Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου Αφιέρωμα στους Νinja στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Ekdikisi Kabuki ©1963 Kadokawa Pictures Ektelestes ©1963 Kadokawa Pictures shonobi

Κινηματογραφικές Προβολές

Πέμπτη 6 έως Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου
Αφιέρωμα στους Νinja
Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Japan Foundation και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου – «Αφιέρωμα στους Νinja» από τις 6 έως τις 12 Φεβρουαρίου του 2014.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στα πλαίσια του “Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών στην Ανατολική Ευρώπη 2013” του Japan Foundation, με θέμα: «Το μυστικό της Ιαπωνικής Ανάπτυξης: Ninja, Μεταμόρφωση και Ομαδική Εργασία»

Οι επιλεγμένες ταινίες του φεστιβάλ έχουν ως θέμα τους Νinja. Σήμερα το όνομα τους είναι παγκοσμίως γνωστό και, καθώς ο ρόλος τους δεν ήταν εντελώς ξεκάθαρος, έχουν αποκτήσει μυθική υπόσταση εκτός Ιαπωνίας. Οι Ninja ήταν ειδικοί πράκτορες στην υπηρεσία των ηγεμόνων, κυρίως κατά τον 15ο αι. έως την εποχή Εdo, δηλ. 400 χρόνια πριν, οι οποίοι εκπαίδευαν το σώμα και το πνεύμα τους σε ομάδες. Ήταν υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση πληροφοριών και την εκτέλεση άκρως δύσκολων αποστολών. Επρόκειτο για «ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις» που, είτε λειτουργούσαν αυτόνομα με τρόπο αλάνθαστο, είτε ως μέλη μιας ομάδας είχαν έναν καίριο ρόλο στην εκπλήρωση μιας αποστολής. Τα κατορθώματα τους παρουσιάζονται σε manga και σε anime, καθώς και σε ιστορικές ταινίες, όπου οι παραδόσεις δεν προβάλλονται μόνο ως απλή ψυχαγωγία αλλά γίνονται και αντικείμενο φιλοσοφικής μελέτης.

Οι αυστηρές απαιτήσεις από το άτομο, καθώς και η τήρηση της παράδοσης που θέλει την ολοκλήρωση μιας αποστολής με τη συνεργασία όλης της ομάδας, είναι χαρακτηριστικά και της φυσιογνωμίας των Ιαπώνων, δηλαδή η σκληρή εργασία, η επιμονή και η προσήλωση στη λεπτομέρεια, καθώς και οι ανεπτυγμένες δεξιότητες που οδηγούν στην επίτευξη υψηλών στόχων. Όλα αυτά τα στοιχεία που προσδιορίζουν τον ιαπωνικό λαό έχουν άμεση σχέση με την οικονομική ανάπτυξη από το 1960 και έως την είσοδο στον 21ο αιώνα, μέσω μιας χαμένης δεκαετίας, καθώς αποτέλεσαν τη βάση για την εξέλιξη της ιαπωνικής τεχνολογίας και την επέκταση των ιαπωνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Στο αφιέρωμα θα προβληθούν έξι κλασικά έργα εποχής του 1960 και ένα anime επιστημονικής φαντασίας του 1980. Κάθε έργο παρουσιάζει την ικανότητα των Ιαπώνων για μεταμόρφωση, την επιδεξιότητα και τον σχολαστικό έλεγχο στην παραμικρή λεπτομέρεια κατά την μετάλλαξη της αληθινής ταυτότητας τους σε κρυφή, την ομορφιά που προκύπτει από την αντίθεση αυτή και τις έξοχες τεχνικές που χρησιμοποιούν για την εκτέλεση των αποστολών τους. Ο ninja, που άλλοτε μάχεται ως άτομο ερχόμενος σε αντιπαράθεση με την ομάδα και άλλοτε υπομένει μια ζωή με κακουχίες για να πάρει τελικά εκδίκηση, εκφράζει τον ατομισμό των Ιαπώνων που μπορεί να γίνει πιο ισχυρός από των Δυτικών. Οι ταινίες επιδιώκουν να συμβάλλουν στην κατανόηση από τους θεατές, του υλικού και πνευματικού στόχου που αναζητά ο Ιάπωνας καθώς και του ιδεώδους της ομαδικής εργασίας.

Ελπίζουμε το αφιέρωμα αυτό να βοηθήσει τους θεατές σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τους Νinja – τους μυστικούς πράκτορες γνωστούς από το όνομα τους αλλά με την ταυτότητα τους να παραμένει ένα μυστήριο – και μέσω αυτών, την τέχνη των Ιαπώνων να «μεταμορφώνονται» στις δύσκολες στιγμές και τη σημασία της ομαδικής εργασίας για την επίτευξη ενός στόχου.

Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους

< ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ >

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου
20:00 Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ KABUKI / Yukinojo Henge

Σκηνοθεσία : Kon Ichikawa 1963 / 113’ / ΕΓΧΡΩΜΗ /Daiei Films
Κλασσική ταινία εποχής με ήρωα άριστο γνώστη της τέχνης της μεταμφίεσης και της μεταμόρφωσης.

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου
20:00 NINJA – ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ / Shinobi no mono
Σκηνοθεσία: Satsuo Yamamoto 1962 / 104’ / ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Daiei Films
Κλασική ταινία για τους ninja, την οποία ακολούθησαν οκτώ συνέχειες κατά το διάστημα 1962-66. Στην ταινία παρουσιάζεται ο διάσημος ληστής Goemon Ishikawa ως ninja. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ταινία, που προβάλει με σοβαρότητα την τέχνη των ninja και τονίζει την ανθρώπινη πλευρά τους ως πολεμιστές που μάχονταν πάντοτε στο σκοτάδι.

22:00 Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ SAMURAI / Ibun Sarutobi Sasuke
Σκηνοθεσία: Masahiro Shinoda 1965/ 100’/ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Shochiku Films
Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του μυθικού ninja Sarutobi Sasuke από την περιοχή Koga.

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου
18:00 Cyborg 009

Σκηνοθεσία: Masayuki Akehi 1980 /130’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Anima tion Co., Ltd.
Ταινία κινουμένων σχεδίων και δράσης με τους ήρωες του Shotaro Ishinomori.

21:00 ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΙΕΣ ΤΩΝ SANADA /Sanada fuunroku
Σκηνοθεσία: Tai Kato 1963 / 90’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Films
Κωμική ταινία εποχής πάνω στους μυθικούς Ju-yushi, (τους Δέκα Γενναίους του ήρωα Yukimura Sanada) της εποχής των Εμφύλιων Πολέμων. Το έργο συνδυάζει πλούσια στοιχεία ninjutsu (η πολεμική τέχνη των ninja), σάτιρα και μιούζικαλ. Παραλλάσει ακόμα δημοφιλείς μυθικούς ninja, π.χ. τον Sasuke Sarutobi, ως ήρωα με υπερφυσικές δυνάμεις ή τον Saizo Kirigakure, ως κορίτσι κλπ.

23:00 NINJA – ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ 2 / Zoku Shinobi no Mono
Σκηνοθεσία: Satsuo Yamamoto 1963/ 93’ / ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Daiei Films
Δεύτερη συνέχεια, μετά τη μεγάλη επιτυχία της ομώνυμης ταινίας «Ninja – Οι εκτελεστές» (Shinobi no mono), που λέγεται ότι έφερε τη μόδα των ninja στο χώρο των τεχνών στην Ιαπωνία. Περιγράφει την τραγική μάχη ενός μοναχικού ninja, του Ishikawa Goemon, εναντίων της εξουσίας των ηγεμόνων (shogun) Oda Nobunaga και Toyotomi Hideyoshi.

Kυριακή, 9 Φεβρουαρίου
20:00 NINJA – ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ / Shinobi no mono
Σκηνοθεσία: Satsuo Yamamoto 1962 / 105’ / ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Daiei Films

22:00 NINJA – ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ 2 / Zoku Shinobi no Mono
Σκηνοθεσία: Satsuo Yamamoto 1963/ 93’ / ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Daiei Films

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου
20:00 Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ SAMURAI / Kaze no Bushi
Σκηνοθεσία: Tai Kato 1964 / 95’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Company
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Shiba Ryotaro, διάσημου Ιάπωνα συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων. Πρόκειται για μια ταινία εποχής με πλούσια δράση, σχετικά με τις πολύπλοκες σχέσεις συμφέροντος μεταξύ ατόμου και οργάνωσης.

22:00 Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ KABUKI / Yukinojo Henge

Σκηνοθεσία : Kon Ichikawa 1963 / 113’ / ΕΓΧΡΩΜΗ /Daiei Films

Tρίτη, 11 Φεβρουαρίου
20:00 Cyborg 009
Σκηνοθεσία: Masayuki Akehi 1980 /130’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Animation Co., Ltd.

22:30 Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ SAMURAI / Kaze no Bushi
Σκηνοθεσία: Tai Kato 1964 / 95’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Company

Tετάρτη, 12 Φεβρουαρίου
20:00 ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΙΕΣ ΤΩΝ SANADA /Sanada fuunroku
Σκηνοθεσία: Tai Kato 1963 / 90’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Films

22:00 Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ SAMURAI / Ibun Sarutobi Sasuke
Σκηνοθεσία: Masahiro Shioda 1965/ 100’/ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Shochiku Films

Οι ταινίες

 1. NINJA – ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ / Shinobi no Mono
  1962 / 105’ / ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Daiei Films
  Σκηνοθεσία: Satsuo Yamamoto
  Ερμηνείες:
  Ishikawa Goemon: Raizo Ichikawa
  Maki: Shiho Fujimura
  Inone: Kyoko Kishida
  Hata: Reiko Fujiwara
  Oda Nobunaga: Kenzaburo Jo
  Momochi Sandayu: Yunosuke Ito

Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη της εποχής των Εμφύλιων Πολέμων (γύρω στο 15ο και 16ο αι.). Η περιοχή της Iga είναι φημισμένη για τους ικανότατους ninja που ζουν εκεί. Επικεφαλής είναι ο Momochi Sandayu και ο βασικός αντίπαλός του είναι ο Fujibayashi Nagatonokami. Ο Ishikawa Goemon είναι ένας από τους καλύτερους genin (η χαμηλότερη βαθμίδα ninja) της ομάδας του Sandayu. Την ίδια εποχή, ο Oda Nobunaga καθώς πλησίαζε να κατακτήσει ολόκληρη την Ιαπωνία, ξεκινά την εξόντωση των θρησκευτικών σχολών. Ο Sandayu, προερχόμενος από μία τέτοια σχολή, εξοργίζεται. Έτσι μαζί με τον Nagatonokami, διατάζουν ο καθένας τους άντρες τους, να δολοφονήσουν τον Nobunaga. Ο Goemon εμπλέκεται σε μία κατάσταση χωρίς διαφυγή και στρέφεται στη ληστεία με στόχο τους πλούσιους…

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00 & Kυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00

 1. NINJA – ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ 2 / Zoku Shinobi no Mono
  Σκηνοθεσία: Satsuo Yamamoto 1963/ 93’ / ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Daiei Films
  Ερμηνείες:
  Ishikawa Goemon: Raizo Ichikawa
  η γυναίκα του, Maki: Shiho Fujimura
  Oda Nobunaga: Tomisaburo Wakayama
  Akechi Mitsuhide: So Yamamura
  Toyotomi Hideyoshi: Eijiro Tono
  Tokugawa Ieyasu: Tomoo Nagai
  Hattori Hanzo: Shigeru Amachi
  Tamame: Mikiko Tsubouchi

Ο Ishikawa Goemon, πρώην ninja από την περιοχή Iga, ζούσε ειρηνικά με τη γυναίκα του και το μικρό τους παιδί. Ο Oda Nobunaga, όμως, ξεκινά ένα αμείλικτο κυνήγι εναντίων των Iga-ninja με στόχο την τελική εξόντωσή τους. Εκτελεστές-δολοφόνοι αναλαμβάνουν δράση, πλησιάζοντας και τον Goemon. Σε μία επίδειξη της παλιάς του τέχνης, ο Goemon αποκρούει τους εχθρούς, στη μάχη όμως σκοτώνεται ο γιος του. Ο Goemon ορκίζεται εκδίκηση στον Nobunaga, και, φορώντας πάλι τη στολή του ninja, αρχίζει ένα θανάσιμο αγώνα. Αφού μάθει για μια ρήξη που επέρχεται, θα προσπαθήσει να στρέψει τον Akechi Mitsuhide κατά του Nobunaga, καταστρώνοντας κρυφά σχέδια…

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα 23:00 & Kυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 22:00

 1. Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ KABUKI / Yukinojo Henge Σκηνοθεσία : Kon Ichikawa 1963 / 113’ / ΕΓΧΡΩΜΗ /Daiei Films
  Ερμηνείες:
  Yukinojo/ Yamitaro: Kazuo Hasegawa
  Ohatsu: Fuiko Yamamoto
  Namiji: Ayako Wakao
  Hirutaro: Raizo Ichikawa
  Hoin: Shintaro Katsu
  Ο Nakamura Yukinojo, είναι θεατρικός ηθοποιός oyama, ειδικός στην ερμηνεία γυναικείων ρόλων και αστέρας ενός θιάσου kabuki. Έχει την ιδιότητα από τη μία να μαγεύει τους θεατές με την τέχνη του και από την άλλη να κρύβει το άλλο του πρόσωπο. Είναι ένας άντρας αφοσιωμένος στην εκδίκηση, γνώστης της τέχνης της μεταμφίεσης, της μεταμόρφωσης και του ξίφους. Γιατί ο Yukinojo δεν έχει ξεχάσει ούτε μία μέρα τους Dobe, Kawaguchiya και Hiromiya, που παγίδεψαν δόλια τον έμπορο πατέρα του με την κατηγορία του λαθρεμπορίου. Βρισκόμενος στην πόλη του Edo (παλαιό Tokyo) συναντά αναπάντεχα τους εχθρούς του, ενώ συγχρόνως μαθαίνει ότι η Namiji, κόρη του Dobe, έχει αρρωστήσει επειδή τον έχει ερωτευτεί…

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00 & Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ώρα 22.00

 1. ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΙΕΣ ΤΩΝ SANADA / Sanada fuunroku
  Σκηνοθεσία: Tai Kato 1963 / 90’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Films

Ερμηνείες:
Sasuke (Sarutobi) : Kinnosuke Nakamura
Okiri: Misako Watanabe
Roku (Unno Rokuro): Jerry Fujio
Seiji (Miyoshi Seikai): Hitoshi Omae
Izo (Miyoshi Izo): Fujio Tokita
Yuri Kamanosuke: Mickey Curtis
Sanada Yukimura: Minoru Chiaki
Ono Harunaga: Kei Sato
Hattori Hanzo: Mikijiro Hira

Η ιστορία ξεκινά στην εποχή των Εμφύλιων Πολέμων, στο τέλος της Μάχης της Sekigahara. Ο Sasuke αποκτά παράξενες δυνάμεις όταν ένας μετεωρίτης χτυπά τη γη. Από την άλλη, στο πεδίο των μαχών υπάρχει μία συμμορία ληστών που αποτελείται από πρόσχαρα παιδιά, την Okiri, τον Seiji, τον Roku, κ. α. Η παρέα, μια μέρα, συναντά τον Sasuke και η Okiri τον ερωτεύεται αμέσως. Όμως αυτός, αποφασισμένος να μείνει μόνος και απομονωμένος «σαν τον πίθηκο (saru)», φεύγει μακριά της. Δέκα χρόνια αργότερα, ξεκινά η Πολιορκία της Osaka. Καθώς ο καθένας επιθυμεί να κατορθώσει κάτι μεγάλο, η παρέα συναντά και πάλι τον Sasuke. Αφού αποκτήσουν νέους και σπουδαίους συμμάχους, σχηματίζουν την ομάδα των Δέκα Γενναίων υπό τον Sanada Yukimura. Έτσι, ο καθένας με τους δικούς του στόχους, ξεκινούν για το πεδίο της μάχης…

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ώρα 21:00 & Tετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00

 1. Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ SAMURAI / Kaze no Bush
  Σκηνοθεσία: Tai KATO 1964 / 95’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Company
  Eρμηνείες:
  Shinzo Nabari: Hashizo Ohkawa
  Chino: Hiroko Sakuramachi
  Osei: Naoko Kubo
  Ritsu: Yoko Nogiwa

Ο Nabari Shinzo είναι ένας απόγονος των ninja της σχολής Iga και εκπαιδευτής στο dojo Renshin στην πόλη του Edo (παλαιό Tokyo). Μια μέρα αναλαμβάνει από τον ηγεμόνα Tokugawa μία απόλυτα μυστική αποστολή: να ερευνήσει το Arai, έναν μυθικό τόπο θησαυρών, σε μία ανεξερεύνητη περιοχή στην πόλη Kumano. Ο Οίκος των Kishu φαίνεται να έχει καταλάβει κάτι και προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο. Οι υποψίες επαληθεύονται και μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στο dojo Renshin.
Η Chino, μοναχοκόρη του πρώτου δασκάλου, εξαφανίζεται και μαζί της χάνεται ο κύλινδρος που περιέχει τον χάρτη του τόπου των θησαυρών. Πρωταρχικό καθήκον για τον Shinzo είναι πλέον η διάσωση της Chino. Στο παιχνίδι μπαίνουν ο ninja «Neko» (γάτα) και η μάγισσα Oyumi, σε μία κατάσταση που περιπλέκεται όλο και περισσότερο. Ο Shinzo καταφέρνει τελικά να σώσει την Chino, ενώ παράλληλα αρχίζει να αναπτύσσεται μια έλξη μεταξύ τους…

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00 & Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, ώρα 22:30

 1. Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ SAMURAI / Ibun Sarutobi Sasuke
  Σκηνοθεσία: Masahiro SHINODA 1965/ 100’/ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ / Shochiku Films
  Ερμηνείες
  Sarutobi Sasuke: Koji Takahashi
  Koriyama Tatewaki: Eiji Okada
  Horikawa Kazutaka (Jinnai), και πατέρας του: Seiji Miyaguchi
  Nojiri Takanosuke: Kei Sato
  Takatani Sakon: Tetsuro Tanba
  Omiyo: Jitsuko Yoshimura
  Inamura Mitsuaki: Rokko Toura
  Okiwa: Misako Watanabe
  Koremura Shigeyuki: Eitaro Ozawa

Μετά το τέλος της Μάχης της Sekigahara, η Ιαπωνία ενοποιήθηκε υπό την εξουσία των Tokugawa. Η αντιπαράθεση όμως μεταξύ των οίκων Tokugawa και Toyotomi συνεχιζόταν ασταμάτητη. Στον σκοτεινό πόλεμο και μέσα σε μία ιδιαίτερα συγκεχυμένη κατάσταση, όλοι είχαν τους ninja στην υπηρεσία τους. Ο Sarutobi Sasuke είναι ένας ninja που ανήκει στην ομάδα Sanada και αποστολή του είναι να κατασκοπεύει τους Tokugawa και τους Toyotomi. Μια μέρα συναντά τον Inamura Mitsuaki, έναν άντρα που δεν αναλαμβάνει ξεκάθαρες δουλειές. Ο Mitsuaki ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τα μυστικά του αρχηγού των ninja των Tokugawa και θέλει να βάλει τον Sasuke στο κόλπο. Οι κατάσταση όμως ξαφνικά παίρνει άλλη τροπή με αποτέλεσμα ο Sasuke να βρεθεί στη θέση του κυνηγημένου…

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 22:00 & Tετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 22:00

 1. Cyborg 009
  Σκηνοθεσία: Masayuki Akehi 1980 /130’ / ΕΓΧΡΩΜΗ / Toei Animation Co., Ltd.

Διευθύνοντες παραγωγοί: Yoshinori Watanabe, Chiaki Imada
Ιδέα και γενική σκηνοθεσία: Shotaro Ishinomori
Συνεργάτες παραγωγοί: Takashi Iijima, Yoichi Kominato
Σενάριο: Ryuzo Nakanishi, Jeff Segal
Διευθυντής Animation: Yasuhiro Yamaguchi
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Iwamitsu Itoh
Μουσική: Koichi Sugiyama
Σκηνοθεσία: Masayuki Akehi

Οι Μαχητές Cyborg είναι πολεμιστές που μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, διαθέτουν υπερ-δυνάμεις και υπερ-τεχνολογικά μηχανήματα. Μετά από μακρόχρονη μάχη με το πανίσχυρο «Μαύρο Φάντασμα», απολαμβάνουν την ειρήνη, διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη της γης. Εντωμεταξύ, στο Διεθνές Κέντρο Διαστημικής Έρευνας, ο Δρ. Cosmο έχει ανακαλύψει την «Υπερ-υπόσταση» με το όνομα Voltex, που κάποτε, προκαλώντας τη Μεγάλη Έκρηξη, δημιούργησε το σύμπαν, και συνεχίζει τις έρευνες. Μία μέρα όμως, λαμβάνεται ξαφνικά σήμα κινδύνου για επερχόμενη επίθεση εχθρού καθώς ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο ανιχνεύεται από τα ραντάρ. Οι Μαχητές Cyborg που συγκεντρώνονται, πρόκειται να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα νέο εχθρό…

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00 & Tρίτη 11 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00

Πέμπτη 6 έως Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014
Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου – Αφιέρωμα στους Νinja
Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Αίθουσα: Κινηματογράφος
Τιμή εισιτηρίων: 3€ ανά προβολή
Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: http://www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Public στην Αττική
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ METROPOLIS Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84 BHMA FM 99.5 Ως 3
Ε-go.gr, Ελculture.gr Clickatlife.gr

Culturenow.gr Mediasoup.gr Monopoli.gr In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 – 22:00.  Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.