Η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου για την αλλαγή του λογότυπου: Ανακοίνωση

National Theatre logo 01

27/03/2014

Ανακοίνωση

Η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου δέχεται κακόπιστες και συντεχνιακές επικρίσεις, από ένα μέρος της «γραφιστικής κοινότητας», για τη διενέργεια ενός καθόλα νόμιμου ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για το νέο λογότυπο του Εθνικού Θεάτρου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε τα ακόλουθα :

• Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου να αποφασίζει την αλλαγή του λογότυπού του, όταν κρίνει ότι ήρθε ο κατάλληλος χρόνος για αυτό.
• Ειδικά, όταν η απόφαση αυτή πραγματοποιείται με έναν ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, με πλήρη διαφάνεια και χωρίς πολυτέλειες και υπερβολές, που θα μπορούσαν να υποκρύπτουν συμφέροντα και ιδιοτέλειες.
• Η απόφασή μας για αλλαγή του λογοτύπου συνοδεύτηκε από ανάρτηση της προκήρυξης του διαγωνισμού στο διαδίκτυο. Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Διαδικασία, τουλάχιστον, πιο δίκαιη και πιο διαφανής από την απευθείας ανάθεση του ίδιου έργου.
• Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας απολύτως λόγος τέτοιας δριμείας και κακόπιστης κριτικής στη διενέργεια μιας ανοιχτής και νόμιμης διαδικασίας. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι διαθέτουν εκ προοιμίου τα παράσημα του μοντερνισμού και του προοδευτισμού.
• Ελπίζουμε ότι η «γραφιστική κοινότητα» ή μέρος αυτής, όσο μικρό και αν είναι, δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στη σχεδίαση και τοιχοκόλληση αφισών δήθεν παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου. Αφίσες κακόγουστες, βαρύτατα συκοφαντικές, που στρέφονται και κατά καταξιωμένων ανθρώπων στο χώρο του θεάτρου.
• Τέτοιες πράξεις – χαμηλής ποιότητας και ήθους – αποτελούν έμπρακτη και ευθεία προσβολή της έννοιας, της ουσίας και του πνευματικού και κοινωνικού σκοπού του θεάτρου.

Ο Αντιπρόεδρος
του Διοικητικού Συμβουλίου Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Γιώργος Μανιώτης                     Σωτήρης Χατζάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: