Υπό παραίτηση ο Γιάννης Βούρος από το ΚΘΒΕ

12.12.2014vouros

Πόλυ Κρημνιώτη

πηγή: Αυγή

Την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού υπέβαλε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος επιρρήπτοντας ευθύνες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για τις στάσεις εργασίας που εξήγγειλαν για το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να μείνουν κλειστές όλες οι σκηνές του Θεάτρου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βούρος επισημαίνει οι συντονισμένες ενέργειες διεύθυνσης και διοίκησης του Θέατρου καθώς και «η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για έκτακτη επιχορήγηση, οδήγησαν στην προσωπική μου δέσμευση, πριν από λίγες ημέρες, προς τα σωματεία των εργαζομένων ότι στις 19/12/14 θα πραγματοποιηθεί πληρωμή του Νοεμβρίου, του μοναδικού οφειλόμενου μήνα. Σήμερα, αντί για συμπαράσταση στην προσπάθεια για εύρυθμη λειτουργία του Θεάτρου, έλαβα εξώδικο από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, βάσει του οποίου εξαγγέλλονται εκ νέου στάσεις εργασίας για το προσεχές Σαββατοκύριακο, με συνέπεια το Θέατρο να παραμείνει κλειστό και οι παραστάσεις να ματαιωθούν.

Το ΣΕΗ οφείλει να εξηγήσει στην κοινωνία την αναίτια και με σαφή εχθρική διάθεση προς την καλλιτεχνική διεύθυνση, απόφασή του, δεδομένου μάλιστα ότι είμαστε ο μοναδικός κρατικός θεατρικός φορέας που υπέγραψε άμεσα συλλογική σύμβαση με τους ηθοποιούς, κλείνοντας τα αυτιά μου στις σειρήνες που προσδοκούσαν το αντίθετο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δηλώνει στην Αυγή ότι «οι λόγοι που επικαλείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Γιάννης Βούρος δεν είναι οι πραγματικοί. Η αιτία όλων των προβλημάτων που αφορούν το ΚΘΒΕ είναι η πολιτική της κυβέρνησης που έχει περικόψει τις κρατικές επιχορηγήσεις και αρνείται να αντιμετωπίσει στη ρίζα τους τα μεγάλα ελλείματα που έχει φορτωθεί το ΚΘΒΕ εξ’ αιτίας των δικών της επιλογών σε πρόσωπα και οικονομικές κατευθύνσεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.