ΖΩΝΤΑΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

zontaba vivlia ston tavro
15 Δεκεμβρίου 2013 | Δημοτικά Σφαγεία Αθηνών

Στις 15 Δεκεμβρίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα ανοίξει για τους αναγνώστες της στην Αίθουσα 7 των πρώην Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Μετανάστες, άτομα με αναπηρία, οροθετικές, πρόσφυγες, γκέι και τρανς άτομα γίνονται καθημερινά στόχος όχι μόνο φασιστικών ομάδων και ρατσιστικών αντιλήψεων, αλλά και του ίδιου του κράτους που δείχνει με τις εξοντωτικές πολιτικές του να θέλει να τους τοποθετήσει στο περιθώριο. Πάνω απ’ όλα, όμως, η προκατάληψη και η μη αποδοχή της διαφορετικότητας παραμένουν εδραιωμένες σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προτείνει την ανθρώπινη επαφή ως το καλύτερο αντίδοτο στις κάθε είδους διακρίσεις, και μια φιλική κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με τα «ζωντανά βιβλία», με ανθρώπους δηλαδή που αφηγούνται πώς έχουν δεχτεί τον ρατσισμό μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, ως το απλούστερο εργαλείο για την κατανόηση του άλλου και την αντιμετώπιση της άγνοιας που γεννά προκαταλήψεις.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη είναι αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα εθελοντών και εθελοντριών που δημιουργήθηκε το 2009 ως μέσο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τότε μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε, για να φτάσει σήμερα να αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικές εμπειρίες: πρόσφυγες, μετανάστριες, ανθρώπους με αναπηρία, γκέι άντρες, οροθετικούς, τρανς άτομα, αντιρρησίες συνείδησης, χρήστες ψυχιατρικών υπηρεσιών.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 ώς τις 18.00, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, στην αίθουσα 7 των πρώην Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου 2). Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα «ζωντανά βιβλία», να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχεται ακόμα «ζωντανό λεξικό» (διερμηνεία) στα αγγλικά αλλά και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου. Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

Θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν.

Δημοτικά Σφαγεία Αθηνών > Ταύρος – Ρούφ
Διεύθυνση: Πειραιώς 225 και Επταλόφου

Κυριακή: 12:00 με 18:00

Είσοδος ελεύθερη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: