Διορισμός του Γρηγόρη Καραντινάκη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου | Παράνομος ο διορισμός του νέου Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. κατά τον Χάρη Παπαδόπουλο

karantinakis

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και του αν. Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Ξυδάκη διορίζεται με τριετή θητεία στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο σκηνοθέτης κ. Γρηγόρης Καραντινάκης.

papadopoulos

Τίτλοι τέλους στο σήριαλ του παράνομου διορισμού

του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ο Χάρης Παπαδόπουλος καταγγέλλει τις παρανομίες

και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

Σήμερα έπεσαν οι τίτλοι τέλους του σήριαλ με τίτλο «Διορισμός (παράνομος) Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου», καθώς δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. ο διορισμός του προαναγγελθέντος από τις «σειρήνες» προσώπου, που τυγχάνει να είναι ο εκλεκτός των γνωστών κέντρων που επί σειρά ετών «λυμαίνονται» το Ε.Κ.Κ.

Τα επεισόδια του σήριαλ περιλαμβάνουν σειρά παρανομιών εκ μέρους τόσο των αρμοδίων Υπουργών όσο και των διοικούντων το Ε.Κ.Κ., που επισύρουν κυρώσεις για αστικές και ποινικές ευθύνες. Ήδη έχω υποβάλει μήνυση κατά του πρώην Υπουργού Πολιτισμού για παράβαση καθήκοντος με κατάχρηση εξουσίας, η οποία απεστάλη από τον αρμόδιο Εισαγγελέα  στη Βουλή για άρση της ασυλίας του, έχω προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια για την παράλειψη του διορισμού μου, έχω ασκήσει αγωγή κατά του Ε.Κ.Κ. διεκδικώντας τις αποδοχές που παρανόμως στερούμαι, και την προσεχή Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 εκδικάζεται αίτησή μου ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ε.Κ.Κ. περί αναστολής της παράνομης αυτής διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης νέου Γενικού Διευθυντή του Κέντρου. Παράλληλα, αίτηση ακυρώσεως έχει ασκηθεί και στο Συμβούλιο Επικρατείας από τέσσερα παρανόμως παυθέντα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. που ψευδώς φέρονται ως παραιτηθέντα, κατά της πράξης του διορισμού νέου Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.

Δυστυχώς παρά τις εξαγγελίες της  Κυβέρνησης για σεβασμό της νομιμότητας, διαφάνεια και αξιοκρατία, οι συναρμόδιοι Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας έχουν προβεί σε έκδοση σειράς παρανόμων πράξεων, παραβαίνοντας τα καθήκοντά  τους, και παραβιάζοντας το νόμο και τις αρχές της χρηστής διοίκησης, έφτασαν δε στο σημείο να υπογράψουν απόφαση με την οποία ουσιαστικά αρνούνται τον διορισμό μου ως Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. ισχυριζόμενοι ότι δήθεν δεν διαθέτω  τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση αυτή, παραγνωρίζοντας όλα τα στοιχεία του βιογραφικού μου που είχαν τεθεί υπόψη τους και με βάση τα οποία το προηγούμενο -και νόμιμο- Δ.Σ. του  Ε.Κ.Κ. με επέλεξε για τη θέση του  Γενικού Διευθυντή.

Χαρακτηριστικά αναφέρω, πέραν της ανάδειξής μου ως Προέδρου της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών επί δεκαπενταετία (πράγμα που καταδεικνύει περίτρανα την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου στις ικανότητές μου), τη θητεία μου ως μέλος του Δ.Σ. της πρώην ΕΡΤ Α.Ε. και ως Πρόεδρος της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής-Προμηθειών, όπου είχα την ευθύνη της κατάρτισης προϋπολογισμών και ισολογισμών και του συντονισμού των επιμέρους τμημάτων που αφορούσαν τα ζητήματα των προμηθειών, και διαχειρίστηκα τεράστια χρηματικά ποσά -δημόσιο δηλ. κατ΄ ουσίαν χρήμα- με άριστο τρόπο, επιτυγχάνοντας σημαντικότατες οικονομίες και εκπληρώνοντας στο ακέραιο τα  καθήκοντά μου. Επίσης διατέλεσα Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Πόρων για τον Κινηματογράφο της πρώην ΕΡΤ Α.Ε., μια θέση δηλ. η οποία είναι απολύτως αντίστοιχη με τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. (ο οποίος επιλέγει ταινίες προς χρηματοδότηση και εισηγείται σχετικά με αυτές), και από την οποία στήριξα έμπρακτα, στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, την Ελληνική κινηματογραφία.

Άλλωστε, η ίδια η απόφαση αυτή του Υπουργού και του Αν. Υπουργού Πολιτισμού περί άρνησης υλοποίησης της απολύτως σύννομης και τεκμηριωμένης απόφασης του προηγούμενου -και νόμιμου- Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. περί διορισμού μου παραβιάζει ευθέως την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο του Κέντρου, γι’ αυτό άλλωστε και η διοίκηση του Υπουργείου Πολιτισμού έσπευσε να παύσει τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. πριν τη λήξη της θητείας τους, χωρίς να έχει νόμιμο δικαίωμα προς τούτο, και διορίζοντας άλλα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου αυτά να προτείνουν τον «εκλεκτό» του Υπουργείου, όπερ και εγένετο, παρόλο που είχα επανειλημμένως ζητήσει συνάντηση για να λυθεί το θέμα, τόσο από τον Αναπλ. Υπουργό όσο και από το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., αυτοί το αρνήθηκαν έχοντας πια ακέραια την ευθύνη.

Κατόπιν όλων αυτών, είμαι υποχρεωμένος, υπερασπιζόμενος τον Νόμο, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μου, να καταφύγω και πάλι στη Δικαιοσύνη μέχρι την τελική μου δικαίωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.