Κανονικά θα γίνει το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη παρά τις απειλές της κυβέρνησης

soste-logo

Την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το πέρασμα ενός τόσο πολύτιμου δημόσιου αγαθού όπως το νερό στο ιδιωτικό κεφάλαιο επιχειρούν να μπλοκάρουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με το δημοψήφισμα που οργανώνει αύριο το SOSτε το νερό, παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στη Θεσσαλονίκη. Σε κατάσταση πανικού, ο υπ. Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο χαρακτηρίζοντας «παράνομο» το δημοψήφισμα! «Το δημοψήφισμα θα γίνει», η απάντηση των διοργανωτών

Σάββατο 17/5:

11.00 μ.μ.: Ανακοίνωση του SOSτε το νερό για το δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση σήμερα έπαιξε το πρώτο της χαρτί αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Απειλεί με συλλήψεις όσους στήσουν κάλπες και προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει. Όλοι και όλες εμείς που συμμετέχουμε στην οργάνωση του δημοψηφίσματος εδώ και μήνες, όλοι και όλες οι εθελοντές και εθελόντριες της Κάλπης του Νερού δεν τρομοκρατούμαστε  από κενού νοήματος, δηλώσεις και απειλές πολιτικών και αύριο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα βρισκόμαστε έξω από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Το δημοψήφισμα είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και θα πραγματοποιηθεί χωρίς εντάσεις, χωρίς προβλήματα και με απόλυτη συνέπεια.

Καλούμε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να προστατέψουν το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ, να σταθούν στο πλευρό μας, χωρίς διαφορές, ενωμένοι για αυτό τον σκοπό.

Οι εθελοντές του Νερού δουλεύουν πυρετωδώς για να αποσαφηνίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε τη νέα σελίδα παρακολούθησης της εκλογικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος ώστε να παρέχουμε σε όλους ζωντανή ενημέρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για το τι συμβαίνει σε κάθε ένα από τα σημεία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
 

Η σελίδα των live update:  Δημοψήφισμα για το Νερό – LIVE UPDATES!

Αύριο όλοι και όλες ψηφίζουμε στην Κάλπη του Νερού.

Αύριο σώζουμε το νερό της Θεσσαλονίκης.

Καλη δύναμη σε όλους!

sostetonero 

7.05 μ.μ.: Δημ. Βίτσας για την απαγόρευση δημοψηφίσματος: Απειλές και μεθοδεύσεις, που δηλητηριάζουν το προεκλογικό κλίμα

Για «συντονισμένη προσπάθεια» από την «αντιδημοκρατική κυβέρνηση» του κ. Σαμαρά να ματαιώσει το δημοψήφισμα για το νερό, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «να πάρει πίσω απειλές και μεθοδεύσεις που δηλητηριάζουν το προεκλογικό κλίμα».

6.05 μ.μ.: ΣΥΡΙΖΑ: Η πανικόβλητη κυβέρνηση επιχειρεί να απαγορεύσει το δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ακραία αυταρχική κίνηση της πιο αντιδημοκρατικής κυβέρνησης των τελευταίων χρόνων και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

5.50 μ.μ.: Στις 20:00 συντονιζόμαστε εκτάκτως στους 93.4 Στο Κόκκινο (Θεσσαλονίκη) με όλες τις εξελίξεις για το θέμα της απαγόρευσης του δημοψηφίσματος για το νερό

Στις 20.00 συντονιζόμαστε στη συχνότητα του 93.4 Στο Κόκκινο με μια έκτακτη εκπομπή με όλο το παρασκήνιο και τις εξελίξεις σχετικά με τη μεθόδευση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το δημοψήφισμα για το νερό.

Διαδικτυακά ακούτε εδώ

 5.40 μ.μ.: Οργανωμένο το σχέδιο της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα – Πρόγευση η συνέντευξη Καλαφάτη τη Πέμπτη 

Μετά τις σημερινές εξελίξεις σχετικά με το δημοψήφισμα για το νερό άλλο νόημα παίρνουν οι δηλώσεις του κυβερνητικού υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης του τη Πέμπτη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»

4.50 μ.μ.: Το δημοψήφισμα θα γίνει – Ανακοινώνουν τη λύση οι Δήμαρχοι

Αποφασισμένοι δείχνουν οι Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης και το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος τη Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή τους που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από ώρα σε ώρα περιγράφουν πώς θα παρακάμψουν τα νομικά «εμπόδια» που θέτει σήμερα η πολιτεία. Συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν θα αξιοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι ακριβώς ως έχουν – δηλαδή ακριβές αντίγραφό τους – αλλά θα συνταχθούν με ευθύνη των φορέων, των Δήμων και των εθελοντών. (alterthess.gr)

3.30 μ.μ.: Απόπειρα εκφοβισμού: Ο εισαγγελέας ζητά τη σύλληψη όποιου στήσει κάλπη για το δημοψήφισμα για το νερό

Σύμφωνα με το altertthess.gr, «με έγγραφο του ο Εισαγγελέας ζητά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να μεριμνήσει έτσι ώστε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να προχωρούν σε σύλληψη όποιουδήποτε εθελοντή του κινήματος στήσει κάλπη ή αξιοποιήσει εκλογικούς καταλόγους για το δημοψήφισμα για το νερό». Σε λίγη ώρα, έκτακτη συνέντευξη τύπου από κινήματα και δημάρχους της περιοχής. 

13.45: Κυβερνητικός πανικός: Απαγορεύει στο παρά 1′ το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη! 

Πανικόβλητη η κυβέρνηση και λαμβάνοντας τα μηνύματα ότι το αυριανό δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα είναι ένα ηχηρό «όχι» στο ξεπούλημα του νερού, σπεύδει να εμποδίσει τη διεξαγωγή του, να τρομοκρατήσει τον κόσμο και εν τέλει να το βγάλει «παράνομο».

Η ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη μιλά για «παράνομες» κάλπες από «κάποιους» – εννοώντας τους δήμους της Θεσσαλονίκης! Το δημοψήφισμα είναι φυσικά άτυπο, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει μία από τις λίγες θετικές προβλέψεις του «Καλλικράτη» για τα τοπικά δημοψηφίσματα, μη εκδίδοντας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ωστόσο θα δώσει ένα επίσημο αποτέλεσμα για το τι επιθυμεί η κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Μέλη του SOSτε το νερό δηλώναν από χθες πως το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά. Διαβάστε αναλυτικά>>>

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) θα παρέχει τους εκλογικούς καταλόγους στο SOSTE το νερό ενώ οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα στηθούν είτε στους διαδρόμους των εκλογικών κέντρων είτε στον προαύλιο χώρο των σχολείων. Εκεί θα υπάρχουν εθελοντές για το δημοψήφισμα που θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με την διαδικασία.

Στο δημοψήφισμα μπορούν να συμμετέχουν και οι ετεροδημότες οι οποίοι θα ψηφίζουν σε αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης με την ένδειξη της ταυτότητας τους και ενός λογαριασμού της ΔΕΗ που θα αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας τους.

Nα σημειωθεί ότι περίπου 30 παρατηρητές απ`όλη την Ευρώπη έχουν καταφθάσει ήδη στην Θεσσαλονίκη για να επιβλέπουν την διαδικασία και να μεταφέρουν το μήνυμα της κάλπης στις δικές τους χώρες.

Επιπλέον, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς θα προσέρχονται στις κάλπες υπερασπιζόμενοι το νερό ως κοινωνικό αγαθό, σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης θα πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων διοργανώνει μαζική διαδήλωση στο Παρίσι έξω από την ελληνική πρεσβεία.

Το κάλεσμα από το SOSτε το νερό:

 Συμπολίτισσα, Συμπολίτη,

Η Κυβέρνηση  ετοιμάζεται να πουλήσει το νερό της Θεσσαλονίκης! Έχει ήδη ξεκινήσει ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθεί το 51% της ΕΥΑΘ.

Το δώρο της Φύσης, το νερό, αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και χαρίζεται σε ιδιώτες. Ένα φυσικό και δημόσιο αγαθό θα γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο.

Όπου εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση του νερού ΑΠΕΤΥΧΕ και οδήγησε σε:

• Υπέρογκη αύξηση των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης.

• Εξάντληση των υδάτινων αποθεμάτων.

• Κακή συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

• Αύξηση των απωλειών νερού.

• Υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και του περιβάλλοντος.

Η ΕΥΑΘ προσφέρεται στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών. Την κοινωνική πολιτική μιας Δημόσιας ΕΥΑΘ, δεν πρόκειται να την εφαρμόσει καμιά ιδιωτική εταιρεία.

Σήμερα πολύ από εμάς αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμη και το νερό, τι θα συμβεί αύριο όταν έρθουν οι ιδιωτικές εταιρείες; Θα επιτρέψουμε να διακόψουν το νερό από νοσοκομεία, σχολεία και πάρκα;

• ΟΧΙ στην Ιδιωτικοποίηση του νερού.

• ΟΧΙ στην πώληση της ΕΥΑΘ.

Η ΕΥΑΘ είναι κερδοφόρος, χωρίς δάνεια και υποχρεώσεις. Γιατί να πουληθεί σε ιδιώτες μια κερδοφόρα επιχείρηση; Η τιμή πώλησης της ΕΥΑΘ θα αποσβεστεί σε βάθος 4ετίας από τα κέρδη της.

Σε Παρίσι, Βερολίνο, Νίκαια, Γκρενόμπλ κ.α, διώχνουν τις ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης & αποχέτευσης και εδώ πάνε να μας τις επιβάλουν. Οι Ολλανδοί απαγορεύουν με νόμο το ξεπούλημα του νερού. Οι Ιταλοί το απαγόρευσαν με δημοψήφισμα. Οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί έχουν μόνον Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Φτάνει πια!

Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν δεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση του!

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Σε αυτόν τον αγώνα ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και πρέπει να το δείξουμε!

Ενημερωνόμαστε, στηρίζουμε, συμμετέχουμε στο  Συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το ΝΕΡΟ!»

 

SOSTE TO NERO AFISA

–  http://left.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.