Όλοι/ες στην ΕΡΤ, να μην περάσει η καταστολή: τα ΜΑΤ προπηλακίζουν εργαζόμενους και βουλευτές

mat-ert_0

Ένταση στο Ραδιομέγαρο το απόγευμα του Σαββάτου – Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ – Προπηλακισμοί εργαζομένων, εκπροσώπων των σωματείων δημοσιογράφων και βουλευτών – Οι εργαζόμενοι μας καλούν όλους και όλες να ανέβουμε στο Ραδιομέγαρο να περιφρουρήσουμε τα μηχανήματα: ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της EΡΤ μπροστά, για μια ακόμη φορά, από το φρουρούμενο από τα ΜΑΤ Ραδιομέγαρο

ert-deltio3-9-11

Η ένταση ξεκίνησε όταν τεχνικοί της ΔΤ, συνοδεία των ΜΑΤ, μπήκαν στο Ραδιομέγαρο και παραβίασαν την πόρτα στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου. Μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, που είχαν την ευθύνη φύλαξης των μηχανημάτων, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο Ραδιομέγαρο, άρχισαν να διαμαρτύρονται. Η είσοδος των εργαζομένων της ΔΤ έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά παράδοση-παραλαβή των μηχανημάτων και του πολύτιμου αρχείου της ΕΡΤ και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανείς αν έχουν γίνει δολιοφθορές.

21.50

Συνεχίζεται το δελτίο των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τον Ν, Χουντή τώρα να μιλάει για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν λίγο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για τους σημερινούς προπηλακισμούς, εναντίον και της ίδιας, από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγο πριν, επίσης, ο Π. Καλφαγιάννης είπε πως το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να δείξει το δελτίο των εργαζομένων της ΕΡΤ με φόντο τις ασπίδες των ΜΑΤ.

21.00

Αλέξης Τσίπρας, παρέμβαση στη Βουλή: «Η εικόνα των ΜΑΤ να απωθούν τους βουλευτές δεν τιμά την δημοκρατία»

Σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ από τη Λ. Μεσογείων.

20.20 Διαβάστε τη σχετική συζήτηση που γίνεται στη Βουλή εδώ

19.59 Ζωή Κωνσταντοπούλου από Ραδιομέγαρο:» Όταν βουλευτές κακοποιούνται από δυνάμεις της αστυνομίας, όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, τότε προσβάλλεται και εξεγείρεται η δημοκρατική συνείδηση του καθενός μας. Εμείς έχουμε ψυχή, δεν έχουμε χάσει την ψυχή μας. Δεν έχουμε χάσει την δημοκρατική μας αντίσταση. Όλοι εδώ!»

Την ίδια ώρα, στη Βουλή: Ο Π. Λαφαζάνης καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Π. Κουρουμπλής, ο Δ. Στρατούλης. Καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ, να πάψει να διασύρεται η χώρα από τις εικόνες καταστολής που κάνουν το γύρο του κόσμου. Κάνει έκκληση και επισημαίνει ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής και θα πάνε να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.

ert 9 11 2013

19.55 Μετά τη ρίψη χημικών και τα σπρωξίματα, αλυσίδα μπροστά στα ΥΜΕΤ

 

19.41 Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν και ρίχνουν χημικά στο Ραδιομέγαρο. «Όλοι στο ραδιομέγαρο», κάνουν έκκληση οι εργαζόμενοι. Κραυγές και εκκλήσεις για βοήθεια ακούγονται από τον ρ/σ Στο Κόκκινο που έχει ανοικτή τηλεφωνική γραμμή με το Ραδιομέγαρο. Έχει ξυλοκοπηθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει στριμωχτεί στα κάγκελα από τους αστυνομικούς. «Η βραδιά είναι κρίσιμη, ελάτε όλοι στο Ραδιομέγαρο», λέει Στο Κόκκινο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

19.29 Στο Ραδιομέγαρο και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή

19.17 Πληθαίνει ο κόσμος έξω από το Ραδιομέγαρο – Φωτογραφίες του @dromografos2

mat-ert_2 mat-ert_1

18.57 Στο Ραδιομέγαρο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Π. Κουρουμπλής.

18.51 Δήλωση του Δημ. Στρατούλη, που βρίσκεται στην ΕΡΤ, στο left.gr: Το πολιτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης σε βάρος της δημόσιας τηλεόρασης και των εργαζομένων της συνεχίζεται και σήμερα, χωρίς να υπάρχουν διασφαλίσεις για το αν έγιναν δολιοφθορές στα μηχανήματα, τα οποία είναι χρεωμένα στους εργαζόμενους. Αυτό που χρειάζεται τώρα – εκτός από την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ειδοποιηθεί και καταφθάνουν συνεχώς στο Ραδιομέγαρο – είναι να κατέβει ο κόσμος στη γνωστή πύλη της ΕΡΤ να δείξει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει το αίτημα των ομοσπονδιών να παρεβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ σε ό,τιδήποτε γίνεται μέσα στο κτίριο, καθώς και να έρθει εισαγγελέας.

18.17 Αποκλεισμένη στην είσοδο της ΕΡΤ βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως είπε πριν από λίγο η ίδια στον ρ/σ Στο Κόκκινο. Επίσης, κατήγγειλε ότι πρόσωπο με πολιτικά συνομιλούσε με τον αρχηγό της διμοιρίας ΥΜΕΤ, ενώ στη συνέχεια δόθηκε η διαταγή στους αστυνομικούς να φορέσουν τα κράνη τους. Εξελίσσεται μία μεθοδευμένη κλιμάκωση με προκλητική εμφάνιση και συμπεριφορά εκ μέρους της αστυνομίας, είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Φωτογραφία, ώρα 18.00

mat-ert_4 mat-ert_3

Διαμαρτυρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και προπηλακισμός της βουλευτή από την αστυνομία

Ένταση σημειώθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ από τα κάγκελα του Ραδιομεγάρου. Εκτός από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο Ραδιομέγαρο βρίσκεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη.

Φωτ. αρχείου μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο


Ανησυχίες των εργαζομένων και καταγγελίες από το ertopen

Περιέργα πράγματα συμβαίνουν από το πρωί στο Ραδιομέγαρο. Χωρίς να έχει γίνει παράδοση και παραλαβή του κτιρίου και του υλικού της ΕΡΤ ΑΕ, με τη συνοδεία των ΜΑΤ στο κτίριο εισήλθε δύο εργαζόμενοι της “Δ.Τ.”, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Ο ένας ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στο σχετικό διαγωνισμό, όμως καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου που έχει τον έλεγχο της “Δ.Τ.” στο υπουργείο οικονομικών, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτιρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Τα δύο πρόσωπα αυτά βρίσκονται στο master, δηλαδή στον κεντρικό της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έσπασαν τα τζάμια του και την κλειδαριά για να μπουν στο φυλάκιο στην πύλη της οδου Μεσογείων και με παρέμβαση των εργαζομένων, οι οποίοι τους έδωσαν τα κλειδιά, δεν κατέστρεψαν την πόρτα!

Νωρίς το πρωί συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, άλλαξε το ρολόι της παροχής του νερού, με το επιχείρημα πως το κτίριο ανήκει στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ενώ πρόκειται για περιουσία της ΕΡΤ ΑΕ, υπό καθεστώς μεταβίβασης στο υπουργείο
– //left.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: