πρωτότυπα και ευφάνταστα υλικά, όπως τρίχα αλόγου, μέταλλα, φτερά Έμου, κρύσταλλα, ελατήρια, φαν φουρ.

Κουστούμια που απαίτησαν στα εργαστήρια του Κεμπέκ πάνω από 3 μήνες εργασίας από 100 σπεσιαλίστες τεχνίτες.

Μαζί και τα μουσικά όργανα , τα φωτιστικά και ηχητικά μηχανήματα νέας και υψηλής τεχνολογίας, χιλιάδες μέτρων καλωδιώσεις, συνδετήρες, στηρίγματα, πλυντήρια, στεγνωτήρια, μαγειρεία, ψυγεία, αίθουσες μασάζ και ιατρικού ελέγχου, γυμναστήρια.

Επιπλέον το εντυπωσιακό ανθρώπινο δυναμικό: 230 άνθρωποι, 50 καλλιτέχνες και 180 τεχνικοί, προπονητές, μασέρ, γυμναστές, μάγειρες, που θα πλαισιωθούν στην Ελλάδα από 200 επιπλέον άτομα (τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό). Δίπλα σ’ όλα αυτά, προσθέστε τα 7.000.000 θεατές που ήδη μαγεύτηκαν απ’ το Dralion σ’ όλο τον κόσμο, από την πρεμιέρα του το 1999 στο Μόντρεαλ του Καναδά μέχρι και σήμερα.

Το Dralion όμως δεν είναι μόνο ο εκτυφλωτικός εντυπωσιασμός, οι κατασκευές «μαμούθ», οι τρομακτικοί αριθμοί. Το Dralion πάνω απ’ όλα είναι η πηγή της υπέρτατης ευχαρίστησης. Από την μία το χιούμορ του, που σκορπίζει απλόχερα τη χαρά και το γέλιο, μέσα από τα εμπνευσμένα σκετς των κορυφαίων μίμων και κλόουν του πλανήτη που απαρτίζουν τον θίασό του.

Από την άλλη τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά και κυρίως ακροβατικά νούμερα, που αναγάγουν τους καλλιτέχνες-αθλητές σε σύγχρονους τιτάνες και υπερήρωες, εντάσσοντας τους στο κέντρο, στη ψυχή της αιώνιας αναμέτρησης, ανάμεσα στις δυνάμεις της φύσης και στις ικανότητες και δεξιοτεχνίες του ανθρώπινου νου και του σώματος.

Νούμερα που περιφρονούν επιδεικτικά τους νόμους της βαρύτητας, που διασκεδάζουν επιδεικτικά το φόβο κάθε φυσικού νόμου, καθώς αυτό που βλέπει και πιστοποιεί το μάτι δεν μπορεί να το συλλάβει και να το χωρέσει ο νους.

Ο «Εναέριος Κρίκος», οι «Στύλοι Μπαμπού», το «Πέρασμα των Κρίκων», η «Μέδουσα», το «Σχοινάκι», οι «Καρέκλες», το «Τραμπολίνο», το «Εναέριο pas de deux» αποτελούν έναν ύμνο στην ανθρώπινη θέληση και ικανότητα. Έναν ύμνο στον άνθρωπο-καλλιτέχνη, ακροβάτη, ισορροπιστή, εφευρέτη, τον άνθρωπο που ελίσσεται, προσαρμόζεται, αναμετριέται με τους Θεούς και τα στοιχεία της φύσης, όχι μόνον επιδεικνύοντας την δύναμή του, αλλά κυρίως ελέγχοντάς την!

Η ζωντανή μουσική και τα τραγούδια, ερμηνευμένα επί σκηνής από δύο υπέροχες τραγουδίστριες και έξι σπουδαίους σολίστες, υπογραμμίζουν το πάθος και την ένταση κάθε στιγμής. Πρωτότυπες-όπως πάντα-μελωδίες, εμπνευσμένες από ήχους της Ανατολής και της Δύσης, κλασικά Κινέζικα και Ινδικά ακούσματα που ανακατεύονται γλυκά με μουσικές της Αφρικής, της Ανδαλουσίας, των Βαλκανίων, της Δυτικής Ευρώπης.

Συντροφεύοντας τους εξαιρετικούς χαρακτήρες αυτού του μυθικού θεάματος που μας παίρνουν απ’ το χέρι στο ονειρικό ταξίδι-περιήγηση στη δική τους φανταστική και μαγευτική χώρα. Την Azala(θεά του Αέρα), την Gaya(θεά της Γης), την Oceane( θεά του Νερού), τον Yao(θεό της φωτιάς), την Kala( κύκλο της Ζωής), τον Μικρό Βούδα (το επιλεγμένο παιδί).

DRAILION 4

Tο Dralion στην ερώτηση «τι μπορεί κανείς να επιδείξει μετά την Alegria;» δίνει την δική του αποστομωτική απάντηση.

Ενσαρκώνοντας μια παράσταση-ενδοσκόπηση, που ενσωματώνει την οικουμενικότητα του πολιτισμού, μια παράσταση όπου η Ανατολή και η Δύση συνυπάρχουν ισότιμα και αρμονικά μέσα από μια φιλική αντιπαράθεση που αφηγείται μεν τις αντιθέσεις τους, αναδεικνύοντας όμως παράλληλα μέσα από αυτές, τις εκλεκτικές συγγένειες και τις κοινές τους ρίζες. Συνδυάζοντας την παράδοση 3.000 ετών της κινέζικης ακροβατικής τέχνης με τη δυτική σκηνική παράδοση, η διεπιστημονική προσέγγιση του Cirque du Soleil πατάει σταθερά από τη μια στην ιστορία και τις αρχές της δυτικής τέχνης, αντλώντας έμπνευση από την άλλη από την ανατολίτικη φιλοσοφία , όπως καταδυκνείει και η σημειολογική ανάλυση του τίτλου της παράστασης(Dra-Lion) που προέρχεται από δύο εμβληματικά πλάσματα. Τον Δράκο που συμβολίζει την Ανατολή και το Λιοντάρι που συμβολίζει τη Δύση.

Η ατέρμονη αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης, επιτυγχάνεται στο Dralion όταν τα τέσσερα στοιχεία που κυβερνούν τη ροή της φύσης παίρνουν ανθρώπινη μορφή. Κάθε στοιχείο ταυτίζεται με έναν κεντρικό χαρακτήρα και αντιπροσωπεύεται από το χρώμα του. Ο αέρας είναι μπλε, το νερό είναι πράσινο, η φωτιά είναι κόκκινη και η γη έχει το χρώμα της ώχρας. Στον κόσμο του Dralion ο Άνθρωπος και η Φύση γίνονται ένα.

Στον κόσμο του Dralion λοιπόν οι πολιτισμοί αναμειγνύονται, ανοίγοντας νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες αρμονίας, ομορφιάς και χάρης. Ο κόσμος του Dralion έρχεται φέτος στις 29 Οκτωβρίου 2013 στο Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα, αναπαράγοντας τον «μαγικό κόσμο» του Cirque du Soleil και δίνοντας μας μια νέα ευκαιρία: Να ταξιδέψουμε, να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο, γιατί όχι να «μετοικίσουμε και να εγκατασταθούμε», σ’ αυτόν. Σ’ αυτόν, που πέρυσι με τόση άδολη χαρά ιχνηλατήσαμε. ‘Έτσι, γιατί μας άρεσε, γιατί μας κέρδισε, γιατί μας μάγεψε.

Γιατί, ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος στη ζωή μας για το Όνειρο και την Φαντασία.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

Ημερομηνία: Από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2013. Διάρκεια παράστασης: 2 ½ ώρες (με διάλειμμα)

Πληροφορίες για την προπώληση στο τηλέφωνο: 210 89 38 138

Η προπώληση άρχισε: Αγορά εισιτηρίων μέσω internet στο http://www.lavris.gr και επίσης στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Τιμές εισιτηρίων Δ’ ζώνη: 35€, Γ’ ζώνη: 45€, Β’ ζώνη: 55€, Α’ ζώνη: 65€, VIP SILVER: 75€, VIP GOLD: 90€, VIP PLATINUM: 120€. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων ανάλογα με τον αριθμό – πληροφορίες για ομαδικά στο τηλ. 210 72 58 510

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.