COMICDOM CON ATHENS 2014 | 4, 5 και 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | Ελληνοαμερικανική Ένωση 

ComicdomCon-2014_poster

COMICDOM CON ATHENS 2014
4, 5 & 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

Τα comics γιορτάζουν για ένατη χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για ένατη συνεχή χρονιά στις 4, 5 και 6 Απριλίου 2014, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics.

Αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για τα comics δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα, το Comicdom Con Athens παρουσιάζει τους επίσημους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης:

  • Enrique Sanchez AbuliΟ καταξιωμένος Ισπανός σεναριογράφος Enrique Sánchez Abulí, συν-δημιουργός του δημοφιλούς TORPEDO 1936 (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες).

  • Glenn_FabryΟ βραβευμένος με Eisner Award Βρετανός σχεδιαστής Glenn Fabry, πασίγνωστος για τα θρυλικά εξώφυλλά του σε τίτλους όπως HELLBLAZER και PREACHER.

  • Emanuela LupacchinoΗ ανερχόμενη Ιταλίδα σχεδιάστρια, Emanuela Lupacchino, γνωστή για τα σχέδιά της σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών.

  • Penelope BagieuΗ Γαλλίδα εικονογράφος και δημιουργός comics, Pénélope Bagieu το comic της οποίας (JOSEPHINE) πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος).

  • Stephen MooneyΟ ταλαντούχος Ιρλανδός δημιουργός Stephen Mooney (σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Αθήνα).

  • Martin ErntsenΟ Νορβηγός σχεδιαστής comics και εικονογράφος, Martin Ernstsen (σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα).

  • Ο Ούγγρος animator και δημιουργός comics, Zoltán Fritz.

Με τη συγκυρία της ένατης διοργάνωσης του φεστιβάλ και επειδή τα comics είναι η αποκαλούμενη 9η τέχνη, η φετινή έκθεση τιτλοφορείται Celebrating 9th Art. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν, από χώρες όπως η Καμπότζη, η Κίνα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Παραγουάη και η Λετονία, αυθεντικές σελίδες, comics, graphicnovels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο, με στόχο να υπογραμμιστείη οικουμενικότητατης τέχνης των comics. Μεγάλο μέρος του υλικού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2014 περιλαμβάνει επίσης προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, sketchevent με τη συμμετοχή των διεθνών προσκεκλημένων και Ελλήνων σχεδιαστών, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay, ο οποίος, ήδη από πέρσι, αποτελεί και εθνικό προκριματικό καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Euro Cosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου! Τέλος, στο καθιερωμένο πλέον παιδικό πρόγραμμα, οι μικροί φίλοι της 9ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα comics μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, καθώς και να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Την εικονογράφηση του εξωφύλλου του καταλόγου φιλοτεχνεί, αποκλειστικά για την εκδήλωση, ένας από τους διεθνείς προσκεκλημένους του Comicdom Con Athens. Φέτος, έχουμε τη χαρά να την υπογράφει η Emanuela Lupacchino, ενώ την επίσημη εικονογράφηση του Comicdom Con Athens 2014 έχει επιμεληθεί ο δημιουργός comics, Γιώργος Καμπάδαης.

Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2014 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, εντελώς δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.comicdomcon.gr

ComicdomConAthens 2014

Ποιοι: Comic domPress & Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πότε: Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου, 11:00 – 21:30

Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πόσο: Είσοδος ελεύθερη

Ωρολόγιο Πρόγραμμα  

COMICDOM CON ATHENS 2014
4, 5 & 6 
ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Όλες τις ημέρες

 

Έκθεση: Celebrating 9TH Art • Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Αυθεντικές σελίδες, comics, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο! H έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Eλληνικής Eθνικής Eπιτροπής για την Unesco.

Bazaar εκδοτικών και καταστημάτων • Γκαλερί Κέννεντυ & Αίθριο

Μέσα σε ένα χώρο πλημμυρισμένο από comics και σχετικά αντικείμενα, μπορείτε να ενημερωθείτε για καινούριες κυκλο­φορίες, να θυμηθείτε παλιότερες, ή ακό­μη και να ανακαλύψετε κάτι του οποίου την ύπαρξη αγνοούσατε.

Αυτοεκδόσεις (fanzines) • 3ος όροφος

Από την πρώτη διοργάνωση του 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens στηρίζει τα ερασιτεχνικά έντυπα, παραχωρώντας στους δημιουργούς τους χώρο, για να προβάλουν τις εκδόσεις τους.

Ατομική Έκθεση Γιώργου Καμπάδαη • 3ος Όροφος

Ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε την αφίσα της φετι­νής διοργάνωσης, επιλέγει και παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά έργα του, σε αυτή τη μικρή, αλλά αντι­προσωπευτική έκθεση.

Mickey Mouse Shorts • Φουαγιέ

Απολαυστικά  ταινιάκια  κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους, τον πλέον – και διαχρονικά – αγαπημένο χαρακτήρα μικρών και μεγάλων!(Μόνο το Σαββατοκύριακο)

 

Παρασκευή 4 Απριλίου

 

11:00 – 13:00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.
16:30 – 17:00 EVENT: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΤΙΤΛΩΝ – Θέατρο
Έναρξη του φεστιβάλ, με παρου­σίαση όλων των νέων εκδόσεων από τις συμ­μετέχουσες εκδοτικές,

Penelope Bagieu-1

17:15 – 18:45 Q&A-SIGNING: PÉNÉLOPE BAGIEU

Η καταξιωμένη Γαλλίδα δημιουργός υπογράφει για τους επισκέπτες του Comicdom Con Athens 2014. Θα προηγη­θεί Q&A με το κοινό.

19:00 – 21:00 ΠΡΟΒΟΛΗ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ – Θέατρο

Η ελληνική ταινία-έκπληξη της χρονιάς, βα­σισμένη στον κόσμο του comic ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ, του Γιάννη Ρουμπούλια, προβάλλεται για πρώτη φορά με ελεύθερη είσοδο.

21:00 – 22:00 PANEL: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ – Θέατρο

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθή­σει panel με την παρουσία συντελεστών, κα­θώς και έξτρα ανέκδοτο υλικό.

Σάββατο 5 Απριλίου

 abuli-torpedo-4

12:00 – 12:50 WORKSHOPENRIQUE SÁNCHEZ ABULÍ – Seminar Room, 4ος όροφος

Ο Enrique Sánchez Abulí επιθυμεί να δείξει ότι ο άνθρωπος είναι ιστοριοφάγος, καθώς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως τη ζωή χωρίς τις ιστορίες που “καταναλώνει” καθημερινά.

Glenn_Fabry-7
glenn fabry

13:00 – 16:00 Q&A-SIGNING: GLENN FABRY, EMANUELA LUPACCHINO, STEPHEN MOONEY – Θέατρο

emanuela-lupacchino
emanuela-lupacchino

Στο πιο mainstream signing event φέτος, οι τρεις δημιουργοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού, και θα υπογράψουν τα comics τους.

Stephen Mooney-1

13.00 – 14.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ: ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Φουαγιέ
Ο Φινέας και ο Φερμπ και οι Σούπερ Ήρωες της Marvel, θα συνεργαστούν για να κερδίσουν το κακό και να γλιτώσουν τον κόσμο από την καταστροφή!

14.00 – 16.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ – Φουαγιέ
Ο Φινέας, ο Φέρμπ και οι Σούπερ Ήρωες της Marvel καλούν τους μικρούς φίλους των comics να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν ιδέες που θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν το κακό.

16.15 – 17.45 EVENTCOMIC JAM – Φουαγιέ

Γεμίστε panels και μπαλονάκια δημιουργώ­ντας το δικό σας comic, παρέα με τον Zoltán Fritz! Ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, που έχει ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ comics ανά τον κόσμο.

16:30 – 18:00 PANELMARVEL VS DC – Θέατρο

Ένα μεγάλο event με δύο μονομά­χους. DC versus Marvel!!! Φορέστε το οπαδικό σας t-shirt, ή τη στολή του αγαπημένου σας χα­ρακτήρα, και ετοιμαστείτε για τη μητέρα όλων των μαχών!

16:30 – 17:30 WORKSHOP: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ – Seminar Room, 4ος όροφος

Η αφή­γηση είναι η σκηνοθεσία στο γράψιμο, και ο Έλληνας σεναριογράφος μοιράζεται σημαντικά tips and tricks κομιξικής γραφής.

martin-erntsen
martin-erntsen

18:00 – 18:50 WORKSHOP: MARTIN ERNSTSEN – Seminar Room, 4ος όροφος

Αυτό το workshop θα εξερευνήσει τις μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες χωρίς  το παραδοσιακό στήσιμο μιας σελίδας comics με panels.

19:00 – 20:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: KIM NEWMANS ÜBERMENSCH – Seminar Room, 4ος όροφος

Παρουσίαση του επερχόμενου one-shot KIM NEWMAN’S ÜBERMENSCH, βασισμένου στο διήγημα του μετρ του dark fantasy και της επιστημονικής φαντασίας, Kim Newman, που θα κυκλοφορήσει από την Jemma Press.

19:30 – 21:30 EVENT: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ COMICDOM COSPLAY 2014 – Θέατρο

Ήρωες από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας ζωντα­νεύουν ξανά φέτος στη σκηνή του θεάτρου, και οι καλύτεροι θα βραβευ­θούν!

 

Κυριακή 6 Απριλίου

 

10.00 – 12.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.

12:00 – 13:30 ΠΡΟΒΟΛΗ: THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME – Θέατρο

Η Makoto Konno είναι μια συνηθισμένη 17χρονη μαθήτρια, της οποίας η ζωή γί­νεται ξαφνικά άνω κάτω, όταν μετατρέ­πεται σε μια ηρωίδα που μπορεί και ταξι­δεύει μέσα στον χρόνο του 21ου Αιώνα.

13.00 – 15.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.

Emanuela Lupacchino
Emanuela Lupacchino

13:00 – 13:50 WORKSHOP: EMANUELA LUPACCHINO – Seminar Room, 4ος όροφος

Η δημιουργία ενός εξωφύλλου comics έχει πολλά στάδια, όλα εξίσου σημαντικά, κι αν έχετε δει τα εξώφυλλα της Emanuela, μπορείτε να καταλάβετε για ποιούς λόγους είναι κατάλ­ληλη για το ρόλο του οδηγού σε αυτή τη δι­αδικασία!

abuli-torpedo
abuli-torpedo

13:45 – 15:45 Q&A-SIGNING: ENRIQUE SÁNCHEZ ABULÍ – Θέατρο

Ο θρύλος των ευρωπαϊκών comics υπογρά­φει για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Θα προηγηθεί Q&A με το κοινό.

Stephen Mooney

14:00 – 14:50 WORKSHOP: STEPHEN MOONEY – Seminar Room, 4ος όροφος

Ο Stephen Mooney μεταδίδει τις γνώσεις και την εμπειρία του, σε όσους επιθυμούν να πείσουν μια εκδοτική να εκδώσει το προσωπικό τους comic,

Glenn_Fabry
Glenn_Fabry

16:00 – 16:50 WORKSHOP: GLENN FABRY – Seminar Room, 4ος όροφος

Η δημιουργία μιας painted σελίδας comics, ή ενός εξωφύλλου είναι μια πολυεπίπεδη εμπειρία που απαιτεί τη χρήση διαφόρων μεθόδων και τεχνικών. Ο καταξιωμένος σχεδιαστής και εικονο­γράφος, θα μας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

16:00 – 17:30 PANEL: CELEBRATING 9TH ART… ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ – Θέατρο

Ανοιχτή συζήτη­ση, στην οποία το κοινό, αλλά και άνθρω­ποι του χώρου, από την Ελλάδα και άλ­λες χώρες, θα μιλήσουν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της 9ης Τέχνης.

17:00 – 17:50 WORKSHOP: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ – Seminar Room, 4ος όροφος

Tips και χρήσιμες συμβουλές για τον σχε­διασμό δυναμικών γυναικείων χαρακτήρων.

18:00 – 20:00 EVENT: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ COMICS – Θέατρο

Δέκα σπουδαίοι εικονογράφοι από την ελλη­νική και τη διεθνή σκηνή των comics, σχεδι­άζουν ζωντανά για το κοινό, δημιουργώντας τις δικές τους εκδοχές των κορυφαίων εξωφύλλων.

20:30 – 21:30 EVENT: COMICDOM AWARDS 2014 – Θέατρο

Τα μοναδικά ελληνικά βραβεία comics, επι­βραβεύουν τους δημιουργούς, για το έργο τους κατά τη χρονιά που πέρασε.

 

Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2014 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, εντελώς δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.