4ο Φεστιβάλ εταιρικών θιάσων ΟΕΘ-ΣΕΗ «TECHOU – ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ» ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ Παρασκευή 12 Μαϊου 2017 στο Θέατρο Γκλόρια

techoo

4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.
4-17 Μαϊου 2017

Παρασκευή 12 Μαϊου 2017 στις 21:00 στο Θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7)
η θεατρική ομάδα akatsuki παρουσιάζει το έργο «Techou» το τεφτέρι του
Στέλιου Πετράκη.

Είσοδος ελεύθερη

TECHOU 001

Εμπνευσμένο από τα Ιαπωνικά manga και anime όπου το υπερφυσικό, το εξωφρενικό και το απίστευτο υπάρχουν ως δεδομένα, το έργο είναι μια ιδιαίτερα διασκεδαστική, μαύρη κωμωδία με δράση, συγκίνηση, φιλοσοφικές και υπαρξιακές προεκτάσεις αλλά και άφθονο γέλιο.

Ένας «συλλέκτης ψυχών», ένας δαίμονας αποφασίζει να παραβεί τους κανόνες, να κατέβει στη γη και να παραχωρήσει «την δύναμη των θεών» σε μια γυναίκα η οποία αναπόφευκτα ξεκινάει την πορεία της προς το σκοτάδι αφού «η εξουσία, όπως και ο έρωτας κάνουν τους ανθρώπους να χάνουν το μυαλό τους». Με βασικά μοτίβα το «χρέος» και την «επιλογή», στην σχεδόν αστυνομικής δομής ιστορία εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι με τον δαίμονα πάντα παρόν να κινεί τα νήματα, να χειραγωγεί τους ανθρώπους και να ξεσκεπάζει την ασχήμια αλλά και να αποκαλύπτει την ομορφιά της ανθρώπινης ψυχής προς διασκέδαση του ιδίου και των θεατών της παράστασης…

Διανομή :

Στέλιος Πετράκης , Άννα Τσόλια , Ζωή Πανταζή , Στέλιος Φύτρος , Ευάγγελος Χαλκιαδάκης.

Συντελεστές :

Κείμενο: Στέλιος Πετράκης

Σκηνοθεσία: Στέλιος Πετράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευάγγελος Χαλκιαδάκης

Σκηνοθεσία video: Θανάσης Νάσκαρης

Επιμέλεια Κίνησης: Θοδωρής Πανάς

Επιμέλεια Μαχητικών Σκηνών- aikido: Πέτρος Μουλαγιάννης

Ειδικές κατασκευές/make up : Αλέξανδρος Λόγγος

Hair colours/Hair Styling : Apivita

Σκηνικό : Γιώργος Χαλκιάς

Επιμέλεια κοστουμιών: Χριστίνα Βογιατζή

Επιμέλεια Ήχου: Adel Amin – Στέλιος Πετράκης

Φωτογραφία: Δημήτρης Λαντζούνης

Δημόσιες Σχέσεις: Νίκη Βογιατζή

Γραφίστας: Τόνια Ιωάννου.

Παραγωγή: Ομάδα Παραστατικών τεχνών «akatsuki»

Οι χαρακτήρες:

Ένας ημίτρελος όσο και σοφός δαίμονας που μοιάζει να απεχθάνεται τους ανθρώπους αλλά λατρεύει να βρίσκεται κοντά τους.

Μια γυναίκα που αποκτά απόλυτη δύναμη και εξουσία και χάνει το μυαλό της (και την δουλειά της) και μετατρέπεται από άνθρωπος της διπλανής πόρτας σε serial killer.

Ένας γόης έρμαιο των ερωτικών παθών του που ερωτεύεται πραγματικά και με όλη του την καρδία, απλά το παθαίνει υπερβολικά συχνά και υπερβολικά εύκολα .

Μια νεαρή που δεν έχει απολέσει την θεϊκή της φύση, διατηρεί ακόμα την παιδικότητά της και λάμπει σαν φάρος καλοσύνης που φωτίζει τα πυκνά σκοτάδια των ανθρώπινων ψυχών.

Ένας διαισθητικός, αντικοινωνικός ντετέκτιβ που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των φόνων και ο οποίος δεν φοβάται τον θάνατο περισσότερο από όσο φοβάται την ζωή.

Ένας δεύτερος δαίμονας με προβλήματα διαχείρισης θυμού που αναλαμβάνει να επαναφέρει την ισορροπία.

akatsuki

Η Παράσταση:

Όσον αφορά την παράσταση οι μυημένοι στο είδος των manga και των anime θα αντιληφθούν αμέσως το χιούμορ αλλά και την προφανή σάτιρα πολύ γνωστών και αγαπημένων χαρακτήρων από διάσημα manga/anime ενώ εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον μαγικό κόσμο των anime φιλοδοξούμε να τους φέρουμε σε επαφή με αυτή την υπέροχη κουλτούρα μέσω της τέχνης του θεάτρου.

Η σκηνοθεσία:

Η μεγάλη δυσκολία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν να καταφέρουμε να απεγκλωβιστούμε από μια ρεαλιστική σκηνική προσέγγιση και να δώσουμε μια φορμαλιστική κατεύθυνση στις ερμηνείες και στην σκηνοθεσία η οποία θα ήταν ταιριαστή με την αισθητική των anime, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό εξπρεσιονιστική ώστε να καταντά κουραστική. Έτσι, με αφετηρία ρεαλιστικούς υποκριτικούς κώδικες οι ερμηνείες οδηγούνται στην υπερβολή με έναν χιουμοριστικό όσο και ταιριαστό με την συγκεκριμένη αισθητική τρόπο.

Η νεοσύστατη ομάδα παραστατικών τεχνών “akatsuki” (Κόκκινο Φεγγάρι) ιδρύθηκε από τον ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα Στέλιο Πετράκη στην Αθήνα.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της ομάδας μας αυτό θα ήταν η αποστροφή προς τον ρεαλισμό. Με εμφανέστατες και βαθιές επιρροές από τα manga και τα anime, από την λογοτεχνία του φανταστικού, του τρόμου, τα κόμικς και την κουλτούρα των σούπερ ηρώων αλλά και από τα κλασικά παραμύθια, στην akatsuki είμαστε αποφασισμένοι να καταπιαστούμε με αυτό που κάνει τις καρδιές μας να χτυπούν δυνατά και τις ψυχές μας να ονειρεύονται και να επιχειρήσουμε να γείρουμε λίγο την πλάστιγγα προς το όνειρο και –γιατί όχι- προς τον εφιάλτη.

Πιστεύουμε βαθιά πως οι μη ρεαλιστικοί κώδικες, οι απίστευτες, εξωφρενικές ιστορίες και τα μη υπαρκτά πλάσματα και καταστάσεις, το απίθανο, το απόκοσμο και το φανταστικό εκτός από ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά μπορούν να αγγίξουν τις ανθρώπινες καρδιές και να αποτελέσουν μια διαφορετική προσέγγιση προς το αιώνιο ζητούμενο της θεατρικής πράξης, την ψυχική ανάταση, τον προβληματισμό και την γέννηση αυθεντικών, έντονων συναισθημάτων σε καλλιτέχνες και κοινό.

Με αυτά κατά νου, η akatsuki φιλοδοξεί να παρουσιάσει πρωτότυπα θεατρικά έργα, ιστορίες ασυνήθιστων ανθρώπων ή πλασμάτων που βρίσκονται δραματουργικά σε ασυνήθιστες συνθήκες και συμπεριφέρονται πέραν του «φυσιολογικού» ή που συμπεριφέρονται «φυσιολογικά» με τέτοια εμμονή που καθιστά την φυσικότητά τους «αφύσικη».

Επιπλέον πιστεύουμε και θα συμφωνήσουν αρκετοί μαζί μας, ότι το κλασικό ρεπερτόριο είναι γεμάτο με τέτοιους εξωπραγματικούς ήρωες, βαλμένους σε τέτοιες εξωφρενικές ιστορίες. Έτσι, αποτελεί βασικό μας στόχο να καταπιαστούμε και με τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Φιλοδοξούμε όχι να «ντύσουμε» τους ήρωες αυτούς με μια –ομολογουμένως ενδιαφέρουσα αλλά δεδομένη τώρα πια- αληθοφάνεια αλλά αντιθέτως να εστιάσουμε στα εξωφρενικά και απίστευτα στοιχεία τους, να τα υπογραμμίσουμε και όπου αυτό είναι δυνατόν να τα μεγεθύνουμε.

Από το πεδίο δράσης της akatsuki δεν θα μπορούσε να λείψει και το κατεξοχήν θεατρικό είδος της μαγείας και της φαντασίας, το παιδικό θέατρο! Όντας γονείς και οι ίδιοι και με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη απέναντι στα παιδία αλλά και στο παιδικό θέατρο η akatsuki φιλοδόξει να κάνει παραστάσεις για παιδία υψηλού καλλιτεχνικού αλλά και παιδαγωγικού επιπέδου και να υπενθυμίσει ότι το θέατρο για παιδιά δεν είναι ένα δευτερεύον είδος θεάτρου που αποδίδει οικονομικό κέρδος αλλά είναι το πιο σημαντικό είδος θεάτρου αφού έχει ως αποστολή να φέρει τα μικρά παιδιά, τα παιδιά μας, το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας σε επαφή με την θεατρική τέχνη ευελπιστώντας να συμβάλλει ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν καλλιτεχνικό και αισθητικό κριτήριο, να προβληματιστούν, να λειάνει το έδαφος για την ανάπτυξη κριτικού νου και σκέψης αλλά και να παρακινήσει τον συγκλονιστικό συναισθηματικό τους κόσμο χωρίς να αμελεί να τα διασκεδάζει, να τα ψυχαγωγεί και να ενεργοποιεί την ανόθευτη ακόμα, ανιδιοτελή τους φαντασία.

Στέλιος Πετράκης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: