«ΚΩΔΙΚΑΣ ENIGMA» ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΙΟΠ

17 Μαίου 2017 | Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας (17/5), οργανώνει θεματική ημερίδα με τίτλο «Κώδικας Enigma», την Τετάρτη 17 Μαΐου (ώρα 18:00), στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Το 1950 ο Άλαν Τούρινγκ σε εργασία του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, πρότεινε την ερώτηση «Μπορούν οι μηχανές να σκεφτούν;», για να απαντήσει ο ίδιος ότι θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς με τον ορισμό των λέξεων «μηχανή» και «σκέψη».

Αdobe Premiere – Σεμινάριο Μοντάζ σε νέα τιμή έκπληξη

Η ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ Immitation Game (Το παιχνίδι της μίμησης, 2014, 51 λ.), η οποία θα προβληθεί στη διάρκεια της ημερίδας, είναι βασισμένη στη ζωή του Βρετανού μαθηματικού, καθηγητή της λογικής, κρυπτογράφου και πρωτοπόρου επιστήμονα υπολογιστών Άλαν Τούρινγκ η εφεύρεση του οποίου έσπασε τον Κωδικό Enigma της Ναζιστικής Γερμανίας, συντελώντας σημαντικά στη νίκη των Συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η μηχανή αυτή αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με έναυσμα το παράδειγμα αυτό, η Ντόρα Βαρβαρίγου, καθηγήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, θα μιλήσει για την αρχή και την εξέλιξη της επιστήμης των υπολογιστών.

Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς > Ταύρος – Ρούφ
Διεύθυνση: Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14 Τηλέφωνο: 2103418051
Τετάρτη 17 Μαίου 2017, ώρες: 18:00

Είσοδος ελεύθερη.
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.