Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακόμα πιο κοντά μας | Λεωφορείο δωρεάν από Συγγρού-Φιξ, Διαδικτυακή επίσκεψη στο εργοτάξιο μέσω web κάμερας

sn 01

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακόμα πιο κοντά σας

Με δυο πρωτότυπες ενέργειες, το κοινό έρχεται ακόμα πιο κοντά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο έργο που επιδιώκει να ανανεώσει τη σχέση των πολιτών με την Παιδεία, τον Πολιτισμό και το αστικό Περιβάλλον.

σχετικά άρθρα:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέος Κύκλος Δωρεών | Ανακοίνωση 29.4.2014 | Συνέντευξη Τύπου (βίντεο)

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από την έναρξή του έως σήμερα μέσα από βίντεο

~Αμεσότερη πρόσβαση για το κοινό στο Κέντρο Επισκεπτών

Από την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, και κάθε εβδομάδα (από Παρασκευή έως και Κυριακή) υλοποιείται πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διαδρομών με αφετηρία το σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τη μετάβαση του κοινού προς το Κέντρο Επισκεπτών και κάνοντας το ΚΠΙΣΝ ακόμα πιο προσβάσιμο στους πολίτες.

Η σύνδεση γίνεται με μικρά ιδιωτικά λεωφορεία που πραγματοποιούν κυκλικά δρομολόγια ανά μία ώρα.

Τα λεωφορεία, τα οποία θα φέρουν το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινούν από το σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και καταλήγουν στην οδό Ευριπίδου (στην αρχή της Εσπλανάδας).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό αποκτά ακόμα ευκολότερη πρόσβαση στο Κέντρο Επισκεπτών, καθώς και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο, με πανοραμική θέα προς το εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ.

Επισκεφθείτε το παρακάτω link για οδηγίες πρόσβασης στο Κέντρο Επισκεπτών:

http://www.snfcc.org/visitorscenter/access/?lang=el

opera

Νυχτερινή λήψη από τις σκαλωσιές που βρίσκονται παράπλευρα από το χώρο που κατασκευάζεται το υποσκήνιο – 15 Φεβρουαρίου 2014 Credits:Γιώργης Γερόλυμπος

opera kentiki skini

Όπερα: Κεντρική Σκηνή

 

~Διαδικτυακή επίσκεψη στο εργοτάξιο μέσω web κάμερας

Το κοινό όμως, μπορεί πλέον να επισκέπτεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας το εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ, μέσω διαδικτύου!

Μέσα από μία κάμερα που έχει τοποθετηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών, όλοι μπορούν να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή, σε πραγματικό χρόνο, τη ζωή μέσα στο εργοτάξιο και την εξέλιξη των εργασιών που πραγματοποιούνται για την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ.

snf_els

Η κύρια αίθουσα της ΕΛΣ όπου διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά το αμφιθέατρο σε σχήμα πέταλου, το φρέαρ της ορχήστρας, το φρέαρ της κεντρικής σκηνής, οι πλευρικές σκηνές και η πίσω σκηνή. 20 Ιανουαρίου 2014 Credits:Γιώργης Γερόλυμπος

Επισκεφθείτε το παρακάτω link και δείτε από πολύ κοντά το ΚΠΙΣΝ να παίρνει σάρκα και οστά!

http://www.snfcc.org/multimedia/livewebcam/?lang=el

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Δωρεάν μεταφορά προς και από το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εγκαινίασε πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διαδρομών με αφετηρία το σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ, διευκολύνοντας έτσι τη μετάβαση του κοινού προς το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ). Η σύνδεση θα γίνεται με μικρά ιδιωτικά λεωφορεία (shuttle bus) τα οποία θα πραγματοποιούν κυκλικά δρομολόγια ανά ώρα. Τα λεωφορεία, τα οποία θα φέρουν το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, θα ξεκινούν από το σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και θα καταλήγουν στην οδό Ευριπίδου (αρχή της Εσπλανάδας).

Το πρόγραμμα των δρομολογίων κατά την πιλοτική λειτουργία του shuttle bus θα έχει ως εξής:

Παρασκευή:
Πρώτη αναχώρηση από Συγγρού – Φιξ στις 14:30 ανά ώρα.
Τελευταία αναχώρηση από Συγγρού – Φιξ στις 19:30
Πρώτη αναχώρηση από Κέντρο Επισκεπτών στις 15:00 ανά ώρα.
Τελευταία αναχώρηση από Κέντρο Επισκεπτών στις 20:15

Σάββατο & Κυριακή:
Πρώτη αναχώρηση από Συγγρού – Φιξ στις 10:00 ανά ώρα.
Τελευταία αναχώρηση από Συγγρού – Φιξ στις 20:00
Πρώτη αναχώρηση από Κέντρο Επισκεπτών στις 10:30 ανά ώρα.
Τελευταία αναχώρηση από Κέντρο Επισκεπτών στις 20:30

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Η χρήση του shuttle bus είναι δωρεάν.

Access 01

Mε λεωφορείο

Από Κέντρο (Βορρά) – Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο», (Β2, 550) στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού), όπου και ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

Από Παραλία (Νότο) – Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο», (Β2, 550) στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα. Στην έξοδο, ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

 

Με Τραμ 
Αποβιβάζεστε στη στάση «Δέλτα Φαλήρου» και κινείστε προς τη θάλασσα μεταξύ του γηπέδου και της Εσπλανάδας, έως ότου συναντήσετε τη σκάλα η οποία σας ανεβάζει στο επίπεδο της Εσπλανάδας, όπου και ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

 

Με αυτοκίνητο

Από Πειραιά
Κινείστε επί της Εθνάρχου Μακαρίου (παλαιά Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς Γλυφάδα. Στα φανάρια ακριβώς κάτω από την Εσπλανάδα, στρίβετε δεξιά, ακολουθώντας τη σήμανση για «Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Μαρίνα Δέλτα». Συνεχίζετε έως ότου συναντήσετε τη σήμανση για την είσοδο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας (πινακίδα Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Ναυταθλητική Μαρίνα) όπου στρίβετε αριστερά και σταθμεύετε. Χρησιμοποιείτε τις σκάλες για να ανεβείτε στο γραμμικό κτίριο και συνεχίζετε αριστερά προς την Εσπλανάδα, όπου ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

Access 02

 

Από Γλυφάδα
Κινείστε επί της Λ. Ποσειδώνος με κατεύθυνση προς Πειραιά και στο ύψος του Τροκαντερό στο Π. Φάληρο, κινείστε στη δεξιά λωρίδα και στην πινακίδα για «Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου» βγαίνετε δεξιά στην Ι. Φιξ. Συνεχίζετε ευθεία στην Πλειάδων και κάνετε αριστερά στην Αιόλου, ακολουθείτε σήμανση για Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου. Στα φανάρια (στη συμβολή Ι. Φιξ και Αιόλου) κάνετε αριστερά (στη προέκταση της Ορφέως) προς την παραλία περνάτε κάτω από τη γέφυρα και στα φανάρια ακριβώς από κάτω στρίβετε δεξιά προς Πειραιά (ακολουθείτε σήμανση για Πειραιά, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Μαρίνα Δέλτα). Κινείστε επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου (παλαιά Ποσειδώνος). Στρίβετε αριστερά στα φανάρια ακριβώς πριν την Εσπλανάδα στην πινακίδα «Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Μαρίνα Δέλτα» και συνεχίζετε έως ότου συναντήσετε τη σήμανση για την είσοδο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας (πινακίδα Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Ναυταθλητική Μαρίνα), όπου στρίβετε αριστερά και σταθμεύετε. Χρησιμοποιείτε τις σκάλες για να ανεβείτε στο γραμμικό κτίριο και συνεχίζετε αριστερά προς την Εσπλανάδα, όπου ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

Access 03

 

Από Αθήνα (Κέντρο)
Λίγο πριν το τέλος της Λ. Συγγρού, ακολουθείτε τη σήμανση για Γλυφάδα, Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου και μένετε δεξιά. Συνεχίζετε στην Λ. Ποσειδώνος (δεξιά), έως ότου δείτε τη σήμανση προς «Πειραιά, Καλλιθέα, Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου», όπου και βγαίνετε δεξιά. Κινείστε επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου με κατεύθυνση προς Πειραιά (παλαιά Ποσειδώνος). Στρίβετε αριστερά στα φανάρια ακριβώς πριν την Εσπλανάδα στην πινακίδα «Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Μαρίνα Δέλτα» και συνεχίζετε έως ότου συναντήσετε τη σήμανση για την είσοδο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας (πινακίδα Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊμπολ, Ναυταθλητική Μαρίνα), όπου στρίβετε αριστερά και σταθμεύετε. Χρησιμοποιείτε τις σκάλες για να ανεβείτε στο γραμμικό κτίριο και συνεχίζετε αριστερά προς την Εσπλανάδα, όπου ακολουθείτε τη σχετική σήμανση προς το Κέντρο Επισκεπτών.

Access 04

 

Για επιπλέον παραμετροποιήσεις της διαδρομής σας αναφερθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο των χαρτών της Google:

https://maps.google.gr/maps?saddr=37.939865,+23.687208&daddr=37.938681,23.691972&hl=el&sll=37.939434,23.69207&sspn=0.008758,0.016512&t=h&mra=me&mrsp=1,0&sz=17&z=17

 

Χώρος Στάθμευσης
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης. Ο κοντινότερος χώρος στάθμευσης βρίσκεται στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας-Τζιτζιφιών.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος στάθμευσης δεν ανήκει στο Κέντρο Επισκεπτών και, επομένως, οι επισκέπτες σταθμεύουν με δική τους ευθύνη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.