Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για την επιστολή παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ., κ. Ιωάννη Λεοντάρη

Με αφορμή το περιεχόμενο και το πνεύμα της επιστολής παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (Ε.Κ.Κ.), κ. Ιωάννη Λεοντάρη, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Κ. θα ήθελαν να επισημάνουν τα εξής:

Από τη ψήφιση του Νόμου 3905 «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης» το 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα έχει αλλάξει επτά φορές. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που οι εκάστοτε Υπουργοί αντικαθιστούσαν τα πρόσωπα τη Διοίκησης, το προσωπικό του Ε.Κ.Κ. συνέχισε να εργάζεται απρόσκοπτα για την εξυπηρέτηση της ελληνικής κινηματογραφίας υπερκαλύπτοντας με όποιο τρόπο ήταν εφικτό τις διοικητικές αρρυθμίες. Ουδέποτε ως τώρα – αλλά και ιστορικά στη σαραντάχρονη πορεία του Ε.Κ.Κ. – εκπρόσωπος της Διοίκησης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στάθηκαν απέναντι στα όργανα Διοίκησης και προκάλεσαν δυσλειτουργίες. Η δημόσια καταγγελία από τον κ. Λεοντάρη περί παρεμπόδισης εφαρμογής του ισχύοντος νομικού πλαισίου είναι εξαιρετικά σοβαρή, ως εκ τούτου το Σωματείο του Ε.Κ.Κ. οφείλει να αποσαφηνίσει τουλάχιστον τα εξής:

-Η ιδιωτική ασφάλεια υγειονομικής κάλυψης του προσωπικού του Ε.Κ.Κ. που ίσχυε επί 25 χρόνια, ουδέποτε υπήρξε παράνομη. Ο νόμος 4336/15 περί «Μη μισθολογικών παροχών» τέθηκε σε ισχύ από 1/1/2016, οπότε και διεκόπη άμεσα.

– Σχετικά με το ζήτημα της «τοποθέτησης μηχανισμού ελέγχου της προσέλευσης των υπαλλήλων στην υπηρεσία τους», το προσωπικό του Ε.Κ.Κ., ελεγχόταν και ελέγχεται στην προσέλευση και αποχώρησή του σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα με την τήρηση παρουσιολογίου. Σημειώνουμε επίσης ότι ο νέος μηχανισμός ηλεκτρονικού ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης έχει ήδη τοποθετηθεί.

-Όπως ο κ. Λεοντάρης όφειλε «να εφαρμόσει πλήρως το νόμο και να επιβάλλει κανόνες ισονομίας για όλο το προσωπικό», αντίστοιχη υποχρέωση τήρησης του νόμου και ισονομίας έχουν και οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Κ.

Ενημερώνουμε πως τον Αύγουστο του 2016, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Ε.Κ.Κ. στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το παρόν Δ.Σ., έστειλε επιστολή υπογραμμίζοντας τα σοβαρά ζητήματα του Οργανισμού που προέκυψαν μετά τη ανάληψη των καθηκόντων του, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ.

-Επίσης, τα αιτήματα μας για: α) πληροφορίες πρακτικές σχετικά με τη μετεστέγαση του Ε.Κ.Κ., β) ολιγοήμερη παράταση της επεξεργασίας του εσωτερικού κανονισμού από πλευράς μας, γ) παράδοση του πορίσματος της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για διαρροή εγγράφων, μας εκπλήσσει που χαρακτηρίζονται ισχυρή αντίδραση.

-Σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Λεοντάρη ότι «σχεδόν για κάθε απόφαση του παρόντος Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. που απέβλεπε στην εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις είτε από φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας, είτε από εργαζόμενους του ΕΚΚ, είτε από μερίδα των Μ.Μ.Ε.», δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι σχετικό, πέραν του ό,τι γράφεται δημοσίως πρέπει και να αποδεικνύεται.

Είναι η πρώτη και ευχόμαστε τελευταία φορά, που ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε δημοσίως σε παραιτηθέντα ή νυν εκπρόσωπο του Δ.Σ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με προσήλωση στο αντικείμενο της εργασίας μας και έχουμε τη μέγιστη διάθεση προσφοράς για την εξυπηρέτηση των σκοπών της ελληνικής κινηματογραφίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.