Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στο Δήμο Ζωγράφου- Πρόγραμμα Σαββάτου 1 Απριλίου 2017-Περιλήψεις Ταινιών

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

«Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας»
ταξιδεύει στο Δήμο Ζωγράφου
με την παρουσίαση των βραβευμένων ταινιών
Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο  στις 19.00

ΑλέκαΤέχνη Πόλης

Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας 13,

Πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια), Ζωγράφου

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ 2017 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Από 1/4/2017 έως 7/5/2017 Αλέκα-Τέχνη Πόλης

festival_dramas-taxidevei sto dimo zografou

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο και την Κυριακή 1 καιΑπριλίου 2017 στις 19.00, στον πολυχώρο πολιτισμού ΑλέκαΤέχνη Πόλης στο πλαίσιο τουαφιερώματος ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ 2017 , όπου θα προβληθούν οι βραβευμένες ελληνικές ταινίες από το 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο 2016.

Σε ένα διήμερο προβολών, το κοινό του Δήμου Ζωγράφου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες ταλαντούχων κινηματογραφιστών οι οποίοι καταπιάνονται με μια ποικιλία θεμάτων που αγγίζουν σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και θέματα προσωπικά και υπαρξιακά.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω προβολή των ταινιών μικρού μήκους, έχει καθιερώσει ταξίδια των βραβευμένων ταινιών του ετήσιου Φεστιβάλ σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΤΣΟΣ (Σκηνοθέτης, Μοντέρ και Κριτικός Κινηματογράφου) ο οποίος θα συντονίσει μετά το τέλος των προβολών συζήτηση με τους παρευρισκόμενους δημιουργούς

Η διοργάνωση γίνεται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ ΤαινιώνΜικρού Μήκους Δράμας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης συγκεντρώνουμε Τρόφιμα και Φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ζωγράφου.

kyvos

ΚΥΒΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ/  24′

Χρυσός Διόνυσος

H ταινία

Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο στη ζωή του, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό τους σπίτι για να υποδεχτούν τον μικρότερο αδελφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

Ο σκηνοθέτης

Ο Αλέξανδρος Σκούρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε οικονομικά, πολιτισμικές σπουδές και φιλοσοφία. Από το 2008 είναι εισηγητής σεμιναρίου με θέμα τον κινηματογράφου στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ). Έχει γυρίσει 5 μικρού μήκους και 2 ντοκυμαντέρ. Την περίοδο αυτή, βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο «Ελευσίνα».

filoktitis

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ-Ο ΜΥΘΟΣ ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΥ» ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΚΕΤΕΝΙΔΗ / 16′

Βραβείο Ντοκιμαντέρ – 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (2016)

Η Ταινία

Φιλοκτήτης – Ο Μύθος ενός Ξένου είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους το οποίο επαναπροσδιορίζει την κλασική ελληνική τραγωδία «Φιλοκτήτης», μέσα από το πρίσμα της καθημερινής ζωής και των αγώνων ενός πρόσφυγα από τη Σιέρα Λεόνε. Η ταινία διαδραματίζεται στην Αθήνα, μέσα σε αυξανόμενο αντί-μεταναστευτικό κλίμα ως αποτέλεσμα μιας χώρας που εισέρχεται στο όγδοο έτος οικονομικής ύφεσης.

Η σκηνοθέτης

Γεννήθηκε to 1991. Είναι ανεξάρτητη φωτογράφος ντοκιμαντέρ και σκηνοθέτις με έδρα το Λονδίνο. Αποφοίτησε από το Columbia Prep της Νέας Υόρκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Κοινωνιολογίας στο Goldsmiths University of London.
Έχει ασχοληθεί με θέματα όπως η βία των νέων, η μετανάστευση και η ταυτότητα. Το έργο της εκτείνεται από τη φωτογράφηση της καθημερινής ζωής στις γειτονιές της Petare (Καράκας, Βενεζουέλα) έως την ανάλυση της αναβάθμισης του Peck- ham (Λονδίνο, Η.Β) και του εκτοπισμού των παλαιών κατοίκων του.
Στη πρόσφατη δουλειά της περιλαμβάνεται η ταινία «Ballando con Mosquitos», ένα ντοκιμαντέρ που απεικονίζει τους κατοίκους της Αβάνας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου στην Κούβα και ο «Φιλοκτήτης», ένα ντοκιμαντέρ που διερευνά τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι παράνομοι μετανάστες στην Αθήνα.

helga1

HELGA AR I LUND / ΘΕΛΓΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ / 20′

Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ηχου: Κώστας Βαρυμποπιώτης και Βάλια Τσέρου

H ταινία

Μια Γυναίκα, o ψυχίατρός της, ενας μαθητής πιάνου, ένας άντρας, η σύζυγός του και μια γάτα.
Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους;
Τι τους χωρίζει;
Ποιά είναι η Χέλγκα;
Που είναι το Λούντ;

Η σκηνοθέτης

Η Θέλγια Πετράκη είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ανθρωπολόγος. Τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει την ταινία μικρού μήκους Pray (2012), η οποία έχει ταξιδεψει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, και το ντοκιμαντέρ Εγώ και οι Αλλοι (2015) για τον ΟΤΕ TV. To «Η Χέλγκα είναι στο Λούντ» είναι η τρίτη της ταινία σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου στην οποία συνυπογράφει και το σενάριο.

rixi tympanou

ΡΗΞΗ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ΚΙΝ / ΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Κ.Λ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ / 19′

Εύφημος Μνεία

Η ταινία

Ήχοι της πόλης… πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν… Το Κινηματογραφικό Εργαστήριο για Δημιουργία Ταινίας Μικρού Μήκους που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, με εισηγητές τους Αγγελο Κοβότσο και Σπύρο Τσιφτσή, είχε σκοπό να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής. Ετσι οι συμμετέχοντες έγραψαν, κινηματογράφησαν, μόνταραν και γεύτηκαν τη χαρά και τη συγκίνηση αλλά και την ανησυχία και το άγχος μέχρι να δημιουργήσουν την ταινία τους.

Οι δημιουργοί

Οι ενεργοί συμμετέχοντες στη δημιουργία της ταινίας ξεπερνούν τα 37 άτομα, μέλη του εργαστηρίου της Κινηματογραφικής Λέσης Ηλιούπολης, με εισηγητές τους Αγγελο Κοβότσο και Σπύρο Τσιφτσή.

alepou

ΑΛΕΠΟΥ / ΖΑΚΛΙΝ ΛΕΝΤΖΟΥ / 28′

Βραβείο Τώνια Μαρκετάκη για την καλύτερη γυναίκα σκηνοθέτη
Τιμητική Διάκριση Hχου: Λέανδρος Ντούνης
Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου
Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

Η ταινία

Aθήνα, καλοκαίρι. Μετά από καβγά με τη μάνα του, ο Στέφανος κλείνει τη ραπ και μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν ξέρει ακόμη ότι πρόκειται για την τελευταία, ανάλαφρη μέρα της ζωης τους. Ηδη όλα έχουν αλλάξει.

Η σκηνοθέτης

Η Ζακλίν γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1989 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη απο το 1996 κι έπειτα. Αποφοίτησε με έπαινο απο το London Film School το 2013 με την πτυχιακή της ταινία «Μπλε Δεκατρία». Η ταινία συμμετείχε σε πάνω από 30 διεθνή φεστιβαλ, μερικά εκ των οποίων είναι το Διεθνές Φεστιβαλ του Μονπελιέ, το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, το Διεθνές Φεστιβάλ της Ατλάντα. Απέσπασε το Χρυσό Αβγό στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρέυκιαβικ και το πρώτο βραβείο στο Athens Film and Video Festival του Οχάιο (Oscar Qualifying). Το 2014 κέρδισε το βραβείο σεναρίου του Φεστιβάλ της Πάτμου για το σενάριό της, «Luz». Επίσης, συμμετείχε στο Sarajevo Talents καθώς και στο RIFF Talent Lab. Το 2015 συμμετείχε στο Berlinale Talents και στο Berlinale Short Film Station με την «Αλεπού». Το καλοκαίρι του 2015 συμμετείχε στο Athens Film Lab και ήταν μια από τους επτά νικητές, προχωρώντας σε παραγωγή του «Hiwa» σε χρηματοδότηση του Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Το φθινόπωρο του 2015 ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της «Αλεπούς», με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε παραγωγή Φένιας Κοσοβίτσα, καθώς και τα γυρίσματα του «Hiwa». Η Ζακλίν τώρα βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης της πρώτης της μεγάλου μήκους με τίτλο «Σελήνη 66», που μόλις συμμετείχε στο MFI script2film workshop 2016 με trainer τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η «Αλεπού» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 7 Αυγούστου στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο κι αμέσως μετά θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο.

magda

ΜΑΓΔΑ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΡΑΣ / 20′

Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Ιωάννα Τρικενέ

Η ταινία

Η Μάγδα έχει πολλούς φίλους. Της αρέσει να χορεύει με τα περιστέρια, να παίζει με την αγαπημένη της κούκλα και να είναι με τη μαμά της που την αγαπάει πολύ. Χτες η Μάγδα έγινε 30 χρονών.

O σκηνοθέτης

Ο Δημήτρης Ζούρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου και η «Μάγδα» είναι η πτυχιακή και η πρώτη του ταινία. Ηταν βοηθός παραγωγής στην ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα «Runaway Day» (2013) και γ’ βοηθός σκηνοθέτη στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη (2016). Τώρα δουλεύει στην Athens Casting.

twist

TWIST / ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ / 15′

Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

H ταινία
Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η ώρα περνάει. Δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στον διάδρομο.

Ο σκηνοθέτης

Ο Μιχάλης Παπαντωνόπουλος είναι ψυχολόγος, υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και τελειόφοιτος του ΠΜΣ Ψηφιακές Μορφές Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.