Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά & Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Φαβιέρου 43, σύντομα και νέος χώρος!

«Η εκπαίδευση είναι κάτι το αξιοθαύμαστο, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πότε-πότε ότι τίποτα που αξίζει να το γνωρίζεις δεν διδάσκεται, μόνο βιώνεται!» Oscar Wild

Το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ για παιδιά και εφήβους ανοίγει την αυλαία του, για να υποδεχτεί τους νέους αλλά και παλαιότερους φίλους του.

Από 1η Οκτωβρίου 2015, ξεκινούν οι ομαδικές μας δράσεις με άξονα το θέατρο.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδιτη μίμησητη παντομίμα, το εκπαιδευτικό δράματις ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), τη σωματική έκφρασητην εξάσκηση φωνής- λόγου, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις, τα παιχνίδια ρόλων, τους αυτοσχεδιασμούς, και τις δραματοποίησεις το παιδί έρχεται σε επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά και το περιβάλλον του.

Εκφράζεται και διοχετεύει δημιουργικά την ενέργεια του, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η σκέψη του, τα συναισθήματά του και κυρίως η φαντασία του! Το παιδί καταφέρνει να εξωτερικεύει τις προσωπικές του εμπειρίες, ιδέες και συναισθήματα σε ποικίλες εκφραστικές μορφές, αλλά και να εκφράζει ελεύθερα και αβίαστα τον ψυχικό του κόσμο και την προσωπική του άποψη.

Στόχος μας να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους με έναν δημιουργικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Προτρέπονται να χαλαρώσουν, να εκφραστούν, να χαρούν, να γελάσουν και τελικά να μπορέσουν με έναν έμμεσο τρόπο να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν κάνοντας χρήση όλων των εκφραστικών τους μέσων.

Τμήματα ηλικιακά: 3-4 ετών, 4-5 ετών, 5-6 ετών, 6-8 ετών, 8-10 ετών, 10-12 ετών, Έφηβοι Γυμνασίου, Έφηβοι Λυκείου

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ

• Θα δημιουργήσουν τις δικές τους θεατρικές παραστάσεις, που θα ανέβουν στο θέατρο Απόλλων.

• Όλοι οι μαθητές μας θα παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, χορογράφους κλ.)

• Θα έρθουν σε επαφή και με τέχνες παραστατικές που συνδέονται άρρηκτα με το θέατρο: τη μουσική, τη δημιουργική κίνηση και τον κινηματογράφο .

• Με επισκέψεις στο θέατρό μας όπου θα γνωρίσουν τη λειτουργία του θεάτρου ως ένα σύστημα συντελεστών όπου ο καθένας είναι επιφορτισμένος με ένα συγκεκριμένο ρόλο.

• Οι έφηβοί μας 12- 17 ετών, θα συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια σε συνεργασία με τη δραματική σχολή και εμψυχωτές σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

• Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός, Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου

• Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, σκηνοθέτης- θεατρολόγος

• Μαρία Αθανασοπουλου, θεατροπαιδαγωγός

• Δέσποινα Κριμπά, μουσικός- παιδαγωγός

• Βάγια Ζεππάτου, μουσικός- παιδαγωγός

• Μαρίνα, Αγγελάτου, δασκάλα χορού

• Παναγιώτης Φαφούτης, σκηνοθέτης κινηματογράφου

• Δημητρά Μαντζάνα: ψυχολόγος

• Ανδριάνα Αγγελοπούλου, γραμματέας

• Κώστας Καζάκος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Ελένη Μποζά, Διευθύντρια Δραματικής Σχολής

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 623 730 (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας) 694 7354515 (Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Γραμματεία) 697 6878104 (Γιούλη Δούβου), http://www.dipethepatras.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

http://www.thebest.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.