ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΑΝΑΣ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ για τη Συναυλία στο Ηρώδειο | Η Νάνα Μούσχουρη και το Ελληνικό Φεστιβάλ στο πλευρό του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Λούκος
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Λούκος

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η Νάνα Μούσχουρη και το Ελληνικό Φεστιβάλ στο πλευρό

του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»

Σήμερα το πρωί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, κύριος Γιώργος Λούκος και η διεθνής καλλιτέχνης, Νάνα Μούσχουρη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, με θέμα τη προγραμματισμένη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο.

nana mousxouri 05

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της μεγάλης καλλιτέχνιδας με τίτλο «Happy Birthday Tour», που ξεκίνησε το 2013, περιλαμβάνει 37 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, και κορυφώνεται με την εορταστική συναυλία στο Ηρώδειο, μια συναυλία με την οποία η μεγάλη καλλιτέχνης θέλησε να γιορτάσει τα 80στά γενέθλιά της εδώ, όπου όλα ξεκίνησαν. Επιπλέον επιθυμία της Νάνας Μούσχουρη είναι κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να μεταφέρει τα μηνύματα της εκστρατείας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ελπίδας», ευαισθητοποιώντας έτσι την κοινή γνώμη και κινητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές δότες μυελού των οστών.

nana mousxouri 02

«Υποδεχόμαστε στο χώρο αυτόν, είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, για άλλη μια φορά, τη διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα και ταυτόχρονα μία μεγάλη σύμμαχο των παιδιών με καρκίνο τη Νάνα Μούσχουρη. Η σκέψη μας να συναντηθούμε σήμερα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο μαζί σας, αποτελεί μια συμβολική κίνηση μέσα από την οποία στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στα άρρωστα παιδιά ενώνοντας ξανά τα χέρια τόσο με την Νάνα Μούσχουρη όσο και με το Ελληνικό Φεστιβάλ. Εξίσου συμβολική είναι η αφιέρωση που κάνει η Νάνα Μούσχουρη στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στο νέο μας πρόγραμμα, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ελπίδας», μέσα από την επετειακή συναυλία για τα 80 της χρόνια που δίνει στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014. 20 χρόνια μετά τη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής για την «ΕΛΠΙΔΑ» το 1994, αυτό το καλοκαίρι σε μια ξεχωριστή, στιγμή της ζωής της, η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά ξανά για την «ΕΛΠΙΔΑ» και συγκεκριμένα για τη διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας μας για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών . Είμαι σίγουρη ότι οι στιγμές που θα ζήσουμε φέτος, κάτω από τον Παρθενώνα, και με τη μελωδική φωνή της να τραγουδά για να καλέσει κοντά μας εθελοντές και να σωθούν παιδιά, θα μείνουν για πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας ως συγκλονιστικές, ως ανεπανάληπτες! 20 χρόνια πριν, ήταν η πρώτη καλλιτέχνης που μας πίστεψε και αφιέρωσε συναυλία της για την ενίσχυση του έργου μας. Έδωσε φτερά στα μηνύματά μας που έφτασαν σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από την αγγελική φωνή της. Το έκανε με την καρδιά της, με δική της πρωτοβουλία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ! Γι’ αυτό άλλωστε, για τη μεγάλη της αυτή στήριξη, τη βραβεύσαμε πέρυσι στην επέτειο των 20 χρόνων της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Όλα αυτά τα χρόνια, οι δεσμοί μας εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη φιλία. Άλλωστε, τόσο η Nάνα ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF, όσο κι εγώ ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, βαδίζουμε σε παράλληλα μονοπάτια αφιερωμένα στα παιδιά όλου του κόσμου, δουλεύοντας για κοινούς ανθρωπιστικούς σκοπούς γεγονός που κάνει τη σχέση μας ακόμα πιο δυνατή. Με την ηθική της συμπαράσταση και τη προσφορά της συναυλίας της για τη διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας μας, δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα μας πού στοχεύει στο να αποκτήσει η Τράπεζα Μυελού Οστών «Όραμα Ελπίδας» 100.000 εθελοντές δότες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συμπαράστασή της και να της ευχηθώ να έχει πάντα υγεία και δύναμη για να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια τη σημαντική της δράση και τις επιτυχίες της! Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ, κύριο Γιώργο Λούκο, που είναι σήμερα κοντά μας και που συνεργάζεται μαζί μας, αυτή τη φορά για τη διάδοση της εκστρατείας μας, δίνοντας ανθρωπιστικό χαρακτήρα σε έναν τόσο σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της χώρας μας όπως είναι το Ελληνικό Φεστιβάλ».

Ο κύριος Γιώργος Λούκος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια, τη συνεχάρη για άλλη μια φορά για το κοινωνικό έργο που επιτελεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι άλλο πράγμα να το ακούς και άλλο να το βλέπεις από κοντά», ενώ σχετικά με τη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο είπε : «Χαίρομαι που το Ελληνικό Φεστιβάλ υποδέχεται πάλι τη Νάνα, μετά από 5 χρόνια…, ο κόσμος περιμένει αυτή τη συναυλία. Με πήραν τηλέφωνο από Καναδά, από Αυστραλία, από Γερμανία, για να μου πουν ότι θέλουν αν έρθουν να τη δουν στο Ηρώδειο, και ας την είχαν δει στη χώρα τους».

Elke Balzer (μάνατζερ Νάνας Μούσχουρη), Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Andre Chapelle (σύζυγος Νάνας Μούσχουρη, Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Λούκος, Γιάννης  Κουτράκης (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Νάνας Μούσχουρη)
Elke Balzer (μάνατζερ Νάνας Μούσχουρη), Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Andre
Chapelle (σύζυγος Νάνας Μούσχουρη), Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Λούκος, Γιάννης
Κουτράκης (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Νάνας Μούσχουρη)

Τέλος τον λόγο έλαβε η Νάνα Μούσχουρη, που πολύ συγκινημένη είπε μεταξύ άλλων: «…Σαράντα χρόνια, πλέον, μετά τη μεταπολίτευση, γιορτάζω αυτή τη φορά στο ρωμαϊκό θέατρο και τα 80στα γενέθλιά μου. Και σας καλώ να μνημονεύσουμε μαζί, 20 χρόνια μετά την αναχώρησή τους, δυο από τις προσωπικότητες με τις οποίες μοιραστήκαμε την ελληνική άνοιξη του ’60, τον Μάνο και τη Μελίνα. Βλέπετε, κάθε ιστορία έχει μια αρχή. Εκεί κρύβεται η αιτία, εκεί επωάζεται και ο σκοπός του ταξιδιού, που όλοι ξεκινάμε. Στάθηκα τυχερή να φτάσω μακριά στη ζωή μου. Οι γονείς μου μου χάρισαν την πυξίδα που είχε την αλήθεια, την εντιμότητα, την πίστη και τον σεβασμό, βαθιά χαραγμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και οι μεγάλοι καλλιτέχνες μας μου πρόσφεραν το καλοτάξιδο καράβι με το οποίο συνεχίζω να διασχίζω τις θάλασσες του κόσμου. Έχω, άλλωστε, και μια σπουδαία συνταξιδιώτισσα. Όπως και σε πολλές άλλες, συναυλίες, έτσι και σε αυτή του Ηρωδείου θα είναι μαζί μου η Λενού, η κόρη μου, που έχει εξάλλου από το 2001 τη δική της καριέρα στο τραγούδι. Είμαι πολύ περήφανη που μοιράζομαι μαζί της τη σκηνή. Είναι σαν όνειρο που βγαίνει αληθινό. Προορισμός του ταξιδιού μας, είστε εσείς. Για την ακρίβεια, ο καθένας και η καθεμιά από σας ξεχωριστά. Θέλω φέτος να τιμήσω όλους τους δημιουργούς που με ενέπνευσαν για να προσφέρω, αλλά και όλους τους φίλους που αποδέχθηκαν και συνεχίζουν τόσο εγκάρδια να αποδέχονται την προσφορά μου. Είναι τόσο πολλοί, είσαστε τόσο πολλοί, μα έχω την ανάγκη να κάνω μια ειδική αναφορά στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Έχει κι εκείνη, εξάλλου, μια επέτειο: πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από τότε που δημιούργησε τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα». Και δεν έχει σταματήσει στιγμή να προσφέρει, δικαιώνοντας το όνομα που διάλεξε για το δημιούργημά της, στη ζωή χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους. Ενώ παράλληλα, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, προβάλλει ό,τι καλό έχει η πατρίδα μας και διεθνώς. Ξέρω ότι θα είναι κι εκείνη ανάμεσά σας τη βραδιά της 14ης Ιουλίου στο Ηρώδειο. Ξέρω ότι θα είσαστε όλοι και όλες εκεί…».

nana mousxouri 04

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, η κυρία Βαρδινογιάννη, ως αναγνώριση της προσφοράς της Νάνας Μούσχουρη στο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», της απένειμε την τιμητική πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου ένα αστέρι με το όνομά της Νάνας Μούσχουρη, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των υποστηρικτών του Συλλόγου.

Στη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, μαζί με τη Νάνα Μούσχουρη θα τραγουδήσει και η κόρης της, LenouHeleneCrombetPetsilas, που φαίνεται να κληρονόμησε από τη μητέρα της την αγάπη για τη μουσική και το ταλέντο της στο τραγούδι. Τις δυο καλλιτέχνιδες θα πλαισιώσουν τέσσερις διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί, ο LucienDiNapoli (πιάνο, φωνητικά), ο YannickDeborne (κιθάρα, φωνητικά), ο PhilippePregno (κρουστά, φλάουτο, σαξόφωνο, φωνητικά ), ο JeanPhilippeRoux ( μπάσο) και ο Θωμάς Κωνσταντίνου (κιθάρα, μπουζούκι).

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει σήμερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.