Ίρις 2015 – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους-Επιστολή Γιάννη Καραμπίτσου προς την Επιτροπή του Κινηματογραφικού Τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α. και τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Ο.Φ.Π.Α.

 

IRIS 2015 01

Ο Κινηματογραφικός Τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α. σας προσκαλεί στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

 Ίρις 2015″, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ίριδα από 9 έως 11  Οκτωβρίου 2015.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

 

 

Παρασκευή 9/10

 

  • 17.00: Πρώτα βήματα 

Αρχικές σκηνοθετικές απόπειρες μελών του Τομέα στην ταινία μικρού μήκους

 

  •  18.00: Από τον 20ο στον 21ο αιώνα 

Ταινίες μικρού μήκους του Κιν/φικού Τομέα των ετών 1997-2009

 

  • 20.00: Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Σιπσίδη 

Προβολή ταινιών μικρού μήκους του σκηνοθέτη και συζήτηση μαζί του

 

 

 IRIS 2015 02

 

Σάββατο 10/10

 

  • 17.00 Πειραματισμοί

Ταινίες μικρού μήκους του Κιν/φικού Τομέα με πειραματική διάθεση

 

  • 18.00: Σύγχρονες τάσεις   

Ταινίες μικρού μήκους του Κιν/φικού Τομέα των ετών 2010-15

 

  • 20.00: Το σενάριο στην ταινία μικρού μήκους  

Συζήτηση με τους δημιουργούς Κώστα Γεραμπίνη, Γιούλα Μπούνταλη, Αλέξανδρο Σκούρα

 

  • 22.00: The cult zone  

Ταινίες μικρού μήκους του Κιν/φικού Τομέα με ξεχωριστό ύφος

 

 

 

Κυριακή 11/10

 

  • 17.00: Το φιλμ είναι πάντα εδώ  

Ταινίες μικρού μήκους του Κιν/φικού Τομέα σε φιλμ Super8 και όχι μόνο

 

  • 20.00: Αφιέρωμα στο Αντώνη Γλαρό

Προβολή ταινιών μικρού μήκους του σκηνοθέτη (και μέλους του Τομέα) και συζήτηση μαζί του

 

 

 

www.kinimatografiko.gr 

Στην  ΙΡΙΔΑ (Ακαδημίας και Ιπποκράτους 15)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΠΙΤΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ Π.Ο.Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Π.Ο.Φ.Π.Α.

Αθήνα 9-10-2015

αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του Κινηματογραφικού Τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α., μέλη της Επιτροπής του Κινηματογραφικού Τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α., μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Ο.Φ.ΠΑ.

οργανώνετε ένα φεστιβάλ με παραγωγές ταινιών του κινηματογραφικού τομέα. προβάλλετε και ταινίες παραγωγής 1997-2009. Το 2001 μαζί με άλλα μέλη του κινηματογραφικού τομέα, που αποτελούσαν μάλιστα και μέλη του σεμιναρίου σεναρίου και σκηνοθεσίας του κινηματογραφικού τομέα που τότε συντόνιζα, αλλά και του θεατρικού τομέα δημιουργήσαμε μια ταινία παραγωγής του Κινηματογραφικού Τομέα με τίτλο «Δύσκολοι Έρωτες: Η Περιπέτεια ενός Φωτογράφου». Να θυμίσω ότι εκείνη τη χρονιά όπως και την προηγούμενη εκτός από απλό μέλος του κινηματογραφικού τομέα ήμουν Πρόεδρος του Κινηματογραφικού Τομέα και την προηγούμενη χρονιά, χρονιά της 11μηνης κατάληψης που κατέληξε σε νίκη των φοιτητών του Π.Ο.Φ.Π.Α και υποχώρηση των πανεπιστημιακών αρχών που ήθελαν να μετατρέψουν την ίριδα σε αίθουσα της νομικής είχα την τιμή να είμαι και Πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Π.Α. Δεν βλέπω την ταινία αυτή να συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των προβολών και από όσο ξέρω ποτέ δεν συμπεριλήφθηκε σε κάποιο πρόγραμμα προβολών του κινηματογραφικού τομέα. Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι γίνεται αυτό; Και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει ακριβώς η απόψή σας, αλλά το ερώτημα που θέτω είναι με ποιο δικαίωμα, από ποια εξουσία αντλείτε αυτό το δικαίωμα να προβαίνετε σε τέτοιου είδους εξαιρέσεις; Επειδή τέτοιο δικαίωμα προφανώς δεν έχετε, θα ήθελα μια έγγραφη ενημέρωση και τοποθέτηση από την επιτροπή του κινηματογραφικού τομέα και από τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Ο.Φ.Π.Α ότι αυτό έγινε εκ παραδρομής και ότι στην πρώτη παρόμοια εκδήλωση η ταινία που παράχθηκε από τον κινηματογραφικό τομέα το 2001 «Δύσκολοι Έρωτες: Η Περιπέτεια ενός Φωτογράφου» από το μέλος του κινηματογραφικού τομέα και του Π.Ο.Φ.Π.Α. Γιάννη Καραμπίτσο θα προβληθεί κανονικά όπως οι υπόλοιπες ταινίες- παραγωγές του Κινηματογραφικού Τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α.

Με εκτίμηση

Γιάννης Καραμπίτσος

(σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου
πρώην μέλος του κινηματογραφικού και του θεατρικού τομέα- πρώην μέλος και πρόεδρος της επιτροπής του κινηματογραφικού τομέα και της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Ο.Φ.Π.Α.).

Υ.Γ. Να διευκρινίσω ότι την επιστολή μου αυτή θα καταθέσω άμεσα και θα την πρωτοκολλήσω εκτός από την Επιτροπή του Κινηματογραφικού Τομέα και τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Ο.Φ.Π.Α. και στην αρμόδια υπηρεσία της Πανεπιστημιακής Λέσχης για τον Π.Ο.Φ.Π.Α.

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.