Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) | Έξι μήνες λειτουργίας του και έναρξη νέου προγράμματος δωρεάν εκδηλώσεων, με τίτλο «Ακτίνες Δράσης-Σημεία Επαφής»

KE1 KE2 KE3   

 

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2013 και έκτοτε υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες, ενημερώνοντάς τους τόσο για την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών στο εργοτάξιο, όσο και για την ιστορία, τη δομή και το ρόλο του ΚΠΙΣΝ, αλλά και όλα όσα επιδιώκει να προσφέρει στους πολίτες και επισκέπτες του το 2016, οπότε και θα ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του.

Εκδηλώσεις Μαϊου_Κέντρο Επισκεπτών

Photo 1
Έλλη Ανδριοπούλου (Διοικητική Διευθύντρια του ΚΠΙΣΝ)

 

Το Κέντρο Επισκεπτών είναι σχεδιασμένο από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής Σπύρο Γιωτάκη και Άγι-Παναγιώτη Μουρελάτο, οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διακεκριμένο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano, μέσα από πανελλήνιο φοιτητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε και χρηματοδοτήσε το ΙΣΝ.

Ο κεντρικός στόχος του Κέντρου Επισκεπτών, ο οποίος καθορίζει τη φιλοσοφία, αλλά και την προγραμματική λειτουργία του, είναι να προσφέρει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει το ΚΠΙΣΝ, να κατανοήσει την αρχιτεκτονική, κατασκευαστική αλλά και κοινωνική του διάσταση και να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με ένα έργο που αποσκοπεί να ανανεώσει και να διαφοροποιήσει καθοριστικά τη σχέση των πολιτών με την παιδεία, τον πολιτισμό,  το περιβάλλον, και τους δημόσιους αστικούς χώρους. Το Κέντρο Επισκεπτών, το οποίο βρίσκεται πάνω στην Εσπλανάδα,  είναι μια προσωρινή ελαφρά κατασκευή, που θα λειτουργεί ως την ολοκλήρωση του ΚΠΙΣΝ, το 2016. Μετά τη αποπεράτωση του έργου, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται για το ΚΠΙΣΝ μέσω του νέου και μόνιμου Κέντρου Επισκεπτών, που θα λειτουργήσει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Photo 2
Γιάννης Τροχόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ)

 

Η ανταπόκριση των πολιτών προς το Κέντρο Επισκεπτών, στους 6 μήνες λειτουργίας του, είναι θετική και έχει δημιουργήσει ελπίδες και προσδοκίες για το μέλλον και το ρόλο του ΚΠΙΣΝ. Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 14.000 επισκέψεις στο Κέντρο Επισκεπτών στη διάρκεια των οποίων οι επισκέπτες ενημερώθηκαν μέσα από την μόνιμη έκθεση που φιλοξενείται στο χώρο  αναφορικά με τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τις καινοτόμες προσεγγίσεις στη λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και για τις οικολογικές ευαισθησίες που διέπουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το συγκεκριμένο διάστημα, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 47 οργανωμένες επισκέψεις στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή περίπου 1.300 ατόμων που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα πιο σημαντικά και πολύπλοκα κατασκευαστικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα μας. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη γνωριμία της νέας γενιάς της χώρας με το εν λόγω έργο, το Κέντρο Επισκεπτών προβλέπεται να έχει υποδεχτεί, μέχρι τον Μάιο του 2014, 1.480 μαθητές από συνολικά 141 σχολικές τάξεις.

Photo 3
Πάνος Παπούλιας (Υπεύθυνος Λειτουργίας στο ΚΠΙΣΝ)

 

Το Κέντρο Επισκεπτών εγκαινίασε επίσης το νέο πρόγραμμα ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τίτλο «Ακτίνες Δράσης-Σημεία Επαφής», το οποίο θα περιλαμβάνει μηνιαίες εκδηλώσεις διαφορετικού θεματικού χαρακτήρα και προσανατολισμού και το οποίο αποσκοπεί στη διαμόρφωση του μελλοντικού προσώπου του ΚΠΙΣΝ, μέσα από το δημιουργικό διάλογο των πολιτών με το έργο.

 

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά και στις οικογένειες τους, σε εφήβους, στη σχολική και πανεπιστημιακή κοινότητα, στους επισκέπτες με προβλήματα πρόσβασης, στους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και ολόκληρης της πόλης και της χώρας.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδαγωγικό υλικό για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που επισκέπτονται το χώρο, πολυαισθητικά εργαστήρια για άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα, τεχνικά σεμινάρια που απευθύνονται σε φοιτητές και επαγγελματίες τεχνικής κατεύθυνσης, σεμινάρια βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, διαγωνισμούς, εκθέσεις φωτογραφίας, κ.ά.

Photo 4
Θεόδωρος Μαραβέλιας (Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος του ΙΣΝ)

 

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Κέντρου Επισκεπτών για το ευρύτερο κοινό, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο χώρο, το πρώτο και το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με πιάνο και μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί θα κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

 

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ», το οποίο έχει πλέον επεκταθεί σε 13 δήμους,διαδίδοντας το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ για ανοιχτή πρόσβαση όλων των πολιτών στην Τέχνη, την Παιδεία και τον Περιβαλλοντικό πολιτισμό, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μεταφορά κατοίκων των Δήμων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα στο Κέντρο Επισκεπτών, οι οποίοι θα ξεναγούνται στο χώρο και θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί.

 

Επιπλέον κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ συνεργάτες του ΚΠΙΣΝ συνεχίζουν να πραγματοποιούν οργανωμένες ξεναγήσεις μέσα στο χώρο του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών, αλλά και για τις αρχιτεκτονικές και τεχνικές λεπτομέρειες του πολύπλοκου αυτού έργου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

 

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως και το Δεκέμβριο του 2014. Ο επόμενος κύκλος εκδηλώσεων – χειμώνας/άνοιξη 2015 – θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2014.  Η είσοδος του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών, όσο και η συμμετοχή του στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανανεώνεται και θα αναρτάται τόσο στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο (http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el), όσο και στην επίσημη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook (https://el-gr.facebook.com/SNFCC). 

 

Ώρες Λειτουργίας

 

Τρίτη με Παρασκευή: 10.00-20.00 (ελεύθερη είσοδος)

Σάββατο – Κυριακή: 8.00-20:00 (ελεύθερη είσοδος)

 

Το Κέντρο Επισκεπτών είναι κλειστό τις Δευτέρες.

 

Επιμέρους πληροφορίες για το πρόγραμμα

 

Οι εκδηλώσεις και τα εργαστήρια σχεδιάζονται από την ομάδα του Κέντρου Επισκεπτών, σε συνεργασία με εγκεκριμένους φορείς και καταξιωμένους στο χώρο τους επαγγελματίες.

 

Η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, είναι υπεύθυνη για τη δομή και τον προγραμματισμό στο Κέντρο Επισκεπτών, ενώ η Χαρά Μαραντίδου, για τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο του ενημερωτικού και παιδαγωγικού υλικού.

 

 Photo 6

 

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που έχουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει διαθέσει συνολικά €1,07 δισεκατομμύρια ($1,41 δισεκατομμύρια), μέσω 2.676 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 110 κράτη ανά τον κόσμο.

Το 2012 και το 2013, το Ίδρυμα ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες –συνολικού ύψους €100.000.000 ($130.000.000) εκατομμυρίων εκάστη,  ως ενίσχυση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία του 2012 αποσκοπούσε στην άμεση ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης, ενώ η πρωτοβουλία του 2013 έχει ως στόχο  την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στην δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκατομμύρια/$796 εκατομμύρια) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Το έργο περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί μαρτυρία και δέσμευση στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελείται από τους Ανδρέα Δρακόπουλο -Πρόεδρο, Σπύρο Νιάρχο –Πρόεδρο, Φίλιππο Νιάρχο –Πρόεδρο, Γιώργο Αγουρίδη και Heini Murer.

Photo 5

Ακτίνες Δράσεις- Σημεία Επαφής

Το πρόγραμμα «Ακτίνες Δράσεις- Σημεία Επαφής» αποσκοπεί στη διαμόρφωση της μελλοντικής ταυτότητας του ΚΠΙΣΝ, μέσα από τον δημιουργικό διάλογο των σύγχρονων πολιτών με το έργο.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά και στις οικογένειες τους, σε εφήβους, στη σχολική και πανεπιστημιακή κοινότητα, στους επισκέπτες με προβλήματα πρόσβασης, στους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και ολόκληρης της πόλης.

Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε μια έννοια, η οποία κυριολεκτικά ή μεταφορικά επιδιώκει να προσδιορίσει τις μελλοντικές λειτουργίες στο ΚΠΙΣΝ.

Οι εκδηλώσεις και τα εργαστήρια σχεδιάζονται από την ομάδα του Κέντρου Επισκεπτών (KE) σε συνεργασία με διάφορους φορείς και καταξιωμένους επαγγελματίες οι οποίοι προσαρμόζουν τα εργαστήρια, τις διαλέξεις ή τα σεμινάρια τους στον χώρο του Κέντρου Επισκεπτών.

Οι δραστηριότητες στο Κέντρο Επισκεπτών περιλαμβάνουν:

  • Παιχνίδι «Συλλέγω εμπειρίες»

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε από την εικαστικό Χαρά Μαραντίδου με πρωταρχικό στόχο τα παιδιά να επισκέπτονται ξανά και ξανά το ΚΕ για να συνεχίζουν με καινούριες δραστηριότητες τη γνωριμία τους με το ΚΠΙΣΝ. Καθώς είναι σχεδιασμένο για μεμονωμένους επισκέπτες αλλά και για οργανωμένες ομάδες σχολείων ή άλλων φορέων, το παιχνίδι προτείνει δράσεις ανάπτυξης και διεύρυνσης της εμπειρίας της επίσκεψης κατά την επιστροφή στο σχολείο ή στο σπίτι.

Οι δραστηριότητες είναι χωρισμένες σε 12 φακέλους, που κάθε ένας περιλαμβάνει δραστηριότητες που ερμηνεύουν τις λειτουργίες του ΚΠΙΣΝ μέσα από μια διαφορετική θεματική: Η διαφάνεια, η θέα, τα υλικά, η συλλογή, ο ρυθμός, η ιστορία, οι αριθμοί, τα περάσματα, η κλίμακα, το φως, η μαγεία, η παύση. Οι δραστηριότητες είναι δημιουργικές, ανοιχτές στις ερμηνείες του κάθε παιδιού και στοχεύουν στην καλλιέργεια ενός έμπειρου μελλοντικού επισκέπτη του ΚΠΙΣΝ κι όχι ενός καταναλωτή πολιτιστικών γεγονότων. Όπως αναφέρει η Χ. Μαραντίδου «Η επίσκεψη γίνεται βίωμα, γεννάει την παρατήρηση και με την καταγραφή διαμορφώνεται ως συνείδηση».

  • Παιδαγωγικό Υλικό

Η ομάδα του Κέντρου Επισκεπτών σχεδιάζει παιδαγωγικό υλικό που ανταποκρίνεται στις μηνιαίες ανάγκες κάθε θεματικής και το οποίο είναι στη διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους που επισκέπτονται τον χώρο. Ταυτόχρονα αποτελεί υλικό τόσο για τις ξεναγήσεις των σχολείων όσο και οργανωμένων εργαστηρίων που υλοποιούνται κάθε μήνα τα Σαββατοκύριακα στο Κέντρο Επισκεπτών σε συνεργασία με εξωτερικούς επιμελητές.

Μέχρι στιγμής έχουν σχεδιαστεί δυο τέτοια εργαστήρια:

– Βάζοντας την ιστορία σε τάξη

Τα παιδιά καλούνται να τακτοποιήσουν τα γεγονότα της ιστορίας των βιβλιοθηκών και να τα τοποθετήσουν σωστά σε μια χρονογραμμή πάνω στο μαγνητικό τοίχο του ΚΕ. (Για παιδιά μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και των τάξεων του Γυμνασίου)

– Όταν οι λέξεις συναντούν τις εικόνες είναι μαγεία

Το παιχνίδι αποτελείται από φράσεις παραμυθιών και ιστοριών όπου συντελείται μια μαγική μεταμόρφωση και εικόνες. Το παιχνίδι παίζεται με διάφορους τρόπους με τελικό στόχο πάντα τα παιδιά να πλέξουν κείμενα και εικόνες σε μια δική τους αφήγηση. (Για παιδιά του Δημοτικού)

Προσεχώς: Ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας σκάλες στη λογοτεχνία

Κείμενα από τη λογοτεχνία όπου οι ήρωες κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν σκάλες καθώς και εικόνες από σκάλες αποτελούν το υλικό για να συνθέσουν τα παιδιά δικά τους τοπία και φανταστικούς χάρτες.

  • Συναυλίες Τσέπης

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στον χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, το πρώτο και το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί θα κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

  • Πολυαισθητικά εργαστήρια: Το ΚΠΙΣΝ με «άλλα μάτια»

Μια φορά το μήνα, έφηβοι ή ενήλικοι επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα συναντιούνται στο ΚΕ και στήνουν ένα εργοτάξιο ήχων, τρισδιάστατων εικόνων και γεύσεων. Ιστορίες και αντικείμενα από το φυσικό περιβάλλον, τη μουσική, τα βιβλία και την αρχιτεκτονική εμπνέουν όλες μας τις αισθήσεις και μας βοηθούν να γνωρίσουμε το ΚΠΙΣΝ με άλλα μάτια. Τα εργαστήρια έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν οι Φώτης Φλεβοτόμος, εικαστικός και Φώτης Σαγώνας, αρχιτέκτονας.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί το εργαστήριο Μαρτίου με θέμα «Χάρτες και Ιστορίες».

Οι συμμετέχοντες με εργαλείο 5 αντίτυπα απτικών χαρτών του ΚΠΙΣΝ ειδικά σχεδιασμένα για το συγκεκριμένο εργαστήριο, ανίχνευσαν με τα μάτια του νου τη νέα τοπογραφία της περιοχής του Δέλτα. Στη συνέχεια με αφετηρία ηχογραφημένες συνεντεύξεις των εργαζομένων στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ, στις οποίες αναφέρονταν οι προκλήσεις, οι χαρές και οι συγκινήσεις που προκαλεί το έργο, έλαβαν μέρος σε ένα παιχνίδι όπου με απτικές κάρτες, που συμβόλιζαν μονοπάτια, βουνά, ξέφωτα, «χαρτογράφησαν» φάσεις και ιστορίες από τη δική τους ζωή.

  • Τεχνικά σεμινάρια

Θα πραγματοποιηθούν τεχνικά σεμινάρια που θα απευθύνονται σε φοιτητές και επαγγελματίες κυρίως για θέματα τεχνικής κατασκευής του έργου αλλά και σεμινάρια για θέματα που αφορούν τις σχολές βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης.

Στις 29 Απριλίου πραγματοποιείται το πρώτο σεμινάριο για πολιτικούς μηχανικούς με θέμα «H Κατασκευή του λόφου του ΚΠΙΣΝ» με εισηγήτρια τη Ντία Ανδρικοπούλου.

  • Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Κάθε μήνα πραγματοποιείται ένα τουλάχιστον σεμινάριο που αφορά εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Τα σεμινάρια αυτά έχουν στόχο να συμβάλλουν στο διάλογο για την εκπαιδευτική διαδικασία και το παιδαγωγικό έργο, θέτοντας νέες ερωτήσεις και αναδεικνύοντας καινούργια αντικείμενα συζήτησης.

Το πρώτο σεμινάριο με τίτλο «Η ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα – η διαχείριση του παρελθόντος μέσα από πολιτιστικά προγράμματα» πραγματοποιήθηκε με εισηγήτρια τη συγγραφέα και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου.

  • Εβδομαδιαίες Εργοταξιακές Περιηγήσεις

Κάθε Κυριακή συνεργάτες του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούν οργανωμένες περιηγήσεις μέσα στο χώρο του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για την εξέλιξη ενός από τα πιο σημαντικά και πολυσύνθετα κατασκευαστικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. (Κάθε Κυριακή, 11.00 πμ)

  • Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού» ταξιδεύει τις βιβλιοθήκες της Αττικής στο Κέντρο Επισκεπτών

To πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ», το οποίο έχει επεκταθεί σε 13 επιπλέον Δήμους της Αττικής και το οποίο και θα πραγματοποιείται έως τον Σεπτέμβριο του 2014, περιλαμβάνει παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εκπαιδευτικά προγράμματα, κινηματογραφικά σεμινάρια, δράσεις ευαισθητοποίησης για τους χώρους πρασίνουκαι κορυφώνεται με τη μεταφορά και τις ξεναγήσεις των πολιτών στο Κέντρο Επισκεπτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: