Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία του Γιάννη Μάρκοβιτς |Παρουσίαση Βιβλίου Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, Στοά του Βιβλίου

sta ixni tou oikonomikou egklimatia

Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία

Ο εκδοτικός οίκος UNIVERSITY STUDIO PRESS

σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου

του Γιάννη Μάρκοβιτς

Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, ώρα 19:30

ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

( Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα )

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Χάρης Θεοχάρης

πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

Λέανδρος Ρακιντζής

Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Διευθυντής εφημερίδας << Ελευθεροτυπία >>

και ο συγγραφέας

Εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής

Γιάννης Μάκροβιτς

University Studio Press, 2013
236 σελ.
ISBN 978-960-12-2165-6, 
Τιμή € 16,00

Το οικονομικό έγκλημα είναι μια σοβαρή πληγή στη σύγχρονη κοινωνία, ένα πρόβλημα με οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. Το παρόν σύγγραμμα εξετάζει το οικονομικό έγκλημα σε σχέση με τους θύτες και τα θύματα και αναλύει το προφίλ και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του οικονομικού εγκληματία (τι είδους άνθρωποι είναι, πώς συμπεριφέρονται, πώς διαχειρίζονται την απειλή σύλληψης και πώς αντιδρούν ως ύποπτοι). Τέλος, παρουσιάζονται τεχνικές ανάκρισης, καθώς και στοιχεία για την αποκάλυψη του ψεύδους, όπως και για τη μορφή και τον τύπο των ερωτήσεων που πρέπει να υποβάλλονται στις εξετάσεις-ανακρίσεις.

Το βιβλίο χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, που διαβάζονται ως ανεξάρτητα κείμενα. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου υπάρχει μια «ψηφίδα»-διήγημα, που προσφέρει -μια γεύση- για το τι θα επακολουθήσει στο συγκεκριμένο κεφάλαιο και ποια ζητήματα πραγματεύεται αυτό. Συμπληρωματικά υπάρχουν οι «παρεκβάσεις», οι οποίες αποτελούν αυτοδύναμες ενότητες και επεξηγούν, αναλύουν και επεκτείνουν έννοιες και όρους που απαντώνται στο βασικό κείμενο. Επίσης υπάρχουν παραρτήματα που αναλύουν την ένορκη διοικητική εξέταση για τη διακρίβωση τέλεσης πειθαρχικού
παραπτώματος, την έρευνα για παρεμπόριο και παραποιημένα προϊόντα και παρουσιάζουν μια πρακτική μέθοδο ανακρίσεων. Όλα αυτά συνοδεύονται με υποδείγματα εντύπων και οδηγίες συμπλήρωσης.

Το παρόν εγχειρίδιο απευθύνεται τόσο στον ειδικό για τη δίωξη και καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, όσο και στην κοινωνία, η οποία πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πιέζοντας το πολιτικό σύστημα και τη νομοθετική εξουσία, ώστε να αντιμετωπίζει δυναμικά και με ένταση το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.