Τι αποκαλύπτουν οι «κοριοί» για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη || Ο Σωτήρης Φιλαλήθης σχολιάζει την είδηση

Vaggelis

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες της παρέας των έξι Κρητικών, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη (είδηση της 9ης Απριλίου 2015).

«Οι μ…….. πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη», «εμείς τι φταίμε, μας μπλέκουν άδικα», «ακούνε όλες τις διαδόσεις του κόσμου», «γιατί τα φορτώνουν όλα σε εμάς;», «δεν κάναμε τίποτα, μόνο πλάκα», «εμείς τον ψάχναμε και τώρα μας κατηγορούν», «παίζαμε με τον Βαγγέλη και μας βγάζουν τραμπούκους», είναι μερικές από τις εκατοντάδες φράσεις των έξι νεαρών της παρέας των Κρητικών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που καταγράφηκαν σε τηλεφωνικές συνομιλίες τους από τους «κοριούς» της ΕΛ.ΑΣ., όπως αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», αξιωματικοί που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στις 15 Μαρτίου 2015 και ενώ έρχονταν στο φως όλο και περισσότερες αναφορές ακραίων περιστατικών «πλάκας» με στόχο τον άτυχο σπουδαστή, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπέβαλλαν αίτημα άρσης απορρήτου στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Μετά την έγκριση που έλαβαν έγιναν οι επισυνδέσεις των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί που φαίνεται να πρωταγωνιστούσαν σε αυτές τις καταγγελίες, που μετέτρεπαν σε juke box τον Βαγγέλη, τα κρύα ντους, το σπασμένο κρεβάτι κ.ά..

Οι «κοριοί»… άκουγαν

Οι χειριστές των «κοριών» έστελναν τα δεκάδες CD στους αξιωματικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, οι οποίοι ουσιαστικά «άκουγαν» του ύποπτους νεαρούς, με μικρή καθυστέρηση ημερών.

Όλες αυτές τις μέρες, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ακούν και απομαγνητοφωνούν τις συνομιλίες των νεαρών

Όλες αυτές τις μέρες, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ακούν και απομαγνητοφωνούν τις συνομιλίες των νεαρών, προκειμένου το υλικό να συμπεριληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από αυτές τις επικοινωνίες δεν προκύπτουν προς το παρόν ύποπτες αναφορές, που θα μπορούσαν να αναδεικνύουν προσπάθειες συγκάλυψης εγκληματικής ενέργειας ή συμφωνίας κοινών θέσεων χειρισμού της υπόθεσης. Οι επισυνδέσεις αφορούσαν νεαρούς που είχαν φοιτήσει στη σχολή των προηγούμενο χρόνο, ανάμεσά τους και ο φαντάρος, που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα καταγγελλόμενα περιστατικά εκφοβισμού και κάποιοι καινούργιοι της νέας φοιτητικής περιόδου. Το ενδιαφέρον, που εντοπίζεται σε αυτό το πεδίο ερευνών, είναι πως όλοι οι νεαροί είχαν συνομιλίες μεταξύ τους την περίοδο καταγραφής αυτών των συνομιλιών.

Την Μεγάλη Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η απομαγνητοφώνηση, και μετά το Πάσχα θα ληφθούν καταθέσεις από τους έξι συμφοιτητές του Βαγγέλη

Την Μεγάλη Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η απομαγνητοφώνηση, και μετά το Πάσχα θα ληφθούν καταθέσεις από τους έξι συμφοιτητές του Βαγγέλη, από τους γονείς, την αδερφή, τον αδερφό του και την κοπέλα, που ο σπουδαστής είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να κάνει σχέση μαζί της. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως θέλει η μητέρα του άτυχου παιδιού και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να καταθέσουν τελευταία, όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων και η ιατροδικαστική έκθεση.

Μετά το Πάσχα αναμένεται και ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης να λάβει το σύνολο των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων και να ολοκληρώσει την έκθεσή του προκειμένου και αυτή να συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

Σύντομο Κείμενο – Σχολιασμός του Σωτήρη Φιλαλήθη*

[Μία από τις δουλειές που έχω επιφορτισθεί στο Camera Stylo είναι να σχολιάζω με σύντομα κείμενα δημοσιεύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που κομίζουν ειδήσεις εντυπωσιακές πολλές φορές και πληροφορίες εντελώς χρήσιμες ή και παντελώς άχρηστες. Στόχος αυτών των σύντομων κειμένων είναι ο σχολιασμός αυτών των δημοσιεύσεων, η αποκάλυψη ενός δεύτερου επιπέδου πέρα από το προφανές πρώτο και η ανάδειξη σημαντικών αληθειών που κρύβονται πίσω από αυτό.

Παρακολουθούνταν με «κοριούς» «Από την πρώτη στιγμή εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στις 15 Μαρτίου 2015»

«Οι μ…….. πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη», «εμείς τι φταίμε, μας μπλέκουν άδικα», «ακούνε όλες τις διαδόσεις του κόσμου», «γιατί τα φορτώνουν όλα σε εμάς;», «δεν κάναμε τίποτα, μόνο πλάκα», «εμείς τον ψάχναμε και τώρα μας κατηγορούν», «παίζαμε με τον Βαγγέλη και μας βγάζουν τραμπούκους», είναι μερικές από τις εκατοντάδες φράσεις των έξι νεαρών της παρέας των Κρητικών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που καταγράφηκαν σε τηλεφωνικές συνομιλίες τους από τους «κοριούς» της ΕΛ.ΑΣ., όπως αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», αξιωματικοί που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση.

Επισήμανση Πρώτη: Εδώ βέβαια με άδεια στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής επί Δένδια με το κιλό έρχονταν στον «αέρα» οι ιδιωτικές συνομιλίες των Χρυσαυγιτών χωρίς άδεια εισαγγελέα κλπ. Αυτονόητη για την ελληνική και παγκόσμια κοινότητα η χρήση «κοριών»; Και αν ναι, από πότε άρχισε αυτό να κατοχυρώνεται μέσα μας;

Επισήμανση Δεύτερη: Μετά τον Σνόουντεν και επισήμως έχει τεκμηριωθεί ότι οι πολίτες παρακολουθούνται σε όλες τις δραστηριότητές τους (πράγματα δεδομένα για μένα «θα ξετυλίγω το κουβάρι τους» σταδιακά και εμπεριστατωμένα ώστε να γίνουν δεδομένα και για σας , παρακολουθείτε απλά με συνέπεια την στήλη μου).

Λίγοι πολίτες παγκόσμια το έχουν εμπεδώσει. Παρόλα αυτά αν κάποιοι πολίτες το εμπέδωσαν ειδικά γιατί ενέχονται σε υπόθεση που τους εμπλέκει με την αστυνομία και τη δικαιοσύνη και αν τους βοήθησαν να το εμπεδώσουν βαθύτερα ας πούμε οι πολιτικοί της γενέτειράς τους που ανιδιοτελώς τους προστατεύουν ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ τα στοιχεία που δίνουν στους «κοριούς» όχι μόνο να μην είναι αληθινά αλλά εντέχνως παραπλανητικά;

«Οι μ…….. πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη», «εμείς τι φταίμε, μας μπλέκουν άδικα», «ακούνε όλες τις διαδόσεις του κόσμου», «γιατί τα φορτώνουν όλα σε εμάς;», «δεν κάναμε τίποτα, μόνο πλάκα», «εμείς τον ψάχναμε και τώρα μας κατηγορούν», «παίζαμε με τον Βαγγέλη και μας βγάζουν τραμπούκουώνει η πς», …..

Επισήμανση Τρίτη : Υπάρχει περίπτωση τα μέσα που φέρνουν στην επιφάνεια τις «αποκαλύψεις» άθελα ή και θελημένα να παίζουν το παιχνίδι της διάδοσης των εντέχνως παραπλανητικών αποκαλύψεων;

Επισήμανση Τέταρτη και Τελευταία: Αυτή την κάπως αιρετική σκέψη που εγώ έκανα αλλά όχι απίθανη, της Αστυνομίας δεν της πέρασε από το μυαλό;

Κάπου εδώ τελειώνει η πρώτη σύντομη τοποθέτησή μου για είδηση από αυτές που καθημερινά μας πολιορκούν χωρίς σχολιασμό από τα μέσα και χωρίς σχεδόν κανείς να προβληματίζεται για το «αυτονόητό» τους.

του Σωτήρη Φιλαλήθη*]

* Ο Σωτήρης Φιλαλήθης γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1948. Δηλώνει Ερασιτέχνης Δημοσιογράφος. Πεδία με τα οποία καταπιάνεται είναι η Τέχνη, η Επιστήμη, η Φιλοσοφία, η Ιστορία, η Τεχνολογία, ο Αθλητισμός, η Ψυχανάλυση, το Διαδίκτυο, τα Social Media.. Αρχισυντάκτης των Περιοδικών «Πρωτότυπη Σκέψη» και «Σπεύδε Βραδέως».  Βγάζει τα προς το ζην με την δικηγορία. Ξεκίνησε συνεργασία με το Camera Stylo τις 12 Απριλίου του 2015.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.