Master Class: Κινηματογραφικές συμπαραγωγές πέρα από εθνικά σύνορα Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πρόσκληση

To Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου και η Ομοσπονδία
Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στο
Master Class του Ελληνοσουηδού πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Νικόλα Κολοβού και του
Σουηδού κινηματογραφικού παραγωγού Olle Wirenhed, με τίτλο:

«Κινηματογραφικές συμπαραγωγές πέρα από εθνικά σύνορα»

που θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 στις 11:00 στην κινηματογραφική αίθουσα Άστορ (Σταδίου 28)

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ενεργούς κινηματογραφιστές και άτομα
του κινηματογραφικού χώρου να έρθουν σε επαφή τόσο με την καλλιτεχνική διάσταση του
έργου του σκηνοθέτη όσο και με την ειδική κινηματογραφική εργασία του παραγωγού, δίνοντας
ιδιαίτερη έμφαση στις κινηματογραφικές παραγωγές που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες τους I am gay, Peter’s room
και Σύκο και αποσπάσματα από άλλες συμπαραγωγές τους, προκειμένου να δημιουργηθεί μια
πλατφόρμα συζήτησης, ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Biography
Nicolos Kolovos (b. 1973) is a film director, script writer and playwright. He has written and directed numerous short films which have been featured at several international film festivals and won many awards. In April 2016 he was awarded the Iris, the most prestigious film award of Greece, by the Greek Film Academy for his short film Fig. He has also directed television dramas and documentaries for SVT (Sweden’s public Television). Nicolas Kolovos also works as a playwright and has written plays for Riksteatern (National Touring Theatre/National Theatre Company in Sweden), Angereds teater (non-government sponsored theater) and Sveriges Radio Drama (Sweden’s national radio broadcaster). His films and plays often use dark humour to show people at risk, and treats subjects such as identity and alienation.

Filmography

FIG Short film 2015
Porsche Short film 2013
End of the road Short film 2013
Starke man (SVT) season 2 2012
Special day Short film 2012
Thomas rum Short film 2011
Starke man (SVT) season 1 2010
Peters rum Short film 2010
Jag är bög Short film 2008Drama
Med kärlek från Kos Riksteatern 2018
Trädklättraren Angereds Teater 2017
Kniven SR Radio Drama 2017

Biography
Olle Wirenhed (b. 1971) is a creative producer based in Gothenburg. Driven by the desire to find new talent and great stories Olle has worked in various positions within film production since 1997, gradually developing an ambition to create production frameworks that leave room for passion as the driving force. Olle is also the Swedish co-producer of the feature film Paradise Suite, selected for the Discovery programme in Toronto 2015.

Filmography (selected)

Feature Films

Tomelilla (script writer Niclas Ekström) Producer (in development) 2016
Cloudboy (dir Meikeminne Clinckspoor) Swedish co-producer (postp.) 2016
Devil´s Bride (dir Saara Cantell) Swedish co-producer 2016
The Paradise Suite (dir. Joost van Ginkel) Swedish co-producer 2016
Girls Lost (dir. Alexandra-Therese Keining) Producer 2016
Simon and the oaks (dir. Lisa Ohlin) Post Producer 2011
Ciao bella (dir. Mani Maserrat-Agah) Producer 2007
Offside (dir. Mårten Klingberg) Post Producer 2006
Slim Susie (dir. Ulf Malmros) 1stAD, Post Producer 2003
We can be Heroes! (dir. Ulf Malmros) Prod. manager, Post Producer 2002

Short Films

Fig (dir. Nicolas Kolovos) Producer 2015
Porsche (dir. Nicolas Kolovos) Producer 2013
I am gay (dir. Nicolas Kolovos) Producer 2008
TV-series
Fighters (dir. Alexandra-Therese Keining) Producer (in development) 2016
Bastian (dir. Roozbeh Behtaji) Producer 2012
Saltön 1 (dir. Carin Mannheimer) 1st assistant director 2004
Orka! Orka! (dir. Lisa Siwe, for SVT) 1st assistant director 2004
The Soloists (dir. Geir Hansteen Jörgensen) 1st assistant director 2003
Documentaries
Grown Ups (dir Shahriyar Latifzadeh) Producer 2014
Work shops 2014 -2016
Connected to the Sami Film Institute in Kautokeino as a scriptconsultant and producers menthor.
Himmel över Göteborg Angereds Teater 2015
Bananhuset Angereds Teater 2014

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s