
Στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου ο δημοφιλής ψυχίατρος-συγγραφέας καλεσμένος των εκδόσεων opera. Στις 19.30, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Πειραιώς 138.
«Είμαι ένας θεραπευτής που γράφει και εργάζεται με ιστορίες, διηγήσεις και μύθους».
Έτσι αυτοσυστήνεται ο διάσημος Χόρχε Μπουκάι, ψυχίατρος με ειδίκευση στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών και συγγραφέας βιβλίων που έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου.
Ένα μεγάλο όνομα του ισπανόφωνου κόσμου, έρχεται και πάλι στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου μαζί με τον γιό του, Ντέμιαν Μπουκάι, επίσης ψυχίατρο και συγγραφέα, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Ο δρόμος της πνευματικότητας», πέμπτο στη σειρά των εκδόσεων opera «Φύλλα Πορείας», που θα γίνει την
Τρίτη 17 Ιουνίου στις 19.30, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Πειραιώς 138.
Το βιβλίο, σε μετάφραση Κων/νας Επισκοποπούλου, απόσταγμα της πιο ώριμης και κατασταλαγμένης περιόδου της ζωής του Μπουκάι, μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε την πνευματική μας σχέση με την ίδια μας τη ζωή, απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και εξαρτήσεις. Όπως και στους προηγούμενους «Δρόμους», έτσι και στο « Δρόμο της Πνευματικότητας», δεν υποδεικνύονται συμπεριφορές και στάσεις ζωής που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, αλλά προτείνονται δυνατότητες που ξεδιπλώνονται εμπρός μας και που μπορούμε, αν θέλουμε, να αξιοποιήσουμε. Η ευρεία γνώση των αρχαίων και μοντέρνων μύθων, καθώς και η σοφία του Μπουκάι —αποτέλεσμα της πολυποίκιλης ζωής του— συγκλίνουν μέσα στο έργο του, καθιστώντας το σανίδα σωτηρίας για όσους πασχίζουν να καταλάβουν τα αινίγματα και τις προκλήσεις του ανθρώπινου βίου.
Συνέντευξη τύπου Χόρχε Μπουκάι
Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014
«Είναι δύσκολο να μιλήσεις για πνευματικότητα σε κάποιον που δεν έχει δουλειά». Έτσι άρχισε την εισαγωγή για το νέο βιβλίο του «Ο δρόμος της πνευματικότητας», των εκδόσεων opera,ο διάσημος ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Χόρχε Μπουκάι. « Μια κρίση μπορεί να είναι ολέθρια, αλλά ο φόβος για αυτήν μπορεί να είναι περισσότερο καταστροφικός. Ο δημοφιλής συγγραφέας συνοδευόταν από τον γιο του Ντέμιαν Μπουκάι, επίσης ψυχίατρο και συγγραφέα, ο οποίος επεσήμανε πως έχει αρκετές διαφορές με τον πατέρα του, αλλά δεν τις δημιουργεί σκόπιμα. Και ο πατέρας συμπλήρωσε για τον γιο «ο Ντέμιαν γράφει ως συγγραφέας, εγώ αντιλαμβάνομαι ως συγγραφέας». Και κατέληξε : Δεν είμαι συγγραφέας που κάνει και περιστασιακά ψυχανάλυση, είμαι ένας ψυχοθεραπευτής που γράφει. Άλλωστε τα βιβλία που γράφω δεν υποκαθιστούν την ψυχοθεραπεία. Αλλά είναι αλήθεια πως μόνο μέσω της μεταφοράς και της αλληγορίας μπορείς να εξηγήσεις το ανεξήγητο».