maska.gr: μια είδηση αλλιώτικη από τις άλλες!‏ «ΜΑΣΚΑ του Τζίμμυ Κορίνη τώρα σε ψηφιακή μορφή

logo_maskaΜια είδηση αλλιώτικη από τις άλλες!

 Το θρυλικό περιοδικό «ΜΑΣΚΑ», που γαλούχησε γενιές και γενιές, που δίδαξε το αστυνομικό μυθιστόρημα στους Έλληνες, κυκλοφορεί και πάλι – τώρα σε ψηφιακή μορφή – με τίτλο «ΜΑΣΚΑ του Τζίμμυ Κορίνη» κάτω από την διεύθυνση του «τελευταίου των Μοϊκανών» της παλιάς σχολής, του Τζίμμυ Κορίνη.
Νοσταλγία για τους παλιούς και αποκάλυψη για τους νέους είναι το σλόγκαν της νέας έκδοσης! Νοσταλγία για τους παλιούς, που διάβαζαν κρυφά το θρυλικό περιοδικό κι έτρωγαν ξύλο από τους γονείς τους, όταν γίνονταν αντιληπτοί, ή αποβάλλονταν από το σχολείο όταν γινόταν αντιληπτό από τους καθηγητές τους ότι μέσα στο βιβλίο του μαθήματος ήταν τοποθετημένο με τέχνη κάποιο τεύχος της «Μάσκας». Και αποκάλυψη για τους νέους που «έχουν ακουστά» για την «Μάσκα» από τους παλιότερους, αλλά δεν διάβασαν ποτέ, ούτε και είδαν έστω και ένα τεύχος για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν πουληθεί όλα τα τεύχη σε τιμές που πωλούνται μόνο «συλλεκτικά» κομμάτια!

Τώρα, χωρίς κανένα περιορισμό, μπορούν να διαβάσουν όλοι τα καλύτερα διηγήματα της αστυνομικής λογοτεχνίας, σε νέα μετάφραση, χωρίς περικοπές, καθώς και την ιστορία του «καθαρόαιμου» αστυνομικού αναγνώσματος, όπως δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ, σε ένα περιοδικό με 164 σελίδες, πλούσια «νουάρ» εικονογράφηση και την «κλασική» σελιδοποίηση της «Μάσκας».
Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο www.maska.gr και με ελάχιστα «κλικ» αποκτήστε και απολαύστε το συναρπαστικό αυτό περιοδικό που έγινε ανάρπαστο στο παρελθόν κι έχει εξαφανιστεί εντελώς από την σημερινή αγορά. Κι αν είσαστε τόσο φανατικός, όπως οι περισσότεροι «μασκόφιλοι», μπορείτε να εκτυπώσετε τα τεύχη από τον υπολογιστή σας, να τα βιβλιοδετήσετε, με βάση τις σχετικές οδηγίες που δίνονται, και να τα τοποθετήσετε στην βιβλιοθήκη σας!
Απολαύστε, λοιπόν, ένα διαχρονικό ταξίδι στον κόσμο του μυστηρίου και της περιπέτειας, συντροφιά με τους θρυλικούς διώκτες του εγκλήματος και τους ήρωες της «Άγριας Δύσης» που λατρεύτηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες!

MASKA 01

Τεύχος Νο 1

Σελίδες:164

♣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ… «ΜΑΣΚΑ»!  Εκμυστηρεύσεις του Τζίμμυ Κορίνη για τη φιλοσοφία της νέας έκδοσης, για τα περιεχόμενα, για όλα.

♣ DETECTIVE STORY:  Eισαγωγή στον πολύ ιδιαίτερο κόσμο των αστυνομικών αναγνωσμάτων.

♣ ΟΙ ΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΡΓΚ: Το διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόου που πυροδότησε την επανάσταση, που ονομάστηκε αστυνομικό ανάγνωσμα κι απλώθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτης της γης, με πρωτοφανή επιτυχία! 

♣ EΠΕΛΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒΣ!: Το ασυναγώνιστο δημιούργημα του Ρεξ Στάουτ, το δίδυμο Νίρο Γουόλφ – Άρτσι Γκούντγουιν,  σε μια ιστορία γραμμένη 110 χρόνια μετά το επαναστατικό διήγημα του Πόου – για να κάνετε σύγκριση!

♣ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΕΦΕΡΝΕ ΘΑΝΑΤΟ: Μοναδικό διήγημα του Ράουλ Γουίτφιλντ, του συγγραφέα που έζησε, κυριολεκτικά, στη σκιά του Ντάσιελ Χάμετ. ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ: Διήγημα της ήρεμης και φιλοσοφημένης σχολής. 

♣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: Διήγημα με απρόοπτο τέλος.

♣ ΠΟΤΕ ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΕΡΩΜΕΝΗ: Crime story με απρόοπτο τέλος.

♣  Η ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΓΛΑΣΤΡΑ: Διήγημα με μακάβριο τέλος.

♣ BLACK MASK: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ: Kατατοπιστικό σημείωμα για το περιοδικό που εδραίωσε την «σκληροτράχηλη» σχολή κι ανέδειξε τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

♣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: Σύντομο γκανγκστερικό διήγημα.  

Επίσης – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  και Οι περιπέτειες του ΜΑΪΚ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ.

Τιμή: 5 € ΑΓΟΡΑ
Εκμυστηρεύσεις Μετά από… δεκατρία έτη!

Εκμυστηρεύσεις | Δημοσίευση: 01-05-2013 

ΔΕΚΑΤΡΙΑ ατελείωτα χρόνια αργότερα, είμαστε και πάλι μαζί! Η προηγούμενη απόπειρά μου, το 1998, να ζωντανέψω ξανά την Μάσκα, τούτη τη φορά με τον τίτλο ΜΑΣΚΑ του Τζίμμυ Κορίνη σκόνταψε στο θέμα της πρακτόρευσης και σε δύο αγωγές εναντίον μου. Η μεν πρακτόρευση του πρώτου, καθώς και των επόμενων τευχών που εκδόθηκαν τότε, αποδείχτηκε ανεπαρκής, (για να μεταχειριστώ την πιο ευγενική λέξη και να μην αποδώσω ευθύνες σε πρόσωπα). Θυμάμαι ότι επισκέφτηκα γύρω στα είκοσι περίπτερα, ζητώντας να αγοράσω ένα τεύχος και από όλους τους περιπτερούχους πήρα την ίδια στερεότυπη απάντηση – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ!

Την ίδια απάντηση πήραν και εκατοντάδες άλλοι ενδιαφερόμενοι, με αποτέλεσμα να δεχτώ τότε αμέτρητα τηλεφωνήματα από απογοητευμένους έως εξαγριωμένους θιασώτες του είδους, που διαμαρτύρονταν για την… εγκατάλειψη.

 

Όσον αφορά τις δύο αγωγές, είχαν να κάνουν με τα κακώς κείμενα στη χώρα που δεν είναι καν η σκιά της χώρας που θα πρέπει να ήταν. Δηλαδή, ξεκίνησαν από το απίθανο (και καθαρά ελληνικό) φαινόμενο ότι το κράτος είχε κατοχυρώσει την ίδια ονομασία (Μάσκα) σε τρία διαφορετικά πρόσωπα (το ένα ήμουν εγώ) δύο από τα οποία δεν δίστασαν να με τρέξουν στα δικαστήρια όταν «τόλμησα» να κυκλοφορήσω το περιοδικό ΜΑΣΚΑ του Τζίμμυ Κορίνη.

 

Τα δύο αυτά περιστατικά στάθηκαν αφορμή να μπει στο μυαλό μου ο σπόρος του ηλεκτρονικού περιοδικού. Το Διαδίκτυο με απάλλασσε από το πρακτορείο, με απάλλασσε από τον χρηματοδότη και στραγγαλιστή της ελευθερίας μου και θα με έφερνε σε απ’ ευθείας επαφή με τους λάτρεις του είδους.

Κι εκεί, όμως, συνάντησα εμπόδια και «προδοσίες» που είχαν σαν αποτέλεσμα να ωριμάσει η σκέψη στο μυαλό μου για τα καλά και να γίνει απόφαση. Το θέμα, πάντως, είναι ότι τελικά έγινε απόφαση. Και το αποτέλεσμα το έχετε στην οθόνη του υπολογιστή σας!

ΣΕ ΜΙΑ σταδιοδρομία που καλύπτει 55 ολόκληρα χρόνια είχα πάντοτε ένα όνειρο – να αρχίσω από την αρχή. Στην Μάσκα της δεκαετίας του ’50 δεν μπόρεσα γιατί το κουμάντο το έκανε άλλος. Στο Μυστήριο της δεκαετίας του ’60 δεν μπόρεσα πάλι γιατί το κουμάντο είχε ανατεθεί σε άλλον, πριν εμφανιστώ εγώ στο προσκήνιο κι ο εκδότης, ηθικό στοιχείο, δίσταζε να τον καταργήσει για να αναλάβω εγώ. Και πάλι, όμως, με τη σχετική ελευθερία που απολάμβανα, κατάφερα να γνωρίσω στο ελληνικό κοινό δεκάδες νέους συγγραφείς με νέους ήρωες που πρωταγωνιστούσαν σε εκατοντάδες πανέξυπνες κι ενδιαφέρουσες ιστορίες.

 

Στην Μάσκα της δεκαετίας του ’60 και του ’70, όπου το κουμάντο υποτίθεται ότι το έκανα εγώ, ο τότε εκδότης ήταν προσκολλημένος στο παρελθόν, οπότε, απλά, συνέχισα την παρουσίαση μερικών από τους παλιούς και πολλών από τους νέους ήρωες αστυνομικών και γουέστερν αναγνωσμάτων, μηχανικά και κολλημένος στην παράδοση.

 

Τώρα, στην ηλεκτρονική Μάσκα του Τζίμμυ Κορίνη θα μπορέσω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Να πιάσω, δηλαδή, το νήμα από την αρχή, να πω τα πράγματα με το όνομά τους και να δώσω στον αναγνώστη να καταλάβει πώς ξέσπασε αυτή η «θύελλα» που ονομάστηκε «αστυνομικό» μυθιστόρημα, ανάγνωσμα, διήγημα, μυθοπλασία, ανάγνωσμα μυστηρίου, ή όπως αγαπάτε, προσφέροντας ενδιάμεσα μια ποικιλία που θα καλύπτει όλες τις υποκατηγορίες: διηγήματα αγωνίας, φρίκης, τρόμου, ορθόδοξης αστυνομικής έρευνας ή με ήρωες ιδιωτικούς ντετέκτιβς, διηγήματα από τα άδυτα του υπόκοσμου κλπ.

 

Φυσικά, δεν θα παραλείψω και τις ένδοξες «παλιοκαραμπίνες» που έκαναν την Μάσκα και το Μυστήριο τα λαοφιλή και ένδοξα περιοδικά που υπήρξαν. Υπάρχει μια σκέψη που θα συζητήσουμε αργότερα.

 

Προς το παρόν, θα παρουσιάζω σε κάθε τεύχος τις ιστορίες εκείνες που, κατά κάποιο τρόπο, αποτέλεσαν σταθμούς στην πορεία του αστυνομικού αναγνώσματος, με την έννοια ότι το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα, ή ένα σκαλί πιο πάνω, μέχρις ότου το ανέβασαν στο βάθρο που του ταίριαζε και όπου είναι τοποθετημένο τώρα και θα μείνει παντοτινά.

 

Επίσης, σε κάθε τεύχος, θα παρουσιάζω και τα έργα εκείνων των συγγραφέων που πέρασαν από το στερέωμα του αστυνομικού αναγνώσματος σαν «διάττοντες αστέρες», αφήνοντας μεγάλες ή μικρές λάμψεις στο πέρασμά τους – αλλά οπωσδήποτε αναλαμπές. Δηλαδή, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα ή περισσότερα διηγήματα κι ύστερα έσβησαν, σαν ονόματα, μόνο, γιατί το έργο τους, μικρό ή μεγάλο, έμεινε πίσω για να θυμίζει ακριβώς το πέρασμά τους. Κάθε πρωτιά, όμως, εκτός από τα άλλα προβλήματα, τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις, αντιμετωπίζει και ένα μεγάλο δίλημμα που, με τη σειρά του, περιλαμβάνει πολλές και στενάχωρες ερωτήσεις.

Με τι να αρχίσω;
Τι να πρωτοδιαλέξω;
Τι θα ήθελε ο αναγνώστης;

 

Και κοιτάζεις τις μεταφράσεις που έχεις αποθηκεύσει στον υπολογιστή σου και θέλεις να τις περιλάβεις όλες στο πρώτο τεύχος!

 

Επειδή πιστεύω στη λύση των Γόρδιων δεσμών με το σπαθί, βούτηξα το χέρι μου στην κληρωτίδα , μουρμουρίζοντας – «ότι πιάσει το χέρι μου! Τι σημασία έχει, ότι κι αν πιάσω θα είναι έξυπνο και καλογραμμένο. Άλλωστε, ότι δεν δημοσιευτεί σε τούτο το τεύχος, θα δημοσιευτεί στα επόμενα!»

Εκείνο που ΔΕΝ διάλεξα με το σύστημα της κληρωτίδας αλλά έχοντας πλήρη γνώση του τι έκανα και γιατί το έκανα, είναι το επιβεβλημένο αριστούργημα του Έντγκαρ Άλαν Πόου Οι φόνοι της Οδού Μόργκ, το αφήγημα που έβαλε τον θεμέλιο λίθο στο τεράστιο οικοδόμημα του αστυνομικού αναγνώσματος όπως το ξέρουμε σήμερα – ακριβώς πριν από 160 χρόνια! Πώς έγινε αυτό θα το μάθετε στην πολύ κατατοπιστική ιστορική αναδρομή με τίτλο Detective Story. Σημειώστε ότι στις περιπτώσεις εκείνες όπου αυτό είναι δυνατόν, αν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία, δηλαδή, θα δημοσιεύεται το βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα στο τέλος του αφηγήματος και ένα σχόλιο για το δημιούργημά του.

 

Και λέω αν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία επειδή από τον χώρο του αστυνομικού αναγνώσματος πέρασαν τόσοι συγγραφείς και με τέτοια αστραπιαία ταχύτητα που δεν πρόλαβαν να καταχωριστούν τα προσωπικά τους στοιχεία ή, ενδεχομένως, δεν έδωσε κανένας την απαιτούμενη σημασία στην ύπαρξή τους. Στις περιπτώσεις αυτές, θα αρκούμαι σε ένα υποκειμενικό σχόλιο για τη δουλειά τους.

 

Επίσης, θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στη διαφορά ανάμεσα στα δίδυμα Ντιπέν/Βοηθού Αφηγητή, που είναι οι πρωταγωνιστές στο αφήγημα Οι φόνοι της Οδού Μόργκ και Γουόλφ/Γκούντγουϊν, που πρωταγωνιστούν στο, κατά κάποιον τρόπο, κεντρικό ανάγνωσμα Επέλαση ιδιωτικών ντετέκτιβς. Δηλαδή, πώς άρχισε τη σκυταλοδρομία ο Πόου και πού πήγε τη σκυτάλη ο Ρεξ Στάουτ – 110 χρόνια αργό¬τερα! – αφού πέρασε από τόσα και τόσα χέρια.

 

Είναι απίστευτο κυριολεκτικά. Λέγεται, μάλιστα, ότι το δημιούργημα του Στάουτ είναι αξεπέραστο, ο δε συγγραφέας του, όπως θα δείτε στο βιογραφικό του, τιμήθηκε με οποιαδήποτε αναγνώριση μπορεί να βάλει ο νους σας.

 

Καλό διάβασμα, λοιπόν και, όπως πάντα, περιμένουμε τα σχόλια και την αγάπη σας.

Τζ. Κορίνης


Video: Συνέντευξη του Τζίμμυ Κορίνη
Οι «27 της Ευρώπης» ερευνούν γιατί μας γοητεύουν τόσο οι ιστορίες για τα εγκλήματα και […] μιλούν με κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές του χώρου στην Ελλάδα, όπως ο Τζίμμυ Κορίνης, που ήταν επί σειρά ετών η «ψυχή» του θρυλικού περιοδικού «Η Μάσκα».

Τζίμμυ Κορίνης

Ο ΤΖΚ είδε την πρώτη του αστυνομική ιστορία δημοσιευμένη (και πληρωμένη) σε ηλικία 14 ετών κι έγινε συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων πλήρους απασχολήσεως στα 18 γράφοντας για το θρυλικό περιοδικό ΜΑΣΚΑ (όπου αργότερα έγινε Διευθυντής Συντάξεως για 11 χρόνια) και το ΜΥΣΤΗΡΙΟ καθώς και άλλα μεγάλα ελληνικά περιοδικά (ΕΜΠΡΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΠΡΩΤΟ, ΜΠΟΥΚΕΤΟ,ΦΑΝΤΑΖΙΟ κ.α).

Στον χώρο του κινηματογράφου μπήκε με την ταινία «Νυχτοπερπατήματα» και μια σειρά διαφημιστικών ταινιών που έγραψε και σκηνοθέτησε και μεταπήδησε στην τηλεόραση γράφοντας και σκηνοθετώντας δύο κωμωδίες καταστάσεων, δυο θρίλερ 13 και 9 επεισοδίων καθώς και πέντε 55-λεπτα θρίλερ για λογαριασμό της Κρατικής Τηλεοράσεως. Επίσης, έγραψε 24 επεισόδια για μια άλλη αστυνομική σειρά της Κρατικής Τηλεοράσεως και ένα θρίλερ 9 ημίωρων επεισοδίων που σκηνοθέτησε ο Νίκος Ζαπατίνας.

Χρημάτισε Διευθυντής Συντάξεως των εκδόσεων AUTO EXPRESS και AUTO SALON και για σύντομο χρονικό διάστημα ένας από τους τρεις αρχισυντάκτες της εφημερίδας «Απογευματινή».

Ήταν Associate Poducer στην αμερικάνικη ταινία BLIND DATE με πρωταγωνιστές τους Keir Dulea και την Kirsty Alley κι έγραψε το αρχικό σενάριο που ξεκίνησε την δίδυμη παραγωγή για τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Τρία από τα μυθιστορήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλές συνέχειες στο εβδομαδιαίο περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ και τέσσερις από τις προηγούμενες νουβέλες του κυκλοφόρησαν σε βιβλία.

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα χρημάτισε Γενικός Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL.

Έζησε 27 χρόνια στο Λονδίνο, όπου έγραψε δύο βιβλία για τον εκδοτικό οίκο New English Library και ήταν τακτικό μέλος της Writers Guild of Gt Britain και της Directors Guild of Gt Britain.

Πρόσφατα, το σενάριό του Columbus – The Story Never Told πουλήθηκε (option) στην Αυστραλο-Γαλλική κινηματογραφική εταιρεία Vivre Films. Επίσης, το σενάριό του Quest For Troy επιλέχτηκε στα 32 semifinalists διεθνούς διαγωνισμού σεναρίου. Ο ΤΖΚ είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και της Ενώσεως Σεναριογράφων Ελλάδος.

Ταινίες
Νυχτοπερπατήματα (σεναριογράφος)
Blind Date (Associate Producer)

Τηλεοπτικές Σειρές
Ως συγγραφέας/σκηνοθέτης:
Ένας τρελός κι απίθανος κόσμος (24 ημίωρα επεισόδια)
Το περίπτερο (12 ημίωρα επεισόδια)
Ο δολοφόνος που έκλαιγε (13 ημίωρα επεισόδια)
Το μαύρο κλειδί (9 ημίωρα επεισόδια)
Μπούμερανγκ (55λεπτη τηλεταινία)
Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να πεθάνει (55λεπτη τηλεταινία)
Το έξυπνο πουλί (55λεπτη τηλεταινία)
Το προαίσθημα (55λεπτη τηλεταινία)
Μ’ ένα σμπάρο… τρία τρυγόνια! (55λεπτη τηλεταινία)

Ως σεναριογράφος:
Ποιος είναι ο ένοχος (24 ημίωρα επεισόδια)
Παγίδες του καλοκαιριού (9 ημίωρα επεισόδια)

Σενάρια
Columbus- The Story Never Told (Περιπέτεια)
Hemlock – The Last Days of Socrates (Ιστορικό δράμα)
Quest for Troy (Βιογραφικό Σλίμαν)
The Curse of Oedipus (Ιστορικό δράμα)
The Hour of the Phoenix (Πολιτικό θρίλερ)
Last Sensible Man (Επιστημονική φαντασία)
Much Ado About An Orgasm (Μαύρη κωμωδία)
Nightmares Are Only Dreams (Δράμα)
Incurably Romantic (Ρομαντική κωμωδία)
Summer Traps (Ρομαντικό θρίλερ)
Perfect Plan, Perfect Crime (Σύντομη ιστορία εγκλήματος)
Man With A Jinx (Σύντομη μαύρη κωμωδία)
Βάνα Λεάνδρου – Ντετέκτιβ! (Τηλεοπτικά αυτοτελή επεισόδια)
Ιστορίες με απρόοπτο τέλος (Τηλεοπτικές αυτοτελείς τηλεταινίες)

Βιβλία
Στην Ελλάδα:
Θύελλα στη Μακεδονία (Εκδόσεις Βασδέκη)
Παιχνίδι με τον θάνατο (Εκδόσεις Βασδέκη)
Οι δολοφόνοι κάνουν λάθη (Εκδόσεις Βασδέκη)
Ο θάνατος δεν απογειώθηκε (Εκδόσεις Λιβάνη)
Γνωμικά και Αποφθέγματα (Εκδόσεις Βασδέκη)
Επίγραμμα θανάτου (Εκδόσεις ΔΟΛ)
Η τρίτη ψήφος (Εκδόσεις Γαβριηλίδη)
Επιθανάτιος γρίφος (Εκδόσεις Γαβριηλίδη)
Η ώρα του Φοίνικα (Εκδόσεις Γαβριηλίδη)
Ο πόλεμος του Ιάσωνα

Στην Αγγλία:
Swiss Family Robinson (New English Library)
The Three Caballeros (New English Library)

Δημοσιευμένα μυθιστορήματα
Γυμνά πτώματα («Μάσκα»)
Ο Χάρος έτρεχε από πίσω («Μάσκα»)
Σκότωσέ με τρυφερά («Φαντασία), 20 συνέχειες)
Ο θάνατος δεν απογειώθηκε («Εικόνες», 20 συνέχειες)
Επίγραμμα θανάτου («Εικόνες», 25 συνέχειες)
Τριπλό αίνιγμα («Εικόνες», 35 συνέχειες)

Επικοινωνία
Τηλέφωνο/Φαξ : 210 968 9083
Κινητό : 6944 849595
Email : corinis.jd@gmail.com

2 comments

  1. Reblogged this on My Blog and commented:
    ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!! Ειχα κι εγω την τυχη, μικρή, ν’ανακαλύψω τευχη της Μασκας στ’ Αμπελάκια, στο σπίτι του παπού μου Γεώργιου Καρκαγιάννη, κρυμενα σ’ένα μπαούλο και προφανώς αγορασμένα από τούς μεγάλους μου εξάδελφους Αντωνη και Γιώργο.. Τα διάβαζα κρυφά και άκρα περιέργια και αγαλίαση! Ανυπομονώ να τα ξαναδιαβασω!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.