Ελεύθερος ο Γιάννης Βούρος μετά τη σύλληψή του για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του ΚΘΒΕ | Γιάννης Βούρος: «Το ΚΘΒΕ είναι εντάξει, πορεύεται με συνέπεια και ευθύνη»

giannis vouros 01

Σε τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για την 1η Σεπτεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Γιάννης Βούρος, ο οποίος συνελήφθη, το πρωί, κατηγορούμενος για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, του ΚΘΒΕ προς το ΙΚΑ.

Σύμφωνα, πάντως, με νομικό σύμβουλο του ΚΘΒΕ – που ασχολήθηκε με την υπόθεση – η οφειλή αυτή (αφορά τον Νοέμβριο του 2013) έχει τακτοποιηθεί προ ημερών και επομένως «δεν υπάρχει κανένα χρέος».

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν», εξηγώντας ότι το επίμαχο ποσό ήδη παρακρατήθηκε από το ΙΚΑ. Όπως ανέφερε, πριν από δύο εβδομάδες το ΚΘΒΕ έλαβε δόση που δικαιούται από την κρατική επιχορήγηση, από την οποία είχε ήδη παρακρατηθεί το ποσό που προοριζόταν για το Ίδρυμα.

Οι άνθρωποι του ΚΘΒΕ αποδίδουν την εξέλιξη αυτή σε παράλειψη από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων είτε του υπουργείου Πολιτισμού, είτε του ΙΚΑ.

http://www.tanea.gr/

Γ. Βούρος: «Το ΚΘΒΕ είναι εντάξει, πορεύεται με συνέπεια και ευθύνη» (28/4/2014)

Λύθηκε τελικά η παρεξήγηση μεταξύ των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών σχετικά με ρύθμιση οφειλής του Κ.Θ.Β.Ε. με το Ι.Κ.Α., που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Βούρου.

Συγκεκριμένα, περί της 11.30 το πρωί ο Γ. Βούρος κλήθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τακτοποίηση δόσης ρύθμισης οφειλής του Κ.Θ.Β.Ε. προς το ΙΚΑ. Το ζήτημα προκλήθηκε παρά το γεγονός ότι όλες οι δόσεις του Κ.Θ.Β.Ε. τακτοποιούνται κανονικά, εμπρόθεσμα, λόγω κακής συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Ι.Κ.Α.
Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα προς την εισαγγελία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Ι.Κ.Α., ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ αποχώρησε από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενώ προσδιορίστηκε δικάσιμος για την 01/09/14.

Σχετικά με το θέμα, ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γ. Βούρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θέμα δεν είναι μόνο η προσωπική μου ταλαιπωρία, η άνευ λόγου ταλαιπωρία ενός πολίτη. Το θέμα είναι τα βραδυφλεγή αντανακλαστικά και οι σκουριασμένοι μηχανισμοί του Δημοσίου που δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας ως ΚΘΒΕ. Πορευόμαστε με συνέπεια και ευθύνη.

Ως διοίκηση και ως διεύθυνση του ΚΘΒΕ είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μοχλό πίεσης προς το ΥΠΠΟΤ και το ΥΠΟΙΚ ώστε να απαλειφθούν τα χρέη προηγουμένων ετών που ταλανίζουν το ΚΘΒΕ, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.

Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ρυθμίζονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ για άλλους φορείς το Κρατικό Θέατρο να ταλαιπωρείται από ένα λάθος και να αφήνεται στο έλεος παλαιοτέρων χρεών, που η σημερινή διοίκηση και διεύθυνση καμία σχέση δεν έχουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: