Η Χρυσή Αυγή, η απύθμενη χαρά μας για τη σύλληψή της, Ο ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΨΟΦΙΟΣ ΚΟΡΙΟΣ | του Γιάννη Καραμπίτσου

o super korios o psofios korios kai o mixaloliakos

Αθήνα 2.10.2013

Κανείς δεν τολμά ή δεν θέλει να γράψει, να εκφράσει αυτό που θα τολμήσουμε εμείς σήμερα να κάνουμε, για αυτό ακριβώς το λόγο. Χαρήκαμε ειδικά όσοι-ες θεωρούμε τον εαυτό μας αριστερό, άλλοι δικαιολογημένα  και άλλοι ενδεχόμενα όχι και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του μέσων πολιτών, αυτών που αποκαλούν πολλοί, «πολίτες του καναπέ» για τη σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής. (Σήμερα χαιρόμαστε και γλεντάμε για τις χειροπέδες Ανανδρανιστάκης Γιώργος Η ΑΥΓΗ 30.09.2013, αναφέρουμε ενδεικτικά το κείμενο ενός αρθρογράφου που εκτιμούμε ιδιαίτερα).

[«Για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, τις αβλεψίες, τη συγκάλυψη, την πολιτική εκμετάλλευση, τα εκβιαστικά διλήμματα τύπου «Σαμαράς ή χάος» θα μιλήσουμε αύριο. Σήμερα χαιρόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας, το γλεντάμε μέχρι πρωίας. Γλεντάμε από το απόγευμα του Σαββάτου, από την ώρα που βγήκαν σιδηροδέσμιοι από τη ΓΑΔΑ ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος, ο Λαγός, ο Μίχος. Το κατακάθι του κόσμου βγήκε από την πύλη της ΓΑΔΑ αλυσοδεμένο και ατιμασμένο.
Οι επηρμένοι ηγετίσκοι της σφαλιάρας, τα ματαιόδοξα ψώνια που δήλωναν απολύτως σίγουροι ότι σύντομα θα μας κυβερνήσουν, οι αποβλακωμένοι σφίχτες που φωτογραφίζονταν με σβάστικες δίπλα σε αποχαυνωμένα μανεκέν, τα βουβαλόπαιδα με τις κολλητές μαύρες μπλούζες που αναδείκνυαν τις σαπιοκοιλιές τους, όλοι τούτοι στριμώχνονται στα πέτρινα κρεβάτια της φυλακής. Οποία ειρωνεία: Η ΓΑΔΑ, που την ένιωθαν περίπου σαν το πνευματικό τους σπίτι, έγινε από το Σάββατο το σπίτι τους το πραγματικό. Από τα γούστα της Βουλής και των κυριλέ γραφείων της Μεσογείων προσγειώθηκαν αστραπηδόν στην ψειρού, με κατηγορίες ατιμωτικές και εξευτελιστικές: Δολοφόνοι, εκβιαστές, βασανιστές, μπράβοι, μαφιόζοι, νταβατζήδες……..»]

Δεν είναι αφύσικο που χαιρόμαστε για τις χειροπέδες και αν αυτό συμβαίνει για μια μέρα έχει καλώς. Την επόμενη μέρα όμως που η χαρά μας καταλαγιάζει ή οφείλει να καταλαγιάσει σε τι θα μας ωθήσει η θεωρία, η ανάλυση της πραγματικότητας να δώσουμε έμφαση, ποια είναι τα συμπεράσματα που οφείλουμε να βγάλουμε, πέρα βέβαια από τα προφανή; ότι εντάξει και σε ένα μεγάλο βαθμό ισχύει, ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η αντίδραση του κινήματος οδήγησε το Σαμαρά και την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής;

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη, ότι αυτά που σας καταθέτουμε σήμερα είναι πλήρη.  Για αυτό ίσα ίσα ζητάμε να συνδράμετε στη βελτίωση και προσπάθεια να γίνουν πληρέστερα ώστε να καταστούν αποτελεσματικά στο εγχείρημα ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης πραγμάτων που με μαθηματικό τρόπο οδηγεί την ανθρωπότητα στο χαμό της.

Το κείμενό μας αυτό θα είναι όσο το δυνατόν σύντομο και απλό.  Θα προσπαθήσει να αποκαλύψει την ουσία, με όπλο τη διαλεκτική μέθοδο. Πλήρες δεν θα είναι, αλλά σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση. Η συλλογική σκέψη των ενεργών, σκεπτόμενων και αποφασισμένων να δράσουν στο υπόλοιπο της ζωής τους πολιτών προς την κατεύθυνση ανατροπής της καθεστηκυίας κατάστασης πραγμάτων και στην εγκαθίδρυση μιας νέας που θα σέβεται την άνθρωπο και τις κατακτήσεις του, τον κάθε άνθρωπο και θα του αποδίδει την ζωή που του αξίζει,  έχει τη δυνατότητα να βρεί τον αποτελεσματικό εκείνο τρόπο για να το επιτύχει.

Πάμε, λοιπόν, να εκστομίσουμε κάποιες απλές αλήθειες που για κάποιο λόγο όμως κανείς σχεδόν πολίτης, ούτε και αριστερός, δεν θέλει να εκστομίσει.

Η Χρυσή Αυγή αλλά και αυτό που εκφράζει ως κοινωνικό φαινόμενο μέσω των πολιτών που την ακολουθούν και μέσω των πολιτών που σε κάποιες συγκυρίες της ανθρώπινης ιστορίας δύνανται να ακολουθήσουν τον ΦΑΣΙΣΜΟ (και σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ πρόσφορες για κάτι τέτοιο σε παγκόσμιο επίπεδο), ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ δηλαδή και η απειλή του, μπορεί να εξαρθρωθεί σε μια μέρα και μάλιστα από την Ε.Υ.Π. (και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία), τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, τις υπηρέτριες του συστήματος;

Ωραία είναι να ξυπνάς μια μέρα και με το μαγικό ραβδί ενός κατακριτέου έως χτες Σαμαρά και των μηχανισμών του να απαλλάσσεσαι εσύ ο ασυμβίβαστος πολίτης από το ΦΟΒΟ ότι ζεις υπό την απειλή ενός ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ που καιροφυλακτεί κάθε φορά που θα εκφραστείς ριζοσπαστικά και με διάρκεια κατά του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ να εισχωρήσει μέσα από τη μάσκα σου και να σου αφαιρέσει τη ΖΩΗ.

Ο ΦΟΒΟΣ του συμβιβασμένου πολίτη είναι διαφορετικός και γενικότερος και αφορά κυρίως τα παιδιά του, μήπως του βγουν αριστερά, ομοφυλόφιλα ή με Ειδικές Ανάγκες και κινδυνέψει η ζωή τους από τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Και αν θεωρήσει ότι «εγώ έφερα στον κόσμο τα παιδιά μου έκανα ότι όφειλα για να έχουν τα υλικά κυρίως αγαθά για να ζήσουν και αν θέλουν να φαν το κεφάλι τους ας το φάνε» , τότε αυτός ο πολίτης δεν νοιώθει ότι κινδυνεύει αληθινά από τη Χρυσή Αυγή και το ΦΑΣΙΣΜΟ. Το ίδιο δεν νοιώθει να κινδυνεύει από τις παρακολουθήσεις και καταγραφές του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΡΙΟΥ.
(Έσελον: Πώς λειτουργεί ο παγκόσμιος κοριός- του Κώστα Ανέστου, σημαντικότατο κείμενο μεταξύ άλλων εξίσου σημαντικών κειμένων ).

Σε τι να κινδυνέψει αν τον παρακολουθούν, ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ;  ίσα ίσα που η παρακολούθηση τρομοκρατών, ενεργών αριστερών και περίεργων ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥΣ διασφαλίζει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ.

Κάνετε τον κόπο παρακαλώ να διαβάσετε τα παρακάτω πολύ σημαντικά αποσπάσματα που κάναμε τον κόπο να επιλέξουμε για σας. Θα σας αλλάξουν κυριολεκτικά την ζωή. Και σε κάθε περίπτωση διαβάστε την κατάληξη αυτού του κειμένου. Ακόμα και αν δεν συμφωνήσετε μαζί μας, ελπίζουμε να σας προβληματίσουμε και ταρακουνήσουμε αρκετά, ώστε να ξανασκεφθείτε το ζήτημα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ανέστου στον Στέλιο Ελληνιάδη όσοι-ες επιθυμείτε να εισχωρήσετε στα βαθύτερα νερά της γνώσης και της αλήθειας. Οι υπόλοιποι-ες αρκεστείτε σε αποσπάσματα.

[«Φυσικά και δεν υπάρχει πραγματικό απόρρητο, γιατί το αόρατο μάτι και αυτί του Έσελον υπάρχει και παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες! Το Έσελον είναι παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης αμερικανοκεντρικής έμπνευσης σε άμεση συνεργασία με Αγγλία, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Ο «παγκόσμιος κοριός» αποτελείται από 52 δορυφόρους και 25 επίγειες τεράστιες βάσεις. Επίσης συνεργάζεται με δεκάδες άλλους δορυφόρους και εκατοντάδες σταθμούς βάσης. Βασικός διαχειριστής του συστήματος είναι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ NSA. Τέτοιες βάσεις, σταθμοί υπάρχουν στις αγγλικές βάσεις, στην Κύπρο και στο όρος Τρόοδος. Λέγεται ότι και στην Ελλάδα υπάρχει κάτοπτρο στα ορεινά της Αταλάντης. Οι ΗΠΑ μέσω του δόγματος: «Ακούω, βλέπω, γνωρίζω, πράττω», παρεμβαίνουν παντού, πολιτικά, βιομηχανικά, πολιτιστικά, καταναλωτικά κ.λπ.»………
……. Χρησιμοποιεί προχωρημένους αλγόριθμους για να μπορέσει να «ταιριάζει» στοιχεία της ταυτότητας των πολιτών με τις φωνές τους. Μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να σαρώσει έως και 10.000 φωνές, ενώ χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για ανάλυση και ταυτοποίηση της συνομιλίας. Ειδικά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης αξιολογούν και ταξινομούν δύο εκατομμύρια συνδιαλέξεις το λεπτό και τα θέτουν στη διάθεση της NSA…….
……Όταν ένα όνομα ανθρώπου μπει στο σύστημα, όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις και οι άλλες επικοινωνίες από και προς αυτό το άτομο ανακατευθύνονται αυτόματα στα καταγραφικά της NSA. Όπως εκτιμά το πρώην στέλεχος της NSA, από το 2011 έως σήμερα η NSA πρέπει να έχει κάνει 15 έως 20 τρισεκατομμύρια υποκλοπές…..
…….Όταν κάποιο άτομο κινήσει το ενδιαφέρον, η υπηρεσία να βρίσκει κάθε καταχωρισμένη πληροφορία για το ποιος είναι, τι έκανε, με ποιους μιλούσε, με λεπτομέρειες, για όλο το προηγούμενο διάστημα……

Τρόποι παρακολούθησης

……Από σταθερά τηλέφωνα, FAX, τηλέτυπα κ.λπ. Από κινητά τηλέφωνα (παλιάς και νέας γενιάς). Από το Διαδίκτυο (Internet). Από την ανεπιθύμητη ακτινοβολία που παράγουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, γνωστό και σαν φαινόμενο (Tempest). Από «παρεμβάσεις» στις συχνότητες των δορυφόρων. Φυσικά παραμένουν οι κλασικοί τρόποι, με κρυφές κάμερες, βιντεοσκοπήσεις, με κοριούς υπερσύγχρονους, με χρήση κατευθυντικών μικροφώνων που καταλήγουν σε μικρούς πομπούς κ.λπ. Τα σταθερά τηλέφωνα και γενικά οι καλωδιωμένες ηλεκτρονικές συσκευές είναι οι περισσότερο ευπαθείς συσκευές στις υποκλοπές……

…… Συμπέρασμα

Η επικοινωνία με τηλέφωνα σταθερά, κινητά, Ιnternet, fax, μηνύματα κ.λπ. δεν έχει καμία ασφάλεια. Το «ιδιωτικό» απόρρητο έχει προ πολλού τιναχθεί στον αέρα. Οτιδήποτε χρησιμοποιεί ρεύμα ή παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι ανοιχτό στην παρακολούθηση.
Ό,τι κολυμπάει στον αέρα από ηλεκτρομαγνητικά κύματα ψαρεύεται από μικρούς ψαράδες (πράκτορες – ντετέκτιβ) ή μεγάλες τράτες τύπου NSA. Λέγονται πολλά για την κρυπτογραφία (είναι γνωστά τα «πορτοκαλί» κυβερνητικά τηλέφωνα). Χωρίς να θίγουμε την επιστήμη της κρυπτογραφίας, πρέπει να ξέρουμε τον βασικό κανόνα: «Ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει».
Αν μας δωρίσουν κινητό ή laptop, να ξέρουμε ότι μπορεί να είναι κλωνοποιημένο.
Τελικό συμπέρασμα είναι: ό,τι δεν θέλουμε να γίνει δημόσιο, δεν το λέμε στα τηλέφωνα (σταθερά – κινητά) ούτε στα γραπτά μηνύματα και σε emails…….]

“Ονομάζομαι Εντ Σνόουντεν: είχα τη δυνατότητα, χωρίς ένταλμα, να διαβάζω τις επικοινωνίες σας. Οποιουδήποτε, ανά πάσα στιγμή.” | Συνέντευξη Τύπου

«[Ονομάζομαι Εντ Σνόουντεν. Πριν από περίπου ένα μήνα είχα οικογένεια, ένα σπίτι στον παράδεισο και ζούσα με μεγάλη άνεση. Επίσης είχα τη δυνατότητα, χωρίς ένταλμα, να διαβάζω τις επικοινωνίες σας. Οποιουδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Αυτή είναι η δύναμη να αλλάζεις τις ζωές των ανθρώπων.
Επίσης είναι σοβαρή παραβίαση του νόμου. Το Σύνταγμα των ΗΠΑ, η διεθνής διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλές ακόμη συνθήκες απαγορεύουν τέτοια συστήματα παρακολούθησης. Σύμφωνα με τον κώδικα της Νυρεμβέργης «Τα άτομα έχουν διεθνή καθήκοντα που υπερβαίνουν τις εθνικές υποχρεώσεις της υπακοής. Ως εκ τούτου οι πολίτες έχουν το καθήκον να παραβιάζουν τους εθνικούς νόμους για την πρόληψη των εγκλημάτων κατά της ειρήνης και της ανθρωπότητας».]

Καλώς ήλθατε στον πανοπτικό κόσμο της τεχνολογίας
Κατσάκος Πέτρος (Η ΑΥΓΗ)
25.06.2013
[…..«Αν ήθελα να δω τα email σας ή το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις. Μπορώ να αποκτήσω ‘εισιτήριο’ για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες», αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο Έντουαρντ Σνόουντεν, προκαλώντας παγκόσμια αναστάτωση. Ο πρώην μυστικός πράκτορας της CIA δεν έκανε τίποτε άλλο από το να μας εξηγήσει πως το ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνει ένας χρήστης του Ίντερνετ από το Παγκράτι σε μία φίλη του στην Καισαριανή, πριν φτάσει στην Καισαριανή, έχει διασχίσει με ταχύτητα φωτός δύο φορές τον Ατλαντικό. Το μήνυμά του μάλιστα κατά τη διάρκεια αυτού του υπερατλαντικού ταξιδιού έχει προλάβει να αποθηκευθεί σε μία φορητή μνήμη, σε μέγεθος μικρού δακτύλου του χεριού, που έχει χωρητικότητα 1 τεραμπάιτ (τρισεκατομμυρίου ψηφιολέξεων)…..
…..Αυτή την ώρα προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής της ψηφιακής αποθήκης του Μεγάλου Αδερφού σε μια κωμόπολη της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών….
…..Μέσα από τους υπολογιστές και τους δρομολογητές του θα ρέουν τα πλήρη περιεχόμενα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι συνομιλίες με σταθερά και κινητά τηλέφωνα, οι αναζητήσεις μέσω Google, τα ηλεκτρονικά ίχνη από δεδομένα που αφήνει καθένας πίσω του μέσω συναλλαγών και όλα αυτά θα καταλήγουν στις απύθμενης χωρητικότητας βάσεις δεδομένων του υπολογιστικού κέντρου. …..
…..Το αόρατο μάτι και αυτί του Έσελον υπάρχει και παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες!….

…….Ο Ομπάμα στον δρόμο που χάραξε ο Μπους

Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου προγράμματος έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα πολυδαίδαλο σχέδιο που δεν είναι τίποτε άλλο από την συνέχεια του προγράμματος παρακολούθησης άνευ εντάλματος, που είχε καθιερώσει το 2007 η κυβέρνηση Μπους, Σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου εκείνης της χρονιάς, οι αρχές υπολόγιζαν πως θα χρειασθούν μέχρι το 2015 ένα τρισεκατομμύριο τεραμπάιτ μνήμης για να αποθηκεύονται τα προϊόντα των ηλεκτρονικών υποκλοπών…..
……. «Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι υπό στόχευση» παραδέχθηκε πρόσφατα ο πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτοντας την ωμή πραγματικότητα. Δεν διείσδυσε ο Μεγάλος Αδελφός στο Διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, το Διαδίκτυο είναι ο Μεγάλος Αδελφός……

Κώστας Ανέστος: Το “βαλιτσάκι”

……Το «βαλιτσάκι» ή GSM-XP, όπως είναι η χαρακτηριστική ονομασία του κινητού υπερκοριού, ανήκει στην κατηγορία συσκευών παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας, καθώς όχι μόνο μπορεί να κάνει υποκλοπές σε σταθερά, κινητά ή γραπτά μηνύματα, αλλά, το κυριότερο, έχει τη δυνατότητα γεωγραφικού εντοπισμού του τηλεφώνου – στόχου με τη χρήση δορυφορικών συστημάτων. Ο υπερσύγχρονος κοριός μπορεί να πραγματοποιεί όλες αυτές τις λειτουργίες χωρίς να απαιτείται η συνεργασία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Αυτή η αυτονομία του το καθιστά εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των κατόχων του. Διαθέτει λογισμικό τελευταίας γενιάς, που παρέχει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων σε υπολογιστή από απόσταση. Το «βαλιτσάκι» έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει με ακρίβεια χιλιοστού τα κινητά με ενσωματωμένο GPS χωρίς τη συνεργασία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Ο εντοπισμός των κινητών που δεν έχουν GPS γίνεται μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνεργασία με την εταιρεία). Η συνέχεια είναι απλή: ο χειριστής με το βαλιτσάκι πλησιάζει τον στόχο (τώρα μιλούν για δυνατότητα και άνω των 500 μέτρων) και αρχίζει την υποκλοπή με το «βαλιτσάκι» να λειτουργεί ως «ψευδοκεραία» του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Το πρώτο «βαλιτσάκι» ήρθε στην κατοχή της ΕΥΠ στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τώρα οι μυστικές υπηρεσίες έχουν προμηθευτεί αρκετά και φυσικά πιο εξελιγμένα. Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν τουλάχιστον «επτά βαλιτσάκια» που έχουν στην κατοχή τους μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου που διαπλέκονται με το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης κατασκοπεύουν μαζικά το Διαδίκτυο

Peter Schwarz,
από το World Socialist Web Site (e-dromos)

[….. «Η DGSE συλλέγει δεδομένα για τα τηλεφωνήματα, τα μέιλ, τα SMS, τα φαξ και το σύνολο της δραστηριότητας στο Διαδίκτυο, στο Google, στο Facebook, στη Microsoft, στην Apple και στο Yahoo», γράφει η Le Monde. «Το δίκτυο αυτό είναι χρήσιμο για τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Κάνει επίσης δυνατό να παρακολουθήσουν κάθε πολίτη οποιαδήποτε στιγμή». Με αυτό τον τρόπο η DGSE συλλέγει δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων δεδομένων που αποθηκεύονται σε τρία πατώματα στα γραφεία της στο Παρίσι. Οι υπερ-υπολογιστές της υπηρεσίας μπορούν να τα επεξεργαστούν με μεγάλη ταχύτητα. Σύμφωνα με τη Le Monde και άλλες γαλλικές υπηρεσίες έχουν πρόσβαση σε αυτή τη βάση δεδομένων. Κάτω από το μανδύα της «ανώνυμης πληροφορίας» ακόμη και η αστυνομία έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες. Το δίκτυο αυτό είναι εξολοκλήρου παράνομο στο βαθμό που δεν υπάρχει καμιά νομική βάση για τη μαζική αποθήκευση τέτοιων πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες.
Η γερμανική μυστική υπηρεσία BND, επίσης, συλλέγει μεγάλο όγκο δεδομένων όπως επιβεβαίωσε ο πρώην επικεφαλής της Hans-Georg Wieck στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Ο Wieck είπε πως δεν εκπλήσσεται από την έκταση της παρακολούθησης από τις βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες. Τέτοιες δραστηριότητες είναι «το φυσιολογικό, καθημερινό ψωμοτύρι για τις μυστικές υπηρεσίες»……]

Πάμε τώρα που έχουμε κάποια θεωρητική γνώση να προσπαθήσουμε να την χρησιμοποιήσουμε για να κατανοήσουμε την συγκεκριμένη πραγματικότητα. Σέ ένα βαθμό, να προβληματίσουμε και να προβληματιστούμε από αυτήν. Ρωτάνε πολλοί-ες και γιατί τώρα, γιατί δεν γινόταν τόσα χρόνια; Πέρα από την ουσία της υπόθεσης που όπως καταλαβαίνετε δεν αφορά μόνο τους κυβερνώντες αλλά όλους μας, γιατί μετά από 26 χρόνια λειτουργίας της Χρυσής Αυγής και τις δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών δεκάδων μεταναστών, τώρα ενεργοποιήθηκε το κράτος;

Ο υπερσύγχρονος κοριός μπορεί να πραγματοποιεί όλες αυτές τις λειτουργίες χωρίς να απαιτείται η συνεργασία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Είναι απλό, ήξεραν τα πάντα, απόρρητο όπως καταλάβατε δεν υπάρχει τουλάχιστον από το 2001 , ( Έσελον) σε παγκόσμιο επίπεδο και από το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες) σε εθνικό επίπεδο. Άκουγαν τα πάντα, κατέγραφαν τα πάντα και άφηναν τους ανθρώπους να δολοφονούνται. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Και όχι μόνο άφηναν, αλλά χρησιμοποιούσαν χρυσαυγίτες, αστυνομικούς και «πολίτες του καναπέ» παίζοντας πάνω σε ανθρώπινες ζωές, σχεδιάζοντας νέους τρόπους, καθοριστικούς αυτή τη φορά, καταλυτικούς κατανίκησης και εξαφάνισης κάθε αληθινής δημοκρατικής διεκδίκησης, κάθε διεκδίκησης και προσπάθειας ανατροπής του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος, του μόνου τρόπου να γλυτώσει η ανθρωπότητα από τον όλεθρο που μας οδηγούν.
Χρησιμοποίησαν διπλά τη Χρυσή Αυγή και ως φόβητρο για τους πολίτες και δεκανίκι του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ όλα αυτά τα χρόνια και ως αποδιοπομπαίο τράγο και τρομερό θηρίο που σκοτώνοντάς το κερδίζει το ΣΥΣΤΗΜΑ τουλάχιστον πολύτιμο ΧΡΟΝΟ,  αλλά και ΚΥΡΟΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΄ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Ο τρόπος που ήρθε στην επιφάνεια όλο αυτό, με πρωτοσέλιδα των Μ.Μ.Ε. της άρχουσας τάξης που τάχατες κόπτονται για το σκότωμα του φασιστικού θηρίου με τίτλους όπως Ο ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΟΣ «ΕΔΕΣΕ» ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ εγκαθιδρύει το ΦΑΣΙΣΜΟ τον φέρνει όχι από το παράθυρο, αλλά κανονικά από την πόρτα και εμείς δεξιοί και αριστεροί θριαμβολογούμε για αυτό. Ναι σίγουρα όλοι ή σχεδόν όλοι ή κάποιοι πολλοί θέλω να πιστεύω θέλαμε τους Χρυσαυγίτες στη Φυλακή, αν και δεν είναι εκεί το θέμα, γιατί η ΟΥΣΙΑ είναι να μην υπάρχουν Χρυσαυγίτες αλλά σύντροφοι πολίτες που θα ζουν σε κοινωνίες χωρίς φυλακές.

Αλλά ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΟΣ; Το υπερσύγχρονο «βαλιτσάκι»-κοριός; Ο Παγκόσμιος Κοριός του Έσελον ή ο κοριός της καθεμιάς από τις ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις; Ή Συνδυασμός και συνεργασία όλων;

Και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ή αν θέλετε ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ) , που ένα μέρος της ξέρει για τι μιλάμε, ελπίζουμε από δω και στο εξής και εσείς να θελήσετε να μάθετε και να τοποθετηθείτε, όχι μόνο ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ στο επίμαχο και καθοριστικό αυτό ζήτημα αλλά συναλλάσσεται και με τον φυσικό και ηθικό ΑΥΤΟΥΡΓΟ σε μεγάλο βαθμό όλων αυτών (λέγε με ΟΜΠΑΜΑ και ως πρόσωπο αλλά και ως εκπρόσωπο του ΦΟΡΕΑ Η.Π.Α.);

Μεταφέροντας η Κυβέρνηση την υπόθεση στην Αντιτρομοκρατική, έρχονται στη δημοσιότητα όλες οι καταγραμμένες συνομιλίες των Χρυσαυγιτών, όπως πριν λίγο καιρό του ίδιου του Πρωθυπουργού της Χώρας, όπως σε λίγο καιρό οι ήδη καταγραμμένες (και όσες καταγραφούν στο μέλλον) συνομιλίες του Τσίπρα, του Κουτσούμπα, του ίδιου του Σαμαρά και όλων μας, εκείνων που λόγω του ασυμβίβαστου του χαρακτήρα τους θέλουν να εκφράζονται και να ζουν ελεύθερα και αν γουστάρουν για να ζήσουν ελεύθερα να αλλάζουν και ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. (Μακάρι να ήταν τόσο απλό, το υπάρχον ΣΥΣΤΗΜΑ μπορεί να αλλάξει ΠΛΕΟΝ μόνο με ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ, βασικά πάντα έτσι ήταν η κατάσταση των πραγμάτων όπως σωστά ο Μαρξ είχε καταδείξει).

Ναι, θέλουμε να σκοτωθεί το Θηρίο, να εξαφανιστεί, το μισούμε, αλλά έτσι με χαφιεδισμούς και παρακολουθήσεις, με σούπερ και άλλους κοριούς;

Και θριαμβολογούμε για αυτό; Και συντασσόμαστε με αυτό και το επικροτούμε γιατί δεν καταφέραμε με ριζοσπαστικό, μέσω της ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ τρόπο να απαλλάξουμε την κοινωνία από τα «σταγονίδια» που κάθε άλλο παρά «σταγονίδια» είναι;

Και πιστεύουμε ότι η ιστορία έληξε, και μάλιστα ενώ αποκρύπτουμε συνειδητά ΠΛΕΟΝ την ΑΛΗΘΕΙΑ από το ΛΑΟ; Μπορεί να υπάρξει ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ χωρίς την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ χωρίς την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ; Μπορεί να υπάρξει ΖΩΗ χωρίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Με ΣΟΥΠΕΡ ή ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ να παρακολουθούν και καταγράφουν όλα όσα λέμε και κάνουμε με απώτερο, τι απώτερο δηλαδή! στόχο, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;

μόνο οι συμβιβασμένοι που έτσι θα φτάσουν κοντά στο 99% θα μπορούν να ζουν ήσυχοι και ασφαλείς. Ο Ρινόκερος του Ιονέσκο δεν θα είναι πλέον μυθοπλασία.

γιατί δεν ενοχλείται κανείς ή τουλάχιστον δεν εκφράζει την ενόχλησή του για τον ΤΡΟΠΟ με τον οποίο εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή; Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ; ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ; ΚΟΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ; ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΦΙΛΟΣ;

Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος και τελειώνω. Άκουγα Στο Κόκκινο τον καλό φίλο Στέλιο Ελληνιάδη να λεει ότι χρειάζεται μια εβδομάδα ψύχραιμης και βαθιάς σκέψης για να εκφραστεί για το θέμα της Χρυσής Αυγής και αυτό είναι απoλύτως θεμιτό και κατανοητό. Όπως είπε θέλει ελάχιστο χρόνο ακόμα για να εκφράσει μια όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνη άποψη.  Δεν ανήκω σε κανένα Κόμμα από το 1989 και έπειτα, ούτε συμμετέχω σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό, δεν εννοώ βέβαια ότι για αυτό δεν εκφράστηκε ο Στέλιος, άλλωστε θα το πράξει, όπως δεσμεύτηκε άμεσα, όταν τα δεδομένα και οι εξελίξεις για την υπόθεση θα είναι πληρέστερες.   Και το έχω και ελάττωμα να μην φοβάμαι, να ρισκάρω και στις κριτικές ταινιών το κάνω αυτό, όταν σπάνια γράφω, να εκφράζω την άποψή μου γρήγορα, άμεσα, «εν θερμώ» σε ένα βαθμό τουλάχιστον, όσο μπορώ  πιο έγκαιρα θα έλεγα.
Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Πολύ απλά. Τι θα κάνει ο Τσίπρας με τον Παγκόσμιο Κοριό και τον Σούπερ Κοριό όταν βγεί; Θα κάνει ότι έκανε ο Ομπάμα όταν διαδέχτηκε τον Μπους και που συνεχίζει να κάνει έως σήμερα; Τι θα πει στον Ομπάμα (και να πει δηλαδή;) για την παρακολούθηση τη δική του, της Μέρκελ και όλων των υπόλοιπων πολιτών του πλανήτη; Τι θα απαιτήσει; (εδώ γελάμε μάλλον). Όταν κάτι περίεργοι σαν και μένα , σαν τον Στέλιο, σαν εκατοντάδες άλλες χιλιάδες πολίτες (ελπίζω δηλαδή να υπάρξουν τόσοι) , ασκήσουμε κριτική ή ακόμα χειρότερα εχθρευτούμε την νέα κατάσταση πραγμάτων ΑΝ λέμε, μακάρι να μην χρειαστεί, οι ΚΟΡΙΟΙ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που θα μας οδηγήσουν; στα ΣΙΔΕΡΑ; και αν γλυτώσουμε από αυτά τα ΣΙΔΕΡΑ θα γλυτώσουμε και από τα επόμενα;

«Μπορεί μια μέρα κρύα και οι ΦΡΟΫΔΙΣΤΕΣ να ρθούν στην εξουσία».

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΡΑΣ (δεν αντιπαθούμε τον Τσίπρα κάθε άλλο, αλλά είμαστε ικανοί να τον αντιπαθήσουμε, πιστέψτε μας, αν οι ΔΟΜΕΣ τον εξαναγκάσουν σε ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ κλπ κλπ όπως και άλλους του φυράματός μας στο παρελθόν) ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ; ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ;

ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΛΕΩ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΩ μέσω της δημοκρατίας ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΠΩ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Εδώ που έφτασε ο καπιταλισμός τον κόσμο μόνο το γκρέμισμα των υπαρχουσών  και η δημιουργία νέων οικονομικοκοινωνικοπολιτικών δομών μπορεί να τον σώσει. Και μαζί με το γκρέμισμα της βάσης, οφείλουν να  γκρεμιστούν και οι δομές του εποικοδομήματος της επιστήμης, της τεχνολογίας, του διαδικτύου, της τέχνης και του πολιτισμού και να χτιστούν σε ένα μεγάλο βαθμό από την αρχή.

Δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος και ικανή διάθεση για κάτι τέτοιο. Την δική μου διάθεση και βούληση μπορώ να καταθέσω με την ελπίδα ότι και πολλοί άλλοι πολίτες θα κάνουν το ίδιο.

Υ.Γ. Θεώρησα σκόπιμο να επικεντρώσω στο θέμα του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΡΙΟΥ γιατί είναι καθοριστικό και κανείς σχεδόν δεν ασχολείται με αυτό. δεν σημαίνει ότι το θέμα της μακροχρόνιας κοινωνικής αντιμετώπισης του ΦΑΣΙΣΜΟΥ γενικότερα δεν με απασχολεί και δεν χρήζει ανάλυσης. Ούτε ότι δεν λαμβάνω υπόψη τα υπόλοιπα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν την επιβίωση όλων μας. Απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να αφήσουμε στην άκρη την ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΑΣΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ για να επιβιώσουμε απλά.

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ» ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ όταν θίγεται, απειλείται η  ελευθερία του , η ανάγκη του και η δυνατότητά του να διεκδικήσει αληθινή δημοκρατία.

Κάτω από αυτό το πρίσμα και για το ρόλο της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια και για αυτόν που θα έχει στο μέλλον (αυτή ή οποιοσδήποτε παρόμοιος φορέας) έχουμε πολλά να πούμε και να γράψουμε. Και εύχομαι και εσείς όσοι-ες μας διαβάζετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: