κ ί ρ κ η : η μαύρη τομή : ένα οπτικο-ακουστικό θέαμα που εστιάζει στον ήχο-Παρουσίαση | Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 | ΑΝΝΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

circe

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2014

c i r c e

: the black cut :

decoding · a · sonic · glance

by anna stereopoulou

κ ί ρ κ η : η μαύρη τομή :

ένα οπτικο-ακουστικό θέαμα που εστιάζει στον ήχο

Σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 η συνθέτις ΑΝΝΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΥΛΟΥ σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του θέματος του νέου της project« circe :the black cut:» [ κίρκη : η μαύρη τομή:]. Ησυζήτηση θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα και φιλοξενείται στο χώρο του «Home Kitchen» (Πανεπιστημίου 64, εντός στοάς), όπου η Άννα θα μιλήσει για το εν λόγω έργο της,καθώς και για τα καλλιτεχνικά και επιστημονικά δίκτυα που το υποστηρίζουν. [Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν διαδικτυακά οι Dario Vergani και Roberto Albini, εκπρόσωποι των Different Music και (He)art of the Event (Ιταλία)].

Το θεματικό αυτό project είναι το αποτέλεσμα μιας εν εξελίξει έρευνας της συνθέτιδος, εμπνευσμένο από τα έργα της «…oneirograph…v.5.spindle» [http://wp.me/p2zRWp-67] και «electron» [ήλεκτρον (http://wp.me/p2zRWp-1j)] -με θέμα τα Όνειρα (επιστήμη/φιλοσοφία) και την δομή και λειτουργία του Ανθρώπινου Αυτιού και την Ισορροπία του Σώματος- και, σε μεγάλο ποσοστό, βασισμένο στον Δίσκο της Φαιστού. Η συνεργασία της με τον ερευνητή Δρ.Gareth Owens* -συντονιστή της «ανάγνωσης» του αινίγματος που κρύβει ο Δίσκος της Φαιστού- της έδωσε την δυνατότητα να εξελίξει και ολοκληρώσει την μορφή του έργου της.

Στοιχεία από τον ελληνικό και άλλους πολιτισμούς [Μητέρα Γη(γνωστή και ως Πότνια,Εστία, Κίρκη, Αριάδνη, Arianrhod), η δυαδικότητα Εστίας Ερμή (κέντρο-οργάνωση / κίνηση-επικοινωνία)], ο Σουπρεματισμόςκαι η Αναμόρφωση (Τέχνες, Φιλοσοφία, Ψυχολογία), συνθέτουν τον χάρτηπάνω στον οποίο η συνθέτις εντοπίζει το σημείο τομής του μεταβατικού σταδίου της εποχής μας θίγοντας την ανάγκη για ανταλλαγή γνώσεων, καθώς και για νέους (απο)συμβολισμούς στην τέχνη και την κοινωνία, όπως προτείνει ο Βρετανός συνθέτης Cornelius Cardew με την γραφική παράσταση [graphic score] της σύνθεσής του Treatise.

Ποιά είναι η «Κίρκη»..;

Η Κίρκη είναι ο καθρέφτης μας και φέρει δύο ιδιότητες: Στάχτη και Φως, στα μάτια μας. Στόχος μας να την κοιτάξουμε με θάρρος και να σπάσουμε τα δεσμά της, ώστε να βρούμε την διέξοδο από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λαβύρινθο. Ο Ήχος είναι ο βοηθητικός μίτος της Αριάδνης· είναι ο χάρτης της (Μητέρας) Φύσης, ο οποίος αποκαλύπτει την δομή και λειτουργία της κοινωνίας μας. Το μέλλον συμβαίνει τώρα και μας καλεί έξω. Μπορούμε να δούμε τον ήχο του;

Το project είναι δομημένο έτσι ώστε να προσφέρει τον χώρο και για αυτοσχεδιασμό μέσα από συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες, δίνοντας την δυνατότητα και ελευθερία εξέλιξής του, ενώ ο εικαστικός /οπτικο-ακουστικός του σχεδιασμός επικεντρώνεται στην σπουδαιότητα του Ήχου και την αλληλεπίδραση καλλιτεχνικών και μουσικών ρευμάτων, κάτι που παρατηρείται και στην μουσική της, η οποίαπερικλείειστοιχεία απόambient, minimalism, jazz, electro-acoustic, psychedelic, drum’n’bass, με κεντρικό άξονα πάντα το πιάνο.

Για το 2015, η συνθέτις έχει ήδη προσκληθεί να παρουσιάσει το project σε κάποιες από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πολιτιστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις. Για την Ελλάδα, προετοιμάζεται μια διαφορετική παρουσίαση, ενώ μια πρώτη ηχητική ματιά θα παρουσιαστεί στις 25 Απριλίου 2014, στο Support Act της Άννας Στερεοπούλου στην συναυλία των Chaostar (Fuzz club, Αθήνα). Η πρεμιέρα του « circe : the black cut :» θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάϊο στο Μιλάνο της Ιταλίας (Piano City festival).

Υπό την αιγίδα των:

~ female:pressure (Διεθνές Δίκτυο Καλλιτέχνιδων Ηλεκτρονικής Μουσικής & Digital Arts) | http://www.femalepressure.net/

~ 7MNS Music (Ισπανία) | http://www.sevenmoonsmusic.com/

~ Different Music (Ιταλία) | http://differentmusic.net/

~ (He)art of the Event (Ιταλία) | http://www.dariodwevergani.com/

~ Association Concept Artgentin (Γαλλία – Αργεντινή) | http://www.3x3smil.com/

~ Glorious Peleys (Ελλάδα)

*Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δρ.Gareth Owens για το ενδιαφέρον και την πολύτιμη καθοδήγησή του.

Δρ. Gareth Owens

Linguist / Erasmus Co-ordinator,

TEI of CRETE, HELLAS / EU ERASMUS+ AMBASSADOR 2014-2020

TEI DAIDALIKA http://www.teicrete.gr/daidalika/

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης | «Δαιδαλικά»

c i r c e

: the black cut :

©Copyright, Anna Stereopoulou, 2014

A STEREOSCOPIC perspective of Music & Art©

http://www.annastereopoulou.gr

Ημέρα & Ώρα Συζήτησης

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ώρα Έναρξης: 18:00 | Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες Χώρου

Home Kitchen

Πανεπιστημίου 64 (εντός στοάς), Αθήνα

(πλησίον του Μετρό Ομόνοια)

Τηλ.: 210.380.2898

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το project: http://annastereoscopic.wordpress.com/ [κατηγορία: circe]

anna stereopoulou

άννα στερεοπούλου

σ υ ν θ έ τ ι ς

Η μουσική της Άννας Στερεοπούλου, συνδυάζοντας τα ελληνικά / μεσογειακά της ερεθίσματα με σύγχρονα ρεύματα από το εξωτερικό, διαμορφώνει ένα είδος που θα μπορούσε να χαρακτηρστεί ως «sonic moving images». Κύριος στόχος της, η ένωση–παραλληλισμός της Μουσικής με άλλες Τέχνες και Επιστήμες -μέσω της έρευνας-, καθώς και η διοργάνωση-επιμέλεια-εκτέλεση Οπτικο-Ακουστικών / Multi-Media Συναυλιών. Μουσική της έχει παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 1ο & 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης), Portello River Festival & River Film Festival (Padova), Royal Marines Orchestra (Portsmouth, UK), Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Sun-Yat-Sen University (Taiwan), Συνέδριο Αστροφυσικής (Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια), Off_Herzios Festival 2014 (Valencia, Spain), κ.α. Επίσης, Κ.Θ.Β.Ε., Royal Academy of Dance (London), Αέναον Χοροθέατρο, Bundes Film Festival (2ο Βραβείο, Berlin), Synch Festival, Radio Nacional de España (Fluido Rosa), BBC «Homegrown Hollywood», London National Film Theatre, Yakumo Koizumi museum (Matsue-Japan), «The Wrong» New Digital Art Biennale. Εκτός από τα album «Dance With Me» (2008), «…oneirograph…v.5.spindle : live in italy» (03/2013) και«A ∞» (08/2013), καθώς και την συμμετοχή της στον 1ο Συλλογικό Δίσκο της 7MNS Music, η Άννα ετοιμάζει φέτος δύο ακόμη συμμετοχές σε compilation albums (Ισπανία & Κύπρος/Βρετανία), ενώ το πρόγραμμά της για το ερχόμενο διάστημα περιλαμβάνει την παρουσίαση του νέου της project, την συνεργασία της με την fine artist Vassiliki Theodorakidi, καθώς και με την Indigo Fera Art productions [Live Electronics & Σύνθεση για την Σόλο Χορευτική Παράσταση EREMUS (2013-2014)]. Η κινηματογραφική ταινία της Μαρίας Ντούζα, «Το Δέντρο και η Κούνια», για την οποία η Άννα συνέθεσε την μουσική, προβάλλεται στις αίθουσες από τις 6 Φεβρουαρίου 2014 (Ελλάδα), ενώ στο εξωτερικόθα κυκλοφορήσει από το ερχόμενο Φθινόπωρο.

circe logo

A STEREOSCOPIC perspective of Music and Art©

Official WebSite: annastereopoulou.gr

Social: FaceBook | YouTube | Sound+Music | SoundCloud | BandCamp

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.