«Απογραφείτε μόνοι σας ή μπαίνετε σε αργία»: Εκβιασμός του υπ. Παιδείας στους διοικητικούς υπαλλήλους των Α.Ε.Ι.

panepisthmio-propylaia
Ημερομηνία: 9/10/2013

Ρύθμιση για τα τέσσερα από τα οκτώ πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, αφού δεν κατάφερε να σπάσει το μέτωπο των ΑΕΙ που δεν απέστειλαν στοιχεία, προχωρά τώρα σε εκβιασμό «κατά μόνας» των διοικητικών υπαλλήλων και ετοιμάζεται για δικαστικές διώξεις.

Το υπ. Παιδείας με αυτή τη ρύθμιση αποδεικνύει ότι κωφεύει μπροστά στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το κύμα διαθεσιμότητας 1.750 υπαλλήλων θα καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία των ΑΕΙ. Διαλέγει έτσι τον εκβιασμό και προχωρεί από αύριο σε διώξεις «των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία» και, ενδεχομένως, θα κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.

Σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ:

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι διοικητικοί υπάλληλοι κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, είναι υποχρεωμένοι μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου, να προχωρήσουν στην αποτίμηση των προσόντων τους μόνοι τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν στο μέτρο θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι η αρχική σκέψη για οριζόντια κατάργηση των κλάδων εγκαταλείφθηκε μετά την κίνηση των τεσσάρων από τα οκτώ πανεπιστήμια να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η σχετική προθεσμία έληγε σήμερα. Στοιχεία απέστειλαν το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Οικονομικό των Αθηνών και το πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ εκκρεμούν τα στοιχεία από το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.

Αύριο, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.
– See more at: http://left.gr/news/apografeite-monoi-sas-i-mpainete-se-argia-ekviasmos-toy-yp-paideias-stoys-dioikitikoys#sthash.Kt1r0YaN.dpuf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.