Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017: το πρόγραμμα

Η φιλοσοφία που διέπει το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, οι βασικοί άξονες και το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, παρουσιάστηκαν σήμερα (Τρίτη) στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος, ο υπεύθυνος του προγράμματος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νίκος Μπαλής, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος για το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, Πέτρος Βάης και ο υπεύθυνος για την ενότητα jazz+πράξεις Γιάννης Μουγγολιάς.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος, αναφέρθηκε στην φιλοσοφία που διέπει την πολιτιστική πολιτική του Οργανισμού και του Δήμου τονίζοντας, πως «Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017 ανοίγει φέτος «πανιά» για τη Μεσόγειο, τη Θάλασσα της ειρήνης και της συνύπαρξης.

Βάζει «πλώρη» για να υπηρετήσει τη μουσική, το θέατρο, την ποίηση, το χορό και συγχρόνως να καταστήσει πρωταγωνιστές τους πολίτες, μετατρέποντας τις γειτονιές και τις συνοικίες της Πάτρας σε πραγματικές κοιτίδες πολιτισμού και δημιουργίας.

Βασικός στόχος του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου είναι να φτάσουμε στην πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των γυναικών που είναι αποκλεισμένα από την αληθινή, την κοινωνικά «χρήσιμη» τέχνη και ψυχαγωγία, για να γνωρίσουν ότι πιο προοδευτικό και ζωντανό διαθέτει η εγχώρια και διεθνής Καλλιτεχνική και, πνευματική παραγωγή.

Να συμβάλει στην οργάνωση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Για μας ο πολιτισμός δεν είναι προϊόν, είναι δικαίωμα, βίωμα και δημιουργική συμμετοχή.

Δίνει δύναμη στους αγωνιστές της ζωής να σταθούν όρθιοι, να αντισταθούν στην  παρακμή ενός Κοινωνικοοικονομικού συστήματος που ρίχνει στα τάρταρα τους δημιουργούς του Κοινωνικού πλούτου, τους εργάτες τον χεριού και τον πνεύματος.

Η πολιτιστική υποβάθμιση, η αφαίρεση των κατακτήσεων των εργαζομένων και προσφυγιά εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων έχουν κοινή μήτρα.

 Το Διεθνές Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους λαούς που αντιστέκονται και αγωνίζονται για μία «Μεσόγειο – θάλασσα Ειρήνης».

Μέσα από τις εκδηλώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 22 Μαΐου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2017, φιλοδοξούμε -τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού- να έχουμε ένα Φεστιβάλ:

  • ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΟ

  • ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

  • ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΤΑΡΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

  • ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Συνολικά το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ περιλαμβάνει περισσότερες από 70 εκδηλώσεις – συμπεριλαμβανομένων και των Παράλληλων.

Στο πλαίσιο αυτής της  προσπάθειας οι κυρίαρχοι άξονες των φετινών εκδηλώσεων είναι οι εξής:

ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΟΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ…»

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

«ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

«ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ 3,4,5/7 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΜ. ΣΧΟΛΗΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ (25/5 ΠΔΝ & 6,7/6 ΚΡΗΝΗ) 

PIANO SOLO – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΗ  με τον Α. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ 4/9

ΒΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 1,2,3/9

ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του προγράμματος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό Νίκος Μπαλής αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες του προγράμματος και την αξιοποίηση νέων χώρων στους οποίους φέτος θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Oκ. Μπαλής, αναφέρθηκε στους νέους χώρους (Σκαγιοπούλειο, Θέατρο Ιτεών, Πλαζ, Νότιο Πάρκο) οι οποίοι θα φιλοξενήσουν  εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με στόχο να εξαπλωθούν σε όλη την πόλη . Επίσης, ανέλυσε τη διάρθρωση του προγράμματος, δίνοντας έμφαση και στις νέες ενότητες που προστέθηκαν.

Ο Γιάννης Μουγγολιάς υπεύθυνος διοργάνωσης της ενότητας  «Jazz+Πράξεις 2017», παρουσίασε συνοπτικά τις  συμμετοχές, επισημαίνοντας ότι  οι δυο διεθνούς φήμης ξένες συμμετοχές, το αγγλικό σχήμα των Dinosaur και το ιταλικό Enrico Rava Quartet, αποτελούν αποκλειστικές εμφανίσεις για το «Jazz+Πράξεις 2017» και με αυτή τη μορφή εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για το συνολικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ, σχολίασε ότι «βάζει τον πολιτισμό στην καθημερινότητά μας».

Στη πολιτική που διέπει τη φετινή διοργάνωση, αναφέρθηκε ο Πέτρος Βάης μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και υπεύθυνος για το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ, τονίζοντας ότι μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στη δημιουργικότητα, παρά σε ακριβοπληρωμένες παραγωγές.  Ειδικότερα για το «Άρμα Θέσπιδος» πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έχει δώσει 102 παραστάσεις, εκ των οποίων 70 σε γειτονιές, ενώ ξεχώρισε αυτές που φιλοξενήθηκαν στη Θεραπευτικό – Παιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα» και στις Φυλακές αγίου Στεφάνου Πατρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ 2017:

ΜΑΙΟΣ

ΔΕΥΤ. 22/5 «ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ»

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Α’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

(εσωτερικός χώρος) – 19.00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΡΙΤ. 23/5 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

(εξωτερικός χώρος) – 19.00

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «Ο ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ ΚΟΥΝΕΛΟΣ» ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ «Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ» ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ «ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ
ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ. ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΕΝΝΟΥΝΕ ΛΕΞΕΙΣ, ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

TET. 24/5 ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«ΚΟΧΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

(εξωτερικός χώρος) – 19.00

Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

Δρ. ΑΝΔΡΕΑΝΝΑ ΚΟΥΦΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΤ. 24/5 ΠΡΟΒΑ

ΠΕΜΠ. 25/5, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

– 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ Β’ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ «ΑΣΤΡΟΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ» ΚΑΙ Ο «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ». Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΩΡΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΑΡΗΣ ΠΕΓΙΑΖΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠ. 25/5 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ X – SALTIBAGOS

ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

(εξωτερικός χώρος) – 18.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΔΥΟ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΙ, ΕΝΑΣ ΚΛΟΟΥΝ, ΔΥΟ ΖΟΓΚΛΕΡ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ FACEPAINTINGΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΖΟΓΚΛΕΡΙΚΑ, ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΙΟΥΝΙΟΣ 

ΠΕΜΠ. 1/6 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΚΟΝΤΕΟΝ ΤΗΣ, ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ

ΤΡΙΤ. 6/6, ΟΡΝΙΘΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

ΤΕΤ. 7/6 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΝΗΣ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ Γ’ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΤ. 7/6 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Με την συμμετοχή των ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ, ΓΙΩΡΓΟ

ΖΕΡΒΑΚΗ, ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΨΕΙ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, Η ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΜΗΝΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥΣΗΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ.

JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΩΡΑ 21.30

ΠΕΜΠ. 8/6 Sokratis Sinopoulos Quartet

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Μια μοναδική συναυλία όπου η αρχέγονη δύναμη της λύρας θα «αναμετρηθεί» με τους ανήσυχους ρυθμούς της jazz και σύγχρονης μουσικής

Το συγκρότημα Sokratis Sinopoulos Quartet αποτελείται από τους: Σωκράτη Σινόπουλο, Γιάννη Κυριμκυρίδη, Δημήτρη Τσεκούρα και Δημήτρη Εμμανουήλ.

Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο οποίο οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου, σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.

Το Κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011, δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου.

Το υλικό αυτό εκδόθηκε με παραγωγό τον Manfred Eicher από την σημαντικότερη ευρωπαϊκή τζαζ δισκογραφική εταιρεία ECM Records με τον τίτλο Eight Winds (‘ECM 2407’) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Το σχήμα έχει στο ενεργητικό του σημαντικές ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και φημισμένους συναυλιακούς χώρους του εξωτερικού.

Sokratis Sinopoulos Quartet

Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα

Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας, μπάσο

Δημήτρης Εμμανουήλ, κρουστά

Γιάννης Σκανδάμης, ηχοληψία

ΠΑΡ. 9/6 ΩΡΑ 21.00

1) INDUOLOGUE (ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΡΤΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Το Μουσικό Σχήμα InDuologue που απαρτίζεται από τον κοντραμπασσίστα Βασίλη Στεφανόπουλο που ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Ολλανδία και την τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Λέρτα. Το ντουέτο έχει στο ενεργητικό του το άλμπουμ “BlueSkies”.

Κοντραμπάσο και Φωνή σ’ένα μουσικό διάλογο που ταξιδεύει τους ακροατές σε γνωστά Τζαζ μονοπάτια. Η Αλεξάνδρα Λέρτα και ο Βασίλης Στεφανόπουλος δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο ντουέτο στο οποίο οι ρόλοι συνοδείας και μελωδίας συνεχώς εναλλάσσονται μεταξύ των μελών. Μέσα από αυτή την διαλογική προσέγγιση, γνωστές Τζαζ μελωδίες όπως το Blue Skies,το Tin Τin Deo,το Bye Βye Βlackbird κ.α. παίρνουν νέα μορφή και οι ερμηνείες των κομματιών γίνονται πιο απτές, πιο προσωπικές εκπέμποντας μια αίσθηση ηρεμίας και οικειότητας.

Αλεξάνδρα Λέρτα: Φωνή, kazoo, kalimba, percussion

Βασίλης Στεφανόπουλος: κοντραμπάσο

2) DINOSAUR

Αποτελούμενοι από τους LAURAJURD (τρομπέτα), ELLIOT GALVIN (keyboards),CONORCHAPLIN (ηλεκτρικό μπάσο) και

CORRIEDICK (ντράμς)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Οι Dinosaur είναι ένα από τα πιο νέα, ζωντανά και δημιουργικά σύνολα στην Αγγλία σήμερα, με την εντυπωσιακή τρομπετίστα και συνθέτη Laura Jurd να τους οδηγεί, οι Dinosaur αποτελούνται από τον Elliot Galvin στα πλήκτρα, τον Conor Chaplin στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Corrie Dick στα drums. Τώρα στον έβδομο χρόνο της, η μπάντα έχει παίξει σε όλη σχεδόν την Αγγλία και την Ευρώπη σμπεριλαμβανομένων των Berlin Jazz Festival, Jazz Sur Son 31 στη Toulouse και στο Jazzahead στη Βρέμη.

Η δυναμική και υψηλής ενέργειας μουσική τους είναι ένα σπάνιο μείγμα τζαζ, φολκ και ροκ με επιρροές από την ιμπρεσιονιστική ηλεκτρική τζαζ, τη φιούζιον, την εποχή του «SilentWay» του MilesDavis, τα αμερικανικά, σκοτσέζικα και βορειοαφρικανικά ντραμς, αντανακλώντας στο ολόφρεσκο, πρωτότυπο, προσωπικό, ιδιοσυγκρασιακό τους στυλ. Ο δίσκος τους «Together, AsOne» στην κορυφαία δισκογραφική εταιρεία Edition του DavidStapleton φιγουράρει στις λίστες των 10 καλύτερων άλμπουμ διεθνώς και έχει αποσπάσει διθυραμβικές και εγκωμιαστικές κριτικές από τα σημαντικότερα ΜΜΕ και έντυπα παγκοσμίως (BBC, Guardian, AllAboutJazz, DownBeat, Jazzwise, International, TheAustralian κ.α.)

ΣΑΒ. 10/6 21.30

ENRICORAVAQUARTET

Αποτελούμενο από τους ENRICORAVA (τρομπέτα) , GIOVANNIGUIDI (πιάνο), GABRIELEEVANGELISTA (κοντραμπάσο), FABRIZIOSFERRA (ντραμς)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Ένας ζωντανός θρύλος της τζαζ με τεράστια ιστορία, ο Ιταλός τρομπετίστας και συνθέτης EnricoRava, με το εκρηκτικό κουαρτέτο του, αποτελούμενο από τον κορυφαίο πιανίστα GiovanniGuidi (με τεράστια διεθνή αναγνώριση και πολυεπίπεδη τζαζ δημιουργικότητα), τον κοντραμπασίστα GabrielleEvangelista και τον ντράμερ FabrizioSferra, υπόσχεται μια ανεπανάληπτη συναυλιακή εμπειρία. Μέλος του κουιντέτου του διάσημου GatoBarbieri, του γκρουπ του SteveLacy, με συνεργασίες με μουσικούς τεράστιου καλλιτεχνικού βεληνεκούς (GilEvans, ChetBaker, CarlaBley, ArchieShepp, JeanneLee, PaulMotian, LeeKonitz, PatMetheny, PaoloFresu, RoswellRudd, JoeHenderson, JoeLovano, MichelPetrucciani, RichardGalliano, StefanoBollani, , DinoSalluzi κ.α. Έχει ηχογραφήσει σε όλες τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες του κόσμου μεταξύ των οποίων η ECMRecords και η LabelBlue. Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα πανόραμα από την σπουδαία δισκογραφία του.

ΚΥΡ. 11/6 ΧΟΡΟΣ ….ΕΝ ΧΡΟΝΩ, ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΤΗ…..»

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

– ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ»

– ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

– Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ»

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΟΡΟ, ΚΙΝΗΣΗ, ΦΩΣ, ΛΟΓΟ/ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1890-1900 ΕΩΣ 1950 -1960

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΡ. 16/6 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

«ΨΥΧΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ…

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΕΒΓΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΓΕΡΙΝΗ ΖΑΤΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΥΤ. 19/6, FLORIANZELLER «ΤΟ ΨΕΜΑ» 

ΤΡΙΤ. 20/6 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΑΘΕΡΙΔΗ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΟΜΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΑΘΕΡΙΔΗ ,ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ, ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΙ , ΚΑΙ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΠΠΑ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΩ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΨΕΜΑ. ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΦΙΛΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ. ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ Η ΒΡΑΔΙΑ?

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ!

ΤΕΤ. 21/6 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από καλλιτεχνικά σχήματα της πόλης σε διάφορα σημεία.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – 21.00

ΠΕΜΠ. 22/6, ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «9 και 5» με τους 

ΠΑΡ. 23/6 ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σε σκηνοθεσία ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΑΡ. 23/6, «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ» από τον ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ 

ΣΑΒ. 24/6 ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

(εξωτερικός χώρος) – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

25/6 – 27/6

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

(ώρες 19.00-22.30)

Διοργανωτές: 1. Δ/νση Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων

2. Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων

Α. Πρόγραμμα Παρουσιάσεων στον εξωτερικό χώρο

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

1 7.00 2ο Γυμνάσιο Πάτρας Διασκευασμένο απόσπασμα από τον Πλούτο του Αριστοφάνη

2 7.20 16ο Γυμνάσιο Πάτρας «Ταξιδεύοντας στην Ποίηση: θεατρικό δρώμενο»

3 7.40 Γυμνάσιο Σαραβαλίου

«Εργαστήριο Πολύμορφης Τέχνης ΧΙΠ-ΧΟΠ»

4 8.00 1ο Γυμνάσιο Αιγίου Απόσπασμα από τις Βάκχες του Ευριπίδη

5 8.20 1ο Γυμνάσιο Αιγίου «Παναγιά Τρυπητή- Η Κυρά του Αιγίου»

6 8.40 Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πάτρας «Τεχνουργώντας το κάλλος – Αριστουργήματα τέχνης»

7 9.00 Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας «Από τον αρχαίο αποικισμό στη σύγχρονη μετανάστευση στην Ιστορία, τη Μουσική και τη Λογοτεχνία μας»

8 9.20 1ο Γυμνάσιο Παραλίας Απόσπασμα από τη Μήδεια του Μποστ

9 9.40 1ο Γυμνάσιο Παραλίας Χορός στα πλαίσια θεατρικών δράσεων

10 10.00 Μουσικό Σχολείο ΠάτραςΑπόσπασμα από την Ελένη του Ευριπίδη

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

1 7.00 Γυμνάσιο Δεμενίκων «Η Αντιγόνη των Δεμενίκων»

2 7.20 Γυμνάσιο Δεμενίκων «Παιχνιδίζοντας στον χώρο και χρόνο»

3 7.40 12ο Γυμνάσιο Πάτρας Απόσπασμα από διασκευή του Πλούτου του Αριστοφάνη

4 8.00 2ο Γυμνάσιο Αιγίου «Τα βιβλία πάνε σινεμά»

5 8.20 Γυμνάσιο-ΓΕΛ Αιγείρας Απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον «Οι ηλίθιοι»

6 8.40 2ο ΓΕΛ Αιγίου

Αποσπάσματα από το έργο Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν

7 9.00 2ο ΓΕΛ Αιγίου

«Γνωρίζοντας την παράδοση μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια μας»

8 9.20 21ο Γυμνάσιο Πάτρας «Ο άρτος ημών ο επιούσιος στο τραπέζι της τέχνης»

9 9.40 18ο Γυμνάσιο Πάτρας «Μουσικό εργαστήρι: Ακούω, αισθάνομαι, τραγουδώ, ταξιδεύω»

10 10.00 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας «Πριμαρόλια Φωτο…γραμμένα»

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

1 7.00 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Απόσπασμα από τη δραματοποίηση της Οδύσσειας του Ομήρου

2 7.20 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ένα ρομπότ δείχνει το δρόμο της επιστροφής του Οδυσσέα

3 7.40 ΕΕΕΕΚ Αχαΐας «Αν μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» και «Το ταξίδι των συναισθημάτων…» (παραμύθια)

4 8.00 8ο Γυμνάσιο Πάτρας «Ο Ήρωας του Ρώτα: Κωμικό θεατρικό δρώμενο για μικρούς και έξυπνους μεγάλους»

5 8.20 12ο ΓΕΛ Πάτρας Αναγιγνώσκοντας ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου

6 8.40 Γυμνάσιο Λακκόπετρας

«Κινηματογραφική Λέσχη – Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Έκφρασης»

7 9.00 Γυμνάσιο Λακκόπετρας

«Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα»

8 9.20 Γυμνάσιο Ρίου «Γυναίκα χωρίς κόσμημα; Αδύνατον!!!»

9 9.40 3ο ΓΕΛ Πάτρας

«Φωτογραφίζοντας κτίρια του χθες»

10 10.00 3ο ΓΕΛ Πάτρας

«Αποτυπώνοντας πολιτιστικά μνημεία με ρομπότ»

Β. Εκπαιδευτική Έκθεση Μαθητικών Δημιουργιών

(Φωτογραφία, Εικαστικές δημιουργίες, Αφίσες, Κατασκευές, Δημιουργική γραφή, μαθητικός τύπος & περιοδικό, έντυπες ερευνητικές εργασίες, Τεχνολογικές δημιουργίες)

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γυμνάσιο Ρίου «Γυναίκα χωρίς κόσμημα; Αδύνατον!!!»

Γυμνάσιο Δεμενίκων «Εικαστικό εργαστήρι»

Γυμνάσιο Λακκόπετρας «Κινηματογραφική Λέσχη-Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Έκφρασης»

5ο Γυμνάσιο Πάτρας «Έκθεση αφίσας»

14Ο Γυμνάσιο Πάτρας «Καλλιτεχνική αφίσα Πατρινού Καρναβαλιού»

21ο Γυμνάσιο Πάτρας «Η συνάντηση της Πλαγγόνας με τον Giacometti και τον Modigliani»

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας «Ένα ρομπότ δείχνει το δρόμο της επιστροφής του Οδυσσέα»

1ο ΓΕΛ Αιγίου «Η φωτογραφία… πάει σχολείο»

2ο Γυμνάσιο Αιγίου «Τα βιβλία πάνε σινεμά»

5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας «Πριμαρόλια Φωτο…γραμμένα»

3ο ΓΕΛ Πάτρας «Αποτυπώνοντας πολιτιστικά μνημεία με ρομπότ»

3ο ΓΕΛ Πάτρας «Φωτογραφίζοντας κτίρια του χθες»

5ο ΓΕΛ Πάτρας «Κοινωνία Μαθητική: σχολική εφημερίδα»

Το μαθητικό πολιτιστικό φεστιβάλ (25-27 Ιουνίου 2017) διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και οι εκδηλώσεις του είναι ενταγμένες στο Θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19.00

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΡΙΤ. 27/6 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ» ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ BEATLES

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ BEATLES ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ (ΜΑΝΤΟΛΙΝΑ – ΚΙΘΑΡΕΣ) ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ROCK ΜΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ. ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΕΣ ΘΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ BEATLES: Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ, Η ΑΝΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΚΑΙ Η ΤΖΕΝΗ ΚΑΠΑΔΑΗ. ΟΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ.

«ΟΝΕΙΡΟΥ…ΔΡΑΣΕΙΣ» 

ΤΡΙΤ. 27/6, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ «ΟΝΕΙΡΟΚΟΥΚΛΕΥΕΙΝ ΠΛΑΓΙΩΣ» 

ΤΕΤ. 28/6, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ «ΟΝΕΙΡΟΚΟΥΚΛΕΥΕΙΝ ΠΛΑΓΙΩΣ» 

ΠΕΜΠ. 29/6 ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – 21.00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡ. 30/6 ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΙΟΥΛΙΟΣ 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. 1/7 ΟΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ

ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΟΝΕΙΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ»

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΖΟΩΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ»

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ»

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ»

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΑΣ»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡ. 2/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΚΟ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟΣ

ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ», ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΚΥΡ. 2/7 ΕΥΡΙΠΙΔΗ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» του Ευριπίδη

Φέτος το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητήΓιώργου Μπλάνα και έναν πολυμελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, επιχειρούν να ζωντανέψουν την ιστορία της Ιφιγένειας με έναν φρέσκο και καινούριο τρόπο. Έναν τρόπο που δανείζεται τη γλώσσα της αφήγησης η οποία είναι η ρίζα του θεάτρου και στηρίζεται στο παιχνίδι αλλαγής ρόλων ανάμεσα στους τρεις υποκριτές και τον χορό.

Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν στους τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική και το τραγούδι της Αργυρώς Καπαρού μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας, αλλά κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στον χαμό της. Γιατί το πραγματικό θέμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η εξουσία: πως οι άνθρωποι έλκονται από αυτήν και μέχρι που μπορεί να φτάσουν για να την κατακτήσουν και να την διατηρήσουν.

Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

ΔΕΥΤ. 3/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

«ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ»

ΧΩΡΟΣ TENNISCLUB

ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΤΡΙΤ. 4/7, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΤΕΤ. 5/7

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΩΡΑ 21.30

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠ. 6/7 ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Η 5Η ΕΠΟΧΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΑΔΙΑΣ «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ.ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 35 ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ- ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΛΜΑΣ – ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ – ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ- ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΖΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

ΠΑΡ. 7/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΝΟΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΣΑΒ. 8/8 «MUSICALS”

HOΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΕΡΓΑ G. GERSWIN, L. BERNSTEIN

ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΤΡΙΤ. 11/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

L. VANBEETHOVEN

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ :

Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ, Μ. ΣΑΦΑΡΟΒΑ, Γ. ΤΟΚΑΡΕΒ, Ρ. ΣΜΑΓΚΟΥΛΟΒ,

Ν. ΚΟΜΙΣΑΡΟΒ, ΓΚ. ΜΠΟΤΙΝΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ.

ΧΩΡΟΣ ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

– 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΕΜΠ. 13/7 «ALTERAMUSA”

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ : ΠΑΝ. ΔΡΑΚΟΣ, ΔΗΜ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, ΑΘΗΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ, ΣΩΤ. ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ, ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡ. 14/7 «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚ, ΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΣΟΥΓΙΟΥΛ κ.ά.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΩΝ. ΠΙΤΣΙΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – 21.30

ΣΑΒ. 15/7 ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΤΡΩΝ

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΣΑΒ. 8/7 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ – ΝΟΤΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΣ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΛΕΥΚΑΣ –ΓΛΑΥΚΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΛΕΥΚΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡ. 9/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΘΩΝΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ – ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ

«ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΣ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Ο ΡΕΜΠΕΤΗΣ ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ ΕΝΩΝΟΥΝ Τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΥΤ. 10/7 ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΙΤΕΩΝ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΥΤ. 10/7 «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» του ΜΟΤΣΑΡΤ σε σκηνοθεσία ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΤΡΙΤ. 11/7 ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ CAFÉ AMAN του ΦΕΡΡΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΘΕΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ CAFÉ AMAN ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΕΡΡΗ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΦΕΡΡΗ ΟΙ : ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΖΟΣ, ΜΑΝΟΣ ΚΟΥΤΣΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΤΣΟΡΑΝΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

ΠΑΡ. 14/7 «PIAF! THESHOW”- Η ΖΩΗ ΤΗΣ PIAF ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ!

Με το λαμπρότερο ταλέντο της γαλλικής σκηνής ANNECARRERE

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Η ΠΑΡΑΦΟΡΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑΣ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΠΤΙΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ. ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΗΣ PIAF ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ , Η ANNECARRERE, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΙΣΤΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ PIAF ΚΑΙ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ-ΑΡΚΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. 15/7 ΟΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩ ΣΥΧΑΙΝΩΝ, ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ, ΕΣΩ-ΕΞΩ ΑΓΥΙΑΣ, ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΣΤΕΛΟΚΑΜΠΟΥ

ΠΛΑΖ – ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡ. 16/7 ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΓΗ»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΓΚΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΟΦΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΝΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΠΛΑΖ – ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΥΤ. 17/7 ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

ΠΛΑΖ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΥΤ. 17/7 ΤΑΚΙΜ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ – ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΞΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΚΙΜ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΟΙ ΤΑΚΙΜ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΗΧΟ. ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΟΙΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ στις ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.

ΤΕΤ. 19/7 ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΟΥ «RESTART”

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Η ΜΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 5 ΝΕΟΥΣ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ (ΤΡΟΜΠΕΤΑ, ΒΙΟΛΙ, ΠΙΑΝΟ, ΓΙΟΥΚΑΛΙΛΙ, ΚΛΑΡΙΝΟ) ΚΑΙ 5 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ.

WORLDMUSICFESTIVAL

ΠΑΡ. 21/7 MODAL4

ΤΟ MODAL4 ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗ – ΣΥΓΧΟΡΔΙΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΝΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΥΔΗΣ

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ –21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ,ΤΗΝ JAZZ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΟΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΟΛΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ YAYLITANBUR ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, Ο ΘΑΝΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΝΟΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΤΑΣΤΗ ΚΙΘΑΡΑ, Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΥΔΗΣ ΣΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ.

ΣΑΒ. 22/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΑΙΚ ΓΙΑΤΖΙΤΖΙΑΝ, ΓΙΩΤΗ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΙΠΗ (ΤΡΙΟ)

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ. Ο ΧΑΙΚ ΓΙΑΤΖΙΤΖΙΑΝ (ΟΥΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ) Ο ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΠΑΣΟ) ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ (ΤΥΜΠΑΝΑ, ΚΡΟΥΣΤΑ) ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΩΣ ΤΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΞΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. 22/7 ΟΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΕΡΨΗΣ, ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡ. 23/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΥΤ. 24/7 ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΥΤ. 24/7(ΠΡΟΒΑ)

ΤΡΙΤ. 25/7 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «OJOSVERDES”

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΤΕΤ. 26/7 THE MOSCOW BALLET

Tα RUSSIAN BALLET THEATER ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ PYOTRILYICHTCHAIKOVSKY «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ»

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΜ 27/7 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ»

ΠΑΡ. 28/7

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Θ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κ. ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Β. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Α. ΛΟΥΔΑΡΟΣ,
Χ. ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Φ. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, Μ. ΚΩΝΣΤΑΤΑΚΗ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΔΕΥΤ. 31/7 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ»

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

ΤΡΙΤ. 1/8

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΣΟΦΟΚΛΗ

ΤΕΤ. 2/8 (ΠΡΟΒΑ ή ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ) 

ΠΕΜ. 3/8 Κ.Θ.Β.Ε. ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ

ΚΥΡ. 6/8 A COMPANHIA ARTISTICA “CANTATO CON PASSIONE” ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ. ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ (ΠΙΑΝΙΣΤΑ, ΥΨΙΦΩΝΟΣ, ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ, ΒΙΟΛΙΝΙΣΤΑ, ΦΛΑΟΥΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΙΣΤΑ)

ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ SIXTIES-SEVENTIES ΟΠΟΥ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ . ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ. ΟΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΣ 

ΠΑΡ.1/9 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΓΓΙΝΑ ΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΠΡΟΥΛΙΑ

ΣΑΒ. 2/9 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΩΛΙΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΥΡ. 3/9 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ FLAMARABENCO

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ FLAMARABENCO ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΑΜΕΝΚΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΥΤΙ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΡΑ) ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΕΝΤΡΟΥΡΟΣ (ΚΡΟΥΣΤΑ) ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΙΚΙΝΑΣ (ΦΛΑΜΕΝΚΟ ΚΙΘΑΡΑ) ΕΝΩ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΑ. ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΦΛΑΜΕΝΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ LesScartoi!

ΔΕΥΤ. 4/9 PIANOSOLO – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΗ MEΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΤΕΤ. 6/9 ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ . ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΧΡΗΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΑΛΑΣ. ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ: ΒΑΧΑΝ ΓΚΑΛΣΤΙΑΝ (ΚΛΑΡΙΝΟ-ΦΛΟΓΕΡΑ Κ.Α), ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ (ΤΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ), ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΙΤΣΟΣ (ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ) , ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ) , ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ- ΛΑΟΥΤΟ ΟΥΤΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ).

ΜΕΡΕΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ – 21.30

ΠΕΜΠ. 7/9 ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΕΥΗΚΟΟΝ ΜΕΛΟΣ»

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ ΜΑΡΟΥΤΣΕΛΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΣΜΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ , ΓΑΛΛΙΑ,ΚΟΥΒΑ,ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ Κ.Α

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΚΡΟΑΤΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΡ. 8/9 ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΑΝΤΗΧΩ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

«ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑΛΑΣΣΑ»

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΤΗΧΩ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΒΑΔΙΑ. ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ 6ΜΕΛΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ. ΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ. ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΑΔΙΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒ. 9/9 ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΗΔΥΦΩΝΟ»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο ΑΧΑΙΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΟΠΩΣ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Κ.Α.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡ. 10/9 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

«ΡΩΜΗΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 17ος – 18ος αιώνας»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ενδεχομένως θα υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

https://www.patrasevents.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.