Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ τα χαράματα- ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ το μεσημέρι| Μέρες μνημονιακού «γύψου» (διαρκής ενημέρωση)

ert-mat

Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ γύρω στις 4.20 το πρωί. Κάλεσμα από τους εργαζόμενους για συμπαράσταση.

Μέρες μνημονιακού «γύψου»… Άγρια χαράματα, λίγο μετά τια 4:30, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.Το κτίριο εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης οδηγείται αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΑ.

Τα τελευταία λεπτά της ελληνικής ραδιοφωνίας, η ώρα της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιοφωνικό στούντιο της ΕΡΤ: «Καλημέρα Μεσαίωνα»

Μπροστά στην είσοδο του ραδιομεγάρου στη Μεσογείων μεγαλώνει με την ώρα η συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν το λαό της Αθήνας να κατέβει μαζικά να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν πρέπει να φιμωθεί!

Δημήτρης Βίτσας πριν λίγο στο Κόκκινο: Μπήκαν στην ΕΡΤ νύχτα, να τους διώξουμε από την κυβέρνηση μέρα μεσημέρι.

 

Η φωτογραφία από τον Δρομογράφο, κατά τις 6 π.μ.

Οι εξελίξεις με χρονολογική σειρά:

6:12 πμ: Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τους συγκεντρωμένους μπροστά στο ραδιομέγαρο.

6:15: Πέφτουν χημικά και τα ΜΑΤ απωθούν τον κόσμο προς την πλατεία της Αγ .Παρασκευής

6:18: Tα ΜΑΤ χτυπάνε κόσμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

6:24: Συνεχίζεται η απώθηση των διαδηλωτών της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ

6:26: Τα ΜΑΤ χρύπησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Χρήστο Μαντά.

6:29: Στρατούλης: Όλοι στην ΕΡΤ!

6:40: Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ.

Embedded image permalink

6.43: Φωτογραφία από τον MakisSinodinos με τα ΜΑΤ μπροστά από την ΕΡΤ

6.45 π.μ.: Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτήριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων είναι κλειστά.

Συνεχίζεται η μετάδοση προγράμματος των εργαζομένων της ΕΤ3 στο ertopen.com

6:50: Στο Κόκκινο 105,5 διαρκής ενημέρωση για την εισβολή στην ΕΡΤ με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

6.57: Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να μπει στο χώρο που πλέον εχουν καταλάβει τα ΜΑΤ.

7.00: Οι ορδές των ΜΑΤ στη λεωφ. Μεσογείων ενάντια στους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους:

ert mat

7.01: «Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του Δ. Στρατούλης, με δηλώσεις του στον Σκάι. Ο Δ. Στρατούλης έκανε λόγο για «μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει ανταπόκριση. «Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων

7.10: «Απολύστε τον Σαμαρά όχι τους εργαζόμενους της ΕΡΤ»

7:11 Ένταση επικράτησε πριν λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.

7.19: Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

7.23: Η ΔΤ δεν μεταδίδει τίποτε σχετικό με την εκκένωση της ΕΡΤ.

Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την άνοδο της Μεσογείων από το ύψος του σούπερ μάρκετ πριν το Ραδιομέγαρο, έχοντας απωθήσει τους συγκεντρωμένους ως την πλατεία της Αγ. Παρασκευής.

7.26: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει άμεσα 24ωρη πανεργατική απεργία. Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου τώρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και εκπρόσωποι άλλων φορέων, ζητώντας από τον εισαγγελέα να μπουν μέσα στο Ραδιομέγαρο. Φόβοι από τους εργαζόμενους για το τι μπορεί να συμβεί κατά την «καταμέτρηση» μηχανημάτων και υλικού.

7.35 «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η καταγραφή μόνο από αστυνομικούς. Αν καταστραφούν μηχανήματα θα είναι ο κ. Δένδιας υπεύθυνος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης στο Mega.

7:38 Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση: Θα συνεχίσουμε με την παρουσία μας τον αγώνα και θα απαιτήσουμε την είσοδό μας στο ραδιομέγαρο. Ντροπή για αυτού του είδους τη Δημοκρατία.

7:45 Ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο από τα ΜΑΤ με δηλώσεις τους στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

7:47 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται έξω από τα κάγκελα του Ραδιομεγάρου είναι Ν. Βαλαβάνη, Ν. Βούτσης, Δ. Στρατούλης, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Χρ. Καραγιαννίδης, Μ. Μπόλαρη, Αφρ. Σταμπουλή, Χρ. Μαντάς, Θ. Φωτίου και από το ΚΚΕ οι Δ. Μανωλάκου και Σπ. Χαλβατζής.

7.55 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις προσαχθέντες από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

8.00: «Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.

«Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

8:25: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι η επιχείρηση δεν βρίσκεται υπό την ευθύνη της Εισαγγελίας και τονίζει πως το γεγονός ότι η επέμβαση μέσα στη νύχτα δεν συνάδει με μια δημοκρατία. Καταγγέλλει επίσης την έκνομη απαγόρευση της εισόδου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στο Ραδιομέγαρο. Τόνισε ότι η επέμβαση αποτελεί παραβίαση και κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας. «Πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της και της λογικής κάνει η κυβέρνηση» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

8:53 «Καινοτομία» της ΕΛΑΣ: οι αστυνομικοί πριν από λίγο προχώρησαν στο κλείσιμο της κεντρικής πύλης με …χειροπέδες! Την πληροφορία έδωσε μιλώντας στο Mega ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

ΦΩΤΟ-Έκλεισαν την πόρτα της ΕΡΤ με χειροπέδες

ert alysides

Φωτογραφία από enikos.gr

8:55 Δηλώσεις της βουλετού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πηγή: Ναυτεμπορική

8:55 Σ. Κεδίκογλου: Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1 για την επιχείρηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

«Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή», τόνισε.
-http://left.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: