Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου 2017 του Σχολείου του Σινεμά || Ίδρυση «Σχολείου Κεν Λόουτς» Δωρεάν μάθημα-παρουσίαση την Κυριακή 19.2.2017 στις 16.30

ken-loach-004

Το Σχολείο του Σινεμά μας προσκαλεί στο καθιερωμένο Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου για το νέο έτος.

ken-loach-001

Την Κυριακή 19.2.2017 στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό εισαγωγικό μάθημα σκηνοθεσίας κινηματογράφου στο οποίο μεταξύ άλλων θα ανακοινωθεί η ίδρυση του «Σχολείου Κεν Λόουτς» που θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου. Το Σχολείο Κεν Λόουτς θα αποτελέσει τμήμα του Εργαστηρίου Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου του Σχολείου του Σινεμά, θα εξειδικευθεί στο έργο του μεγάλου Βρετανού δημιουργού, θα δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους αρχικά και αργότερα μεγάλου μήκους με θεματολογία εμπνευσμένη από το έργο και τη φιλοσοφία του.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (1985) του Μάρτιν Σκορτσέζε στο Σχολείο του Σινεμά το Σάββατο 18.2.2017 με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση

Ladybird, Ladybird 1994 του Κεν Λόουτς την Κυριακή 19.2.2017 με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση στο Σχολείο του Σινεμά

seminario-skinothesias kinimatografou 04

Στον τομέα της παρουσίασης του Σεμιναρίου Κινηματογράφου 2017 θα ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι λεπτομερειακά για το περιεχόμενο και τη δομή του σεμιναρίου, για τις προτεινόμενες μέρες και ώρες και για οτιδήποτε αφορά τη λειτουργία του σεμιναρίου. Θα αποφασισθεί η μέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου, θα εγγραφούν όσοι δεν έχουν εγγραφεί.  Είναι σημαντικό να μην λείψει κανείς ενδιαφερόμενος, γιατί μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του σεμιναρίου, ακόμα και αν δεν τον βολεύει η Κυριακή και θέλει να προτείνει άλλη μέρα. 

Το Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου έχει ως στόχο την εμβάθυνση στην Θεωρία και την Πρακτική της Σκηνοθεσίας του Κινηματογράφου, καθώς και στην κατανόηση των βασικών αρχών που την καθορίζουν (Μέγεθος Πλάνων-Καδράρισμα, Σεκάνς – Σκηνές – Πλάνα – Γωνίες λήψης – Κίνηση της κάμερας, άξονας, αλλαγή γωνίας λήψης 30 μοιρών κ.α.), με προβολή, σχολιασμό και ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες επιλεγμένων σημαντικών σκηνοθετών.

Στο πλαίσιο της Πρακτικής Εξάσκησης θα πραγματοποιηθούν σκηνοθετικές ασκήσεις, σεναρίου και υποκριτικής. Με τις βασικές γνώσεις που θα αποκτήσουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του πρώτου μήνα (4 συναντήσεις) θα πραγματοποιήσουν τη συγγραφή του σεναρίου, το κάστινγκ, θα κάνουν ρεπεράζ, το ντεκουπάζ, πρόβες με τους ηθοποιούς, γυρίσματα (με φώτα και ηχητικό εξοπλισμό) και μοντάζ. Παράλληλα με την πρακτική εκπαίδευση, θα συνεχίζεται η θεωρητική κατάρτιση με έμφαση στα ζητήματα σκηνοθεσίας και υποκριτικής, ενώ θα παρασχεθούν βασικές γνώσεις σεναρίου, εικονοληψίας, ηχοληψίας, σκηνογραφίας, διεύθυνσης παραγωγής και μοντάζ.

Ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθεί το σεμινάριο:

· Οργάνωση Παραγωγής-Διεύθυνση Παραγωγής
· Βασικές Αρχές Σεναρίου
· Κινηματογραφική σκηνοθεσία – ο ρόλος του σκηνοθέτη
· Οι Ειδικότητες του Συνεργείου- Σκηνοθετική Ομάδα και οι υπόλοιπες δημιουργικές ομάδες
· Ο Ηθοποιός στον κινηματογράφο
· Σεκάνς – Σκηνές – Πλάνα – Γωνίες λήψης – Κίνηση της κάμερας – Εφέ – Ήχοι
· Ντεκουπάζ Τελική γραπτή μορφή του Σεναρίου Ανάλυση των σκηνών του σεναρίου σε πλάνα, αισθητικό ύφος της ταινίας
· Αισθητική κινηματογράφησης (χώρος-χρόνος-πλάνα-μοντάζ-ήχος):
Ακαδημαϊκή αισθητική
Μοντέρνα αισθητική
· Η Φωτογραφία και ο Σκηνικός Χώρος στον κινηματογράφο
· Το Μοντάζ στον Κινηματογράφο
· Η Μουσική στον Κινηματογράφο

Διάρκεια Σεμιναρίου: 48 ώρες, 12 τετράωρες συναντήσεις

Οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, επίσης θα τους παρασχεθούν ηλεκτρονικές σημειώσεις.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Το Σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε θελήσει χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο αντικείμενο.

Κόστος 170€. Φοιτητές-Προηγούμενοι Μαθητές-Ζευγάρια-Γκρουπ- Μέλη Θεατρικών ή Πολιτιστικών Ομάδων, Εκπαιδευτικοί, Άνεργοι, ΑμεΑ έχουν έκπτωση.  

Πληροφορίες-Εγγραφές: 2130 159 816, 6944143564, schoolofcinemagr@gmail.com. Το κόστος στο πλαίσιο των χαμηλών τιμών που έχει το Σχολείο του Σινεμά.  

συμπληρώστε παρακαλώ τη  Δήλωση Ενδιαφέροντος για το Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου 2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.