TEDxACADEMY 2014: Το μέλλον που μοιραζόμαστε | Ανακοίνωση τελικού προγράμματος

TEDxAcademy2014visual

Τέσσερις ημέρες απομένουν μέχρι το TEDxAcademy 2014

Ανακοίνωση τελικού προγράμματος και

παρουσίαση της τεχνολογικής έκθεσης TAlley που θα φιλοξενηθεί στην εκδήλωση

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Μόλις τέσσερις (4) μέρες απομένουν μέχρι τη διοργάνωση του φετινούTEDxAcademy που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με κεντρικό θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε».

Με δεκαπέντε (15) διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και τρεις βασικές θεματικές ενότητες (Παγκόσμιο Όραμα, Τοπική Δράση, Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση), το TEDxAcademy 2014 θα θέσει στο επίκεντρο των συζητήσεων την Κοινωνία, την Τεχνολογία, την Επιχειρηματικότητα, την Επιστήμη, την Ψυχολογία, τη Φιλοσοφία και τις Τέχνες, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τον άνθρωπο, αλλά και το μέλλον που όλοι μας, ως ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας μπορούμε να διαμορφώσουμε από κοινού.

Επίσης, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το TAlley, μια πρωτότυπη έκθεση τεχνολογίας που πραγματοποιείται παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες του TEDxAcademy, και στην οποία θα παρουσιαστούν καινοτόμα projects και startup επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στο χώρο της νέας τεχνολογίας. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο Μουσικής, οι πέντε ομάδες που θα συμμετέχουν στην έκθεση θα παρουσιάσουν με διαδραστικό τρόπο τα projects τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς υλοποιείται μια τρισδιάστατη εκτύπωση από ένα 3Dprinter τελευταίας τεχνολογίας που θα φιλοξενείται στο χώρο.

Το TAlley παρουσιάζεται από τη Eurobank, η οποία είναι αρωγός δράσεων που προάγουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του TEDxAcademy.

Tο τελικό πρόγραμμα του TEDxAcademy 2014 διαμορφώνεται ως εξής:

11:00-12:30 Εγγραφές κοινού

12:30-14:00 ΕΝΟΤΗΤΑ Ι- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΑΜΑ

 • James Robinson

 • Menny Bartzilay *

 • Μιχάλης Μπαχτής

 • Περικλής Παπαδόπουλος

 • Simon Anholt

14:00-15:00 Διάλειμμα

15:00-16:30 ΕΝΟΤΗΤΑ II– ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 • Rsn & Esterina (Μουσικό συγκρότημα)

 • Αλέξης Παπαχελάς

 • Μύρων Μιχαηλίδης

 • Αλέξανδρος Κρητικός

 • Χάρης Θεοχάρης

 • Στέλιος Ράμφος

16:30-17:30 Διάλειμμα

17:30-19:00 ΕΝΟΤΗΤΑ III- ΑΝΡΘΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ

 • Νίκος Κουμέττης

 • Μαρία Σταυροπούλου

 • Νίκος Μιχαλάκης

 • Χρήστος Μποκόρος

 • DanielGilbert

19:00-21:30 Πάρτυ

* Ο MennyBartzilay (ειδικός στρατηγικής σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο κυβερνοχώρο και μέλος του YuvalNeemanWorkshop για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ) θα αντικαταστήσει την KerenElazari, η οποία λόγω ατυχήματος δεν θα συμμετάσχει στο φετινό TEDxAcademy, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Για ακόμα περισσότερα νέα σχετικά με τη φετινή διοργάνωση επισκεφθείτε τη σελίδα του TEDxAcademy στο Facebook. Κατά την ημέρα της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μετάδοση (livestreaming) των ομιλιών, σε πραγματικό χρόνο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του TEDxAcademy (www.tedxacademy.com).

Λίγα λόγια για το TEDxAcademy:

Το TedxAcademy είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί με μια ομάδα εθελοντών υπό την άδεια του οργανισμού TED και με όραμα τον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 5οTEDxAcademy, καθώς και αρχειακό υλικό σχετικό με τις προηγούμενες διοργανώσεις, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.tedxacademy.com.

Μείνετε σε επαφή

Facebook: www.facebook.com/TEDxAcademy

Blog: http://blog.tedxacademy.com

twitter: http://www.twitter.com/tedxacademy

flickr: http://www.flickr.com/photos/tedxacademy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.