Οι καθαρίστριες επαναπροσλαμβάνονται με δικαστική απόφαση| ΟΧΙ του Υπουργείου Οικονομικών| Συμβολική Κατάληψη από τις απολυμένες καθαρίστριες

symvoliki katalipsi ypourgeiou oikonomikon apo tis katharistries

22.05.2014

Συμβολική κατάληψη του υπ. Οικονομικών από τις απολυμένες καθαρίστριες – Καταγγέλλουν την παρανομία και τον εμπαιγμό

Οι προϊστάμενοι «περιμένουν το «ΟΚ» από τον υπουργό» προκαλώντας την αγανάκτηση των αγωνιζόμενων καθαριστριών – Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν οι καθαρίστριες στο Υπ Οικονομικών – Καταγγέλλουν τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση.

Νεότερη ενημέρωση – Πέμπτη 22/5, 7:50 π.μ.

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν οι καθαρίστριες στο Υπ Οικονομικων στην Καραγιώργη Σερβίας. Κλείδωσαν με αλυσίδα την πόρτα υπουργείου. Καταγγέλλουν τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση, καθώς δεν έχουν επαναπροσληφθεί παρά το ότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.

Από την αστυνομία δόθηκε διορία 2 ωρών στις καθαρίστριες να απομακρυνθούν πριν επιτεθούν τα ΜΑΤ.

Οι καθαρίστριες ζητούν συμπαράσταση. Όλοι και όλες εκεί.

Παρούσα, στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Embedded image permalink

Παρούσες επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Θεανώ Φωτίου, Μάνια Παπαδημητρίου και Νάντια Βαλαβάνη. Επίσης στο πλευρό των καθαριστριών βρίσκεται και ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήμο Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου.

Μιλά στο Κόκκινο η εργαζόμενη Δέσποινα Κωστοπούλου:

Την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης ζητούν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Embedded image permalink

«Πότε θα κάνει ξαστεριά» τραγουδούν οι καθαρίστριες.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Αστυνομικοί μέσα στο ΥΠΟΙΚ.

Embedded image permalink

«Να εκτελέσετε τώρα τη δικαστική απόφαση»

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Φωτογραφίες: @dromografos

———————–

Το υπουργείο Οικονομικών δεν εκτελεί τη δικαστική απόφαση (διαβάστε αναλυτικά), δήλωσε το πρωί «στο Κόκκινο» (105,5) η κ. Αλεξάκη, Όπως αναφέρει, οι καθαρίστριες πήγαν να πιάσουν δουλειά με την απόφαση του δικαστηρίου αλλά οι προϊστάμενοι  έκαναν τους ανήξερους δηλώνοντας πως «περιμένουν το «οκ» από τον υπουργό». Όπως αναφέρει οι ανακοίνωση των καθαριστριών, «μέχρι σήμερα, Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες , που αποφάσισαν  να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή». Συνεχίζουν την καθιστική τους διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.

 Όπως δήλωσε ο δικηγόρος των καθαριστριών, διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων τις δικαστικές αποφάσεις:

 

Η ανακοίνωση του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών:

«ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;

   Εμείς οι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, από  τις  18 Σεπτεμβρίου 2013 δίνουμε έναν αγώνα για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας,   με την αμέριστη  συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

   Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών  (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε  την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών  με Α.Π. 67791/2014. Μέχρι σήμερα Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες , που αποφάσισαν  να διεκδικήσουν το αυτονόητο. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

  Από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική;  Είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνται την τάξη και τον νόμο να αρνούνται  να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις; Δεν είναι δυνατό  το Υπουργείο να αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε άλλες περιπτώσεις και να μην απαντά ΑΚΟΜΗ για το αν θα υλοποιήσει απόφαση Δικαστηρίου. Κύριοι Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη, η εφαρμογή του Νόμου είναι προσωπική επιλογή, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή. Συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.

                               ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!   21.5.2014»

–  http://left.gr/

dikaiosi katharistrion

15.05.2014

Δικαίωση ενός τεράστιου αγώνα: Οι καθαρίστριες επαναπροσλαμβάνονται!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών του υπ. Οικονομικών κάνοντας δεκτή την αγωγή για ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης – Προσωρινά εκτελεστή η απόφαση του δικαστηρίου, όπερ σημαίνει ότι οι καθαρίστριες επιστρέφουν στη δουλειά από τη Δευτέρα!

Παρασκευή 16/5 (φωτογραφίες από @dromografos)

Σχετικές ειδήσεις & ανακοινώσεις: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον νικηφόρο ανυποχώρητο αγώνα των καθαριστριών // Γ. Μηλιός: «Η αύξηση δημοσίων εσόδων επιτυγχάνεται με φορολογική δικαιοσύνη και όχι με απολύσεις»

Οι καθαρίστριες επιστρέφουν στη δουλειά τους… σιωπή από Στουρνάρα (ρεπορτάζ του Πέτρου Κατσάκου για την «Αυγή»)

Όπως επιβεβαιώνει και το in.gr, την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, σύμφωνα με τον δικηγόρων των εργαζόμενων Γιάννη Καρούζο. Ο δικηγόρος των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αν το Δημόσιο προσχωρήσει σε έφεση.

dikigoros katharistrion

(ο δικηγόρος των καθαριστριών κάνει δηλώσεις τονίζοντας ότι είναι προσωρινά εκτελεστή η απόφαση)

Οι απολυμένες καθαρίστριες και ο δικηγόρος τους ενημέρωσαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Όπως τόνισαν θα ακολουθήσει συνέλευσή τους, ενώ τονίζουν ότι «νίκησαν» στον αγώνα τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος βρέθηκε στο πλευρό των καθαριστριών και κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί των ένδικων μέσων και να ζητήσει συγγνώμη:

Χθες, Πέμπτη, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, κρίνοντας παράνομες τις απολύσεις. Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει τον δρόμο να γίνουν δεκτές και άλλες προσφυγές εργαζομένων. Η είδηση της απόφασης της Δικαιοσύνης προκάλεσε πανηγυρισμούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες, ως ύστατη μάχη πριν την απόλυση, οι καθαρίστριες (διαβάστε και δείτε αναλυτικά παρακάτω).

Πέμπτη 15/5

Δεν αποχωρούν οι καθαρίστριες μέχρι να δικαιωθούν όλες οι συναδέλφισσές τους σε διαθεσιμότητα:


Σύμφωνα με τον @dromografos, συγκίνηση και πανηγυρισμοί κυριαρχούν στην αγωνιστική κατασκήνωση των καθαριστριών.

Αναλυτικά:

Θετική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που είχαν κινηθεί δικαστικά κατά της απομάκρυνσής τους από το δημόσιο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή των 397 καθαριστριών, από το σύνολο των 465 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οποίες ζητούσαν την απόσυρση της ΚΥΑ και την επαναπρόσληψή τους, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι.

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς την Παρασκευή 16 Μαΐου ολοκληρωνόταν η περίοδος της διαθεσιμότητας των καθαριστριών και από την επομένη θα βρίσκονταν εκτός δημοσίου τομέα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος το δικαστήριο αναγνώρισε πως οι καθαρίστριες αποτελούσαν εργαζόμενες του στενού πυρήνα του δημοσίου, βάζοντας έτσι σε «κίνδυνο» το μέτρο της διαθεσιμότητας που εφάρμοσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. (Εφημερίδα των Συντακτών)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: