Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα 25.9.2013 στις 6 στο Σύνταγμα | Ανακοίνωση-Κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ

 KEERFA

Σε νέο μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, καλούν σήμερα το απόγευμα στις 18:00 ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, εργατικά συνδικάτα, αντιφασιστικές συλλογικότητες και κόμματα. Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει συναυλία στις 14.00 στο Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι κλειστοί θα είναι σήμερα οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός» από τις 11.30.

Αργά χθες το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυκλοφορία πλαστής αφίσας που τον εμφάνιζε να καλεί τον κόσμο σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και μετά σε πορεία στη Μεσογείων, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στελέχη του έκαναν λόγο για το λιγότερο περίεργη υπόθεση με στόχο « να υποδαυλίσει τη λογική των δύο άκρων που τάχα συγκρούονται μεταξύ τους» .Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να δώσει μαζικό «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, δίνοντας βάρος, στην κινηματική διάσταση της αντιμετώπισης της φασιστικής βίας.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμαναν ότι «το αποψινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πρέπει να με τον όγκο του, να δώσει σήμα στην Ακροδεξιά ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποδηγετούνται και ο λαός δεν φοβάται»

Χθες ο Α. Τσίπρας, κατέθσε αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής για έκτακτη σύγκληση της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί η έξαρση της νεοναζιστικής βίας και οι τρόποι με τους οποίους πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά το Κοινοβούλιο.

Απόψε θα μιλήσει στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Πηγή: Ναυτεμπορική – Εφημερίδα των Συντακτών

http://www.ertopen.com/

 

ΚΕΕΡΦΑ-KINΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Πανεργατικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, Σύνταγμα 6μ.μ.
Τιμούμε τον Παύλο Φύσσα
Να διαλύσουμε την δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής
Να διώξουμε τη κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες

Χαιρετίζουμε την απόφαση των συνδικάτων να μετατρέψουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, δεύτερη μέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά των αντεργατικών μέτρων των απολύσεων και των περικοπών της κυβέρνησης, σε μέρα δράσης κατά του φασισμού, καταδίκης των στυγνών νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.
Ο δολοφονημένος Παύλος Φύσσας είναι παρών στους αγώνες μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ξηλώσουμε τους νεοναζί και να διώξουμε τη κυβέρνηση που τους έστρωσε το δρόμο με τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των επιχειρήσεων σκούπας του Δένδια, το κυνηγητό των μεταναστών , την επίθεση στην αριστερά και τα κινήματα.
Σήμερα όσο ποτέ, το εργατικό κίνημα που δίνει μάχες ενάντια στη κυβέρνηση των μνημονίων, του μαύρου στην ΕΡΤ, των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, των κλεισιμάτων των νοσοκομείων, των σχολείων, της διάλυσης του κράτους πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης χρειάζεται να φωνάξει δυνατά: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με απεργίες και συλλαλητήρια για να σώσουμε τις δουλειές μας και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Κλιμακώνουμε χέρι-χέρι και την ίδια ώρα τη πάλη ενάντια στο φασισμό. Για να απομονώσουμε τους χρυσαυγίτες, τα μαντρόσκυλλα των αφεντικών που επιχειρούν να επιτεθούν στα συνδικάτα, όπως φάνηκε με το δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και με τη εμετική καταγγελία τους σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών. Είναι οι ίδιοι που ψήφισαν στη Βουλή τη πλήρη απαλλαγή των εφοπλιστών από φόρους, την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Κάνουν πλάτες στους χρυσοθήρες των πολυεθνικών στις Σκουριές. Επιτέθηκαν με τους φασίστες τους στην ΕΘΕΛ στη Γενική Απεργία και τους φυγάδευσε η ΕΛΑΣ μέσα στη Βουλή.
Το δρόμο τους άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση Σαμαρά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις ρατσιστικές εκστρατείες κατά των μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις άθλιες συνθήκες εκμετάλλευσης στις Μανωλάδες, την επίθεση κατά της αριστεράς, τις επιστρατεύσεις των απεργών για να περάσουν τα μέτρα του Μνημόνιου για χάρη των τραπεζιτών και της τρόικα. Είναι η ίδια κυβέρνηση που άφησε ατιμώρητα εγκλήματα των νεοναζί ουρλιάζοντας ότι η αριστερά ασκεί και αυτή βία ενώ προώθησε διώξεις αντιφασιστών όπως του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, του Σάββα Μιχαήλ και του Κ.Μουτζούρη.

Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα κόμματα της κυβέρνησης ότι θα σταματήσουνε τους νεοναζί, όσο και αν παριστάνουν τους υπερασπιστές του συντάγματος συγκαλύπτοντας τις δικές τους ευθύνες για τη νομιμοποίηση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους μπορούν να σαρώσουν τους νεοναζί, όπως το έκαναν στην κατοχή, με μαζικούς μαχητικούς και αντιφασιστικούς αγώνες.
Απαιτούμε:
-Άμεση διάλυση των παρακρατικών φασιστικών συμμοριών, των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που δολοφονούν μετανάστες και νέους ανθρώπους.
-Να σταματήσει να τους καλύπτει η Αστυνομία και να συνεργάζεται ακόμη και στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Να σταματήσει η δικαιοσύνη να τους προστατεύει.
-Να σταματήσει το Υπουργείο Οικονομικών να τους χρηματοδοτεί για να προμηθεύουν με όπλα, μαχαίρια, γκλόμπ τον δολοφονικό παραστρατιωτικό μηχανισμό.
-Να κλείσουν όλα τα Γραφεία των νεοναζί-ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων.
-Να σταματήσει η διπλή δίωξη του Π.Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ
-Να διαγραφούν οι φασίστες από τα συνδικάτα.
-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να φύγει η FRONTEX, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.
Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια ναζιστή! Ούτε στη Βουλή, ούτε στα δημοτικά συμβούλια, ούτε στα συνδικάτα, ούτε πουθενά!
Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την αντιφασιστική μέρα δράσης, να τη γενικεύσουν σε όλη την Ελλάδα για να στείλουμε στα σκοτάδια της ιστορίας όπου ανήκουν τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων.
Τιμούμε το δολοφονημένο Παύλο Φύσσα και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες των συνδικάτων το τριήμερο 23-24-25 Σεπτέμβρη και στο συλλαλητήριο προς των Γραφεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.