10.07.2014
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης, για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν από τις 10 το πρωί, έκανε μάλιστα αμέσως δηλώσεις στους δημοσιογράφους γιατί, καθώς είπε, δεν ξέρει «τι θα γίνει μετά».
Ο Κασιδιάρης, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και δήλωσε στις ανακρίτριες ότι η δίωξή του είναι πολιτική.
Κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητρακοπούλου και του Εισαγγελέα, Ισίδωρο Ντογιάκου. Οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στελέχη και υποστηρικτές της ακροδεξιού κόμματος (περίπου 200), έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών και φωνάζουν «Αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί. Κανείς δε θα λυγίσει τη Χρυσή Αυγή».
Εκτός από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, χθες, Τετάρτη, ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Μίχος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σχολιάστε