«HEAVEN ON EARTH?»-Μια διαδραστική περφόρμανς από Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Αγγλία. Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα: Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

HEAVEN ON EARTH 04

«HEAVEN ON EARTH

Μια διαδραστική περφόρμανς

από Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Αγγλία.

Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα: Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

στο παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας για 11 παραστάσεις

 Ήρθε η ώρα για την ολοκλήρωση και παρουσίαση του πολιτιστικού πρόγραμματος «Heaven On Earth?»!

Είναι το μοναδικό πολιτιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, που επιδοτήθηκε φέτος από το Ευρωπαϊκό Προγράμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007-2014».

Η Πανευρωπαϊκή Πρεμιέρα της παράστασης «HEAVEN ON EARTH θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου στο παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, έως την Τρίτη 17 Ιουνίου και μετά θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην Κωνσταντινούπολη, στο Πλύμμουθ και στη Σαραγόσα.

Η ελληνική εταιρεία θεάτρου «Οδύσσεια», η Βάνα Πεφάνη και οι καλλιτέχνες από την Ισπανία, την Τουρκία, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα έργο εμπνευσμένο από το διάσημο συγγραφέα και ακτιβιστή Ζαν Ζενέ (Παρίσι, 1910-1986) και το έργο του. 

Για περάστε! για περάστε! Ελάτε να δείτε το ποτάμι που βγάζει φωτιές! Τον κύριο Ήλιο να φωτίζει τη νύχτα! Τον γελωτοποιό να κάθεται στο θρόνο του βασιλιά! Τους νεκρούς να περιφέρονται με έναν καθρέφτη στο χέρι! Μάγοι! Ακροβάτες! Δράκοι και βρικόλακες!

Ένα ταξίδι σε μια θάλασσα ανθρώπων. Μια γέφυρα ανάμεσα στην ψευδαίσθηση και στην πραγματικότητα. Μια σιωπή όταν οι άλλοι μιλούν ακατάπαυστα. Μια διάθεση να ξεφύγουμε από τα δεδομένα και τελικά μια ελπίδα ότι στο χέρι μας είναι να χαμογελάσουμε λοξά, στον ψεύτικο αληθινό κόσμο.

Αφορμή η φαντασία του Ζαν Ζενέ, καράβι μας η ανάγκη για περιπέτεια και επιβάτες κάποιοι ‘άμυαλοι’ καλλιτέχνες. Προορισμός άγνωστος- όπως οφείλει να είναι. Στάση για ανεφοδιασμό ψυχής και κουράγιου το λιμάνι της Ελευσίνας.

7- 17 Ιουνίου στο Παλιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα

Ακατάλληλο για ανήλικους και ευαίσθητα άτομα

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Θεατρική εταιρεία ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Δημήτρη Κομνηνού
Συντελεστές παράστασης:
Κείμενο- σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια: Ιωάννα Ζαφειρόπουλου
Φωτισμός: Στέλλα Κάλτσου
Κίνηση: Γιώργος Μάτσκαρης
Χορογραφίες: Γιώργος Μάτσκαρης (Ελλάδα ) – Victor Himenez (Ισπανία)
Video Art: Νίκος Γιαβρόπουλος
Μουσική: DNA LAB Αλέξανδρος Χρηστάρας- Μιχάλης Νιβολιανίτης
Μάσκες: Τονια Βασιλάκου Illusrations comfuses
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Μητρόπουλος- Λία Ευαγγελάτου- Σιμόνη Γιαννάτου
Φωτογραφίες: Γιωργος Στριφτάρης-Γιάννης Καρκανέβατος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ-ΧΟΡΕΥΤΕΣ:
Ιερώνυμος Καλετσάνος -Κυριάκος Κοσμίδης – Γιώργος Στριφτάρης- Βασίλης Αφεντούλης-Νίκος Ιωαννίδης- Νικολίνα Μουαΐμη -Βάνα Πεφάνη-Μαργαρίτα Παπαντώνη- Δημήτρης Κάτσης -Σταυρούλα Οικονόμου (Ελλάδα) Mattia Furlan –Elena Gil Mas (Ισπανία) και Sinan Temilzap (Τουρκία)

VANA PEFANI

Heaven on earth?

Ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με συμμέτοχη 6 χωρών. Το μόνο Ελληνικό πρόγραμμα που επιδοτείται φέτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ελλάδα – Ισπανία – Αγγλία – Τουρκία – Γαλλία και Ιταλία.

Σ’ έναν κόσμο που διαιρείται, διαμορφώνεται, κατασπαράσσεται και παραπαίει, έξι χώρες και αρκετοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσω της θάλασσας, με στόχο την παράσταση «HEAVENONEARTH

Ο Ζαν Ζενέ ήταν η έμπνευση, οι συνθήκες που ζούμε ήταν η αφορμή, η ανάγκη να ανταλλάξουμε και να δημιουργήσουμε ήταν η αιτία.

Το «HEAVENONEARTH?» είναι μια παράσταση, που ο ήρωας της – ένα νέο παιδί του σήμερα – ανακαλύπτει κάποιο χειρόγραφο του Ζενέ και διαβάζοντάς το, έρχεται σε επαφή με τον συγγραφέα και τους ήρωες του έργου του. Είναι μια παράσταση που χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη θεάτρου και θεάματος, που μάγοι είναι οι ηθοποιοί, ακροβάτες οι άνθρωποι που ζουν την κάθε μέρα τους σε τεντωμένο σχοινί, δράκοι όλοι οι φόβοι και οι κακίες που υπάρχουν μέσα μας και βρυκόλακες όσοι τρέφονται από μας. Μια παράσταση που παραλληλίζει το χθες και το σήμερα και ανακαλύπτει αφόρητες ομοιότητες.

Με κινηματογραφική αφήγηση και σκηνοθεσία, γρήγορους ρυθμούς, 25 άτομα πάνω στην σκηνή (13 ηθοποιούς – χορευτές και 12 σπουδαστές της Δραματικής σχολής Πετρας) το «Heavenonearth?» είναι ουσιαστικά ένα έργο για την κοινωνική αδικία, τη βία που συνδέει θύτες και θύματα, το δικαίωμα στην διαφορετικότητα, ένα έργο που αναμιγνύει τη σεξουαλική φαντασίωση με την βαθύτερη αγωνία της ύπαρξης.

Η ιδέα του προγράμματος και στόχος, είναι να βρεθεί ένας τρόπος, μια γέφυρα επικοινωνίας των ανθρώπων και όλοι μαζί να προσπαθήσουν για τον δικό τους Παράδεισο στη γη. Γιατί ο Παράδεισος θέλει ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να σκεφτούμε ελεύθερα και να πράξουμε και όχι να περιμένουμε από τους άλλους θαύματα και σωτηρία. Το θαύμα στη ζωή μας μόνο εμείς μπορούμε να το προκαλέσουμε.

Και ναι, στο τέλος υπάρχει ελπίδα γιατί ένα βιβλίο -η τέχνη γενικότερα- μας βοηθάει να δραπετεύσουμε από τις ζωές μας, να χαμογελάσουμε στραβά σε όσους με αδιαφορία μας οδηγούν στην καταστροφή, να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας. Ναι, τελικά πιστεύω ότι η τέχνη μπορεί να μας κάνει επικίνδυνους. Ευτυχώς.

ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ

HEAVEN ON EARTH 01

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :
Από το Σάββατο 7 Ιουνίου έως την Τρίτη 17 Ιουνίου, καθημερινά στις 21:15
Μετά την έναρξη απαγορεύεται η είσοδος

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 12 ευρώ
Μειωμένο : 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων και ατέλειες)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :
85 λεπτά

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : 6974893768 και 6973445008

Ακατάλληλο για κάτω των 18 ετών

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Το Παλαιό Ελαιουργείο βρίσκεται στην παραλία της Ελευσίνας και η είσοδος στον χώρο γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Κανελλοπούλου.

Με λεωφορείο
Στάση «Τέρμα» (Αρ. Γραμμής 845 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Θηβών, 871 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Λ. Σχιστού, A16, B16 Πλ. Κουμουνδούρου – Ελευσίνα μέσω Ιεράς Οδού)
http://www.oasa.gr
Υπεραστικό Λεωφορείο ΜΕΓΑΡΩΝ, κάθε μισή ώρα έξω απ’ το σταθμό του Θησείου. (Περνάει μέσα απ’ την Ελευσίνα και η διαδρομή είναι περίπου μισή ώρα)

Με προαστιακό
Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά παίρνετε τα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Νοσοκομείο – Ελευσίνα).www.trainose.com
Άτομα με αναπηρίες
Τόσο στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου όσο και στην είσοδο των WC του κοινού, έχει κατασκευαστεί ειδική ράμπα για την αυτόνομη μετακίνηση ατόμων με αμαξίδιο.
Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν την δυνατότητα να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου, μέσω του πάρκινγκ.
Η τιμή του εισιτηρίου για άτομα με αναπηρίες και για έναν συνοδό ορίζεται στην κατώτερη τιμή (φοιτητικό).

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Αυτοκίνητο
Αν και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετές θέσεις στάθμευσης, μέσα στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου έχει προβλεφθεί χώρος στάθμευσης 200 θέσεων. Η είσοδος του χώρου στάθμευσης βρίσκεται επί της οδού Δραγούμη.

Πούλμαν
Στο χώρο στάθμευσης επί της οδού Δραγούμη.

Κυλικεία:
Στον προαύλιο χώρο, δίπλα στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου, λειτουργεί αναψυκτήριο με ποτά, αναψυκτικά, καφέ και σνακ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.