ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

 tv_set

Αξίζει να δείτε

Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι [3/5]
Novacinema4 21:00

Το Χρίσμα [3,5/5]
OTE Cinema 1HD/OTE TV 21:00

Αμφιβολία [3/5]
OTE Cinema 2/OTE TV 22:00

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή [2,5/5]
Novacinema1/HD 22:30

Η Παράνοια της TV [3/5]
ΔΤ 22:45

Όλες οι ταινίες της ημέρας

21:15 ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑΣ ANT1
Κομεντί | 1971 | Έγχρ. | Διάρκεια: 101′
Ελληνική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Σταύρο Παράβα, Χρόνη Εξαρχάκο, Μπέτυ Αρβανίτη.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Τέσσερα αδέλφια, o Σταύρoς, o Λευτέρης, o Χρόvης και η Μαρία, είvαι oι πρωταγωvιστές της ιστoρίας. Ο Χρόvης είvαι παvτρεμέvoς με τη Θεoδώρα ή Ντόρα, όπως της αρέσει vα τη φωvάζoυv. Είναι μια γυvαίκα ψηλoμύτα, πoυ voμίζει ότι αδικήθηκε με τo γάμo της, επειδή θεωρεί τo επάγγελμα τoυ άvδρα της, o oπoίoς έχει σoυβλατζίδικo,»κατωτέρας τάξεως». Ο Λευτέρης είvαι πoδoσφαιριστής, αρραβωvισμέvoς με τηv Ελέvη ή Έλεv, όπως θέλει vα τηv απoκαλoύv, σταρ τoυ σιvεμά. Ο Σταύρoς είvαι ερωτευμέvoς με τη Μαίρη ή «πριγκιπέσσα», όπως τηv ovoμάζoυv στη γειτovιά. Η Μαίρη ζει και φέρεται σαv αρχόvτισσα τoυ περασμέvoυ αιώvα, περιφρovώvτας τoυς αvθρώπoυς της γειτovιάς της…

22:00 300 STAR
Έτος: 2006
Διάρκεια: 103 λεπτά
Κατηγορία: Ιστορικές-Εποχής
Πρωταγωνιστές: Τζέραρντ Μπάτλερ, Ντόμινικ Γουέστ, Λίνα Χίντεϊ, Άντριου Τίρναν, Ροντρίγκο Σαντόρο
Σκηνοθεσία: Ζακ Σνάιντερ

Έτος 480 π.Χ. Η πολυάριθμη στρατιά του Ξέρξη έχει ήδη εισβάλλει στην Ελλάδα σπέρνοντας τον τρόμο, το θάνατο και την καταστροφή. Σκοπός του Πέρση βασιλιά είναι να εντάξει την Ελλάδα στις περσικές αποικίες και δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς διαθέτει έναν στρατό που αριθμεί πάνω από 100.000 στρατιώτες.

Ο Λεωνίδας, βασιλιάς της Σπάρτης, διαθέτει μόνο 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές και 700 Θεσπιείς. Παρόλα αυτά, είναι αποφασισμένος να αναχαιτίσει τα περσικά στρατεύματα. Το σχέδιο που καταστρώνει είναι πανούργο και το στενό πέρασμα των Θερμοπυλών αποτελεί την ιδανική τοποθεσία, καθώς εκεί ο Ξέρξης δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή του και οι ορδές του δεν θα αναπτυχθούν επαρκώς για να δράσουν ευέλικτα και αποτελεσματικά. Το σχέδιο μπαίνει σ’ εφαρμογή και στέφεται με επιτυχία.

Ο Ξέρξης, κατάπληκτος, βλέπει τη στρατιά του να σφαγιάζεται από τους 1.000 πολεμιστές του Λεωνίδα, που μάχονται σα λυσσασμένοι λύκοι. Ούτε οι «Αθάνατοι», το επίλεκτο σώμα του, δεν μπορούν να ανατρέψουν την έκβαση των πρώτων συγκρούσεων. Έτσι, για 2 μερόνυχτα, ο Λεωνίδας κατορθώνει το αδύνατο: να προξενήσει βαρύ πλήγμα στον περσικό στρατό, να αμφισβητηθεί η αήττητη φήμη των στρατευμάτων του Ξέρξη και να δώσει χρόνο στις άλλες πόλεις – κράτη να ανασυνταχθούν εναντίον του κοινού εχθρού.

Ίσως η έκβαση της τελικής αναμέτρησης στις Θερμοπύλες να ήταν διαφορετική εάν δεν εμφανιζόταν ο Εφιάλτης: ένας σακάτης Σπαρτιάτης, που θέλει να εκδικηθεί τον Λεωνίδα, επειδή τον είχε απορρίψει στη συμμετοχή του στην εκστρατεία. Ο Εφιάλτης είναι αυτός που θα οδηγήσει τελικά τους Πέρσες μέσα από το μυστικό πέρασμα και θα συμβάλλει στην εξολόθρευση των Ελλήνων πολεμιστών.

Χωρίς αυταπάτες και ενδοιασμούς, ο Λεωνίδας και οι 1.000 συμπολεμιστές του θα ξεχυθούν για μια ακόμη φορά στο πεδίο της μάχης και θα αφήσουν εκεί την τελευταία τους πνοή, κραυγάζοντας πως απόψε θα… δειπνήσουν στην κόλαση!

Η περίφημη εικονογραφημένη νουβέλα του Φρανκ Μίλερ μεταφέρεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα στη μεγάλη οθόνη. Ένα ψηφιακό υπερθέαμα επικών προδιαγραφών και 2 βραβεία SATURN από την Ακαδημία Ταινιών Τρόμου και Φαντασίας: καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας (Ζακ Σνάιντερ).

22:00 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ALPHA
Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1966
Ένας ώριμος κύριος μετά από είκοσι χρόνια γάμου παρασύρεται από ένα φίλο του και γνωρίζει μια χαριτωμένη μπαλαρινούλα. Η γυναίκα του, που παίρνει είδηση τι συμβαίνει, αποφασίζει να δράσει…
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος, Πολύβιος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νικολαϊδης
Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Βογιατζής,
Ελένη Σταυροπούλου, Νίτσα Μαρούδα, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, Άρης Μαλιαγρόα, Μαρίνα Πεφάνη
Διάρκεια: 88 λεπτά

tv_set

Η Παράνοια της TV
THE TV SET
ΔΤ 22:45
Κομεντί | 2006 | Έγχρ. | Διάρκεια: 88′
Αμερικανική ταινία του Τζέικ Κάσνταν, με τους Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ίοαν Γκρίφιντ.
Δεν αποκλείεται ο γιός του Λόρενς Κάσνταν να βγάζει τον καημό του επειδή είχε κοπεί η θαυμάσια σειρά «Freaks and Geeks» που σκηνοθετούσε. Πάντως αυτήν τη σάτιρα για το πώς δημιουργούνται και επιβιώνουν ή οδηγούνται σε πρόωρο θάνατο οι τηλεοπτικές σειρές, δεν πρέπει να τη χάσει κανείς που να έχει δει έστω και μισό επεισόδιο αμερικανικής σειράς.

01:00 ΜΑΥΡΟ ΓΕΡΑΚΙ: Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ MEGA
BLACK HAWK DOWN
Πολεμική δραματική
Αμερικανική παραγωγή του 2001
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τζος Χάρτνετ
Διάρκεια: 137 λεπτά
Περιγραφή: Η ιστορία δεν γράφεται πάντα από τους νικητές…
3 Οκτωβρίου 1993. Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν επιδρομή στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, με στόχο τον πολέμαρχο Αϊντίντ. Η επιχείρηση, που διαρκεί μόλις 24 ώρες, καταλήγει σε μακελειό και στη μεγαλύτερη ήττα αμερικανικών στρατευμάτων μετά το Βιετνάμ.
Αναπλάθοντας ένα τραγικό ιστορικό γεγονός, ο Ρίντλεϊ Σκοτ (Μονομάχος), συνδυάζει τη φρίκη του πολέμου με τη δική του στυλιζαρισμένη αισθητική και υπογράφει μια καθαρόαιμη και εντυπωσιακή πολεμική ταινία, αποφεύγοντας τους υπέρμετρους πατριωτισμούς. Εξαιρετικό αποτέλεσμα

03:30 187 STAR
Έτος: 1997
Διάρκεια: 110 λεπτά
Κατηγορία: Δραματικές
Πρωταγωνιστές: Σάμιουελ Τζάκσον, Τζον Χερντ, Κέλι Ρόουαν, Κλίφτον Γκονζάλεζ
Σκηνοθεσία: Κέβιν Ρέινολντς
Ο Τρέβορ Γκάρφιλντ διδάσκει Φυσική σ’ ένα γυμνάσιο του Μπρούκλιν. Όμως δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι οι μαθητές του ενδιαφέρονται περισσότερο να είναι μέλη συμμοριών παρά να φροντίσουν για τη μόρφωσή τους. Όταν, τελικά, ένας μαθητής επιτίθεται στον Γκάρφιλντ και τον τραυματίζει σοβαρά, ο τελευταίος μετακομίζει στην Καλιφόρνια και πιάνει δουλειά σ’ ένα γυμνάσιο ως αναπληρωματικός καθηγητής. Σύντομα, αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα στη δυτική όχθη δεν είναι καλύτερα, αφού μια μέρα που ο Γκάρφιλντ θα προσπαθήσει να επιβάλει την τάξη, δύο από τους μαθητές του, ο Μπένι και ο Σίζαρ, θα αποπειραθούν να τον σκοτώσουν…

Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στον κωδικό της αστυνομίας των ΗΠΑ για τις περιπτώσεις ανθρωποκτονίας. Ο σεναριογράφος Σκοτ Γέιτζμαν μεταφέρει τις εμπειρίες του ως καθηγητής σε σχολείο της Καλιφόρνια για επτά χρόνια. Ένα υποβλητικό ψυχολογικό δράμα, στα χνάρια της κλασικής ταινίας «Η ζούγκλα του μαυροπίνακα», μόνο που εδώ ο Κέβιν Ρέινολντς («Το τέρας του πολέμου») σκιαγραφεί με σκοτεινούς τόνους τα αδιέξοδα της γενιάς Χ και τη βία που απορρέει απ’ αυτά. Πρωταγωνιστής ο Σάμιουελ Τζάκσον («Pulp Fiction»), σε μια εξαιρετικά δραματική ερμηνεία. Μαζί του, οι Τζον Χερντ («Snake Eyes»), Κέλι Ρόουαν («Assasins»), Κλίφτον Γκονζάλεζ («Εφεδρικοί δολοφόνοι»).

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΕΠΙΛΟΓΗ

Romancing-the-Stone

Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι
Romancing the Stone
Novacinema4 21:00
Περιπέτεια | 1984 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106′
Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Μάικλ Ντάγκλας, Κάθλιν Τέρνερ, Ντάνι ΝτεΒίτο.
Μια διάσημη συγγραφέας φτηνών μπεστ σέλερ έχει μια απρόσμενη περιπέτεια στη ζούγκλα της Κολομβίας συντροφιά μ’ έναν τυχοδιώκτη.
[Ιδανικός συνδυασμός περιπέτειας, ρομάντζου και μαύρου χιούμορ, σε μια απολαυστική ψυχαγωγική ταινία που έσπασε τα ταμεία.]

animal_kingdom

Το Χρίσμα
Animal Kingdom
OTE Cinema 1HD/OTE TV 21:00
Δραματική | 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 112′
Αυστραλέζικη ταινία του Ντέιβιντ Μισό, με τους Γκάι Πιρς, Τζέιμς Φρέσβιλ, Τζάκι Γουίβερ.
Μετά το θάνατο της μητέρας του, ο 17χρονος Τζέι μετακομίζει στο σπίτι της γιαγιάς και των θείων του, οι οποίοι είναι μπλεγμένοι σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Πολύ σύντομα θα παγιδευτεί ανάμεσα στα συμφέροντα της οικογένειας και στις πιέσεις της αστυνομίας.
[Βραβευμένος μικρομηκάς σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, ο Αυστραλός Ντέιβιντ Μισό κάνει το πρώτο μεγάλο σκηνοθετικό του βήμα εισβάλλοντας με σκορσεζικό τσαμπουκά στον υπόκοσμο της Μελβούρνης. Πίσω από το ρεαλιστικό crime thriller του κρύβεται ένα ωμό, κοινωνικά διεισδυτικό οικογενειακό δράμα, το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Σάντανς κι έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ (Τζάκι Γουίβερ).]

Αμφιβολία
Doubt
Αμφιβολία
OTE Cinema 2/OTE TV 22:00
Δραματική | 2008 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104′
Αμερικανική ταινία του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ, με τους Μέριλ Στριπ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς.
Στην ταραγμένη Αμερική της δεκαετίας του ’60, η αυστηρή καλόγρια-διευθύντρια ενός καθολικού σχολείου του Μπρονξ κατηγορεί τον προοδευτικό ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση ενός μαθητή.
[Ένα δράμα που δοκιμάζει την έννοια της δικαιοσύνης με τις έκδηλες αλληγορίες του, ισορροπώντας ανάμεσα στην ερμηνευτική πληρότητα και στις σκηνοθετικές αδυναμίες. Πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ.]

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή
The Dark Knight Rises
Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή
Novacinema1/HD 22:30
Περιπέτεια | 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 164′
Αμερικανική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Τομ Χάρντι, Αν Χάθαγουεϊ.
Η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη που σπέρνει το χάος στην Γκόθαμ Σίτι, αναγκάζει τον αποσυρμένο εδώ και χρόνια από τη δράση Μπάτμαν να αναλάβει γι’ ακόμη μία φορά δράση.
[Ο Νόλαν ολοκληρώνει με θεαματικό, σκοτεινό αλλά και αυτάρεσκο τρόπο («why so serious?») τη φιλόδοξη τριλογία του, αξεπέραστο highlight της οποίας παραμένει ο Τζόκερ του Χιθ Λέτζερ. Συναρπαστική αφηγηματικά, η ταινία δεν διαθέτει παρόλα αυτά την ομοιογένεια του «Σκοτεινού Ιππότη», ενώ μετέωρη μένει η ταυτόχρονη επίθεση της στη συντηρητική όσο και την επαναστατική ρητορική – οι αποφασισμένοι, ηρωικοί αστυνομικοί ως δύναμη υπεράσπισης του δικαίου απέναντι στους καταληψίες της Wall Street;]
[Σχόλιο Αθηνοράματος]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.