1. Κλέων Γρηγοριάδης: Να ουρλιάξουμε Όχι και αν χρειαστεί, να είναι η τελευταία πράξη της ζωής μας (ηχητικό) | 2. Κλέων Γρηγοριάδης στο MEGA: «Όχι στη χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης σας» [ΒΙΝΤΕΟ]

1. Κλέων Γρηγοριάδης: Να ουρλιάξουμε Όχι και αν χρειαστεί, να είναι η τελευταία πράξη της ζωής μας (ηχητικό)

  • 03.07.2015
kleon grigoriadis

Το Όχι στο επικείμενο δημοψήφισμα δεν είναι απλώς πατριωτικό καθήκον. Είναι, θα έλεγα, πανευρωπαϊκό καθήκον. Αισθάνομαι, σαν πολίτης αυτής της χώρας που γέννησε την Ευρώπη, ότι έχουμε υποχρέωση ηθική και ιερή να μην επιτρέψουμε στην Ευρώπη να πάψει να είναι δημοκρατία και να ισχύουν δημοκρατικές διαδικασίες. Φαίνεται να είναι κεφαλαιώδες, αλλά να μην αφορά τους ανθρώπους που πεινάνε, ωστόσο τους αφορά άμεσα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεχίσουν οι λαοί της Ευρώπης να παίρνουν τις αποφάσεις και όχι τα χρηματοοικονομικά λόμπι και οι αγορές. Για την πατρίδα μας έχει πολύ μεγάλη σημασία όλος αυτός ο συρφετός των διαπλεκόμενων μαφιόζων που καταλήστεψαν τη χώρα, που εγκαθίδρυσαν, εγκατέστησαν και συντήρησαν το πελατειακό κρατος με τους αιχμάλωτους δημόσιους υπάλληλους και άλλους διορισμένους, να πάει από εκεί που ήρθε, γιατί είναι η μόνη πιθανότητα να μπορέσουμε να ανακάμψουμε σαν οικονομία και τελικά να τραφούμε. Όσο έχουμε κλέφτες να μας κυβερνούν, μαφιόζους σαν αυτούς που ήταν μέχρι την πρώτη φορά Αριστερά, θα συνεχίζουμε να μην έχουμε καμία πιθανότητα να βγούμε από την ύφεση, θα συνεχίζουμε να μην έχουμε καμιά πιθανότητα να θρέψουμε τους πάμφτωχούς μας, αυτούς που δεν έχουν δηλαδή να σιτιστούν και που δεν έχουν στέγη, θα συνεχίζουμε να βυθιζόμαστε προς τη βαρβαρότητα.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να σταματήσει η βαρβαρότητα στην Ελλάδα τώρα και στην Ευρώπη μεθαύριο, οφείλουμε απέναντι στις επόμενες γενιές, όλα τα παιδιά είναι παιδιά μας και των άλλων είναι δικά μας παιδιά, κάθε γενιά έχει παιδιά της τα επόμενα, οφείλουμε απέναντι σε αυτά τα παιδιά να ουρλιάξουμε Όχι και, αν χρειαστεί, να είναι η τελευταία πράξη της ζωής μας. Αυτό το Όχι θα το έκανα ακόμα κι αν έπρεπε να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω.

http://www.avgi.gr/

kleon grigoriadis sarafoglou

2. Κλέων Γρηγοριάδης στο MEGA: «Όχι στη χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης σας» [ΒΙΝΤΕΟ]

Tο λάθος να καλέσει στο μεσημεριανό του δελτίο ειδήσεων τον ηθοποιό Κλέωνα Γρηγοριάδη έκανε το MEGA, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που μαζί με άλλους καλλιτέχνες υπογράφουν μία επιστολή υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Η συζήτηση δεν είχε και τόσο καλή κατάληξη για το κανάλι καθώς ο Κλέωνας Γρηγοριάδης δεν υποστήριξε μόνο το «όχι» στην κάλπη αλλά και το «όχι» στην «χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης»! 

Ξεκινώντας ο ηθοποιός διατύπωσε την άποψη ότι όταν κάποιος έχει τη στήριξη 10 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι σαφές ότι είναι πολύ πιο ισχυρός διαπραγματευτής από όταν έχει απλά τη στήριξη ενός υπουργικού συμβουλίου. Ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι κομματικά ενταγμένος στον ΣΥΡΙΖΑ κι ότι μόλις στις τελευταίες εκλογές τον ψήφισε ο Κλέων Γερωργιάδης συνέχισε λέγοντας ότι αφού ο πρωθυπουργός εξήντλησε όλες τις εναλλακτικές που είχε βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα αν θα παραμείνει έντιμος ή όχι.

Η κεντρική παρουσιάστρια του Μεγάλου Καναλιού Μαρία Σαράφογλου ρώτησε εν συνεχεία τον ηθοποιό αν πιστεύει ότι το δημοψήφισμα θα πείσει τους Ευρωπαίους να αλλάξουν στάση. «Πιστεύω ότι έχουν πειστεί οι Ευρωπαίοι, για αυτό κι άλλωστε είναι πανικόβλητοι και προσπαθούν να μας τρομάξουν», απάντησε εξηγώντας ότι προβαίνουν σε κατάπτυστες δηλώσεις ωμής παρέμβασης συντεταγμένα. «Το διακύβευμα είναι σαφές ότι είναι για το αν θα έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε γα τις τύχες μας, αλλιώς μπορούμε να μιλάμε για χούντα», είπε ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Δράττομαι της ευκαιρίας, μιας και είμαι στο MEGA, να πω ότι η συμπεριφορά των ιδιωτικών σταθμών είναι αήθης, θα χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη για να μην πως κάτι πιο βαρύ», συνέχισε ο ηθοποιός. Η Μαρία Σαράφογλου αντέτεινε τότε ότι «εκείνος φιλοξενείται σε έναν από αυτούς τους σταθμούς, ο οποίος και του δίνει βήμα τώρα και που δίνει ισότιμο βήμα σε όλους».

«Έχετε την αίσθηση ότι δίνεται ισότιμο χρόνο σε όλους; Δίνεται το ίδιο βήμα στη μία άποψη και στην άλλη; Έχετε την αίσθηση ότι στο ζύγι, είστε εντάξει;», την ρώτησε τότε ο ηθοποιός, με την παρουσιάστρια να απαντάει «Εγώ μπορώ να σας μιλήσω μόνο για το MEGA» και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη να την αποστομώνει λέγοντας: «Μα για το ΜEGA σας μιλάω κι εγώ!» και να επιμένει αν ο σταθμός προβάλει ισότιμα και τις δύο απόψεις.

Σε μια όχι και τόσο ψύχραιμηκι αντικειμενική εκτίμηση τότε η Μαρία Σαράφογλου είπε: «Δεν φταίω εγώ εάν όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ». Αυτό ήταν που έκανε και τον Κλέωνα Γρηγορίαδη να χάσει τη δική του ψυχραιμία που ομολογουμένως με δυσκολία συγκρατούσε. «Οι κοινωνικές ομάδες που προβάλλεται εσείς», της είπε και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δημοσιογράφου εκείνος τη ρώτησε και που ξέρετε εσείς ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες στηρίζουν το ναι.

Σε εμφανώς δύσκολη θέση και προβλέποντας το… «Κούγκι» που θα ακολουθούσε, η παρουσιάστρια του MEGA προσπάθησε να κατευνάσει τον ηθοποιό συμβουλεύοντας τον να μην αναλώσει τον χρόνο που του δίνει στην αντιπαράθεση.

«Θα τον αναλώσω λοιπόν όπως θέλω εγώ!», ήταν η απάντηση του. Και συνέχισε: «Πρέπει να ψηφίσουμε όχι κυρίως για να φύγει η χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης από την Ελλάδα. Να τα μαζέψει και να πάει από εκεί που ήρθε».

Θιγμένη η Μαρία Σαράφογλου ύψωσε κι εκείνη τη φωνή της ρωτώντας τον ηθοποιό αν είναι χούντα που βρίσκεται στον αέρα του MEGA και λέει την άποψη του, κι όταν εκείνος άρχισε να μιλάει για τη συντεταγμένη τρομολαγνεία που τα ιδιωτικά κανάλια μεταδίδουν άρχισε να μιλάει παράλληλα με εκείνον.

Μετά από έναν πολύ σύντομο διάλογο περί ουρών και συνταξιούχων στα ΑΤΜ, η Μαρία Σαράφογλου το «πήρε προσωπικά» και δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχτεί τις προσβολές περί χούντας, για να λάβει την απάντηση ότι θα τις δεχτεί θέλει δεν θέλει, και να κλείσει τον ηθοποιό…

Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται στο Μεγάλο Κανάλι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: