Προσαγωγή συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen από τη συχνότητα 106.7 της ΕΡΤ

kalfagiannis kounis

23.09.2015

14.48 Αφέθηκαν ελεύθεροι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης κι ο ταμίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, Δημήτρης Κούνης.

Προσαγωγή του Παναγιώτη Καλφαγιάννη προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Δημήτρη Κούνη, γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen από τη συχνότητα 106.7 της ΕΡΤ.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης προσήχθησαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και Δημήτρη Κούνης, αντίστοιχα. Αιτία ήταν σχετική παρέμβαση της ΕΕΤΤ, για τη μετάδοση του προγράμματος της EPTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ.
Το πρόγραμμα «έβγαινε στον αέρα» χωρίς άδεια. Συνέχισε όμως να μεταδίδεται, από την εποχή της ΝΕΡΙΤ, αλλά και έπειτα από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο εκπομπής του σταθμού στο Γαλάτσι, για να διεκπεραιώσουν τις προσαγωγές. Για να μην οδηγηθεί στο τμήμα ο τεχνικός, ο οποίος εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον πομπό, εμφανίστηκαν οι δύο συνδικαλιστές και ανέλαβαν την ευθύνη της λειτουργίας του σταθμού.

Στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν την προσαγωγή, γνωστοποιώντας ότι ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε παράσχει διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού. Αναμένεται επίσημη τοποθέτηση του κ. Σπίρτζη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επικρατεί έντονη δυσφορία για την κίνηση της ΕΕΤ η οποία, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρη Περπατάρη, ενήργησε έτσι κατόπιν αιτήματος ιδιωτικού σταθμού.

ΑΔΕΔΥ: Τρομοκρατικού χαρακτήρα η σύλληψη του Π. Καλφαγιάννη

Αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους».

Καλεί, τέλος, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταγγέλουμε την καταστολή της ελεύθερης φωνής του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤopen που αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της ΕΡΤ ενάντια στο “μαύρο”. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους προσαχθέντες και σε όλους τους συντελεστές της ΕΡΤopen. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στη φίμωση των ελεύθερων φωνών συνεχίζεται άνευ ορίων και άνευ όρων».

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την σύλληψη και κράτηση στο Α. Τ. Κυψέλης, του προέδρου και του ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη και Π. Κούνη καθώς και την κατάσχεση του εξοπλισμού της ΕΡΤOpen.Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά προάγγελος επίθεσης στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, σε εφαρμογή του σχετικού νόμου που προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, το οποίο η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στο κεφάλαιο και του Ευρωπαίους “εταίρους” της.

Τα λεγόμενα υπουργών της κυβέρνησης περί «άγνοιας» δεν πείθουν κανένα, γιατί τέτοιες ενέργειες δεν εκπορεύονται ούτε στρέφονται σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής-αντεργατικής-αντιδημοκρατικής πολιτικής της κυβέρνησης συνολικά.
Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους στα ΜΜΕ, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε κάθε κλάδο, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση, με όλα τα μέσα, των κατακτημένων με αγώνες δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Καταγγελία της βάναυσης και αυθαίρετης σύλληψης συνεργατών της EΡTopen
Ελλάδα

Δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.

Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ΕΡΤopen.

ΚΑΤΑΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον περασμένο Γενάρη δήλωνε πως το μοντέλο αυτοδιαχείρισης της ελεύθερης ERTOPEN, θα ήταν το μοντέλο της αναδομημένης υποτίθεται ΕΡΤ. Στην πορεία, άρχισαν να κόβονται εκπομπές από την ΕΡΤ3, να στοχοποιούνται παραγωγοί της ERTOPEN. Η ΕΡΤ άρχισε γρήγορα να μοιάζει στην ΕΡΤ, που όλος ο λαός θέλησε να κάνει στην άκρη, όταν έπεσε το μαύρο τον Ιούνη του 2013.

Τώρα η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρά στο δεύτερο μαύρο, «ρίχνοντας» τον πομπό εκπομπής της ERTOPEN, και στέλνοντας στην αστυνομία τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, και του μέλους του ΜΕΤΑ Δημήτρη Κούνη.

Έτσι αποτυπώνεται η νέα συμμαχία της κυβέρνησης με το κεφάλαιο των media. Το μαύρο στην ERTOPEN,, όπως και οι συλλήψεις των συνδικαλιστών, προειδοποιούν για την κατάσταση και μέσα στην ίδια την ΕΡΤ το επόμενο διάστημα. Δηλώνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, την προσήλωση της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, στο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο.

Να συνεχίσει να εκπέμπει η ERTOPEN. Όχι στο νέο «μαύρο».

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι συνδικαλιστές.

Ραδιοτηλεοπτικά μέσα τώρα ανοιχτά στο λαό και τους κοινωνικούς αγώνες, με εργατικό έλεγχο.

23/9/15

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Η ΕΤΕΚΤ–ΟΤ καταδικάζει απερίφραστα την σύλληψη των 2 συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ κ.Καλφαγιάννη και κ.Κούνη .
Η ERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να ξεκινά την εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου από ένα συλλογικό εγχείρημα που ξεκίνησε εξ’ αιτίας του «μαύρου» της ΕΡΤ και της εγκάθετης δημοσιογραφίας που η τότε κυβέρνηση ήθελε να εγκαταστήσει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ .
Είναι αδιανόητο μια αριστερή κυβέρνηση να τα βάζει με εργαζόμενους που με το ήθος και το σθένος τους επι 2μιση χρόνια προσφέρουν στον ελληνικό λαό πραγματική δημοσιογραφία και ενημέρωση, και να αφήνει στο απυρόβλητο κανάλια και καναλάρχες που χρησιμοποιούν συχνότητες του Ελληνικού λαού προς όφελος των διαπλεκόμενων συμφερόντων τους .

ΕΤΕΚΤ-ΟΤ 23/09/2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.