Βιριδιάνα, Ρώμη Ανοχύρωτη Πόλη και Όλα Είναι Δρόμος (παρόντος του δημιουργού) 12 και 13 Μαρτίου 2016 στο Δήμο Ζωγράφου με ελεύθερη είσοδο

VIRIDIANA-ROME OPEN CITY-OLA EINAI DROMOS

Στο Πλαίσιο της Εκδήλωσης: Ραντεβού στο Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς από το Δήμο Ζωγράφου με ελεύθερη είσοδο | από 8 Μαρτίου έως 23 Απριλίου 2016

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου χαρίζει στο κοινό δωρεάν βραδιές Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς του ελληνικού, ιταλικού, γαλλικού και ισπανόφωνου κινηματογράφου. Από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως και το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, ο χώρος του ΑΛΕΚΑ- ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ γεμίζει με προβολές βραβευμένων ταινιών και συζητήσεις με Έλληνες σκηνοθέτες και δημιουργούς.

Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος για τις δωρεάν βραδιές Σινεμά έχει ο Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός κινηματογράφου), ο οποίος θα προλογίσει τις ταινίες και θα συντονίσει την συζήτηση με το κοινό και τους δημιουργούς, μετά από κάθε προβολή.

Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου 12 και 13 Μαρτίου 2016

Viridiana-POSTER

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3/2016 18:00

Βιριδιάνα, Λουίς Μπουνιουέλ, 1961, 90’.  [διαβάστε αναλυτικό αφιέρωμα για την ταινία]

Με τους: Σίλβια Πινάλ, Φρανσίσκο Ραμπάλ, Φερνάντο Ρέι, Χοσέ Κάλβο, Μαργαρίτα Λοζάνο.

Η δόκιμη μοναχή Βιριδιάνα επισκέπτεται τον θείο της, ο οποίος αποπειράται να τη βιάσει και αυτοκτονεί. Εκείνη, γεμάτη τύψεις, εγκαταλείπει το μοναστήρι και αφιερώνεται σε αγαθοεργίες. «Βέβηλη» ταινία του μεγάλου σουρεαλιστή σκηνοθέτη που ξεσήκωσε μετά τη βράβευσή της με Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες την οργή του Βατικανού και του φρανκικού καθεστώτος – το φιλμ προβλήθηκε στην Ισπανία μόλις το 1977!

ROMA, CITTA APERTA 01

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3/2016 21:00

ROMA  CITTA  APERTA (ΡΩΜΗ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ) Ρομπέρτο Ροσελίνι ,1945, 110′ [διαβάστε αναλυτικό αφιέρωμα για την ταινία]

Με τους: Άννα Μανιάνι, Άλντο Φαρμπρίτζι.

Ταινία που έφερε αισθητική επανάσταση στον χώρο του κινηματογράφου με θέμα την Αντίσταση των δημοκρατικών Ιταλών ενάντια στο φασισμό. Το πρώτο μεγάλο έργο του «ιταλικού νεορεαλισμού», ενός από τα σημαντικότερα αισθητικά κινήματα στην ιστορία του σινεμά από τον Ρομπέρτο Ροσελίνι τον έναν από τους δύο βασικούς εκπροσώπους του (ο άλλος ήταν ο Βιτόριο ντε Σίκα).

ola einai dromos veggos

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 13/3/2016 20:00

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ του Παντελή Βούλγαρη, 1998, 118′  [διαβάστε αναλυτικό αφιέρωμα για την ταινία]

Με τους : Δημήτρη  Καταλειφό, Θανάση Βέγγο, Γιώργο Αρμένη, Κώστα Καζανά, Στέλλα Καζάζη.

Ένας αρχαιολόγος που ο φαντάρος γιος του αυτοκτόνησε στο φυλάκιο, ένας θηροφύλακας που μιλάει τη γλώσσα των πουλιών και ένας επιπλοποιός που τα σπάει σ’ ένα σκυλάδικο, επειδή τον εγκατέλειψε η γυναίκα του, όλοι συνθέτουν την σπονδυλωτή ταινία του Παντελή Βούλγαρη με κοινό παρανομαστή τον πόνο και την συντριβή του ανθρώπου μέσα από τον ατέλειωτο δρόμο της ζωής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό .

Η εκδήλωση Ραντεβού στο Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς από το Δήμο Ζωγράφου είναι μία ευγενική παραχώρηση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (IFG), του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου (INSTITUTO ITALIANO DI CULTURA), της Ισπανικής Πρεσβείας, του Instituto Cervantes του Προξενείου του Ισημερινού, της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο φουαγιέ του κινηματογράφου γίνεται συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.

Οι δωρέαν βραδιές Σινεμά θα πραγματοποιηθούν στον χώρο ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ: 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.