Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την προκήρυξη του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Εκτιμάται έως τον Ιούλιο ότι θα έχει επιλεγεί το νέο πρόσωπο.

Το αργότερο έως τον Ιούλιο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία επιλογής και ανάδειξης του προσώπου που θα αναλάβει τα ηνία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στη θέση του νυν διευθυντή Κώστα Καζάκου, ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr, ξεκαθάρισε ότι τελειώνοντας η σύμβαση της θητείας του τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου 2017 δεν θα πάει για παράταση και δεν θα υποβάλλει εκ νέου υποψηφιότητα.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου του θεάτρου το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 11/4, που ήταν σχετικά σύντομη σε διάρκεια, συζητήθηκε το θέμα κι όπως ανέφερε το μέλος του ΔΣ Χαριτίνη Καρλιαύτη στο thebest.gr (φιλοξενείται και κείμενο της στη στήλη απόψεις & σχόλια) το θέμα πλέον της αντικατάστασης του κ. Καζάκου έχει δρομολογηθεί και είναι έτοιμες οι διαδικασίες για να γίνει στο άμεσο διάστημα η προκήρυξη της θέσης.

Η κ. Καρλιαύτη ανέφερε επίσης ότι έγινε προσπάθεια από μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στην Δημοτική αρχή Πελετίδη να περάσουν και να επιβάλλουν την πρόταση τους για μία τριμελή καλλιτεχνική επιτροπή (που ουσιαστικά θα απαρτιζόταν από ορισμένα εκ των μελών του συμβουλίου) προκειμένου να ασκεί κατά κάποιο τρόπο τα καθήκοντα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Ωστόσο όπως είπε η κ. Καρλιαύτη, κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο με την έννοια ότι θα μπορούσε να κηρυχθεί άγονη η διαδικασία εξεύρεσης νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και το θέατρο να έμενε ακέφαλο με την επιτροπή αυτή σε ρόλο διαχειριστή.

Τελικά όπως ήδη γράψαμε, αυτή η πρόταση δεν ευδοκίμησε και δεν εγκρίθηκε. Πάντως η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι παρά την χρονοβόρα διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων, έως τον Ιούλιο θα έχει βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο. Την ίδια ώρα όπως τονίζει η κ. Καρλιαύτη, «η δημοτική αρχή οφείλει να αλλάξει την στάση της και να γίνει μία πραγματική πρόσκληση με ανοικτές διαδικασίες ώστε τουλάχιστον να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αξιόλογοι υποψήφιοι για την θέση και να μην ζήσουμε και πάλι μία εικονική αξιολόγηση που το μόνο κριτήριο είναι η κομματική ταυτότητα».

Πάντως ήδη ακούγονται ονόματα ως πιθανά να διαδεχθούν τον κ. Καζάκο στη θέση.

http://www.thebest.gr/

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ 2017
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Από 1/4/2017 έως 7/5/2017 Αλέκα-Τέχνη Πόλης

Αdobe Premiere – Σεμινάριο Μοντάζ:
Επεξεργασία Κινούμενης Εικόνας σε νέα τιμή έκπληξη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.