Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου | Εισαγωγικές Εξετάσεις Σεπτέμβριος 2013 | προϋποθέσεις συμμετοχής, δικαιολογητικά, ύλη των εξετάσεων

dramatiki-sxoli-ethnikou-theatrou

Εισαγωγικές εξετάσεις Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Από το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνεται ότι οι φετινές εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου θα αρχίσουν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013.


Η υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών θα γίνεται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 (πλην Σαββάτου και Κυριακής) στη Γραμματεία της Σχολής: Πειραιώς 35, 10:00-16:00

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα δικαιολογητικά και την ύλη των εξετάσεων δίνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου http://www.n-t.gr και (από τις 21 Αυγούστου) στο τηλέφωνο: 210-5225634 .

Δραματική Σχολή

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ιδρύθηκε το 1930 και λειτούργησε ταυτόχρονα με το Εθνικό Θέατρο. Στα 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας της προικίζει το Ελληνικό Θέατρο με σημαντικούς ηθοποιούς και πρωταγωνιστές.

Μαθητές της Σχολής υπήρξαν ο Δημήτρης Χορν, η Μαίρη Αρώνη, η Βάσω Μανωλίδου, ο Νίκος Τζόγιας, η Μελίνα Μερκούρη, ο Θάνος Κωτσόπουλος, ο Αλέξης Σολομός, ο Στέλιος Βόκοβιτς, ο Νίκος Κούρκουλος, η Αννα Συνοδινού και άλλοι. Πολλοί από αυτούς δίδαξαν στη Σχολή, της οποίας το διδακτικό επίπεδο, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό. Στη σχολή δίδαξαν επίσης μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου: Δημήτρης Ροντήρης, Κατίνα Παξινού, Τάκης Μουζενίδης, Αγγελος Τερζάκης, Τάσος Λιγνάδης, Γιάννης Σιδέρης, Αιμίλιος Χουρμούζιος και άλλοι.

Γραμματεία: Δώρα Ταραμπίκου

Διεύθυνση:
Πειραιώς 35 – Τ.Κ. 105 53

Τηλέφωνα: 210 52 25 634
Fax: 210 52 48 665
Email: dramaschool@n-t.gr

Σπουδές

Σκοπός και έργο της Σχολής είναι η εκπαίδευση και κατεύθυνση των νέων προς το επάγγελμα του ηθοποιού. Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια και είναι δωρεάν. Τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται και αποβλέπουν σε αυτό το σκοπό, ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:

Υποκριτική: το μάθημα αυτό διδάσκουν οι κατ επάγγελμα ηθοποιοί και σκηνοθέτες. Προβλέπονται τρεις καθηγητές ανά έτος.
Θεωρητικά: θεωρητικά μαθήματα είναι τα παρακάτω: Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Στοιχεία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία Κινηματογράφου. Αυτά διδάσκονται από αρμόδιους καθ ύλην καθηγητές.
Τεχνικά: τεχνικά μαθήματα είναι τα ακόλουθα: Γυμναστική – Χορός, Εκφραστική Κίνηση – Χορός, Ελληνικοί Χοροί, Οπλομαχητική, Μουσική Ορθοφωνία, Θεατρικό Τραγούδι, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία – Διασκευή Προσώπου. Όλα τα παραπάνω διδάσκονται και στα τρία έτη.

Τρόπος εισαγωγής – Εξετάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 35 – Τ.Κ. 105 53

Τηλέφωνο: 210 52 25 634

Fax: 210 52 48 665

http://www.n-t.gr
e-mail: dramaschool@n-t.gr

Κανονισμός

Ο κανονισμός της Σχολής βασίζεται σε Κανονιστικό Διάταγμα της 14-12-1943 τεύχος πρώτον, φύλλο 416 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και στο Προεδρικό Διάταγμα 336/14-9-1989 τεύχος πρώτον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

Η Σχολή που τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, διοικείται από τον Διευθυντή της ή τον Υπεύθυνο Σπουδών και το Σύλλογο των Καθηγητών, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για κάθε διοικητικό ή πειθαρχικό πρόβλημα που πιθανόν θα προκύψει.

Τρόπος εισαγωγής – Εξετάσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 35 – Τ.Κ. 105 53

Τηλέφωνο: 210 52 25 634

Fax: 210 52 48 665

http://www.n-t.gr
e-mail: dramaschool@n-t.gr

Εισαγωγικές Εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Από το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνεται ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή θα γίνουν σε δύο (2) στάδια:

Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι καλούνται να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν δύο μονολόγους, έναν από το ρεπερτόριο του αρχαίου δράματος (κωμωδία ή τραγωδία ή σατυρικό δράμα) και έναν από το κλασικό, νεοκλασικό ή σύγχρονο θέατρο (ελληνικό ή ξένο), καθώς και ένα ελληνικό τραγούδι. Θα ζητηθεί επίσης αυτοσχέδια αντίδραση σε δοσμένο θέμα.

Στο δεύτερο στάδιο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να παρουσιάσουν δύο νέους μονολόγους (αντίστοιχους με αυτούς του πρώτου σταδίου), ένα ελληνικό τραγούδι (διαφορετικό από αυτό του πρώτου σταδίου) και ένα ελληνικό ποίημα (οποιουδήποτε είδους). Θα ζητηθεί και πάλι να αυτοσχεδιάσουν πάνω σε δοσμένο θέμα. Τέλος, θα εξεταστούν γραπτά πάνω στις γενικές γνώσεις τους για το θέατρο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, πλην Σαββάτου και Κυριακής, στη γραμματεία της σχολής, Πειραιώς 35, ώρες 10:00-16:00, συνυποβάλλοντας:
– επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου,
– πιστοποιητικό γεννήσεως, ή επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και
– δύο (2) φωτογραφίες.

Το όριο ηλικίας των υποψηφίων, σύμφωνα με τον νόμο, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25ο έτος, έως την 1/9.

Πληροφορίες
Δώρα Ταραμπίκου
τηλ: 210 5225 634
Fax: 210 5248665

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.