«Έφυγε» o ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος

«Έφυγε» και ο κυρ Βασίλης … σήμερα.

vassilis-tsaglos

Ο Βασίλης Τσάγκλος γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1989 με την προτροπή και καθοδήγηση του καταξιωμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Βασίλη Τσάγκλου.
Δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε το θεμέλιο λίθο για την σύσταση του ως νομικό πρόσωπο και μέχρι σήμερα είναι συμπαραστάτης σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (1985) του Μάρτιν Σκορτσέζε στο Σχολείο του Σινεμά το Σάββατο 18.2.2017 με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση

Ladybird, Ladybird 1994 του Κεν Λόουτς την Κυριακή 19.2.2017 με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση στο Σχολείο του Σινεμά

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου 2017 του Σχολείου του Σινεμά || Ίδρυση «Σχολείου Κεν Λόουτς» Δωρεάν μάθημα-παρουσίαση την Κυριακή 19.2.2017 στις 16.30

Το πρώτο έργο που ανέβασε η ομάδα ενηλίκων ήταν ‘Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ’ του Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου. Προς τιμή του, το θερινό θέατρο του Δημοτικού θεάτρου φέρει την επωνυμία ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΛΟΣ.-Σε σκηνοθεσία δική του στο ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ ανέβηκαν τα έργα : Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ του Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου
-ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ του Μανώλη Κορρέ σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου.
-ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ του Max Mills σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου.

-ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ του Δημήτρη Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου.

Φιλμογραφία
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [συνεργάτης Γκεστάπο]
Η Ανταρσία των Δέκα (1970)
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [άνθρωπος κοτζαμπάσηδων]
Εσχάτη προδοσία (1971)
Ο Αρχιψεύταρος (1971)
Ο Εχθρός του Λαού (1972)
Οι Απάνθρωποι (1972)
Μέρες του ’36 (1972) [δεσμοφύλακας]
Ο Θίασος (1975)
Οι Κυνηγοί – The Hunters (1977) [ενωμοτάρχης]
1922 (1978)
Άγγελος (1982) [(πατέρας)]
Άρπα-Colla (1982) [παπα-Γρηγόρης]
Και ο πρώτος ματάκιας (1982) [στρατηγός]
Ρεπό (1982) [στο ταχυδρομείο]
Η Κάθοδος των Εννέα (1983)
Ο Ανθρωπος που το`παιζε πολύ (1983) [Κυριάκος Σβέρκος]
Εδώ Είναι Βαλκάνια (1984)
Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)
Ayna – Ο Καθρέφτης (1984) [μάντης]
Εν πλω (1985) [υπεύθυνος γραφείου]
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Σαράντος]
Πήρες πτυχίο; (1985) [Αλέκος Ντόβης]
Ο Αδέξιος Εραστής (1985)
Made in Greece (1988)
Και δειλός και τολμηρός (1989) [Νικόλας Δρούγκος]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Διονύσης Δήμας]
Το Φτερό της Μύγας (1995)
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [παπά-Βασίλης]
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997) [θείος Χρήστου]
Τα Ρόδινα Ακρογιάλια (1998)
Το Παιχνιδι της Σκιας (2001)
Uranya (2006) [(παππούς)]
Ο γιος του φύλακα (2006) [Κώστας]
Καντίνα (2009) [παππούς]
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Η βεντέτα 1986|1986 ΕΡΤ2
Το γυμνό κορίτσι 1982|1982 ΕΡΤ
Ο ζητιάνος 1982|1982 ΥΕΝΕΔ
Τα Λαυρεωτικά 1982|1982 ΕΡΤ
Λεηλασία μιας ζωής 1978|1978 ΕΡΤ
Ο Λούσιας 1989|1989 ΕΤ1
Η αγάπη που δε γνώρισε σύνορα (1991) 1991|1991 Mega
Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια 1979|1979 ΕΡΤ
Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα 1996|1996 ΕΤ1
Φάκελλος Αμαζών 1991|1991 ΑΝΤ1
Η φυλή των ανθρώπων 1995|1995 ΕΤ1
Οι δικηγόροι 1982|1982 ΕΡΤ
Οι δικηγόροι της Αθήνας 1994|1994 Star
Ο κήπος με τ’ αγάλματα (1981) 1981|1981 ΕΡΤ
…στο camping… 1989|1989 ΕΤ1
Στο παρά 5 (2005) 2005|2005 Mega
Οι συμμαθήτριες 1985|1985 ΕΡΤ
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται 1975|1975 ΕΙΡΤ
Χαίρε Τάσο Καρατάσο 1985|1985 ΕΡΤ
Παράξενος ταξιδιώτης 1972|1972 ΕΙΡΤ
Πωλείται αγάπη 1992|1992 ΕΤ1
Οι παραστρατημένοι 1979|1979 ΕΡΤ
Η οργή των θεών 1994|1994 ΣΚΑΙ
Πες μου ναι 2005|2005 Alpha
Πορεία 090 1980|1980 ΥΕΝΕΔ
Βεντέττα 1999|1999 Mega
Μαρία Δημάδη 1987|1987 ΕΡΤ2
Μαύρη χρυσαλλίδα 1990|1990 ΕΤ1
Η μάχη των πελαργών 1981|1981 ΥΕΝΕΔ
Έρχονται οι Αμερικάνοι 1993|1993 Mega
Η ετυμηγορία 1978|1978 ΥΕΝΕΔ
Μυστικά και λάθη 2003|2003 Alpha
Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου 2003|2003 Mega
Μεθυσμένη πολιτεία 1980|1980 ΕΡΤ
Μη μαδάς τη Μαργαρίτα 1999|1999 Alpha
Αχ, οι φίλοι μου 1982|1982 ΥΕΝΕΔ
Επικίνδυνη λήψη 1990|1990 Mega
Σαν αδελφές 1999|1999 ΕΤ1
Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης 1991|1991 ΕΤ2
Σκληρή γη 1988|1988 ΕΤ1
Βίος και πολιτεία του Χαράλαμπου Κ 1989|1989 ΕΤ2
Κερένια κούκλα (1987) 1987|1987 ΕΡΤ2
7 θανάσιμες πεθερές: Η κακιά πεθερά 2006|2006 Mega
Safe sex: Βρέξει, χιονίσει… 2005|2005 Mega
Ιστορίες από την απέναντι όχθη: Τους βλέπω 2007|2007 ΑΝΤ1
Η τελευταία Ιθάκη 1986|1986 ΕΡΤ
Μαγική νύχτα: Ποιος ήταν 1995|1995 ΕΤ1
Μαγική νύχτα: Η καρδιά του καθρέφτη 1995|1995 ΕΤ1
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1999) 1999|1999 ΕΤ1
Το γελοίον του πράγματος: Δώρον άδωρον 1994|1994 ΑΝΤ1
Τα χρώματα της αγάπης: Ο πρωταγωνιστής 1997|1997 ΕΤ1
Τμήμα ηθών: Η αναζήτηση 1992|1992 ΑΝΤ1
Βιογραφίες (1977) 1977|1977 ΕΡΤ
Έλληνες διηγηματογράφοι: Το σπίτι των τριών παλικαριών 1982|1982 ΥΕΝΕΔ
Έλληνες διηγηματογράφοι: Τρεις εικόνες 1982|1982 ΥΕΝΕΔ

Το μινόρε μιας καρδιάς (1992)

Ελληνικές τηλεταινίες στις οποίες έχει παίξει:
Ντούα βε, ντούα κούλετς 1988|1988 ΕΤ1
Αναζητώντας τον κυρ Αλέξανδρο 1984|1984 ΕΡΤ2
Χώμα και νερό (1985) 1985|1985 ΕΡΤ
Ελληνικές βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:
Η αγάπη που δε γνώρισε σύνορα (1989) 1989
Εδήλωσα τρελλός δεν πάω στο στρατό 1988
Ένας ώριμος παιχνιδιάρης 1989
Η καρδιά του πατέρα 1990
Η μάνα της φόνισσας 1989
Το μινόρε μιας καρδιάς: Ανάμεσα σε δυο γυναίκες 1989
Ο καπετάνιος και η χορεύτρια 1989
Παλικάρι στα θρανία 1987
Περιμένοντας το αύριο 1989
Το φονικό 1986
Ο τρελλοπαλιάτσος 1986
Το μινόρε μιας καρδιάς: Πικρή ζωή 1989
Το μινόρε μιας καρδιάς: Θύελλα παθών 1989
Η μεγάλη απεργία: Τα Λαυρεωτικά 198?
Τηλεοπτικές θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:
Κερκεμέζοι 1988 ΕΤ1
Στάση λεωφορείου 1976 ΕΡΤ
Η απαγωγή της Σμαράγδας 1977 ΕΡΤ
Το μπουρίνι (1981) 1981 ΕΡΤ
Το ποτάμι (1981) 1981 ΕΡΤ
Χαβιάρι και φακές 1986 ΕΡΤ
Ολονυχτία Τέλος Σχόλη 1982 ΕΡΤ
Το σόι 1983 ΕΡΤ
Το πανηγύρι (1984) 1984 ΕΡΤ
Σχολείο γυναικών 1979 ΕΡΤ
Το τέλος 1980 ΥΕΝΕΔ
Η έξωση (1987) 1987 ΕΡΤ
Το παιχνίδι των ρόλων 2000 ΕΤ1
Περί όνου σκιάς 1973 ΕΙΡΤ
Το όνειρο ενός ανοιξιάτικου πρωινού 1972 ΕΙΡΤ
Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:
Οι μικροαστοί (2000) 2000
Εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ή τις οποίες παρουσίαζε:
Άγιος Βασίλης έρχεται… 1990 ΕΤ1
Απεβίωσεσε σε ηλικία 78 ετών.
Βίντεο από το »Πανηγύρι» του Δ.Κεχαίδη  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s