Πέθανε η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου

polu panou

27 Σεπτεμβρίου 2013

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη λαϊκή μας τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου. Σίγησε για πάντα μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πολύ Πάνου,σε ηλικία 73 ετών.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας,με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Πολύτιμη Μπίθα (κατά άλλους Πολύτιμη Κολιοπάνου) γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα ενώ μεγάλωσε στην Πάτρα.

Κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σ’ ένα διαγωνισμό ταλέντων της πόλης, στον οποίο τραγουδά το τραγούδι «Μητέρα» του Φώτη Πολυμέρη και διακρίνεται ανάμεσα σε 260 παιδιά, παίρνοντας το πρώτο βραβείο . Οι εφημερίδες τότε, γράφουν για τη «μικρή Πατρινοπούλα, το παιδί θαύμα που πήρε το πρώτο βραβείο».

Το 1953 μπήκε στη δισκογραφία με το «Πήρα τη στράτα την κακιά» σε μουσική του Γρηγόρη Μπιθικώτση, ο οποίος ήταν αυτός που την ανακάλυψε.

Από το 1956 με το «Να πας να πεις της μάνας μου» των Γιώργου Ζαμπέτα και Χαράλαμπου Βασιλειάδη η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη: «Τα αδέλφια δε χωρίζουνε», «Τα λιμάνια», «Το δαχτυλίδι», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Ένα σφάλμα έκανα», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη», «Η παντρεμένη», «Ο κόσμος όλος σε κατακρίνει» κ.ά.

Ήταν, μάλιστα, η πρώτη που τραγούδησε «Τα παιδιά του Πειραιά».

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέττα», μαζί με τον Πάνο Γαβαλά.

Δισκογραφία:

1968: «Πάμε σε κέντρα κοσμικά»

1971: «Σήμερον σ’ αυτόν τον δίσκο»

1974: «Τελεία και παύλα», «Λαϊκές αναμνήσεις»

1976: «Ο έρωτας δεν είναι αμαρτία»

1977: «14 χρυσές επιτυχίες», «Και τώρα μόνη»

1979: «Επικίνδυνη αγάπη»

1982: «Αξέχαστες επιτυχίες»

1985: » Τι να μας κάνει μια ζωή»

1987: «Δυο δυο»

1990: «Παράνομη αγάπη»

1992: «Επιτυχίες 1957-1967»

1994: «Δισκογραφία Τσιτσάνη Νο8 Cd 1»

1996: «Μέσα από τις 45»

1997: «Μεγάλες επιτυχίες»

2000: «Αυτά που ήθελα να πω»

2007: «Από τις 78 στροφές 2 cd»

2009: «Τα πορτραίτα της MINOS- EMI No2»

2011: «Οι αυθεντικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού Cd10», «32 μεγάλες επιτυχίες Cd1»

http://www.madata.gr/

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πέθανε η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου

Add yours

  1. Η στα χρόνια τα παλιά, οικογενειακή φίλη, λεγόμενη «κωλοπανα» (παρατσούκλι πριν ακόμα μπει στο βιβλίο των «καταξιωμένων», γείτονας και με όραμα από μικρή.! Κρίμα που έφυγε σχετικά νωρίς, μια αυθεντική κυρία μα και φωνή… Νάσαι καλά εκεί που πας….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: