ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΞΥΘΑΛΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ – ΗΘΟΠΟΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

nikos_xuthalis

Καταγγέλλω την διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ως παράνομη και προσχηματική.

Δραστηριοποιούμαι στον χώρο του Οπτικοακουστικού ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και εκδότης εδώ και 40 χρόνια με επιτυχία και διακρίσεις.

Μετά από δημόσια πρόσκληση – εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., κατέθεσα την υποψηφιότητά μου μαζί με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και δικαιολογητικά.

Η διαδικασία προέβλεπε και συνέντευξη – ακρόαση των υποψηφίων από το Διοικητικό Συμβούλιο. Μου ορίστηκε ως ημερομηνία συνέντευξης η 2/6/2015 και προσήλθα την πιο πάνω ημερομηνία στα γραφεία του Ε.Κ.Κ. για να δώσω συνέντευξη.

Με μεγάλη μου έκπληξη διεπίστωσα ότι κατά τη συνέντευξη παρίσταντο μόνο τρία μέλη του επταμελούς Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αλέξης Γρίβας, και τα μέλη Γιώργος Μαυροψαρίδης και Κώστας Τερζής, ενώ από διασταυρωμένες πληροφορίες γνωρίζω ότι στην ακρόαση άλλων υποψηφίων υπήρξε σχεδόν απαρτία του Δ.Σ.

Διαμαρτυρήθηκα για την παρατυπία αυτή, καθώς το Δ.Σ. συνεδρίαζε χωρίς να υπάρχει απαρτία, αφού απουσίαζαν τέσσερα από τα μέλη του, διερωτώμενος πως είναι δυνατό να αποφασίσουν για τις υποψηφιότητες μέλη τα οποία δεν έχουν παρευρεθεί στις συνεντεύξεις και δεν γνωρίζουν τους υποψηφίους.

Για το αδιάβλητο και νόμιμο της διαδικασίας ζήτησα να μου δοθούν τα βιογραφικά σημειώματα των συνυποψηφίων μου για την θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ , με βάση την προκήρυξη της 12ης Μαΐου 2015, τα οποία είχα ήδη ζητήσει με επιστολές μου, πλην όμως, το Δ.Σ. του ΕΚΚ αρνήθηκε να μου τα χορηγήσει με τη δικαιολογία ότι, δήθεν, αυτά αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Απάντησα εγγράφως ότι τα βιογραφικά αυτά δεν είναι προσωπικά δεδομένα από την στιγμή που οι υποψήφιοι διεκδικούν δημόσια θέση, όταν μάλιστα στον Τύπο έχουν διαρρεύσει και συγκεκριμένα ονόματα. Έχω μάλιστα καταθέσει σχετικά αποκόμματα εφημερίδων στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης , η οποία διήρκησε λιγότερο από τριάντα λεπτά, διέκρινα μια διάθεση επίσπευσης της όλης διαδικασίας εκ μέρους του Δ.Σ. και μάλιστα δεν μου επετράπη επί της ουσίας να αναπτύξω τις απόψεις και το όραμά μου για το παρόν και το μέλλον του Ε.Κ.Κ., και στην ουσία μου αφαιρέθηκε ο λόγος, προκειμένου να περατωθεί άρον άρον η «συνέντευξή» μου.

Τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η «συνέντευξή» μου ήταν μέρος μιας τυπικής διαδικασίας, στην οποία μάλιστα δεν τηρήθηκαν ούτε καν τα προσχήματα της νομιμότητας και ότι η απόφαση για την επιλογή του Γενικού Διευθυντή είναι προειλημμένη. Ειδικά για την περίπτωσή μου, η συνέντευξη ήταν μια «παρωδία» στην οποία δεν τηρήθηκε καν, για τα προσχήματα, η νομιμότητα και αποσκοπούσε στο να νομιμοποιήσει την όλη διαδικασία για την επιλογή του «εκλεκτού» άνωθεν για την εν λόγω θέση.

Είναι προφανές ότι η επιλογή του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. δεν γίνεται με βάση την αξιοκρατία, την διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Καταγγέλλω ως παράνομη την όλη διαδικασία και δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι των νομίμων δικαιωμάτων μου.

Νίκος Ξυθάλης

Σκηνοθέτης-Ηθοποιός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: