Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ και ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (φωτογραφίες)

Press Conf._4

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ & ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου

ChineseFilmWeek

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136 / Μετρό Κεραμεικός

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου της Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου,στην κατάμεστη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της στη Συνέντευξη Τύπου, η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, υποδέχτηκε την μεγάλη Κινεζική αντιπροσωπεία έντεκα (11) επισήμων και καλλιτεχνών που ήρθαν στην Αθήναπροκειμένου να αναπτυχθούν και να διευρυνθούν οι σχέσεις των δυο κρατών στον τομέα του πολιτισμού και ειδικότερα του κινηματογράφου. Στη συνέχεια, η Υφυπουργός έκανε σημαντικές ανακοινώσεις, τόσο για το ευρύτερο πλαίσιο μιας πιο συστηματικής, μακρόπνοης και δημιουργικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον οπτικοακουστικό τομέα με αφορμή την εκδήλωση «Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου», όσο και για την νομοθετική ρύθμιση για την επίσημη αναγνώριση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος ως επίσημο εθνικό φορέα διαφύλαξης της κινηματογραφικής κληρονομιάς.

Chinese Film Week_Press Conf._1

Τα βασικά σημεία του χαιρετισμού της Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Άντζελας Γκερέκου:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία στελεχών της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου της Κίνας καθώς και διακεκριμένων δημιουργών και καλλιτεχνών από τη φίλη Κίνα. Η διεξαγωγή ενός πολυήμερου αφιερώματος στη χώρα μας για τον κινεζικό κινηματογράφο επιτελεί ένα διπλό σκοπό:

  • από τη μία, να δοθεί η ευκαιρία στο κινηματογραφόφιλο κοινό να γνωρίσει μερικά από τα πρόσφατα έργα δημοφιλών Κινέζων δημιουργών που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ.

  • από την άλλη, να αποτελέσει το έρεισμα για μια πιο συστηματική, μακρόπνοη και δημιουργική συνεργασία στον οπτικοακουστικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Υφυπουργό κ. Γκανγκ, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της αρμόδιας κινεζικής αρχής για θέματα κινηματογράφου. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ επεξεργάστηκε μια ατζέντα 7 σημείων σε ό,τι αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών στον οπτικοακουστικό τομέα. Μεταξύ αυτών, προτείνουμε:

  • τη διεξαγωγή αντίστοιχης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στην Κίνα, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής προγραμμάτων προβολής ταινιών στις δύο χώρες,

  • την εξαίρεση, κάθε χρόνο, ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών από το σύστημα ποσόστωσης προβολής ξένων ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας, καθώς επίσης και των βραβευμένων στην Κίνα ελληνικών ταινιών. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που όταν επικυρωθεί, θ’ ανοίξει το δρόμο για τη διανομή ελληνικών ταινιών στην Κίνα. Κάτι που ξεκινάει άμεσα με την διανομή της εξαιρετικής ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» εγκαινιάζονται αυτό το σημείο συνεργασιών.

  • προτείναμε επίσης την υπογραφή διμερούς συμφωνίας με στόχο την προώθηση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών από τις δύο χώρες. Θέσαμε μάλιστα και έτοιμο προσχέδιο σύμβασης υπόψη της κινεζικής αντιπροσωπείας.

Press Conf._3

Να σας πω ότι η κινεζική πλευρά έκανε αποδεκτά όλα τα προτεινόμενα σημεία. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας με εκπροσώπους των δυο πλευρών, η οποία θα επεξεργαστεί όλα αυτά τα θέματα, αλλά και οποιαδήποτε άλλο θέμα συνεργασίας προταθεί στην πορεία….. Στις πολύ άμεσες προτεραιότητές μας είναι επίσης η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης – που είναι καθ όλα έτοιμη – με την οποία η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αναγνωρίζεται ως επίσημος εθνικός φορέας διαφύλαξης της κινηματογραφικής κληρονομίας στον οποίο ανατίθεται η συλλογή, αποθήκευση και συντήρηση των κινηματογραφικών ταινιών που παράγονται στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό θα λαμβάνει ετήσια τακτική επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται κατ’ αρχάς η συντήρηση άρα και η διαφύλαξη του μεγαλύτερου και πληρέστερου κινηματογραφικού αρχείου της χώρας μας, ανταποκρινόμενη στις προβλέψεις διεθνών συμβάσεων και ψηφισμάτων για την προστασία της εθνικής οπτικοακουστικής κληρονομιάς».

Chinese Film Week_Press Conf._2

Αμέσως μετά, η κα Μαρία Κομνηνού, Γενική Γραμματέας ΔΣ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Αν. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών, διεύθυνε το πάνελ της Συνέντευξης Τύπου, αφού προηγουμένως τόνισε η ίδια πως ο κινεζικός κινηματογράφος αποτελεί παγκοσμίως ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο, καθώς πρόκειται για μια εθνική κινηματογραφία με τεράστια παραγωγή (περίπου 600 ταινίες ετησίως) και τεράστιο box office. Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στον κ. Luan Guozhi, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Κινηματογραφίας της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (SAPPRFT), ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Από την μεριά μας θα βάλουμε τα δυνατά μας προκειμένου να υλοποιήσουμε και τα 7 σημεία της ατζέντας συνεργασίας των δυο χωρών στον οπτικοακουστικό τομέα. Και είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε την υπογραφή της σύμβασης για συνεργασία σε κοινές συμπαραγωγές. Το 2015 θα διοργανώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου και θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την διανομή ελληνικών ταινιών στην Κίνα, την συμμετοχή ελληνικών ταινιών σε μεγάλα φεστιβάλ της Κίνας, και αντίστοιχα να προωθήσουμε περισσότερες κινεζικές ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βοηθήσουμε όλους όσους ασχολούνται με τον οπτικοακουστικό τομέα στην Ελλάδα και την Κίνα να εδραιώσουν μεταξύ τους ένα αποτελεσματικό πλαίσιο συνεργασίας».

Cocktail_1

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κα Τίνα Πισχιτζή, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία τόνισε τα εξής:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, λαμβάνοντας υπόψη το Εκτελεστικό Πρόγραμμα Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας- Κίνας και την επιθυμία των δυο χωρών να ενδυναμώσουν τις κινηματογραφικές σχέσεις και γενικότερα την οπτικοακουστική παραγωγή, καθώς και το γεγονός ότι μια τέτοια αμοιβαία συνεργασία μπορεί να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής και να ενθαρρύνει την περαιτέρω ανάπτυξη πολιτιστικών και τεχνολογικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προτείνει προς την Κρατική Διοίκηση Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας τα ακόλουθα σημεία κινηματογραφικής συνεργασίας:

-Σημείο 1

Ανταλλαγή προγραμμάτων προβολής ταινιών σε Ελλάδα και Κίνα σε συνέχεια της 1ης Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου. Ενδεικτικά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί

Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Κίνα

Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα

-Σημείο 2

Υπογραφή διμερούς σύμβασης κινηματογραφικών συμπαραγωγών και καθορισμός των σχετικών όρων. Παραδόθηκε σχετικό προσχέδιο με την περιγραφή ενδεικτικά των διαδικασιών έγκρισης, ο τρόπος συμμέτοχης και οι όροι υλοποίησης

-Σημείο 3

Συμφωνία ενίσχυσης της διανομής ελληνικών ταινιών στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

-Σημείο 4

  • Δημιουργία θεσμικού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕ.Ρ.Ι.Τ.) και της Κρατικής Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με σκοπό:

Ανταλλαγές Προγραμμάτων, κυρίως ταινιών καταγραφής (documentaries) τουριστικού, πολιτιστικού και εθνογραφικού ενδιαφέροντος

Συμπαραγωγές ταινιών καταγραφής και μυθοπλασίας οι οποίες ενδιαφέρουν θεματολογικά και τις δύο πλευρές.

Παροχή διευκολύνσεων που θα καθορίζονται ad hoc για την υλοποίηση προγραμμάτων/ παραγωγών σε Ελλάδα και Κίνα.

Αρχειακό υλικό: Παροχή σε προτιμησιακή βάση αρχειακού υλικού επί του οποίου η κάθε πλευρά διατηρεί δικαιώματα.

-Σημείο 5

Δημιουργία θεσμικού πλαισίου συνεργασίας της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το China Film Archive, το Hong Kong Film Archive καθώς και με το Κινηματογραφικό Μουσείο της Σανγκάης με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των ανωτέρων Ιδρυμάτων.

-Σημείο 6

Συνέργιες προωθητικών δράσεων μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης

-Σημείο 7

Σύσταση ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δυο πλευρών η οποία θα εμβαθύνει και θα επεξεργαστεί τα παραπάνω σημεία καθώς και οποιαδήποτε άλλη θεματική προτείνουν οι δυο πλευρές».

Στο τέλος της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Luan Guozhi, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς γίνεται η χρηματοδότηση των ταινιών στην Κίνα, αλλά και για τα όρια της καλλιτεχνικής ελευθερίας που έχουν οι Κινέζοι δημιουργοί, απάντησε:

«Η κινηματογραφική βιομηχανία της Κίνας βρίσκεται σε γρήγορη ανάπτυξη. Η ετήσια παραγωγή αγγίζει τις 600 ταινίες, ενώ το 50% του ετήσιου boxoffice έρχεται από κινεζικές ταινίες. Το 2013 το boxoffice έφτασε τα 3,6 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια. Η χρηματοδότηση γίνεται από το κράτος, από τον ιδιωτικό τομέα, από φυσικά πρόσωπα, αλλά και από διεθνείς συμπαραγωγές. Όσο για όρια της καλλιτεχνικής ελευθερίας, αυτό είναι σίγουρο, διαφορετικά δεν θα είχαμε 600 ταινίες κάθε χρόνο».

Chinese Film Week_Opening Film_1

Ακολούθησε η Τελετή Έναρξης της εκδήλωσηςτην οποία και άνοιξε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου διεξάγεται σε μια χρονική περίοδο δυναμικής ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων με την Κίνα, τις οποίες επιθυμούμε να ενισχύσουμε και στον τομέα του Πολιτισμού. Θεμέλιο αυτής της σχέσης είναι ο αμοιβαίος σεβασμός δύο εκ των αρχαιότερων και πιο επιδραστικών πολιτισμών της ιστορίας, αλλά και η αναγνώριση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας των δύο λαών. Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου. ….

Είναι γνωστό ότι η Κίνα είναι μια χώρα με πλούσια παράδοση και στον κινηματογράφο. Στα περισσότερα από εκατό χρόνια δημιουργίας το κινεζικό σινεμά έδωσε δεκάδες αριστουργήματα. Χρειάστηκε να φτάσουμε, ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 προκειμένου οι κινεζικές ταινίες να αρχίζουν να κερδίζουν συστηματικά την προσοχή και την προτίμηση των κινηματογραφόφιλων και, στη συνέχεια, την ευρύτερη αναγνώριση μέσα από βραβεύσεις σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. Στις προβολές που ξεκινούν απόψε, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μερικά από τα πρόσφατα – και διακεκριμένα – έργα δημοφιλών Κινέζων δημιουργών. Ευελπιστώ ότι οι Έλληνες θα αγκαλιάσουν με την παρουσία τους αυτή την πρωτοβουλία η οποία μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε έναν μόνιμο, ετήσιο θεσμό υπό τη σκέπη της Ταινιοθήκης, αλλά και να σηματοδοτήσει μια περίοδο δημιουργικής και αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας στον Κινηματογράφο και τα οπτικοακουστικά Μέσα γενικότερα».

Η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,κα Γκερέκου, τόνισε και στην Τελετή Έναρξης την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την επίσημη αναγνώριση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Gerekou_Zhao_Luan

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Tong Gang, Υφυπουργός της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (SAPPRFT), τονίζοντας τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να βρισκόμαστε στη γραφική Αθήνα αυτό το χρυσό φθινόπωρο για την Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου. Θα ήθελα να δώσω τα θερμά συγχαρητήριά μου στην έναρξη της εκδήλωσης και να καλωσορίσω όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους που βρίσκονται εδώ. Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου είναι ένας σημαντικός καρπός των επίσημων επισκέψεων του Κινέζου Προέδρου, κ. Σι Ζινπίνγκ, και του Κινέζου Πρωθυπουργού, κ. Λι Κετσιάνγκ, στην Ελλάδα. Μια σημαντική πρωτοβουλία για την εμβάθυνση των διακρατικών σχέσεων των δυο χωρών και των διημερών πολιτιστικών ανταλλαγών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν 8 ταινίες διαφορετικών ειδών με πλούσια θέματα της καθημερινότητας, βαθειά φιλοσοφική σκέψη, καθώς και άριστη καλλιτεχνική δεξιότητα που εκπροσωπούν το καλλιτεχνικό αλλά και τεχνικό επίπεδο της 7ης Τέχνης στην Κίνα…».

Αμέσως μετά, απεύθυνε τον δικό του χαιρετισμό ο κ.Τζόου Σιαολί, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο οποίοςτόνισε τον ρόλο της κυρίας Γκερέκου στη προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδας-Κινάς με αιχμή το πεδίο του Κινηματογράφου, αναφέρθηκε στην ώθηση που έδωσε στο τουριστικό ρεύμα από την Κίνα το γύρισμα σκηνών στη Σαντορίνη στην εξαιρετικά δημοφιλή ταινία LoveStory στο Πεκίνο/Beijing Love Story, και έκλεισε, λέγοντας ότι προσβλέπει σε μια συμπαραγωγή Κίνας-Ελλάδας.

Στη συνέχεια η κα Κομνηνού παρουσίασε στο κοινό τους συντελεστές της ταινίας έναρξης της εκδήλωσης Love Story στο Πεκίνο/Beijing Love Story, τον σκηνοθέτη κ.Chen Sicheng, την πρωταγωνίστρια κα Tong Liya, και την παραγωγό κα Zhao Fang.

Η παραγωγός της ταινίας κα ZhaoFang τόνισε την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της στην Κίνα, καθώς και το γεγονός πως η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε την αφορμή για την μεγάλη αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Σαντορίνη, καθώς μέρος των γυρισμάτων της έγιναν στο ελληνικό νησί. Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης της ταινίας κ.Chen Sicheng τόνισε πως η ελληνική μυθολογία του δίνει διαρκώς έμπνευση.

Opening Ceremony_2

Στην τελετή έναρξης έδωσαν το παρών η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αντώνης Κουτσούμπας Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., η Νάντια Βαλαβάνη Βουλευτής Σύριζα και Υπεύθυνη Εξωτερικών υποθέσεων, ο Φώτης Προβατάς από το ΔΣ της Πόλης των Αθηνών, ο Ανδρέας Ποταμιάνος από την Ένωση Φιλίας Ελλάδας-Κίνας, ο Κώστας Ήσυχος Μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Σύριζα, εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Χριστόφορος Καπαρουνάκης Αντιπρόεδρος ΕΟΤ, ο Αθανάσιος Φροντιστής Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, οι Πρέσβεις της Ταϋλάνδης και του Μοντενέγρο, καθώς και ο Επιτετραμμένος από την Πρεσβεία της Ελβετίας. Επίσης, έδωσαν το παρών διακεκριμένοι άνθρωποι του κινηματογράφου, όπως οι: Παντελής Βούλγαρης, Ιωάννα Καρυστιάνη, Σπύρος Πολέμης, Κατερίνα Χελιώτη, Λάκης Παπαστάθης, Νίκος Περάκης, Ελένη Αλεξανδράκη, Όλγα Μαλέα, Ανέττα Παπαθανασίου, Γιάννης Δασκαλοθανάσης, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Μάρσα Μακρή, Πάνος Παπαχατζής, Χριστίνα Πηγάκη, Νίκος Σέκερης, Ηλιάνα Ζακοπούλου, Βούλα Γεωργακάκου, Λίζα Λινάρδου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Ιακωβίδης, Διονύσης Σαμιώτης κ.ά..

LSB_Director_actress

Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου (15-18 Σεπτεμβρίου 2014) είναι μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού- Διεύθυνση Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων) με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Κινηματογραφίας της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Κίνας και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

(Μετρό Κεραμεικός) 104 35 Αθήνα

Τ. (210) 36 09 695, 36 12 046

F. (210) 3628468

contact@tainiothiki.gr

www.tainiothiki.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.