ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ 33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2014 – ΘΕΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Δ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ | Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

MANTEPSE POIOS THA PETHANEI APOPSE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ 33ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2014 – ΘΕΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Δ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δευτέρα

10-2-2014

Κρατικό Μπαλέτο Μόσχας

Ώρα 5:30μμ

«Λίμνη των Κύκνων»

Ώρα 9:00μμ

Παρασκευή

1-8-2014

ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ ΟΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Ώρα 9:30μμ

Ρομπέρ Τομά «ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ»

Δευτέρα

4-8-2014

HIGHWAY PRODUCTIONS

Ώρα 9:30μμ

Τρίτη

5-8-2014

Αριστοφάνη «Λυσιστράτη»

»

Τετάρτη

6-8-2014

ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ ΟΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Ώρα 9:30μμ

Α. Καλίτση «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Δευτέρα

11-8-2014

ΥΠΕΡ-ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Ώρα 9:30μμ

Τρίτη

12-8-2014

Νικολάϊ Γκόγκολ «Παντρολογήματα»

»

Δευτέρα

18-8-2014

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Αριστοφάνη «ΒΑΤΡΑΧΟΙ»
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Ώρα 9:30μμ

Τρίτη

19-8-2014

Αριστοφάνη «ΒΑΤΡΑΧΟΙ»

»

Πέμπτη

21-8-2014

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ώρα 9:30μμ

Παρασκευή

22-8-2014

Αισχύλου «ΠΕΡΣΕΣ»

»

Τρίτη

26-8-2014

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ

Ώρα 9:30μμ

Ευριπίδη «ΒΑΚΧΕΣ»

Τετάρτη

27-8-2014

ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ώρα 9:30μμ

Ξένιας Καλογεροπούλου
«Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ»

Πέμπτη

28-8-2014

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛ

Ώρα 9:30μμ

Παρασκευή

29-8-2014

Αριστοφάνη «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ»

Ώρα 9:30μμ

Τετάρτη

3-9-2014

5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ

Ώρα 9:00μμ

Ευριπίδη «ΤΡΩΑΔΕΣ»

Δευτέρα

8-9-2014

LUZ CASAL

Ώρα 9:00μμ

Παρασκευή

12-9-2014

Ballet Flamenco Sara Baras

Ώρα 9:00μμ

Σάββατο

13-9-2014

MEDUSA

Ώρα 9:00μμ

Δευτέρα

3-11-2014

Κρατικό Μπαλέτο Μόσχας

Ώρα 5:30μμ

«Καρυοθραύστης»

Ώρα 9:00μμ

Δευτέρα

15-12-2014

RUSSIAN SOLOISTS BALLET STARS

Ώρα 5:30μμ

BALLET GALA

»

Ώρα 9:00μμ

ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ ΟΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Ρομπέρ Τομά «ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ»

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Ερμηνεύουν οι Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Χαλκιάς, Tζόυς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Πρόδρομος Τοσουνίδης και ο Θάνος Καληώρας.

Το «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60 στο Παρίσι. Έκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος. Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργου με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.

LYSISTRATI

HIGHWAY PRODUCTIONS

Αριστοφάνη «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Δευτέρα 4, Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30

Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία Σπύρος Ευαγγελάτος

Σκηνικά – Κοστούμια Γιώργος Πάτσας

Μουσική Γιάννης Αναστασόπουλος

Ερμηνεύουν οι Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου.

O Σπύρος Ευαγγελάτος επιστρέφει 38 χρόνια μετά σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, την κωμωδία του Αριστοφάνη Λυσιστράτη, την μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση.

Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.

Η νέα παραγωγή της Λυσιστράτης επιδιώκει να παρουσιάσει το διαχρονικό αυτό έργο σαν μια δήθεν αυτοσχεδιαστική παράσταση, με «άρωμα» από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Δε λείπουν πάντως κάποιες «σκιές» που υπενθυμίζουν άμεσα τα ολέθρια δεινά κάθε πολέμου.

HLEKTRA

ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ ΟΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Σοφοκλή «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30

Διασκευή: Αλέξης Καλλίτσης

Σκηνοθεσία: Άννα Παναγιωτοπούλου, Πέτρος Φιλιππίδης

Ερμηνεύουν οι Πέτρος Φιλιππίδης,Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάϊς, Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης, Κυριάκος Μαρκάτος.

Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού!

Η Ηλέκτρα αποφασίζει να επισκεφθεί ψυχολόγο, καθώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να βρει μόνη της λύση στα προβλήματά της.

Έτσι λοιπόν προβληματισμένη και φορτισμένη μετά το θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, τον οποίο σκότωσε η μητέρα της, Κλυταιμνήστρα μαζί με τον εραστή της, Αίγισθο, περιμένει τον αδερφό της, Ορέστη, να γυρίσει έπειτα από χρόνια απουσίας και να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα τους. Πραγματικά, ο Ορέστης έρχεται μαζί με το φίλο του, Πυλάδη, και παρέα με τον Παιδαγωγό του σκαρφίζονται διάφορους τρόπους εκδίκησης.

Τι γίνεται όμως, όταν εμφανίζεται το φάντασμα του Αγαμέμνονα; Όταν ο Ορέστης αδυνατεί ν’ αποφασίσει να σκοτώσει την μητέρα του; Πόσες ανατροπές μπορούν να συμβούν;

Τελικά, η Ηλέκτρα θα βρει λύση ή θα τρελάνει και τον ψυχολόγο της;

Το έργο είναι μια καλογραμμένη κωμωδία, η οποία σχολιάζει τα κοινωνικά ήθη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία αλλά και τη φύση του νεοέλληνα με εύστοχο και καυστικό τρόπο. Κι αν στην τραγωδία κλαίγατε, εδώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε μέχρι δακρύων!

pantrologimata

ΥΠΕΡ-ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Νικολάϊ Γκόγκολ «ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ»

Δευτέρα 11, Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Σκηνικά- Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστος Λούλης, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Σωκράτης Πατσίκας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτης Κατσώλης, Όλγα Ιωσηφίδου.

Ένας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.

Σαν γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τα πρόσωπά του φορτισμένα από τις συνήθειες της εποχής τους, που στην ουσία απέχουν ελάχιστα από τις σημερινές. Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα! Κι αυτό εντάσσεται στη λοξή του ματιά στον κόσμο. Έναν κόσμο δυσβάσταχτο για τον ίδιο και αστείο για εμάς.

VATRAXOI

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Αριστοφάνη «ΒΑΤΡΑΧΟΙ»

Δευτέρα 18, Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30 –ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Κίνηση – Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Ερμηνεύουν οι Βλάχος Πάνος, Γαβαλάς Κωνσταντίνος, Ζουγανέλης Γιάννης, Ιακωβίδης Στέλιος, Κουνέλλας Κωνσταντίνος, Κτεναβός Λάμπρος, Κωνσταντάκη Μαρία, Λαμέ Έντυ, Λασκαράτος Αλέξανδρος, Μαλκότσης Λαέρτης, Μουρατίδης Φάνης, Μπιμπίλας Σπύρος, Μπούνταλη Ειρήνη, Μυλωνά Πάολα, Οικονόμου Αγορίτσα, Ούστα Αλεξάνδρα, Παπούλια Εβελίνα, Πατσίκας Σωκράτης, Παυλίδου Σοφία, Σβιτάιλο Ιβάν, Στρούζας Αντώνης, Τουμπακάρη Ιωάννα, Τρομπούκη Αγγελική, Τσουρής Γιωργής, Χαραλαμπόπουλος Βασίλης, Χατζηνικολάου Βαγγέλης

Ο Διόνυσος, προβληματισμένος από την έλλειψη ποιητών ικανών να διδάξουν ήθος στους Αθηναίους, αποφασίζει να κατέβει στον Άδη, με στόχο να φέρει στη γη τον Ευριπίδη. Μαζί του θα πάρει τον δούλο του, τον Ξανθία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θεός και δούλος θα αλλάξουν αρκετές φορές ρόλους για να αποφύγουν κακοτοπιές, που όλες οδηγούν σε κωμικές παρεξηγήσεις. Φτάνοντας στον προορισμό τους, οι ταξιδιώτες θα γίνουν μάρτυρες μιας σύγκρουσης ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, που μάχονται για το θρόνο της τραγωδίας στον Άδη. Ο Διόνυσος, θεός του θεάτρου, ορίζεται ως κριτής. Η μάχη είναι αμφίρροπη. Η τελική απόφαση του Διόνυσου θα ξαφνιάσει, αφού, αν και ξεκίνησε το ταξίδι του με σκοπό να φέρει τον Ευριπίδη στη γη, φεύγει από τον Άδη παίρνοντας μαζί του τον Αισχύλο.

Οι «Βάτραχοι» παίχτηκαν στα Λήναια το 406 π.Χ. αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Εκτός από την πρωτότυπη σύλληψη, τη φαντασία και την αναμφισβήτητη κωμική τους ποιότητα, αποτελούν και μια πρώτη «άτυπη» φιλολογική κριτική, εξαιτίας του ιδιότυπης αντιπαράθεσης που στήνει ο Αριστοφάνης μεταξύ των δύο τραγικών. Από το Εθνικό Θέατρο πρωτοπαρουσιάστηκαν το 1959, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού.

perses

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αισχύλου «ΠΕΡΣΕΣ»

Πέμπτη 21, Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Μετάφραση: Πάνος Μουλάς

Μουσική: Γιούρι Στούπελ

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Ερμηνεύουν οι Γιάννης Φέρτης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Κολοβός, Άκης Σακελαρίου. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι Πέρσες είναι μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, αλλά και της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πρόκειται για το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

VAKXES

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ

Ευριπίδη «ΒΑΚΧΕΣ»

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου

Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Επιμέλεια Κίνησης: Ερμής Μαλκότσης

Σκηνογράφος: Σταύρος Λίτινας

Φωτιστής: Νίκος Βλασόπουλος

Ερμηνεύουν οι Αγλαΐα Παππά, Άρης Σερβετάλης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιώργος Μπινιάρης, Αργύρης Πανταζάρας, Άντζελα Μπρούσκου και οκταμελής χορός.

Το τελευταίο (παραστάθηκε το 405 π.χ.) και πιο αινιγματικό έργο του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά. Στη μοναδική αυτή σωζόμενη τραγωδία με διονυσιακό θέμα, ένας περιπλανώμενος βακχικός θίασος γυναικών ακολουθεί έναν καινούργιο θεό σ’ ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας και έκστασης. ο θεός Διόνυσος, με ανθρώπινη μορφή, έρχεται στη Θήβα, για να εδραιώσει τη λατρεία του και να εκδικηθεί τη βασιλική οικογένεια του κάδμου, που δεν πίστεψε ότι η κόρη του Σεμέλη από τον δεσμό της με τον Δία απέκτησε έναν γιο. ο λαός της Θήβας θα γνωρίσει τη δύναμη και την κυριαρχία του θεού μέσα από την τιμωρία: ο Πενθέας κατασπαράσσεται στον κιθαιρώνα από τη μητέρα του Αγαύη, τις αδερφές της, κόρες του κάδμου, και τις υπόλοιπες Μαινάδες. Ο ενθουσιασμός εξελίσσεται σε τελετουργία πάθους, θυσίας και ανανέωσης.

I KOIMOMENI

ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ξένιας Καλογεροπούλου, Θωμά Μοσχόπουλου «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ»

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Ερμηνεύουν οι Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Τιμοθέου, Ορέστης Τζιόβας.

Η Κοιμωμένη ξύπνησε της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου είναι το γνωστό αγαπημένο παραμύθι με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον αφιλόξενο κόσμο του σήμερα; Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του εργαζόμενου σύγχρονου πρίγκιπα.

THESMOFORIAZOUSES

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛ

Αριστοφάνη «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ»

Πέμπτη 28, Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:30

Σκηνοθεσία :Γιώργος Κιμούλης.

Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Ερμηνεύουν οι Γιώργος Κιμούλης, Δημητρης Πιατάς, Φαίη Ξυλά και άλλοι 14 ηθοποιοί.

Οι Θεσμοφοριάζουσες είναι κωμωδία του Αριστοφάνη, που έγραψε και παρουσίασε το 411 π.Χ.πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια. Είναι μια σάτιρα στο πρόσωπο και τα έργα του Ευριπίδη. Εκμεταλλευόμενος την αντιπάθεια του αρχαίου τραγικού για τις γυναίκες, τον παρουσιάζει να συγκρούεται με αυτές κατά τη διάρκεια της μεγάλης τους γιορτής, των Θεσμοφορίων. Θεωρείται ένα από τα καλύτερά του έργα και παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά με μια άλλη γνωστή κωμωδία του, τη Λυσιστράτη.

Στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, ο Ευριπίδης, ο γνωστός ποιητής, βρίσκεται μαζί με έναν γέρο συγγενή του, τον Μνησίλοχο, έξω από το σπίτι του νεαρού τραγικού ποιητή, Αγάθωνα.

Ο Ευριπίδης είναι εξαιρετικά ανήσυχος, γιατί όπως λέει στον Μνησίλοχο, οι γυναίκες που σήμερα θα βρίσκονται μαζεμένες στη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, είναι αποφασισμένες να βρουν ένα τρόπο να τον καταστρέψουν, επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημίζει στα έργα του. Ο κίνδυνος, λέει, είναι μεγάλος, και σκέπτεται πως ο μοναδικός τρόπος για να τον αποτρέψει, είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει.

Γι αυτό το σκοπό ελπίζει να πείσει τον ποιητή Αγάθωνα. Αυτός όμως αρνείται, και ο γέρο Μνησίλοχος, αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή. Αφού ξυριστεί, ντυθεί γυναικεία, με ρούχα που πρόθυμα του δανείζει ο Αγάθωνας, και αποσπάσει όρκο από τον Ευριπίδη πως αν κάτι δεν πάει καλά θα κάνει τα πάντα για να τον σώσει, ο Μνησίλοχος θα πάει στο ναό της Δήμητρας θεσμοφόρου.

THESMOFORIAZOUSES 01

Εκεί θα ακούσει τις Θεσμοφοριάζουσες, που αποτελούν το Χορό της κωμωδίας, να κατηγορούν τον Ευριπίδη και να θέλουν να τον εξολοθρεύσουν γιατί τους έχει κάνει μεγάλο κακό με τον τρόπο που τις παρουσιάζει στα έργα του. Όταν πάρει τον λόγο ο μεταμφιεσμένος Μνησίλοχος, στην αρχή θα επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του Ευριπίδη, αλλά μετά θα υποστηρίξει πως ο κατηγορούμενος δεν αποκάλυψε παρά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από τις πονηριές των γυναικών. Οι γυναίκες ακούγοντας αυτές τις απόψεις αρχίζουν να αγανακτούν, και να ορμούν εναντίον του. Όταν εμφανίζεται ο Κλεισθένης, γνωστός Αθηναίος της εποχής με θηλυπρεπή εμφάνιση, και τους λέει ότι κυκλοφορεί μια φήμη πως κάποιος άνδρας ντυμένος γυναικεία βρίσκεται ανάμεσά τους, υποψιάζονται τον Μνησίλοχο. Η πλαστοπροσωπία αποκαλύπτεται και η θέση του γέροντα είναι δύσκολη. Ο Μνησίλοχος καταφεύγει σε διάφορα μέσα για να ειδοποιήσει τον Ευριπίδη. Απαγγέλλει στίχους παρωδώντας διάφορα έργα του τραγικού ποιητή, και αργότερα εμφανίζεται ο ίδιος ο Ευριπίδης, ντυμένος στην αρχή ως Μενέλαος, στοιχείο που παραπέμπει στην τραγωδία του Ελένη, και αργότερα ως Περσέας, στοιχείο παρμένο από την χαμένη του τραγωδία Ανδρομέδα.

Η αγωνία του Μνησίλοχου εν τω μεταξύ συνεχίζεται. Κατηγορείται για παραβίαση των ιερών τελετουργικών κανόνων και φρουρείται από έναν τοξότη ο οποίος τον έχει δεμένο σε μια σανίδα.

Ο Ευριπίδης που στην προσπάθεια του να σώσει τον Μνησίλοχο έχει έρθει κι έχει φύγει πολλές φορές, με διαφορετική κάθε φορά εμφάνιση, κάνει στις γυναίκες μια συμφέρουσα για όλους πρόταση: δεν θα τις ξανακακολογήσει στα έργα του, αν τον αφήσουν να απελευθερώσει τον δυστυχή γέρο. Οι γυναίκες δέχονται. Με δόλωμα μια νεαρή αυλητρίδα που έχει φέρει μαζί του ο Ευριπίδης, ο τοξότης που φρουρεί τον Μνησίλοχο παρασύρεται έξω από την σκηνή, και μ΄ αυτήν την ευκαιρία ο Ευριπίδης και ο Μνησίλοχος γίνονται άφαντοι. Η κωμωδία τελειώνει με τους πανηγυρισμούς του Χορού και τα πειράγματα προς τον τοξότη που επιστρέφει και αναζητά τον εξαφανισμένο κρατούμενο.

TROADES

5η Εποχή Τέχνης

Ευριπίδη «ΤΡΩΑΔΕΣ»

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:00

Μετάφραση Κ.Χ. Μύρης

Επεξεργασία κειμένου-Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ερμηνεύουν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ιωάννα Παππά, Ελισάβετ Μουτάφη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν),Ιρις Μάρα.

Ο πόλεμος είναι η βασική αιτία μετανάστευσης. Η οικονομική κρίση μια δεύτερη. Τα μοναρχικά καθεστώτα επίσης. Ποιος δεν μπορεί να διακρίνει τη μακρινή συγγένεια όλων των αιτίων. Τώρα, δεν χρειάζονται πλέον πόλεμοι για την οικονομική κυριαρχία. Τα «καθεστώτα» επαναπροσδιορίζουν την έννοια της δημοκρατίας… Λιγότερη δημοκρατία. Το χρήμα. Το κέρδος. Κάθε μετανάστευση εμπεριέχει διαχρονικά την έννοια της αδικίας…

«Εκατομμύρια άνθρωποι εξαφανίστηκαν. Ξεχάστηκαν. Κι ακόμη περισσότεροι

κατέστρεψαν την ψυχή τους. Για να ζήσουν χωρίς ιστορία και μνήμη..»

«Η μνήμη είναι ο μόνος νικητής στο χρόνο».

Τις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ το καλοκαίρι του 2014. Μια διαχρονική τραγωδία απόγνωσης που κινείται στην περιοχή του αδιανόητου…

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση, μια μεταφορά στο παγκόσμιο «σήμερα», στις συνέπειες των πολέμων, της οικονομικής κρίσης και των απολυταρχικών καθεστώτων…

Οι Τρωάδες, είναι η πιο δημοφιλής από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη, κείμενο κατεξοχήν αντιπολεμικό, αποτυπώνει όσο κανένα κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειες της.

«Ιστορώντας τα γεγονότα της άλωσης της Τροίας, ο νους στέκεται στο

θρίαμβο των νικητών και όχι στο θρήνο των νικημένων».

Στις Τρωάδες ο Ευριπίδης παρουσιάζει την ιστορία από την πλευρά των «ηττημένων», που όμως δεν ζήτησαν την αναμέτρηση… Ο ανθρώπινος πόνος παίρνει οικουμενικές διαστάσεις. Εδώ ο θρήνος των γυναικών, μανάδων, συζύγων, αδελφών, ανθρώπινος και αποκαλυπτικός επισημαίνει για άλλη μια φορά τα «έργα» της ανθρώπινης ανεπάρκειας. Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Style: "b"

LUZ CASAL

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:00

Η Πάτρα θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό στην Ελλάδα πριν από την παγκόσμια περιοδεία της μεγάλης Ισπανίδας τραγουδίστριας LUZCASAL με τίτλο «Almas» που σημαίνει «Ψυχές».

Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων. Μια συναυλία γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα, ερωτισμό και συγκίνηση.

Την έχουν αποκαλέσει «Ντίβα της Ιβηρικής», «Μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ», «Διασημότερη εκπρόσωπο της Ισπανόφωνης μουσικής σκηνής», μια τραγουδίστρια με παγκόσμια καταξίωση, που τραγουδά για την ζωή και τον έρωτα – συνοδευόμενη από ορχήστρα σπουδαίων σολιστών.

Η δυναμική παρουσία της, το πάθος, η εκφραστικότητα, η ένταση και η μελωδικότητα της φωνής της δίνουν την εγγύηση για ένα πρόγραμμα από τα βάθη της ψυχής της, που θα ακουμπήσει την «Alma» όλων των θαυμαστών της! Τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον έρωτα συνοδευόμενα από ορχήστρα σπουδαίων σολίστ και ερμηνευμένα από τη διασημότερη εκπρόσωπο της Ισπανόφωνης μουσικής σκηνής, θα προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης με τη συγκλονιστική φωνή και ερμηνεία της.

Sara Baras_1

Ballet Flamenco Sara Baras

MEDUSA

Παρασκευή 12 – Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, 21:00

Σκηνοθεσία – Λιμπρέτο – Χορογραφία: SARA BARAS

Μουσική: KEKO BALDOMERO

Σκηνογραφία: RAS ARTESANOS

Σχεδιασμος φωτισμών: SARA BARAS

Κοστούμια:TORRES & COSANO – RAS ARTESANOS – SARA BARAS

Ειδικοί συνεργάτες: AUDIO MACHINE – JUAN CARLOS VELLIDO

Μέδουσα: Sara Baras

Περσέας:Jose Serrano

Ballet Flamenco Sara Baras

Maria Jesús García – Rosario Pedraja Carmen Camacho – Cristina Aldón

Tamara Macías – Daniel Saltares David Martín – Alejandro Rodríguez

Raul Fernández – Manuel Ramírez

Keko Baldomero – Andrés Martínez: κιθάρα

Ivo Cortés: τσέλο

Antonio Suárez – Manuel Muñoz «Pájaro»: κρουστά

Η Πάτρα θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό στην Ελλάδα πριν από την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος με το έργο ΜΕΔΟΥΣΑ.

Η παράσταση αυτή αποτελεί μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ της MERIDA [Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida 2014] (θα παρουσιασθεί στο Teatro Classico de Merida) και του Φεστιβάλ της PERELADA [Festival Castell de Peralada]) (θα παρουσιασθεί στο Castell de Perelada), δύο φεστιβάλ που ο άξονάς τους και η θεματολογία τους κάθε χρόνο στηρίζεται σε έργα με θέματα από την Ελληνική μυθολογία και ιστορία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στηρίζοντας τους θερμούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών ειδικά εφέτος που γιορτάζονται τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου EL GRECO.

ΣΥΝΟΨΗ

Η Μέδουσα ήταν μία από τις Γοργόνες. Από τις τρεις αυτές αδελφές την Σθενώ και την Ευρυάλη η Μέδουσα ήταν η μόνη θνητή. Το άλλο της όνομα ήταν Γοργώ, που σημαίνει άγρια ματιά.

Ήταν μια πολύ όμορφη και γοητευτική γυναίκα και πολλοί άνδρες την ποθούσαν. Όμως ως ιέρεια στο ναό της Θεάς Αθηνάς δεσμευόταν από αιώνιο όρκο αγνότητας. O Ποσειδώνας μαγεύτηκε από την ομορφιά της και μεταμορφωμένος σε άλογο την βίασε στον ιερό χώρο της Αθηνάς. Η θεά, εξοργισμένη με το γεγονός, δεν μπορούσε να έρθει σε ρήξη με τον Ποσειδώνα και έτσι ξέσπασε πάνω στη Μέδουσα. Την μεταμόρφωσε σε απεχθές τέρας, που αντί για μαλλιά είχε φίδια. Η ασχήμια της ήταν τέτοια, που όποιος την κοιτούσε στο πρόσωπο πέτρωνε.

Η Μέδουσα έγινε ο στόχος πολλών πολεμιστών γιατί όποιος κατάφερνε να την αποκεφαλίσει θα είχε το απόλυτο πλεονέκτημα στο πεδίο των μαχών. Το κομμένο κεφάλι θα είχε ακόμη την δύναμη να πετρώνει τους ανθρώπους. Πολλοί προσπάθησαν χωρίς καμία επιτυχία εκτός ενός, του Περσέα. Ο Περσέας ήταν γιος του Δία και της Δανάης και αποφάσισε να αποκεφαλίσει την Μέδουσα για να σώσει την μητέρα του.

Τελικά ο Περσέας, με την βοήθεια της Αθηνάς συναντά τις Γραίες (μάγισσες), όπου παίρνει τις πληροφορίες που θέλει για τις Νύμφες που διαθέτουν τα μαγικά όπλα και σκοτώνει τη Μέδουσα. Το κεφάλι της, το περίφημο «Γοργόνειο», το παρέλαβε η θεά από τον ήρωα και το έβαλε πάνω στην ασπίδα της, με αποτέλεσμα το κεφάλι της, ακόμη και νεκρό, να πετρώνει όποιον το κοίταζε.

Sara Baras_2

SARA BARAS

Η Ισπανίδα χορεύτρια και χορογράφος Sara Baras Pereira γεννήθηκε στο San Fernando του Cadiz. Άρχισε τις σπουδές της στον χορό από την ηλικία των 8 ετών στην σχολή της μητέρας της Concha Baras, η οποία ήταν δασκάλα χορού και χορεύτρια. Στα 10 της περιόδευσε όλα τα φεστιβάλ φλαμένκο στην Ανδαλουσίας συμμετέχοντας στην ομάδα The Children of Tertulia Flamenca.

Η επαφή της με τους τσιγγάνους της Cadiz την βοήθησαν να μάθει την τεχνική του flamenco και να αποκτήσει σιδερένια πειθαρχία αλλά η μητέρα της αρνήθηκε να την αφήσει να χορέψει μόνη της, όπως η ίδια επιθυμούσε, λέγοντας ότι «ένα παιδί πρέπει να μάθει να περιμένει και να μην αρπάζει την πρώτη ευκαιρία».

Έκανε το ντεμπούτο της στην ηλικία των 17 στο θέατρο Alameda και είχε γίνει ήδη γνωστή πριν ενταχθεί το 1989 στην ομάδα του κιθαρίστα Manuel Morao Gitanos de Jerez, στην οποία απολάμβανε την ελευθερία να χορεύει μόνη της. Με το συγκρότημα αυτό εμφανίσθηκε στο Teatro Flamenco Festival στην Αλάμπρα στη Γρανάδα και στο εξωτερικό (το 1991 έδωσαν παραστάσεις για δύο μήνες στο θέατρο του Παρισιού VII Eduard ενώ τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε στη Μπιενάλε Χορού της Λυών).

Έχει συνεργασθεί με τον Javier Barón εμφανιζόμενη στο Palais des Congrès στο Παρίσι, την Merche Esmeralda στην εκπομπή της Mujeres και τον Antonio Canales στο έργο Gitano. Έχει χορέψει με τον El Güito στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι και με τον Manuel Morao στην Expo της Σεβίλλης το 1992 και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Το 1994 χόρεψε υπό τους ήχους του τραγουδιστή Enrique Morente και στη συνέχεια συνεργάσθηκε με τον Paco Peña και το συγκρότημά του με το οποίο περιόδευσε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και αργότερα στην Μπιενάλε Flamenco της Σεβίλλης.

Έχει χορέψει στο Teatro Principal de Vitoria, στην Μαδρίτη στην Βαρκελώνη και στο Segovia Festival στο πλευρό σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι Tomatito, Manuela Carrasco, Pansequito και έχει λάβει μέρος σε πολλά αφιερώματα στον Camarón de la Isla.

Έχει γίνει διεθνώς γνωστή στην 20 ετή καριέρα της κερδίζοντας δεκάδες βραβεία συμπεριλαμβανομένου του Arbutus Flamenco της Montellano το 1993 και του Best Female Spanish Dance Performer το 1999 και το 2001.

Το 1997, δημιούργησε τη δική της ομάδα ra Baras Ballet Flamenco, με την οποία έκλεισε το Φεστιβάλ Nacional de Cante de las Minas. Στις πρώτες παραστάσεις του συγκροτήματος περιλαμβάνονται τα έργα Sensaciones (1998), Sueños (1999). Juana la Loca (2001) και Mariana Pineda (2002).

Έχει συνεργασθεί με όλες τις μορφές των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και οι πασαρέλες της μόδας. Το 1998 παρουσίασε το πρόγραμμα Algo Más Que Flamenco για την TVE. Τον Ιούλιο του 1999, στο αίθριο του σπιτιού του Πιλάτου στη Σεβίλλη, κινηματογραφήθηκε για το Mission: Impossible II και ως μοντέλο, έχει εμφανιστεί στις επιδείξεις του Amaya Arzuaga στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο και για τον Francis Montesinos στη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα.

H Sara Baras είναι ένα ταλέντο που έχει δεσμεύσει ήδη τη θέση της στην ιστορία του χορού flamenco. Έχει την ικανότητα να μεταδίδει την ίδια συγκίνηση και συναίσθημα είτε εμφανίζεται σ’ ένα μεγάλο στάδιο είτε χορεύει σε μια μικρή σκηνή. Έχει μια αυθόρμητη προσέγγιση στο χορό και το στυλ της είναι απαράμιλλο και γοητευτικό. Σκοπός της είναι ο εκσυγχρονισμός του flamenco και η αντικατάσταση των παραδοσιακών κοστουμιών με φορέματα σε πιο κλασική μορφή και εμφάνιση κάνοντας τις χορογραφίες της .εντυπωσιακές με μια καινοτόμο ματιά.

«Η Sara Baras είναι ένας καλλιτέχνης που όταν βρίσκεται στη σκηνή δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της» DAILY TELEGRAPH

«Η κορυφαία χορεύτρια flamenco στον κόσμο σήμερα, στις παραστάσεις της προσπαθεί να συλλάβει το συναίσθημα, το δράμα και το πάθος του παραδοσιακού φλαμένκο, με μια ζωντανή σύγχρονη ματιά.» LE FIGARO

«Το πιο δημοφιλές αστέρι της Ισπανίας Sara Baras είναι αλάνθαστη σε κάθε της παράσταση. Διαθέτει λαμπρή κίνηση και επιδεξιότητα ποδιών και σαγηνευτική σκηνική παρουσία.» EL PAIS

H απεριόριστη ποσότητα ενέργειας που εκπέμπει ως χορεύτρια την βοήθησε να κερδίσει το Εθνικό Βραβείο Χορού το 2003. Το 2005, συνέχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας το έργο Sueños. Προς το τέλος του έτους έκανε πρεμιέρα με το νέο έργο Sabores και έτσι ολοκλήρωσε μια τριλογία που αποτελείται από τα έργα συναισθήματα – όνειρα – γεύσεις.

Το 2006 ήταν χρονιά κατά την οποία η Sara, σε συνεργασία με τον διάσημο τενόρο José Carreras, δημιούργησε μια παράσταση η οποία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία για να αποτίσει φόρο τιμής στους ισπανούς μουσικούς Falla, Albeniz, Turina και τον ποιητή Federico Garcia Lorca.

Η Sara Βaras δείχνει συνεχώς το ενδιαφέρον της για ιστορικά γυναικεία πρόσωπα. Το 2007, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της παρουσίασε στο Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης την δική της προσωπική εκδοχή για την Carmen.

Συνεχίζει να προσφέρει την ατελείωτη ενέργειάς της, την αίγλη της και την απεριόριστη δημιουργικότητα της χωρίς όρια κάτι που αντικατοπτρίζεται ακόμη και στο όνομά της (είναι παλίνδρομο λέει το ίδιο πράγμα από τα αριστερά προς τα δεξιά όπως και από τα δεξιά προς τα αριστερά).

Η Sara Baras είναι μια δημοφιλής προσωπικότητα, που είναι συνεχώς παρούσα στον κόσμο των τεχνών και του θεάματος ακόμη και σε τομείς τελείως άσχετες με το χορό. Το Ισπανικό Εθνικό Ίδρυμα Νομισμάτων και Γραμματοσήμων χρησιμοποιεί την εικόνα της σε μια σειρά γραμματοσήμων που παρουσιάστηκαν στην Φιλοτελική Παγκόσμια Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη. Έχει ονομασθεί «το πρόσωπο της Ανδαλουσίας» και το σπίτι της είναι ο τουριστικός πρεσβευτής της περιοχής της.

Για τις παραστάσεις «Καρυοθραύστης» και «BALLET GALA» που θα γίνουν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών 3/11 και 15/12 αντίστοιχα δεν έχουμε ακόμη στοιχεία. Μόλις τα λάβουμε θα σας σταλούν άμεσα.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο και το Συνεδριακό την ημέρα της παράστασης, ώρες 6:30-10μμ, 2610 223587

Στα Γραφεία του Φεστιβάλ Πάτρας στο Σπίτι του Πολίτη, 25ης Μαρτίου 104, 2610 243039, 6977347098

Ηλεκτρονικά από το So Easy Αγ. Ανδρέου 71 & Βλασσοπούλου – Α’ Όροφος, 2610 220583

Στο κατάστημα DUR Αγίου Νικολάου & Μαιζώνος, 2610 279745

Στο κατάστημα ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396

Στο κατάστημα MUSIC STATION Ρήγα Φεραίου 34, 2610 222411

Στο κατάστημα DISCOVER Πατρέως 30, 2610 624916

Τηλέφωνα για πληροφορίες: 2610 243039, 6977347098

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.