ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσαν εννιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

No 646018

Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2014

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε από σημερινό Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, την «ερώτηση σχετικά με φαινόμενα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που κατέθεσαν εννιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Όλα τα ερωτήματα φυσικά θα απαντηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς, στους οποίους το Φεστιβάλ θα αποστείλει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Ωστόσο, από τα διατυπωμένα ερωτήματα γεννιέται μια εύλογη σκέψη: Πώς γίνεται λόγος για κακοδιαχείριση όταν, σύμφωνα με απτά στοιχεία, ο θεσμός έχει εξυγιανθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Και παράλληλα, πώς γίνεται λόγος για συνολική υποβάθμιση, όταν με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη το ελληνικό σινεμά προβάλλεται και βραβεύεται διεθνώς, ενώ επίσης ο θεσμός έχει κατορθώσει να ισχυροποιήσει την αίγλη και τον καλλιτεχνικό του χαρακτήρα φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη προσωπικότητες όπως ο Τζιμ Τζάρμους, ο Άκι Καουρισμάκι και ο Κριστιάν Μουντζίου, μεταξύ άλλων;

Τον Μάιο του 2010, που διορίστηκε Διευθυντής ο Δημήτρης Εϊπίδης, το χρέος ξεπερνούσε τα 6 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα το Φεστιβάλ έχει αποπληρώσει όλα του τα χρέη. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2009, η επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού ανερχόταν στα 8.488.000 ευρώ και έκτοτε μειώνεται κάθε χρόνο και περισσότερο, φτάνοντας πέρσι τα 2.200.000 ευρώ, και φέτος το 1.250.000 ευρώ. Την ίδια τετραετία, το Φεστιβάλ εξασφάλισε 4.987.536,35 ευρώ από το ΕΣΠΑ και 1.200.000 ευρώ από το MEDIA, τα οποία επέτρεψαν στον Οργανισμό να συνεχίσει με αξιοπρέπεια τη λειτουργία του.

Εν κατακλείδι, όλα τα διατυπωμένα ερωτήματα έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, η οποία υποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ κάτω από αντίξοες συνθήκες υπηρετεί με συνέπεια και αξιοπιστία το έργο του. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.